Menu
 

Topic:

bijeenkomsten voor BORSTvoedende moeders!

Grietje  schreef op: 16-01-2012 15:35:50
In Rotterdam Alexander worden er door de VBN weer nieuwe bijeenkomsten voor voedende moeders georganiseerd. Wil je op een ontspannen manier ervaringen uitwisselen met andere moeders dan ben je welkom op:

28 januari
25 februari
28 april
2 juni

Tijd: 10-12 uur
Locatie: Rotterdam Alexander (Oosterflank)
kosten: vrijwillige bijdrage
Kinderen uiteraard ook welkom.

Voor aanmelding of meer informatie:
Grietje Maters
010-4551726
borstvoeding.rotterdam@hotmail.com
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: bijeenkomsten voor BORSTvoedende moeders!
Minou  schreef op: 19-01-2012 09:05:42
@mafkees: wat die andere moeder zei, vind ik wel brutaal! Iedereen wil het beste voor zijn of haar kind. deze opmerkingen slaan kant noch wal
 
Quote
RE: bijeenkomsten voor BORSTvoedende moeders!
Ivy  schreef op: 20-01-2012 08:26:21
Ik geef nu (6e keer) voor het eerst borstvoeding. Heb het de 1e keer geprobeerd, maar ben door de geweldige hulp van mijn kraamverzorgster na 5 dagen op KV overgestapt. Zij zei dat hij anders naar het ziekenhuis zou moeten en als ik ergens bang voor ben... Ik gaf dus KV, juist omdat ik het beste voor mijn kind wilde

Nu toch een keer bv geprobeerd en het lukt nog steeds na 10 maanden. Voorheen voelde ik me altijd aangevallen door de pro-bv dames, maar nu ik aan de andere kant sta, voel ik vaak dezelfde negativiteit van de flesgevende moeders

Ik snap dat echt niet, hoor. Iedere moeder moet doen waar ze zich zelf goed bij voelt. En zo slecht zal KV echt niet zijn. Mijn 5 kids zijn in elk geval heel gezond En kind 6 ziet er ook gezond uit

Wat ik wel jammer vind, is dat veel mensen, al accepteerden ze het bv geven voorheen nog wel, nu toch echt wel vinden dat dochterlief van de borst moet. Alleen, ze weigert uit een fles te drinken, dus dat is lastig. Nu wordt het wel steeds moeilijker als ik wegga. Niet dat ik zo overal open en bloot ga zitten voeden, maar toch. Ik zou best eens met andere moeders willen praten om te horen hoe zij dat doen.

Ik denk dat een ontmoeting voor moeders die bv geven meer daarvoor is. Het delen van ervaringen, stellen van vragen. Niet dat het merendeel zo fel anti-kunstvoeding is, hoor.

 
Quote
RE: bijeenkomsten voor BORSTvoedende moeders!
Mieke-lactatiekundig
e
  schreef op: 26-01-2012 19:44:50
Hoi Mafkees,
Ik wil toch nog even reageren op jouw verhaal. Het is natuurlijk heel rot als je wel borstvoeding wilt geven, maar het kan niet. Toch vraag ik me af of er echt vrouwen zijn die zulke rot uitspraken doen als "wil je niet het beste voor je kind" ? Ik kan me er helemaal niets bij voorstellen dat je iemand zo bewust kwetst met zo'n uitspraak. Iedereen wil toch het beste voor zijn kind ?
Mieke
 
Quote
RE: bijeenkomsten voor BORSTvoedende moeders!
Minou  schreef op: 26-01-2012 19:49:07
Ha Mieke! Persoonlijk vind ik het geen leuke zin: je wilt toch het beste voor je kind?
Tuurlijk..dat willen we allemaal. Maar het klinkt net of je het niet wilt/probeert, als iemand dat zo tegen je zegt..

Zeg dan liever: jammer dat het, ondanks alles, niet gelukt is.


 
Quote
RE: bijeenkomsten voor BORSTvoedende moeders!
Met  schreef op: 28-01-2012 14:05:19
nou volgens mij is deze discussie al aardig uitgekauwd, maar goed.
ik ben dus zo'n moeder die naar die bijeenkomsten gaat, niet in rotterdam, maar in mijn eigen buurt, en ik vind het geweldig gezellig.
zoals het hier juist lijkt alsof je als kunstvoedingsmama ( voor de duidelijkheid) gediscrimineerd word, zo word je eigenlijk juist als bv mama gediscrimineerd, je mag niet overal voeden, op je werk moet je het organiseren, en als je eens bekaf van je kindertjes bent ligt alles aan de bv, en moet je dus maar stoppen.

mijn familie vind het niet normaal dat ik al zolang voed, want ja, zo noem ik dat dus wel, het is inderdaad niet een heel logische term misschien, maar dat heb ik nu eenmaal zo gedaan, vooral omdat ik in het fries zou zeggen voeren, en dat doe je bij beesten, voeden vind ik zelf heel logisch, waarom weet ik niet eens, mar voor mij voelt dat dus zo.
mijn oudste heb ik niet zelf gevoed, oftewel hij kreeg kunstvoeding, en dat noemde ik toen nog flesvoeding.

als ik nu bij familie ben zorg ik voor flesje gekolfde melk, ik voed niet waar ze bij zijn, ik weet hoe ze erover denken, en houd die momentjes lekker voor ons samen, ik heb geen behoefte dit te provoceren tegenover de maatschappij die niet op borstvoedenden is ingesteld, en zelfs het woord borst mijdt ik daarom blijkbaar al onbewust, het worden ook zulke lange woorden daardoor, het is een soort gemak ook.

op die bijeenkomsten waar ik eens per maand een avondje heen ga zijn ook zwangeren die zich komen informeren en die worden als er veel animo is even apart genomen zodat de al bevallen moeders even lekker kunnen kleppen.
ook kwam er een keertje een zwangere meerdere keren, die heeft toen na de bevalling nog een bijeenkomst meegemaakt als voedende moeder, maar na een maand was dat dus afgelopen en kwam ze alsnog vertellen hoe het zo is gelopen. bij haar was het zelfs zo dat ze uit een gezin van 14 kinderen komt en er altijd flesvoeding als logische voeding aan de kinderen gegeven word, ze was dus niet echt heel erg van plan dit erg door te zetten, maar haar man vond het wel belangrijk, een maand is dan best lang en fijn voor haar dat ze dit toch gedaan heeft, en zo word dit ook besproken, ze werd heus niet belaagd door 'ons', maar gewoon in haar waarde gelaten, na 1 mnd was het 'op' zoals dat zo vaak gebeurd bij slecht bv beleid en dat was goed.

ik denk dat als je eenmaal bv geeft en dat loopt gewoon goed, je ook een soort verslaving te pakken hebt, net zoals je aan sporten verslaafd kunt raken doordat je er gelukshormoontjes van krijgt. maar of dat echt zo is weet ik natuurlijk ook niet. feit is, ik ben gelukkig dat ik bv mag geven en net als bij verliefdheid, of een geloof waar je heel erg van overtuigd bent, dat wil je heel graag delen, die behoefte is er gewoon onder bv vrouwen, maar dat is onder de niet voedenden een beetje een soort taboe soms, en daarom is het fijn dat je onbezorgd kunt bijpraten, en ook gewoon tuttelen over de andere baby dingetjes van de kinderen.

 
Quote
RE: bijeenkomsten voor BORSTvoedende moeders!
_sas_  schreef op: 28-01-2012 14:44:06
@Met: ik vind dat je dat super mooi gesproken hebt! Ik heb ook niet de hele discussie gelezen, maar ik vind dat je dit heel mooi hebt neergezet. Ik vind het ook heel herkenbaar en vindt het jammer dat ik er zelf nooit ben geweest. Toen ik me daarop aan het oriënteren was, ging mijn zoontje mij helaas stelselmatig bijten en dit heeft uiteindelijk (tot mijn nog altijd groot verdriet) tot stoppen geleid. Toch kan ik me heel goed voorstellen dat het heel gezellig is en ik vind dat jij het heel mooi hebt omschreven.
 
Quote
RE: bijeenkomsten voor BORSTvoedende moeders!
Grietje  schreef op: 16-02-2012 14:01:32
Zonder de discussie weer op te willen starten, even een reminder:

De Vereniging Borstvoeding Natuurlijk (VBN) organiseert bijeenkomsten voor moeders die borstvoeding geven. Samen met andere moeders kunnen ervaringen uitgewisseld worden onder het genot van een kopje thee of koffie. Voor vragen over borstvoeding is een contactpersoon van de VBN aanwezig. Op 25 februari is de eerstvolgende bijeenkomst.

Borstvoeding geven is heel natuurlijk maar dat wil niet zeggen dat het altijd vanzelf gaat. Zeker in onze tijd is het niet meer vanzelfsprekend dat kennis over borstvoeding van moeder op dochter overgaat. Ook als alles van een leien dakje gaat kan het fijn zijn om met andere moeders te praten over het geven van borstvoeding. Hoe ga je om met voeden in het openbaar, hoe doe je dat straks als je weer moet werken, wanneer introduceer je de bijvoeding, hoe lang ga je door met voeden zijn onderwerpen die aan de orde kunnen komen.

De bijeenkomsten zijn gepland op 25 februari, 28 april en 2 juni in Rotterdam Alexander (Oosterflank). Tijdstip: 10-12 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden (vrijwillige bijdrage voor de koffie/thee). Kindjes zijn uiteraard ook welkom. Voor meer informatie en aanmelding: 010-4551726 borstvoeding.rotterdam@hotmail.com
 
Quote
RE: bijeenkomsten voor BORSTvoedende moeders!
Trotsemama  schreef op: 18-02-2012 18:31:10
Misschien een idee? Maar als de flesvoedingsmama gewoon op het flesvoedings topic kijken en de borstvoedingsmama's op het borstvoedingstopic kijken, scheelt dat een hoop gezeik!
Tjonge jonge, wat een rare opmerkinegen door de flesmama's! Geen humor, geitenwolen sokken etc.... Pffff, word daar zo moe van!
Laat elkaar gewoon met rust!
 
Quote
RE: bijeenkomsten voor BORSTvoedende moeders!
Trotsemama  schreef op: 18-02-2012 18:47:17
Ik heb een gruwelijke hekel, aan het gezeur over borstvoeding en flesvoeding.... Als de dames die de fles willen geven nu eens gewoon op het flesvoedingstopic kijken en de bv mama's op het bv topic, dan scheelt dat een hoop gezeur....

Het lijkt nu juist, dat jullie de confrontaties uitlokken en waarom??? Ik geef ook bv en kijk dus niet op het flesvoedings topic, daar heb ik immers niks aan...

Laat elkaar lekker in je waarde...
 
Quote
RE: bijeenkomsten voor BORSTvoedende moeders!
Lelie  schreef op: 18-02-2012 18:58:50

Quote Grietje:
He? Dat snap ik echt niet fruitsalade. Die moeders zijn niet pro-borstvoeding in de zin dat ze op de barricades staan, ze géven borstvoeding. Ze zijn op dat moment alleen met zichzelf bezig en echt niet met de keuzes van andere moeders, laat staat dat ze die veroordelen.

Waarom voel je je aangevallen als een groepje bv-moeders bij elkaar komt? Wat is daar bedreigend aan? Echt, ik probeer je te snappen maar het lukt nog niet zo.



Noi idd zeg, wat een muggezifterij.... Tegenwoordig heb je overal groepjes/clubjes ed voor. Ik snap ook werkelijkwaar niet waarom dat een probleem zou zijn? Het is geen bijeenkomst van een stelletje extremisten die een kunstvoedingfabrikant gaan opblazen ofzo. Ik heb zelf bij mijn eerste bv+kv gegeven en de tweede heeft alleen kunstvoeding gehad, en het interesseert me werkelijk geen ene r**t wat iemand anders daar van vind of dat ze poedermelk kunstvoeding noemen of dat ik geen voedende moeder zou zijn. Ik bedoel, what's in a name? Als je je daar al over aangevallen of gekwetst voelt? Ik vind dat persoonlijk erg ver gaan....dan heb je toch ook geen leven meer als je bij elk woord moet gaan nadenken hoe het misschien wel eens bedoelt kan zijn?
 
Quote
RE: bijeenkomsten voor BORSTvoedende moeders!
Trotsemama  schreef op: 18-02-2012 19:17:43
zucht, omdat ik nog steeds moet wennen aan mama brabbel, zucht... En inderdaad, het is twee keer dezelfde reactie, dus daar zou je aan kunnen zien dat het waarschijnlijk een vergissing is... zucht... Anders had ik wel een andere opruďende reactie gegeven, zoals zoveel dames dat hier zo lekker kunnen doen....

Ik zal niet meer reageren, er zitten hier een aantal dames op scherp om iedereen die ook maar iets verkeerds typt, meteen aan te vallen....
 
Quote
RE: bijeenkomsten voor BORSTvoedende moeders!
Trotsemama  schreef op: 18-02-2012 19:23:10
Toch nog even reageren...
Oeps, het zijn twee berichten van ongeveer dezelfde strekking, maar wel wat verschillend...
Ik wil helemaal geen verevelende reacties uitlokken. Waarom zou ik? Elke moeder heeft het beste met haar kind voor, fles of borst. Kinderen worden er allebei groot mee... Maar maak gewoon je eigen keuze en laat een ander ook gewoon haar keuze maken.
 
Quote
RE: bijeenkomsten voor BORSTvoedende moeders!
Minou  schreef op: 18-02-2012 19:27:33
Gekkie, het is mama-life

mij maakt het ook geen drol uit..bv of fles ( wist eerst niet eens dat het kv heette..?!) en ik zal er nooit iemand over aanvallen.
 
Quote
RE: bijeenkomsten voor BORSTvoedende moeders!
Petrina  schreef op: 18-02-2012 19:44:02
Ik heb ook nooit bv gegeven, maar begrijp de term voedende moeders wel zoals Grietje die gebruikt. Een moeder die voed daar versta ik onder dat de voeding uit de moeder komt, van de moeder is.

En nee niet iedereen kan dat, niet iedereen mag dat, niet iedereen wil dat. Maar waarom kwetst het je? Vraag jezelf dat eens af...

Heb je het (nog) niet geaccepteerd dat je niet anders kon/mocht/wilde?


Het is toch juist enorm fijn voor moeders die WEL bv kunnen/mogen/willen geven dat er bijeenkomsten zijn, zodat ze ervaringen uit kunnen wisselen, tips en adviezen door kunnen spelen of ontvangen, gewoon kunnen kletsen over wat zij ervaren of meemaken tijdens het voeden of wat zij horen over hun keuze om te voeden etc.

Het zijn geen 2 kampen tegen elkaar, er is geen gevecht, zolang we dat niet zelf maken in ons hoofd of in ons gevoel.

 
Quote
RE: bijeenkomsten voor BORSTvoedende moeders!
Trotsemama  schreef op: 18-02-2012 19:55:55
pfffff, ben niet helemaal wakker geloof ik....
Inderdaad mama-life!

Ik vind het gewoon zo jammer dat er altijd 'strijd' moet zijn over borst- en flesvoeding. Maak je eigen keuze en val een ander niet aan om haar keuze.
 
Quote
RE: bijeenkomsten voor BORSTvoedende moeders!
Petrina  schreef op: 18-02-2012 19:59:46

Quote trotsemama:
pfffff, ben niet helemaal wakker geloof ik....
Inderdaad mama-life!

Ik vind het gewoon zo jammer dat er altijd 'strijd' moet zijn over borst- en flesvoeding. Maak je eigen keuze en val een ander niet aan om haar keuze.



Misschien doordat het niet altijd een eigen keuze is, waardoor het ook moeilijker is om los te laten en te accepteren, en als je moeite hebt met de keuze die je MOEST maken dan is het logisch dat je daar ook sneller rot door voelt, of sneller dingen leest waardoor je jezelf laat kwetsen.
 
Quote
RE: bijeenkomsten voor BORSTvoedende moeders!
Trotsemama  schreef op: 18-02-2012 20:34:04
Inderdaad, het is niet altijd een keuze. Het is moeilijk om iets los te laten, wat je graag wilde. Maar mag je daarom een ander 'aanvallen' omdat die dat wel kan? Dat vind ik niet helemaal eerlijk.

Waarom kunnen vrouwen soms zo hard zijn tegen elkaar?
Zo jammer, want je kunt zoveel aan elkaar hebben. Als ik soms op dit forum lees, hoe vrouwen tegen elkaar doen, dan kan ik dat vaak niet begrijpen.
 
Quote
RE: bijeenkomsten voor BORSTvoedende moeders!
Minou  schreef op: 18-02-2012 21:05:20
Ik heb ook nooit bv kunnen geven, maar iedereen die het wel kan en lukt, vind ik alleen maar fijn voor ze en ik kan genieten van de verhalen. Absoluut geen jaloezie hier iig.

Maar lieve trotsemama, kijk ook naar de verhalen waar vrouwen juist wel elkaar steunen, die overheersen meer dat de negatieve ( of ik lees eroverheen..
)
 
Quote
RE: bijeenkomsten voor BORSTvoedende moeders!
Minou  schreef op: 18-02-2012 21:06:49
Sis: ik noemded het idd altijd flesvoeding..
Totdat ik op BB voor het eerst de term kunstvoeding hoorde..dacht eerst: huh? Nu begrijp ik de gedachte er wel achter.
 
Quote
RE: bijeenkomsten voor BORSTvoedende moeders!
Trotsemama  schreef op: 18-02-2012 21:09:47
Ik zal eens beter opletten!
Maar over dit onderwerp gaat het toch vaak mis...
Maar natuurlijk zijn er ook wel topics waar het wel gebeurt, gelukkig!
En daar ben jij er ook een van! Thanks voor je lieve woorden!
 
Quote
RE: bijeenkomsten voor BORSTvoedende moeders!
Minou  schreef op: 18-02-2012 21:12:48


denk maar zo..er zullen altijd wel duscussies blijven en dit is blijkbaar een gevoelig onderwerp?!

Ik weet van mezelf..ik heb mijn best gedaan, maar helaas geen bv voor mij..bij allebei de meiden niet en ik heb me er nooit, maar echt nooit minder om gevoeld en dat gevoel ook nooit gekregen van een ander.
 
Quote
RE: bijeenkomsten voor BORSTvoedende moeders!
Trotsemama  schreef op: 18-02-2012 22:09:52
Dit is idd voor veel vrouwen een gevoelig onderwerp...

Ik geef mijn dochter van 10 mnd nog bv en daar wil ik nog wel even mee doorgaan. Mijn oudste heb ik ook bv gegeven. Ik wilde graag bv geven en dat is gelukt. Als het niet was gelukt had ik een fles gegeven en daar is niks mis mee! Iedere vrouw maakt een keuze en die heeft een ander te respecteren.

 
Quote
RE: bijeenkomsten voor BORSTvoedende moeders!
Minou  schreef op: 18-02-2012 22:27:26
Juist! Zo denk ik er ook over!
 
Quote
RE: bijeenkomsten voor BORSTvoedende moeders!
Blauwtje  schreef op: 18-02-2012 22:28:35
en ik ook

Ieder voor zich en het is al kl.ten genoeg als het niet lukt (vind ik dan)
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op bijeenkomsten voor BORSTvoedende moeders!
Naam
Bericht