Menu
 

Topic:

bijeenkomsten voor BORSTvoedende moeders!

Grietje  schreef op: 16-01-2012 15:35:50
In Rotterdam Alexander worden er door de VBN weer nieuwe bijeenkomsten voor voedende moeders georganiseerd. Wil je op een ontspannen manier ervaringen uitwisselen met andere moeders dan ben je welkom op:

28 januari
25 februari
28 april
2 juni

Tijd: 10-12 uur
Locatie: Rotterdam Alexander (Oosterflank)
kosten: vrijwillige bijdrage
Kinderen uiteraard ook welkom.

Voor aanmelding of meer informatie:
Grietje Maters
010-4551726
borstvoeding.rotterdam@hotmail.com
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: bijeenkomsten voor BORSTvoedende moeders!
Angelique  schreef op: 18-01-2012 21:38:22
ik snap het ook maar al te goed

maar affijn to heeft gewoo de naam iets minder goed gekozen (gezien niet iedereen vanzelfsprekend vind dat voedende moeder bv betekend )

verder blijft het een oneindige discussie waar we nooit uit zullen komen
 
Quote
RE: bijeenkomsten voor BORSTvoedende moeders!
Alice  schreef op: 18-01-2012 21:39:52
Maar waar en door wie word je dan aangevallen?
Ik vind jou echt niet minder omdat je bv niet gelukt is. Dat vindt jij zelf (helaas) Jij vond het erg. En hoewel ik dat echt rot voor jou vind, is 't niet mijn schuld, noch mijn verantwoordelijkheid en ik hoef ook niet op mn tenen te lopen en 't onderwerp te vermijden als ik in jouw buurt zou zijn. Of andere woorden te kiezen dan gebruikelijke woorden.

Als het een gedwongen keuze was en je er alles aan hebt gedaan om 't te doen slagen, maar 't ging niet.. waarom zou je je dan in godsnaam nog slecht voelen? Dat snap ik heus werkelijk echt niet.
En als het een weloverwogen keuze was waar je geheel achterstond om geen bv te geven om wat voor een reden dan ook.. waarom zou je je dan rot voelen? Snap ik ook niet. Je deed toch wat je het beste leek?

Mijn idee van het beste is iets anders, maar ja.. jij vindt Douwe Egberts lekker en ik heb liever Kanis en Gunnik.. so be it. De wereld zit vol met verschillen.

 
Quote
RE: bijeenkomsten voor BORSTvoedende moeders!
Grietje  schreef op: 18-01-2012 21:43:47
Maar fruitsalade, waar maak je dan uit op dat je aangevallen zou worden door zo'n bijeenkomst? Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor moeders om ervaringen uit te wisselen over borstvoeding. Als je geen borstvoeding geeft, valt er niet veel uit te wisselen. Dat heeft niks te maken met aanvallen, niet respecteren etc. Ik organiseer die bijeenkomsten (als vrijwilliger) puur om borstvoedende moeders te ondersteunen. Er zit geen enkele bijgedachte over andere moeders bij. Borstvoedende moeders vinden het soms erg prettig om in elkaars gezelschap te kunnen praten over bv. Dat zegt toch helemaal niets over buitensluiten, aanvallen e.d? Als andere moeders over andere onderwerpen willen praten staat ze dat vrij. En alle moeders zijn welkom bij mijn bijeenkomsten, alleen praten we wel voornamelijk over borstvoeden (en een aantal zijweggetjes)

Ik kan er echt met m'n pet niet bij dat sommige moeders dit zo opvatten. Ik kan me wel goed voorstellen dat je verdrietig bent dat de borstvoeding niet gelukt is, maar daarvoor hoef je toch niet gekwetst te zijn als er een bijeenkomst is voor moeders die wel borstvoeding geven? Net zoals een ongewenst kinderloze tegen voorlichting voor zwangere vrouwen is .

 
Quote
RE: bijeenkomsten voor BORSTvoedende moeders!
Mafkees  schreef op: 18-01-2012 21:46:40
éven een voorbeeld van gisteren (ik werk op een KDV)
een moeder brengt haar baby 4 dagen per week naar het dagverblijf....zij kwam met haar blouse al open binnen want ze wilde nog "even gezellig voeden"

zij vroeg mij waarom ik mijn kinderen geen BV heb gegeven. Ik antwoord dat ik dat niet wilde....
zij "wil je dan niet het beste voor je kind?"

BAM....is geen leuke opmerking kan ik je vertellen

maar ik vind het contrast zoooooo groot.....zij zit daar met haar meiden bloot, want o wat is zij een goede moeder ,want ze geeft BV, maar wel 4 dagen per week baby naar de opvang brengen........

inderdaad....over verschillen gesproken....
 
Quote
RE: bijeenkomsten voor BORSTvoedende moeders!
Blauwtje  schreef op: 18-01-2012 21:50:57
Grietje, ik denk dat iedereen weet dat bv de beste voeding is die je kunt geven aan je kind. Met de nadruk op KUNT geven. Want soms kan het niet.

En dan is er iemand geweest die de term ''voedende moeders'' of ''moeder bijeenkomsten'' oid heeft bedacht. Dat is niet iemand geweest die graag bv had willen geven waarbij het niet gelukt is, kan ik je vertellen

Maar misschien valt het ook gewoon niet te verwachten van iemand die niet bv kon geven om dit te begrijpen hoor.
Soms moet je dingen meemaken wil je het kunnen snappen
 
Quote
RE: bijeenkomsten voor BORSTvoedende moeders!
Alice  schreef op: 18-01-2012 21:51:57
Dat is inderdaad erg onaardig en erg raar van die vrouw. Maar het heeft weinig met dit topic te maken.

Maar goed.. hoe zij oordeelt over jouw flesvoeding, zo oordeel jij over haar werken/opvang.
Feit is dat jullie beiden niet weten hoe de vork in de steel zit. Misschien moet zij wel werken en vindt ze dat zelf heel erg.
Toch precies 't zelfde?
 
Quote
RE: bijeenkomsten voor BORSTvoedende moeders!
Blauwtje  schreef op: 18-01-2012 21:53:06
Mafkees

Belachelijke opmerking trouwens van die moeder..
 
Quote
RE: bijeenkomsten voor BORSTvoedende moeders!
Alice  schreef op: 18-01-2012 21:53:47
Blauwtje, en als er nu voedende vrouw had gestaan.. was 't dan duidelijker en minder kwetsend geweest?
 
Quote
RE: bijeenkomsten voor BORSTvoedende moeders!
Grietje  schreef op: 18-01-2012 21:55:27
Mafkees, dat zou ik nooit tegen een andere moeder zeggen. Het is jammer dat door dit soort uitspraken bv-moeders een slechte naam krijgen. Ik kan wel denken dat ik borstvoeding het beste voor mijn kinderen vind, maar ik zal nooit iemand veroordelen om haar keuze. Al is het maar omdat ik niet het hele verhaal ken.

Iemand die simpelweg niet kán voeden hoeft zich ook niet schuldig te voelen, dat is zo'n zinloze emotie. Kun je niet voeden om wat voor reden dan ook, dan is er gelukkig een alternatief. Maar laat de moeders die borstvoeding geven ook gewoon in hun waarde en naar bijeenkomsten gaan. Borstvoeding geven is natuurlijk maar soms ook best moeilijk. Je kunt wel cursussen volgen tijdens je zwangerschap maar ook daarna kun je met best veel vragen zitten. Daar heb je een CB voor maar veel vaker ben je beter geholpen door contact op te nemen met een vrijwilligersorganisatie of een lactatiekundige. Als je vragen hebt over de kv die je gebruikt kun je een infolijn van de fabrikant bellen maar als je bv geeft ben je zelf die fabrikant
 
Quote
RE: bijeenkomsten voor BORSTvoedende moeders!
Blauwtje  schreef op: 18-01-2012 21:59:00
alice, nee voor mij zit het m in het woord voedend. Voedend is zo algemeen.

Iedereen voedt zijn kinderen. De ene krijgt de borst, de ander een fles, weer een ander krijgt een gebakken ei en nog een ander krijgt aardappels.

Het is niet specifiek genoeg. Borstvoedende moeders, naar mijn mening...dan is het voor een ieder heel helder en meest belangrijk, voorkomt dat iemand zich erg lullig kan voelen
 
Quote
RE: bijeenkomsten voor BORSTvoedende moeders!
Mafkees  schreef op: 18-01-2012 22:00:51
grietje, ik snap het wel hoor, en veel plezier met alle bijeenkomsten, top dat je dat vrijwillig doet ook!

ik haakte in op wat er nog meer geschreven is in dit topic.

en @ alice: heeft toch alles met dit topic te maken? hoe kwetsend borstvoedinggevendemoeders kunnen overkomen. en nee, ik scheer ze niet over 1 kam
doen de borstvoedinggevendemoeders dat dan ook niet bij de anderegroepliefhebbendemoedersdieanderevoedinggeven?
 
Quote
RE: bijeenkomsten voor BORSTvoedende moeders!
Grietje  schreef op: 18-01-2012 22:01:07
Ik weet niet of de term voedende moeders echt door iemand bedacht is. Waarschijnlijk bestaat de term al heel lang en is het een gebruikelijke term voor een vrouw die borstvoeding geeft.

En ja, ik denk dat ik heel goed weet hoe erg het kan zijn om geen bv te geven, juist omdat ik het geef. Als ik bedenk dat ik dit niet had kunnen doen, dan vind ik dat een akelige gedachte. Dus ik kan me goed voorstellen hoe naar het moet zijn als het daadwerkelijk niet lukt. Gelukkig is het bij mij twee keer goed gegaan (ondanks een depressie na de tweede bevalling) en heb ik het zelfs kunnen combineren met een baan. Het is zeker niet altijd makkelijk geweest, daardoor kan ik me best wel inleven in een andere situatie en als vrijwilliger moeders tot steun zijn. Ook als ze willen afbouwen!
 
Quote
RE: bijeenkomsten voor BORSTvoedende moeders!
Alice  schreef op: 18-01-2012 22:03:19
Ik ben 't met je eens over de term "moedergroep" , die vind ik ook verwarrend en begrijp dat die kwetsend kan zijn. (geen bv -> geen moeder... dat klopt natuurlijk niet)

Maar "voedend" is voor mij niet algemeen, maar duidelijk wat er bedoeld wordt. Maar da's gewoon een verschil in mening denk ik.
Ik denk dat je als borstvoedende vrouw sneller zegt "ik ga nu even pietje voeden".. een flesvoedende vrouw zou zeggen "ik ga nu pietje de fles geven"
Da's een beetje het verschil

Bij eieren en aardappels zeg je eigenlijk gewoon "eten geven" en niet voeden
 
Quote
RE: bijeenkomsten voor BORSTvoedende moeders!
Blauwtje  schreef op: 18-01-2012 22:04:17
Maar Grietje, er is toch niemand die zegt dat bv moeders niet naar de daarvoor bedoelde bijeenkomsten zouden mogen?
het lijkt me dat zulke bijeenkomsten zeer nuttig en gezellig zijn.

Daar gaat het ook niet om, toch?

Grappig, ik vind juist dat diegene die ''voedende moeders'' bedacht heeft, niet alle mensen in hun waarde laat
 
Quote
RE: bijeenkomsten voor BORSTvoedende moeders!
Grietje  schreef op: 18-01-2012 22:05:29
Even de volgende vraag: wat vinden jullie dan een goede titel voor op mijn posters en flyers?

"meet and feed"
"kindje aan de borst? bijeenkomsten voor moeders"
"bijeenkomsten voor moeders die borstvoeding geven"
 
Quote
RE: bijeenkomsten voor BORSTvoedende moeders!
Mafkees  schreef op: 18-01-2012 22:06:15
maar wat zit er in die fles dan Alice?
toch ook voeding?

op het werk voeden we echt baby's hoor...
ik ga baby 1 voeden en mijn collega voedt baby 2 (das een BV fles en een flesvoedingpoederkunstweetikhoehetheet-fles)
 
Quote
RE: bijeenkomsten voor BORSTvoedende moeders!
Mafkees  schreef op: 18-01-2012 22:07:30
ja Grietje...op je poster:

"geef je borstvoeding? kom naar onze bijeenkomsten"
 
Quote
RE: bijeenkomsten voor BORSTvoedende moeders!
Alice  schreef op: 18-01-2012 22:07:57

Quote :
en @ alice: heeft toch alles met dit topic te maken? hoe kwetsend borstvoedinggevendemoeders kunnen overkomen. en nee, ik scheer ze niet over 1 kam
doen de borstvoedinggevendemoeders dat dan ook niet bij de anderegroepliefhebbendemoedersdieanderevoedinggeven?



In de zin dat 't niet met dit topic te maken heeft, bedoel ik.. dat is iemand die moedwillig jou wilt kwetsen, dat was de insteek van dit topic niet.
Ik denk dat ik genoeg flessenmama's ken.. en daarvan kan ik zeggen dat ze lieve, goede mama's zijn, dus ik heb daar verder geen oordeel over.

Deze vrouw was gemeen en onaardig tegen jou. Ze heeft 't recht niet haar oordeel te geven over iets waar ze niets mee te maken heeft en waarvan ze het fijne niet weet.
Maar.. jij weet ook niet waarom zij 4 dagen werkt, dus heb daar dan ook geen oordeel over.
Ik ken ook genoeg mama's die 4 of 5 dagen werken en toch hele lieve, goede mama's zijn.
 
Quote
RE: bijeenkomsten voor BORSTvoedende moeders!
Mafkees  schreef op: 18-01-2012 22:08:03
ik zou het woord moeder er niet bij zetten, want dat snapt iedereen wel
 
Quote
RE: bijeenkomsten voor BORSTvoedende moeders!
Grietje  schreef op: 18-01-2012 22:09:37
O ja, voor zover ik weet worden bijeenkomsten voor voedende moeders nooit als moedergroep aangeduid. Omdat moedergroep een te algemene term is als je het specifiek over borstvoeding wilt hebben.

Blauwtje, dan verschillen we op dat punt van mening. Ik vind dat de term voedende moeder niets afdoet aan de kwaliteiten van een niet borstvoeding gevende moeder. Het woordje voedend slaat puur op het voeden met eigen melk. Zoals alice al zegt: in ons taalgebruik zeg je als bv-moeder dat je je kind gaat voeden. Als kv-moeder zul je die term waarschijnlijk minder vaak gebruiken. En aardappeltjes geven is meestal eten geven en niet voeden. Naar mijn idee was het helder waar de term voor stond (zonder waardeoordeel erin!)
 
Quote
RE: bijeenkomsten voor BORSTvoedende moeders!
Alice  schreef op: 18-01-2012 22:11:38

Quote :
maar wat zit er in die fles dan Alice?
toch ook voeding?

op het werk voeden we echt baby's hoor...
ik ga baby 1 voeden en mijn collega voedt baby 2 (das een BV fles en een flesvoedingpoederkunstweetikhoehetheet-fles)



Natuurlijk is dat ook voeden. Dat bedoel ik totaal niet.
Maar wat zeg jij zelf als je een kindje een fles geeft, maakt niet uit wat er in zit.
Zeg je, ik ga een fles geven of zeg je ik ga voeden?

Ik bedoel enkel dat voeden meer bedoeld is voor voeding die je zelf produceert.
Een flessenmama kan beide zeggen, een bv mama enkel het eerste

Een voedende shampoo is een voeding die je haar voedt, niet een shampoo die voeding aanrijkt voor je haar.. illustreert dat mn punt dan een beetje?


Moeilijk om zo'n punt over te brengen op "papier"
 
Quote
RE: bijeenkomsten voor BORSTvoedende moeders!
Mafkees  schreef op: 18-01-2012 22:14:20
ik doe echt hard m'n best om te begrijpen maar ik vat het niet....

toen mijn jongens klein waren en 's nachts kwamen voor een voeding gaf ik ze toch een nachtvoeding? en geen nachtfles? daar heb ik nou nog nooit van gehoord, maar in ieder geval....wat maakt het uit....als die kleine hongerige kindertjes maar te eten krijgen
 
Quote
RE: bijeenkomsten voor BORSTvoedende moeders!
Alice  schreef op: 18-01-2012 22:18:25
Hmmm.. mijn dokter belde naar de apotheek om informatie te vragen over een medicijn.. en zei toen "het gaat hier om een voedende moeder"
Dan is het voor iedereen duidelijk dat het niet om flesvoeding gaat? Toch?


Maar ok... I give up vanaf hier

't Maakt niet uit.. idd, de kindjes krijgen te eten!

 
Quote
RE: bijeenkomsten voor BORSTvoedende moeders!
Fruitsalade  schreef op: 18-01-2012 22:21:54
Grietje, jij weet zelf net zo goed als ik, dat de moeders die naar zulke bijeekomsten komen probv moeders zijn! Daaruit maak ik op dat ik aangevallen wordt
 
Quote
RE: bijeenkomsten voor BORSTvoedende moeders!
Grietje  schreef op: 18-01-2012 22:25:36
He? Dat snap ik echt niet fruitsalade. Die moeders zijn niet pro-borstvoeding in de zin dat ze op de barricades staan, ze géven borstvoeding. Ze zijn op dat moment alleen met zichzelf bezig en echt niet met de keuzes van andere moeders, laat staat dat ze die veroordelen.

Waarom voel je je aangevallen als een groepje bv-moeders bij elkaar komt? Wat is daar bedreigend aan? Echt, ik probeer je te snappen maar het lukt nog niet zo.
 
Quote
RE: bijeenkomsten voor BORSTvoedende moeders!
Blauwtje  schreef op: 18-01-2012 22:27:50

Quote :


Maar ok... I give up vanaf hier

't Maakt niet uit.. idd, de kindjes krijgen te eten!



en zo is dat haha!

ik kap er ook mee
 
Quote
RE: bijeenkomsten voor BORSTvoedende moeders!
Grietje  schreef op: 18-01-2012 22:28:25
Als ik jouw redenering doortrek, dan zou ik jou extra aanvallen, aangezien ik de bijeenkomsten organiseer en al erg lang bv geef.
Maar geloof me, bv-moeders zijn echt niet de hele tijd bezig met de voeding van andere moeders en al helemaal niet op een veroordelende manier (uitzonderingen daargelaten zoals Mafkees vertelde).
 
Quote
RE: bijeenkomsten voor BORSTvoedende moeders!
Grietje  schreef op: 18-01-2012 22:29:27
Ik ga ook slapen. Ik weet nooit van te voren of de jongste niet nog een nachtvoeding wil en morgen moet ik weer werken. Welterusten!
 
Quote
RE: bijeenkomsten voor BORSTvoedende moeders!
Angelique  schreef op: 18-01-2012 23:23:06
kijk mafkees das precies waarom mensen als fruit zich aangevallen voelen
das niet ten nadele van dit topic
maaar we zijn nou eenmaal een ander forum gewent met mensend ie enorm fel zijn

mensen die ook zeggen wil jij niet beste voor kind
of de darmen van je kind worden verrot door kv enz enz
je kan dingen ook genuanceerd brengen ipv mensen een schuldcomplex aanpraten
bv is mooi en heel zwaar
het is fijn en goed dat er kv is en mensen die daar voor keizen (al dan niet bewust en eigen keus) zijn in niets een minder goede ouder dan een bv ouder

ik begrijp mensen best als ze extreem pro bv zijn maar soms komen dingne gewoon heeel hard over

dat is ook de reden waarom dit soort topics snel ontaarde in dit soort fratsen
al moet ik zeggen dat de laatste post gewoon een fijne discussie weergeven en is toch ook erg fijn om te zien dat OOK dat mogenlijk is
 
Quote
RE: bijeenkomsten voor BORSTvoedende moeders!
Minou  schreef op: 19-01-2012 09:03:31
Het is mij helaas nooit gelukt om bv te geven. maar ik lijd er niet onder en vind het fijn dat het wel lukt bij andere moeders en dat deze bijeenkomsten er zijn om ervaringen uit te wisselen, vind ik alleen maar goed. Je leert ervan en kunt elkaar tips geven.

Mijn meisje kregen Friso, en ik heb me nooit hoeven "verantwoorden", puur omdat het goed is zoals het is.
Ik zal me dan ook nooit aangesproken voelen.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op bijeenkomsten voor BORSTvoedende moeders!
Naam
Bericht