Menu
 

Topic:

Stel ik me aan?

Sjiraf  schreef op: 20-03-2014 09:41:39

Ik zal even kort vertellen wat er aan de hand is. Mijn broer en ik zijn in dezelfde periode ouders geworden en ook deze zwangerschap zitten er maar 3 maanden tussen. Wij zijn nogal huisje, boompje, beestje en laten onze zoon alleen maar logeren als opa en oma hierom vragen OF als er echt geen mogelijkheid is. Op jaarbasis denk ik dat hij ongeveer 5 keer gaat logeren bij zijn opa's en oma's.

Mijn broer en zijn vrouw daarentegen laten hun zoon en dochter elke zondag logeren omdat het praktisch is. (hoeven ze niet vroeger op te staan) En 2 van de 4 weekenden zijn ze bij mijn ouders van vrijdag tot maandag, omdat ze veel vrienden hebben, graag gaan stappen en soms gewoon even tijd willen hebben voor zichzelf.

Nu is iedereen daar natuurlijk anders in en dat moet iedereen ook zelf weten, maar op het moment dat wij onze zoon 1 dagje/nachtje willen laten logeren is zijn neefje ook altijd daar. Op tijd van 2.5 jaar is hij 1 keer alleen bij zijn opa en oma geweest en we vinden eigenlijk dat onze zoon ook een dagje/nachtje aandacht van alleen opa en oma verdient.

Gisteren gebeld en gevraagd of hij 12 april zou mogen komen logeren. Ze wilden hem dan wel wat eerder die dag hebben zodat ze nog wat leuks konden gaan doen, prima wat ons betreft! Ik vroeg ook of het mogelijk was om hem alleen te laten logeren voor als zijn neefje en nichtje wilden komen. Nou mijn vader ging nog net niet door het lint, maar wat dacht ik wel niet? Ik ga toch niet tegen het ene kleinkind zeggen kom maar en tegen het andere kleinkind nee jij mag niet! Ik uitgelegd dat hij vrijwel nooit alleen met opa en oma is geweest en wij het fijn vinden dat hij ook een keer die aandacht krijgt. Hij luisterde maar half en zei hij komt gewoon en als die andere ook willen komen dan komt hij toch! Ik zeg nou dan laat ik hem liever bij zijn andere opa en oma logeren waar hij wel de een op een aandacht krijgt.


Ben ik nou een aansteller of moet ik me er maar gewoon bij neerleggen? We vinden het zo vervelend dat we niet duidelijk kunnen uitleggen dat we onze zoon ook die tijd met opa en oma alleen gunnen.....weer met buikpijn de telefoon neergelegd!

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Stel ik me aan?
Minou  schreef op: 20-03-2014 21:43:40
Nou er is een verschil hoor tussen niet anders kunnen en eeeh om alleen maar leuke dingen te doen. Dusse..parkeren zeg maar. Oke o en o vinden het goed. Anders hadden ook wel gezegd: nee niet elk weekend



maar ik snap to echt wel, de vraag gewoon ff 1 op 1. Vind ik geen gekke vraag, daar neefje er altijd al is


 
Quote
RE: Stel ik me aan?
Liefje  schreef op: 20-03-2014 23:01:58
Ik vind ook dat je dit niet zo had moeten zeggen waarom niet goh het lijkt me leuk als petje ook eens alleen bij jullie slaapt en dan vragen of ze wl zeggen wanneer dat kan.

Maar zulke dingen zie ik anders tis toch leuk als neefje daar ook i?
 
Quote
RE: Stel ik me aan?
Marie8  schreef op: 21-03-2014 07:07:13
Ja er is een verschil on de reden, maar in beide gevallen wordt er zorggedragen voor een goede plek voor een kind. Het lijkt mij niet zozeer slecht voor een kind en juist voordelen hebben.
 
Quote
RE: Stel ik me aan?
Wanouk  schreef op: 21-03-2014 07:31:47
Ik vind er persoonlijk wel degelijk een verschil tussen zitten.

Het eindresultaat is hetzelfde: opa en oma passen op het kind,
Maar de motivatie is geheel iets anders, de een brengt zijn kinderen weg om 2 keer in de maand te kunnen stappen, en de ander brengt zijn kinderen weg vanwege ziekte. 

Maar dit is eigenlijk weer een hele andere discussie 


 
Quote
RE: Stel ik me aan?
Debbel79  schreef op: 21-03-2014 07:36:49
Ik ben het compleet met to eens.
Ik draai het om en bekijk het van broer zijn kant. Lekker makkelijk en zeer egoïstisch. Je eigen kinderen droppen, lekker stappen en er nog niet eens bij stilstaan dat de kinderen van je zus ook wel eens 1 op 1 met opa en oma willen zijn.
Ik vind dus niet dat je je aanstelt.

De felle reactie van je bader vind ik dan zeer overtrokken.

Ik heb gelukkig opa en oma's die zelf gewoon behoefte hebben aan 1 op 1 een dagje met de kinderen. Die geven het zelf aan of nodigen ze zelf 1 voor 1 uit.

Goed voor het kind. Bij oma krijgen ze toch vaak net weer andere aandacht dan thuis. Zonde om die altijd te moeten delen.
Tuurlijk moeten ze ook met zijn allen kunnen. Maar af en toe 1 op 1 is zeker geen rare vraag.

Daarbij vind ik dat opa en oma, opa en omaoeten blijven. En geen surrogaat ouders omdat de echte ouders de hort op willen.

Af en toe logeren us super leuk. Maar wekelijks. ?? Belachelijk.
Tenzij er echt een gegronde reden is zoals bij sis. Dan vind ik het prachtig dat het kan. Scheelt ook dat de ouders van sis zelf nog erg jong zijn.
Mijn moeder is 65. Ook niet eens super oud. Maar wekelijk de kinderen?? Nee. Kom nou.
 
Quote
RE: Stel ik me aan?
Sjiraf  schreef op: 21-03-2014 08:38:11
Ik ben gisteren toch nog even naar mijn ouders gegaan. Alleen mijn moeder was thuis. Ze begreep me wel, maar vond dat ik niet kan verwachten dat ze tegen de andere kleinkinderen "Nee" moet verkopen. Heb mijn excuses aangeboden en ze ging al snel over iets anders praten...wellicht dat ik er meer mee zat dan zij. Van mijn vader heb ik niks meer gehoord.
 
Quote
RE: Stel ik me aan?
Minou  schreef op: 21-03-2014 08:40:06

Quote Debbel79:
Ik ben het compleet met to eens. Ik draai het om en bekijk het van broer zijn kant. Lekker makkelijk en zeer egoïstisch. Je eigen kinderen droppen, lekker stappen en er nog niet eens bij stilstaan dat de kinderen van je zus ook wel eens 1 op 1 met opa en oma willen zijn. Ik vind dus niet dat je je aanstelt. De felle reactie van je bader vind ik dan zeer overtrokken. Ik heb gelukkig opa en oma's die zelf gewoon behoefte hebben aan 1 op 1 een dagje met de kinderen. Die geven het zelf aan of nodigen ze zelf 1 voor 1 uit. Goed voor het kind. Bij oma krijgen ze toch vaak net weer andere aandacht dan thuis. Zonde om die altijd te moeten delen. Tuurlijk moeten ze ook met zijn allen kunnen. Maar af en toe 1 op 1 is zeker geen rare vraag. Daarbij vind ik dat opa en oma, opa en omaoeten blijven. En geen surrogaat ouders omdat de echte ouders de hort op willen. Af en toe logeren us super leuk. Maar wekelijks. ?? Belachelijk. Tenzij er echt een gegronde reden is zoals bij sis. Dan vind ik het prachtig dat het kan. Scheelt ook dat de ouders van sis zelf nog erg jong zijn. Mijn moeder is 65. Ook niet eens super oud. Maar wekelijk de kinderen?? Nee. Kom nou.




amen!
 
Quote
RE: Stel ik me aan?
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 21-03-2014 08:55:20
Ik snap TO niet helemaal, waarom perse op dat weekend aandringen dat het neefje er ook is? Je zegt dat je zoon 2,5 is, wat is er dan mis met een keer een nachtje bij opa en oma slapen door de week iplv in het weekend?
 
Quote
RE: Stel ik me aan?
Sjiraf  schreef op: 21-03-2014 09:06:55
@ Nina:

Mijn zoon kan niet doordeweeks slapen, want mijn vader werkt nog alle dagen (m.u.v. de maandag) en mijn moeder heeft een verschoven ruggenwervel door een aanrijding. Ze kan niet alleen voor de kinderen zorgen vandaar dat we aan het weekend gebonden zijn als het om logeren/oppassen gaat. Jullie mogen best verder de discussie bespreken, maar ik weet wat ik moest weten en heb het allemaal afgerond! Dank jullie wel allemaal!
 
Quote
RE: Stel ik me aan?
Marie8  schreef op: 21-03-2014 09:15:24
Dan gaat het dus om oordelen over keuzes van een andere ouder. In veel gevallen weet je niet eens wat er nog achter die keuze zit ook.
Het resultaat is hetzelfde en blijkbaar regelen mensen het zo naar tevredenheid. Waarom moeten anderen daar dan iets van vinden.
 
Quote
RE: Stel ik me aan?
Wanouk  schreef op: 21-03-2014 09:45:23

Quote marie8:
Dan gaat het dus om oordelen over keuzes van een andere ouder. In veel gevallen weet je niet eens wat er nog achter die keuze zit ook. Het resultaat is hetzelfde en blijkbaar regelen mensen het zo naar tevredenheid. Waarom moeten anderen daar dan iets van vinden.



In veel gevallen weet je dat inderdaad niet, maar we hebben het nu over deze situatie, en daar weten we het wel van.
Je dwaalt teveel af in de discussie, en heb het nu over aannames.
Ik heb het over haar broer die 2 keer in de maand wil doorzakken en dan wil uitslapen ipv om 7 uur weer paraat te moeten staan.

 
Quote
RE: Stel ik me aan?
Debbel79  schreef op: 21-03-2014 10:38:30
Ik sta er eerlijk gezegd van te kijken dat velen van hier het blijkbaar normaal vind om kinderen wekelijks of 2 wekelijks bij opa en oma te laten om door te kunnen zakken!!

 
Quote
RE: Stel ik me aan?
Marie8  schreef op: 21-03-2014 10:53:02
En mijn vraag is of wij er überhaupt iets van moeten vinden dat haar broer daarom de kinderen brengt. Ik zou er pas iets van vinden als de kinderen daarmee te kort komen. En dat vindt niemand, want het is ook geen probleem als de kinderen veel opgevangen worden als iemand bijv. Ziek is. Naar die kant ging het onderwerp in deze discussie nu eenmaal, sjiraf heeft allang haar antwoord.
 
Quote
RE: Stel ik me aan?
Marie8  schreef op: 21-03-2014 10:54:31
Overigens weet je niet zeker of dat (de hele) situatie is en wat er verder speelt.
 
Quote
RE: Stel ik me aan?
Wanouk  schreef op: 21-03-2014 10:57:29
Tuurlijk mogen wij er iets van vinden, anders heb je geen discussie meer 

Ik trek mijn wenkbrauwen op wanneer iemand zijn kinderen stelselmatig onderbrengt om zelf te kunnen doorzakken, jij doet dat niet, daarin verschillen wij van mening.

Als iemand zijn kind zovaak naar opa en oma brengt, dat andere kinderen denken dat ze daar wonen, dan is er toch niets niet helemaal goed gegaan, dunk mij.

 
Quote
RE: Stel ik me aan?
Wanouk  schreef op: 21-03-2014 10:58:55
Jeetje Marie8, als ik bij ieder topic moet nagaan wat de details zijn en hoe de situatie precies zit, dan stop ik met forummen, dat word mij veel te bewerkelijk.
Ik doe het met de info die gegeven word, verder niets.
 
Quote
RE: Stel ik me aan?
Marie8  schreef op: 21-03-2014 11:03:21
Mwa ik vind gewoon dat daarin nogal snel geoordeeld wordt, je kunt best discussiëren en daarin proberen om iets verder te kijken dan dat je in eerste instantie doet. Als iemand met andere info of standpunten komt, kan ik best nog wel eens mijn mening bijstellen of iets van een andere kant bekijken.
 
Quote
RE: Stel ik me aan?
Marli  schreef op: 21-03-2014 11:15:53

Quote Sjiraf:

Ik zal even kort vertellen wat er aan de hand is. Mijn broer en ik zijn in dezelfde periode ouders geworden en ook deze zwangerschap zitten er maar 3 maanden tussen. Wij zijn nogal huisje, boompje, beestje en laten onze zoon alleen maar logeren als opa en oma hierom vragen OF als er echt geen mogelijkheid is. Op jaarbasis denk ik dat hij ongeveer 5 keer gaat logeren bij zijn opa's en oma's.

Mijn broer en zijn vrouw daarentegen laten hun zoon en dochter elke zondag logeren omdat het praktisch is. (hoeven ze niet vroeger op te staan) En 2 van de 4 weekenden zijn ze bij mijn ouders van vrijdag tot maandag, omdat ze veel vrienden hebben, graag gaan stappen en soms gewoon even tijd willen hebben voor zichzelf.

Nu is iedereen daar natuurlijk anders in en dat moet iedereen ook zelf weten, maar op het moment dat wij onze zoon 1 dagje/nachtje willen laten logeren is zijn neefje ook altijd daar. Op tijd van 2.5 jaar is hij 1 keer alleen bij zijn opa en oma geweest en we vinden eigenlijk dat onze zoon ook een dagje/nachtje aandacht van alleen opa en oma verdient.

Gisteren gebeld en gevraagd of hij 12 april zou mogen komen logeren. Ze wilden hem dan wel wat eerder die dag hebben zodat ze nog wat leuks konden gaan doen, prima wat ons betreft! Ik vroeg ook of het mogelijk was om hem alleen te laten logeren voor als zijn neefje en nichtje wilden komen. Nou mijn vader ging nog net niet door het lint, maar wat dacht ik wel niet? Ik ga toch niet tegen het ene kleinkind zeggen kom maar en tegen het andere kleinkind nee jij mag niet! Ik uitgelegd dat hij vrijwel nooit alleen met opa en oma is geweest en wij het fijn vinden dat hij ook een keer die aandacht krijgt. Hij luisterde maar half en zei hij komt gewoon en als die andere ook willen komen dan komt hij toch! Ik zeg nou dan laat ik hem liever bij zijn andere opa en oma logeren waar hij wel de een op een aandacht krijgt.


Ben ik nou een aansteller of moet ik me er maar gewoon bij neerleggen? We vinden het zo vervelend dat we niet duidelijk kunnen uitleggen dat we onze zoon ook die tijd met opa en oma alleen gunnen.....weer met buikpijn de telefoon neergelegd!


 
Quote
RE: Stel ik me aan?
Marli  schreef op: 21-03-2014 11:19:45
Hmmm, daar ging iets fout...
Het ging mij om dit stukje:
"Mijn broer en zijn vrouw daarentegen laten hun zoon en dochter elke zondag logeren omdat het praktisch is. (hoeven ze niet vroeger op te staan) En 2 van de 4 weekenden zijn ze bij mijn ouders van vrijdag tot maandag, omdat ze veel vrienden hebben, graag gaan stappen en soms gewoon even tijd willen hebben voor zichzelf."

Naar mijn idee staat daar niets in dat ze die weekenden dat de kinderen er niet zijn altijd doorzakken... Persoonlijk vind ik het wat lang van vrijdag tot zondag (maandag dan eigenlijk?), maar schijnbaar zijn alle partijen happy?
Ik mag toch wel aannemen dat als er wat bijzonders is (ziek, verjaardag oid) dat de logeerpartij dan niet doorgaat.

Ik zou het ook wel lekker vinden als de kinderen vast 1 weekend (van zaterdag op zondag dan) bij opa konden logeren. Dan kan je nog eens wat plannen; uit eten, naar de film of theater, dagje weg met zijn tweetjes... Als iedereen er blij van wordt?



 
Quote
RE: Stel ik me aan?
Minou  schreef op: 21-03-2014 11:22:19
Goh die ene keer dat to eens haar ventje laat logeren en 1 op 1 aandacht fijn zou vinden, wat is daar mis mee?

en ja ik vind broer een makkelijke donder, puur op de feiten..stappen en kinderen lozen.

opa en oma vinden het best, dus oke, wordt het in stand gehouden.

maar jeetje laat dat mannetje ook eens 1 op 1






Ff offtopic, zie om me heen dat opas en omas wel heeeul veel worden ingezet tegenwoordig

maar dat zal de tijd wel zijn
 
Quote
RE: Stel ik me aan?
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 21-03-2014 11:31:43
Maar kan TO het dan niet met haar broer bespreken iplv met opa en oma, waarom zouden opa en oma de boodschap door moeten geven aan haar broer iplv dat ze dat zelf rechtstreeks doet. Zo van, mijn kind zou ook graag een weekendje alleen met opa en oma willen doorbrengen, zou je het mij willen zeggen als jullie zoon niet komt zodat mijn kind ook eens een weekendje alleen kan zijn met opa en oma.
 
Quote
RE: Stel ik me aan?
Minou  schreef op: 21-03-2014 11:32:08
Uitzonderlijke situaties daargelaten he!


 
Quote
RE: Stel ik me aan?
Debbel79  schreef op: 21-03-2014 11:33:41
Tuurlijk ga ik ook wel eens lekker uiteten of naar een feestje of zo. Maar dat us niet wekelijks. Nog niet eens maandelijks! Hooguit paar keer per jaar. Meestal heb ik een oppas in huis. Ik breng de Kids naar bed, daarna gaan wij pas.
Ga ze echt niet elke keer wegbrengen om te logeren. En al helemaal niet als er ook nog andere neefjes/nichtjes logeren.
Nog niet eens zozeer voor de 1 op 1 aandacht. Maar vooral voor opa en oma.
Ikzelf moet er niet eens aan denken om naast mijn eigen kinderen 2 logees te krijgen. Dn ik ben de hele dag kinderen om me heen gewend. En dan zouden opa en Oma wel een paar kornuiten te logeren hebben.

Tuurlijk zegt oma dat ze het niet erg vind. Maar ik ga ze die drukte echt niet aandoen.
Daarbij is 1 op 1 aandacht veel leuker. Ook voor opa en oma.

Als mijn broer wekelijks zijn kinderen bij mijn moeder zou laten (wat mijn moeder nooit zou toestaan) dan was ik zeer zeker met hem om tafel gegaan.
 
Quote
RE: Stel ik me aan?
Myself  schreef op: 21-03-2014 11:39:02
Maar vind je dat dan niet meer iets tussen jouw ouders en broer Debbel?

Want qua wanneer je wel of niet oppas vraagt en hoevaak ben ik het eigenlijk helemaal met je eens.

Alleen verschillen wij dan op het punt dat ik het iets tussen hen vind en dat ik niet kan verwachten dat het stopt om mijn kindje.
Want het is niet zo dat het kindje daardoor niet mag komen, het kan er gewoon ook bij komen.
 
Quote
RE: Stel ik me aan?
Debbel79  schreef op: 21-03-2014 11:49:08

Quote Myself:
Maar vind je dat dan niet meer iets tussen jouw ouders en broer Debbel?

Want qua wanneer je wel of niet oppas vraagt en hoevaak ben ik het eigenlijk helemaal met je eens.

Alleen verschillen wij dan op het punt dat ik het iets tussen hen vind en dat ik niet kan verwachten dat het stopt om mijn kindje.
Want het is niet zo dat het kindje daardoor niet mag komen, het kan er gewoon ook bij komen.



Na, daarom eindig ik ook dat ik om tafel zou gaan met mijn broer. Hij heeft blijkbaar niet in de gaten wat voor impact die logeerpartijtjes hebben. Mijn moeder zou er zelf nooit iets van zeggen. En als niemand mijn broer erop attendeert dan zal hij nooit erover na gaan denken.
Wellicht is een klein gesprekje van " Hey broer, vind jij het goed dat "kindje" ook een keer alleen bij opa en oma gaat slapen" hij vind het ook ff fijn om alleen met oma een avondje te kroelen.

Wrs is zoiets al genoeg en hoeft er helemaal geen groot ding van gemaakt te worden.
 
Quote
RE: Stel ik me aan?
Debbel79  schreef op: 21-03-2014 11:50:46
En er hoeft ook helemaal niks gestopt te worden. Jullie doen net of broer hun kinderen nooiteer naar oma mogen brengen. Gewoon een nachtje een keer niet. Als dat al teveel gevraagd is. Poeh....
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Stel ik me aan?
Naam
Bericht