Menu
 

Topic:

Stel ik me aan?

Sjiraf  schreef op: 20-03-2014 09:41:39

Ik zal even kort vertellen wat er aan de hand is. Mijn broer en ik zijn in dezelfde periode ouders geworden en ook deze zwangerschap zitten er maar 3 maanden tussen. Wij zijn nogal huisje, boompje, beestje en laten onze zoon alleen maar logeren als opa en oma hierom vragen OF als er echt geen mogelijkheid is. Op jaarbasis denk ik dat hij ongeveer 5 keer gaat logeren bij zijn opa's en oma's.

Mijn broer en zijn vrouw daarentegen laten hun zoon en dochter elke zondag logeren omdat het praktisch is. (hoeven ze niet vroeger op te staan) En 2 van de 4 weekenden zijn ze bij mijn ouders van vrijdag tot maandag, omdat ze veel vrienden hebben, graag gaan stappen en soms gewoon even tijd willen hebben voor zichzelf.

Nu is iedereen daar natuurlijk anders in en dat moet iedereen ook zelf weten, maar op het moment dat wij onze zoon 1 dagje/nachtje willen laten logeren is zijn neefje ook altijd daar. Op tijd van 2.5 jaar is hij 1 keer alleen bij zijn opa en oma geweest en we vinden eigenlijk dat onze zoon ook een dagje/nachtje aandacht van alleen opa en oma verdient.

Gisteren gebeld en gevraagd of hij 12 april zou mogen komen logeren. Ze wilden hem dan wel wat eerder die dag hebben zodat ze nog wat leuks konden gaan doen, prima wat ons betreft! Ik vroeg ook of het mogelijk was om hem alleen te laten logeren voor als zijn neefje en nichtje wilden komen. Nou mijn vader ging nog net niet door het lint, maar wat dacht ik wel niet? Ik ga toch niet tegen het ene kleinkind zeggen kom maar en tegen het andere kleinkind nee jij mag niet! Ik uitgelegd dat hij vrijwel nooit alleen met opa en oma is geweest en wij het fijn vinden dat hij ook een keer die aandacht krijgt. Hij luisterde maar half en zei hij komt gewoon en als die andere ook willen komen dan komt hij toch! Ik zeg nou dan laat ik hem liever bij zijn andere opa en oma logeren waar hij wel de een op een aandacht krijgt.


Ben ik nou een aansteller of moet ik me er maar gewoon bij neerleggen? We vinden het zo vervelend dat we niet duidelijk kunnen uitleggen dat we onze zoon ook die tijd met opa en oma alleen gunnen.....weer met buikpijn de telefoon neergelegd!

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Stel ik me aan?
Caithy  schreef op: 20-03-2014 09:48:03
Ik denk dat je ten eerste dit soort dingen nooit over de telefoon moet bespreken en daarnaast is het ookal zo gegroeid, daarmee wil ik zeggen, dat het lijkt alsof je er mee eens was al die tijd, snap je?

Ik ben net als jij, mijn ouders willen de kids niet eens samen hebben (jammer hoor zou ook wel eens willen uitslapen... hahaha).
Misschien is het makkelijk om het gewoon te bepraten? of eens een dagje doordeweeks te plannen?
 
Quote
RE: Stel ik me aan?
Debby1977  schreef op: 20-03-2014 09:51:19
Ik vind dat je je ouders niet kunt verplichten om tegen hun andere kleinkinderen te zeggen dat ze niet mogen komen omdat tante perse wil dat haar kind exclusieve aandacht krijgt van opa en oma. Ik vind dus best dat je je aanstelt. Je kunt een ander geen regels opleggen in hun eigen huis...........mijn moeder en schoonouders zien me al aankomen
 
Quote
RE: Stel ik me aan?
Annie  schreef op: 20-03-2014 09:53:57
Ja je stelt je aan. Je kunt toch niet bepalen wie en waneer je ouders in hun eigen huis ontvangen!
Vraag dan of ze een keer naar jullie willen komen of neem ze een dagje mee uit dan heeft je zoontje wel die 1 op 1 aandacht!
Maar ik kan me niet voorstellen dat dat voor een kind heel vervelend is, als je zoon een broertje of zusje zou hebben zou hij opa en oma ook moeten delen.
 
Quote
RE: Stel ik me aan?
Onsjanneke  schreef op: 20-03-2014 09:54:12
Ik snap je frustratie. Het lijkt me voor je zoontje ook leuk om 1 op 1 aandacht te krijgen van opa en oma. Maar aan de andere kant snap ik je vader ook. Het is zijn huis en het zijn zijn kleinkinderen, de keus is aan hem wie hij allemaal binnen laat.

Ik zou proberen in een gesprek het nogmaals uit te leggen, dus niet via de telefoon. Gewoon op een rustig moment, als je vader ook zijn aandacht er bij heeft. En valt het kwartje niet, dan zal je je erbij neer moeten leggen. Of op een doordeweekse dag je zoontje een heertje brengen wellicht.

Mijn kinderen zijn wat ouder (5 en bijna 3) en zij vinden het juist reuze gezellig als de kinderen van mijn zus tegelijk logeren. Zijn altijd teleurgesteld als ze er niet zijn . Ik weet niet of dat voor je zoontje ook geld. Maar misschien is die onverdeelde aandacht ook wel iets  dat voor jou belangrijk is, maar voor je zoontje veel minder. Dan kan je het misschien ook makkelijker van je af zetten.
 
Quote
RE: Stel ik me aan?
Sjiraf  schreef op: 20-03-2014 09:55:56
Het is al vaker besproken, maar het wordt steeds weggewuifd. En het is niet zo dat ik de regels aanpas, maar ik zou het gewoon fijn vinden als hij net als zijn neefje eens alleen bij opa en oma is. Ik had stiekem gehoopt dat er mensen zouden zijn die me zouden begrijpen, maar ik heb nu inderdaad het gevoel dat het aan mij ligt. En dat het zo gegroeid is dat is wel duidelijk, want mijn zoon denkt dat zijn neefje bij opa en oma woont!
 
Quote
RE: Stel ik me aan?
Chloe  schreef op: 20-03-2014 10:00:51
Ik snap je goed. Hier ook een oma die vrijwel al haar tijd en aandacht aan haar andere kleinkinderen besteedt. Die komen zeker eens in de 2 weken wel bij oma logeren en voor onze kinderen die ook gek zijn op oma lukt een keertje bij oma logeren in een jaar tijd sons nog niet eens 1 keer, terwijl ze zo graag 1 op 1 aandacht willen. Dit heeft niks met anderen regels opleggen te maken, maar met een kind dat ook wel eens 1 op 1 met opa en oma wil zijn en die er ook verdriet om hebben dat dat niet lukt. Herl begrijpelijk wat mij betreft! 
 
Quote
RE: Stel ik me aan?
Mama Van Drie  schreef op: 20-03-2014 10:02:02
Of je je aanstelt?....Ik vind van wel.
Jij...of jullie...vinden het belangrijk dat je zoon 1 op 1 aandacht krijgt van opa en oma, dat vinden je ouders niet of minder belangrijk en je zoon zal er wellicht helemaal geen moeite mee hebben.

Ik  heb heel veel nichten en neven en weet nog dat het altijd leuk was als we allemaal bij elkaar waren ( bleven niet slapen bij opa's en oma's) dat was dan een dolle boel en voor de band tussen neven en nichten ook goed.

Ik zou me hier werkelijk totaal niet druk over maken, als je het niet wilt zo dan moet je hem niet laten logeren, jij kan niet invullen hoe dat logeren dan vervolgens gaat.

Als je zoon het nou zelf zo graag zou willen en zelf zou vragen aan zijn opa en oma dan wordt het weer anders, dan geeft hij zelf aan daar behoefte aan te hebben, dat is nu niet het geval, dus maak je er niet druk om verder.

 
Quote
RE: Stel ik me aan?
Sjiraf  schreef op: 20-03-2014 10:03:23
Oke, dank jullie wel!
 
Quote
RE: Stel ik me aan?
Dicha  schreef op: 20-03-2014 10:09:51
Ik zou het heel moeilijk vinden om tegen mijn kleinkinderen te zeggen je mag niet komen logeren, want je andere neefje komt.
Ik zou zeggen lekker laten logeren als de anderen er ook zijn, en als je 1 op 1 aandacht van opa en oma wil, probeer dan te regelen dat hij doordeweeks een dagje naar je ouders gaat..
 
Quote
RE: Stel ik me aan?
Alice  schreef op: 20-03-2014 10:15:11
Maar je zoontje is 2,5 begrijp ik?
Dit zal hij dus niet eens beseffen. 
Hij heeft thuis toch ook al heel veel 1 op 1 tijd? Denk dat het voor juist heel erg leuk is met een leeftijdsgenootje erbij. 
Ik weet wel wat ik zou kiezen voor mijn kind. 


 
Quote
RE: Stel ik me aan?
Suus  schreef op: 20-03-2014 10:16:55
Ik vraag mij af of het je werkelijk dwars zit dat jouw kind er samen met neefje/nichtje is OF dat je het eigenlijk vervelend vind dat jouw neefje/nichtje er zo vaak is.

Wb jouw vraag vind ik dat je je wel een beetje aanstelt. je kan niet verwachten dat opa en oma een kind uitsluiten, dat gaat tegen hun gevoel in en daar mag je juist heel blij mee zijn.

 
Quote
RE: Stel ik me aan?
Minou  schreef op: 20-03-2014 10:22:47
Ik snap het wel, meer het principe denk ik.
snap je vraag echt wel, gewoon ff alle aandacht aar je kleine mannetje.

snap niet dat je vader zo heftig reageert eigenlijk?! Waarom kon hij niet gewoon zeggen: ach joh wat maakt het uit, leuk spelen met neefje oid? Waarom zo boos??


 
Quote
RE: Stel ik me aan?
Alice  schreef op: 20-03-2014 10:24:02
Ik zit me nog even te verplaatsen in jouw situatie.. en dat kan ik vrij goed want de kindjes van mijn broer zijn nagenoeg elk weekend bij mijn ouders. Soms 1 dag, soms meerdere omdat dat idd makkelijker is voor hen. 
Maar ik denk dat mn moeder me een "slag voor mn kop" zou geven als ik met zoiets aan kwam. Enn.. hmm terecht. 


 
Quote
RE: Stel ik me aan?
Minou  schreef op: 20-03-2014 10:26:48
Echt waar?

dat snap ik dan echt niet

vind het echt geen gekke vraag namelijk, nee heb je, ja kun je krijgen, maar gelijk zo boos?? Ikke niet snappuh



 
Quote
RE: Stel ik me aan?
Alice  schreef op: 20-03-2014 10:33:25
Hmm.. voor mijn ouders zijn de kindjes van mijn broer een soort van gegeven, iets vasts waar ze elke week op passen, met veel plezier. Ze voeden ze mee op. 
Als ik dan zeg dat die niet mogen komen, nee, dat werd me echt niet in dank afgenomen. Slaan zou ze zeker niet doen natuurlijk, maar ze zou me heel erg uitlachen. 
Denk dat je het een beetje kunt vergelijken met iemand die jou vraagt of hun kind bij jou mocht komen spelen, maar alleen als (bvb) Amber niet thuis is. Daar word je toch heel kwaad van?
 
Quote
RE: Stel ik me aan?
Jessiemv3  schreef op: 20-03-2014 10:37:04
Ik snap je gevoel heel goed. Het is ook gewoon fijn als jouw kind ook een keer alleen de aandacht krijgt bij opa en oma.
Ik denk alleen niet dat je eruit gaat komen met je ouders, het is al eerder besproken en blijkbaar staan jullie hierin lijnrecht tegenover elkaar. Probeer het te laten rusten, ook voor je eigen gemoedsrust en nodig je ouders eens uit voor een dagje weg. Zo heeft je zoontje ook die 1 op 1 aandacht.



 
Quote
RE: Stel ik me aan?
Bianca29  schreef op: 20-03-2014 10:37:21
ik ben het met minou eens.
en als ik eerlijk ben zou ik het ook leuk vinden als mijn kind een alle aandacht alleen van opa en oma krijgt.
mijn ouders en schoonouders zouden overigens gek zijn als we de kinderen elk weekend zouden brengen ,wij hebben toch de kinderen gewild.
dan hoort daar ook het niet uitslapen bij ,zou lekker worden zeg ,"hier opa en oma zijn de kinderen ,kunnen wij uitslapen"daar zou mijn moeder mij een klap voor mijn kop voor geven .
vind ik best wel erg en ook een beetje brutaal.
lekker makkelijk!!
nee ook hier slapen ze ik denk zo,n 2 x per jaar bij oma en opa en dan alleen de oudste 2 de jongste 2 van 5 en 3 slapen gewoon hier ,oma hoeft er niet vroeg uit voor mijn kinderen ,dat doe ik zelf wel .
 
Quote
RE: Stel ik me aan?
Annie  schreef op: 20-03-2014 10:39:21
Zo te lezen is het niet de eerste keer dat TO het ter sprake brengt. En dan zegt TO ook nog 'nou dan gaat hij wel naar de andere opa en oma' Ik zou daar ook heel boos van worden hoor. Het is graag of niet. Wees blij dat opa en oma het kunnen en willen doen. Nee zolang de veiligheid of het welzijn van je kind niet in het gedrang komt, vind ik niet dat je voorwaarden kunt stellen aan een logeerpartijtje. 
 
Quote
RE: Stel ik me aan?
Jessiemv3  schreef op: 20-03-2014 10:41:40

Quote Alice:
Ik zit me nog even te verplaatsen in jouw situatie.. en dat kan ik vrij goed want de kindjes van mijn broer zijn nagenoeg elk weekend bij mijn ouders. Soms 1 dag, soms meerdere omdat dat idd makkelijker is voor hen. 
Maar ik denk dat mn moeder me een "slag voor mn kop" zou geven als ik met zoiets aan kwam. Enn.. hmm terecht. 




Ik snap dat dus niet en ik ben ook redelijk ervaringsdeskundige. Mijn ouders passen ook op alle kleinkinderen maar zorgen er altijd voor dat elke kind evenredig veel aandacht krijgt.
Als een ander kleinkind veel meer bij opa en oma is, bouw je toch een intensievere band op met opa en oma en ik kan me voorstellen dat dat voor een ander niet leuk is.
Buiten dat begrijp ik persoonlijk niet dat je ervoor kiest om je kinderen een heel weekend of elk weekend weg te brengen naar je ouders omdat dat 'makkelijker' is, misschien had je dat moeten bedenken voordat je aan kinderen begon. Maar goed, dat is weer een heel andere discussie.
 
Quote
RE: Stel ik me aan?
Mv E.l.s  schreef op: 20-03-2014 10:43:59
Ik vind dat je je aanstelt. Voorwaarden gaan stellen en dan ook nog zeggen, nou, dan gaat hij wel naar de andere opa en oma
Je zou van mij het heen en weer kunnen krijgen. Zou daar heel boos om kunnen worden.
 
Quote
RE: Stel ik me aan?
Myself  schreef op: 20-03-2014 10:45:38
ik vind eigenlijk ook wel dat je je aansteld.
Wat of je broer doet en wat of jij doet, is ieder eigen keuze als oppas.
Zelf breng ik ze ook bijna niet weg, dus ik ben dan meer zoals jij dan zoals je broer.
Maar ik vind dat je niet kan verwachten dat je ouders aan hen nee verkopen omdat jij de aandacht van je ouders alleen voor jou kindje wilt hebben.
Denk dat je zelf er meer last van hebt dan je kindje
 
Quote
RE: Stel ik me aan?
Alice  schreef op: 20-03-2014 10:46:30
Mijn broer en schoonzus werken allebei in het weekend. Omdat het niet anders gaat. Dan brengen ze de kids bij oma en opa. 
Wij zijn in het weekend gewoon thuis en ik heb ook niet de behoefte om mijn kinderen ergens onder te brengen. 
Mijn ouders geven echt niet meer om de kinderen van mijn broer dan om mijn kinderen. Hun band is misschien sterker, maar er is ook een verschil in leeftijd, dus dat kun je sowieso niet vergelijken. 
De band die je met iemand hebt, heeft niets te maken met hoe vaak je die persoon (1 op 1) ziet. 
Mijn moeder komt wel hier om met mijn kindjes te spelen. Meestal is dat 1x in de 2 weken. 
De band tussen hun is prima. Mn moeder is dol op ze en behandelt ze echt niet anders dan de kindjes van mijn broer. 

Jaloezie siert geen mens.. 
Als ik hier een big deal van zou maken (wat ik niet doe omdat ik het geen big deal vind), geef ik mijn kinderen ook iets lelijks mee vind ik. 
Houden van hangt niet aan vanalles en nog wat.. dat is er of dat is er niet. 
 
Quote
RE: Stel ik me aan?
Laura  schreef op: 20-03-2014 10:50:20
Ik zou zelf nooit mijn kinderen elk weekend naar opa en oma brengen...Maar ik vind dat je het niet kunt maken om je broer te verbieden hun kind naar opa en oma te brengen of aan je ouders te vragen hun kleinkind te weigeren. Dat is echt aan hun hoe ze daar mee om gaan.  En dat is wel wat je min of meer doet door er achteraan te zeggen dan breng ik mijn kind wel naar zijn andere opa en oma...

Maar snap wel dat je een op een aandacht voor je kind leuk vind. Ik zou daar een open gesprek over aangaan met je ouders met een kop koffie oid...en niet via de telefoon oid..Maar het blijft ieder zijn eigen keus, als jij wilt dat jou kind opa en oma net zo vaak ziet, tsja dan moet je het zelf net zo vaak daarheen brengen (zou ik niet aan beginnen, maar goed) . Anderen kun je niet veranderen. 
 
Quote
RE: Stel ik me aan?
Jessiemv3  schreef op: 20-03-2014 10:52:26
Nou nou...om het nu meteen onder de noemer jaloezie te schuiven vind ik wel wat ver gaan.
Het kan toch dat TO hier gewoon mee zit? Ze vraagt het toch alleen maar aan haar vader en gunt haar kind ook gewoon wat individuele aandacht. Het is maar een vraag hoor en vader had ook iets relaxter kunnen reageren.

Daarbij is het misschien in jouw situatie noodzaak omdat ouders moeten werken maar ik vind dat wel een verschil met een kind wegbrengen voor je eigen gerief. Daar had je maar aan moeten denken voordat je aan kinderen begon.
 
Quote
RE: Stel ik me aan?
Alice  schreef op: 20-03-2014 10:57:00

Soms doen ze het ook omdat ze samen wat gaan doen hoor, of omdat ze gaan stappen met het werk. Tja.. hun leven, hun keuze. Kindjes vinden het heerlijk, opa en oma vinden het heerlijk. Dus weet niet waarom een buitenstaander er over moet zeiken dat ze er maar aan hadden moeten denken toen ze aan kinderen begonnen..?

Ik zeg niet dat TO jaloers is. 
Ik reageerde op "Als een ander kleinkind veel meer bij opa en oma is, bouw je toch een intensievere band op met opa en oma en ik kan me voorstellen dat dat voor een ander niet leuk is." 
Dat is jaloezie en ik vind niet dat je daar een big deal van moet maken op deze leeftijd omdat je je kind dan aanleert om afgunstig te zijn. 



 

 
Quote
RE: Stel ik me aan?
Fransje72  schreef op: 20-03-2014 11:02:25
Ik snap het ook goed. Maar,net zoals de anderen zeggen, zit er denk ik iets bij van afkeuren van hoe je broer zijn kinderen opvoed. Ik heb makkelijk praten, ben enigs kind. Maar als mijn kinderen daar 2 keer per jaar logeren is het veel. Ik heb voor kinderen gekozen en ik ben verantwoordelijk voor ze. Maar als mijn broer of zus elk weekend hun kind bij oma en opa droppen omdat dat voor hun makkelijk is, nee, daar zou ik ook niet blij mee zijn. Maar, dat is de manier waarop je broer zijn kinderen opvoedt en je ouders steunen hem daarin. 
Ik denk dat je eens bij hun moet gaan praten, zonder verwijten, dat jij je kinderen ook zo'n band met opa en oma gunt.
ik snap je gevoel echt, zou denk ik ook zo reageren. Maar je ouders beslissen, daar heb jij helaas niets over te zeggen. Praat met ze, zodat jij en je ouders weten hoe jullie erover denken en eventueel een oplossing kunnen bedenken
 
Quote
RE: Stel ik me aan?
Caatje  schreef op: 20-03-2014 11:04:17
Ik ben het met Minou eens. Gelukkig heb ik schoonouders die hun aandacht heel gelijk proberen te verdelen tussen de 5 kleinkinderen. Ze nemen ook alle kleinkinderen een dagje mee uit door het jaar.
Alice, ik vind jouw situatie toch anders; jouw broer en schoonzus werken en dat is nodig. Maar wat ik uit de berichten van to opmaak, is dat het kind regelmatig bij opa en oma logeert, omdat de ouders sociaal bezig willen zijn. Daar kan ik sowieso niet inkomen, maar goed, ieder zijn ding.
ik kan me voorstellen dat to graag wil dat hun kind ook eens een opa en oma-dagje heeft.
De reactie van opa vind ik overtrokken; je zegt geen 'nee' tegen het kleinkind, maar tegen de ouders. Is het zo erg als ze eens niet kunnen uitgaan? Of als ze eens een andere oppas zoeken? Oppassen is in mijn ogen niet verplicht; je kan het vragen, maar ze kunnen ook 'nee' zeggen. Ik moet er zelf trouwens niet aan denken om zo vaak een beroep op mijn schoonouders te doen.
 
Quote
RE: Stel ik me aan?
Jessiemv3  schreef op: 20-03-2014 11:05:46
Ik heb het in dit geval over het voorbeeld van TO. Van de 4 weekenden je kinderen 2 weekenden weg brengen naar opa en oma omdat je dan kunt stappen, vind ik een gevalletje van had daar idd eerder even over nagedacht.
Natuurlijk moet iedereen dat voor zichzelf weten en ik zou daar zelf ook niet snel over 'zeiken' maar in mijn beleving ontneem je dan een ander kleinkind wel een beetje de kans om ook eens alleen bij opa en oma te zijn. Heeft niets met jaloezie te maken vind ik maar daarin verschillen we gewoon van mening .




 
Quote
RE: Stel ik me aan?
Alice  schreef op: 20-03-2014 11:06:19

Quote Fransje72:
Maar als mijn broer of zus elk weekend hun kind bij oma en opa droppen omdat dat voor hun makkelijk is, nee, daar zou ik ook niet blij mee zijn.



Dit is hetgeen wat ik echt niet snap dan. 
Waarom Fransje? 
Als alle partijen er gelukkig mee zijn.. kids, ouders, grootouders.. Waarom zou jij er dan niet blij mee zijn?
 
Quote
RE: Stel ik me aan?
Alice  schreef op: 20-03-2014 11:10:38
Het zou ook echt niet mijn ding zijn hoor.. mn kinderen zo vaak moeten missen, ik zou het helemaal niet leuk vinden. Ik heb ze veel te graag bij me. 

Maar als het 2 van de 4 weekenden zijn, zijn het ook 2 van de 4 weekenden niet.
De opa en oma in het geval van TO, komen mij over als hartstikke lief en ze willen nog leuke dingen doen met de kleine ook. Zou daarover in mijn handjes knijpen. Zo zijn echt niet alle grootouders.  
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Stel ik me aan?
Naam
Bericht