Menu
 

Topic:

logistiek school probleem

Vera  schreef op: 15-03-2014 08:12:24
Dames probleem,

WE hebben 3 kinderen. Een zit er nog niet op school, de rest zat samen op school.Nu gaat de oudste (7) per direct naar een andere school. Die is wel in de buurt maar net aan de andere kant van de oude school. Hij zal op de fiets moeten en moet 1 gevaarlijk punt over en een niet al te frisse wijk. Het meisje van 6 kan nog niet alleen naar huis lopen want en ze durft het niet en ze moet ook een drukke straat over. De mensen in de buurt werken onregelmatig dus kunnen haar ook niet meenemen. 
Iemand een suggestie. Ik heb er al een nacht op liggen broeden maar kom er niet uit. Ws komen jullie met een hele slimme oplossing
 
Quote
Navigatie
RE: logistiek school probleem
Ivy  schreef op: 15-03-2014 08:22:38

Hoe ver ligt alles uit elkaar?  Wat zijn de tijden dat ze moeten beginnen en hoe lang duurt het om van en naar de scholen te lopen/fietsen?  Hoe overlapt het elkaar?

 
Quote
RE: logistiek school probleem
Heleenmv2  schreef op: 15-03-2014 08:38:06
Hoeveel tijd heb je nodig om van school A naar school B te fiestsen?

Optie 1:
's Ochtends bij het brengen tot halverwege met de oudste mee fietsen. Het gevaarlijke kruispunt over helpen, vanaf daar zelf verder laten fietsen. Jij en de jongste keren om en racen snel naar de andere school.
Tussen de middag over laten blijven dan maar?
Na school de oudste op het plein laten spelen/wachten tot jij er met de jongste bent.

Optie 2:
Of 's ochtends bij het brengen extra vroeg naar de school van de oudste vertrekken. Die op het plein afzetten, ook al is de pleinwacht er dan misschien nog niet. Zelf met de jongste naar school B fietsen waar je dan nog net voor de bel aankomt.


Werkt natuurlijk alleen als je de oudste op het hart kunt drukken om ook echt ab-so-luut op het plein te blijven wachten.
 
Quote
RE: logistiek school probleem
Boterbloem  schreef op: 15-03-2014 08:41:55
Degene die als eerste op school mag komen/ op het plein mag komen met toezicht als eerste langsbrengen, dan pas de ander. En op beide scholen overleggen of je kind bij juf kan blijven totdat je het opgehaald hebt.
Hier mogen ze dan gewoon weer mee naar binnen.
 
Quote
RE: logistiek school probleem
Son  schreef op: 15-03-2014 08:43:14
elkaar tegemoet fietsen en afspreken bij een veilige plek ?
 
Quote
RE: logistiek school probleem
Mam Van Twee  schreef op: 15-03-2014 08:44:47
Misschien kun je de een wat eerder op het schoolplein brengen en de ander 's middags even laten wachten op het plein.

Leraren zijn toch vaak na schooltijd nog op school, dus dat is waarschijnlijk wel veiliger dan zelf laten fietsen.
Dat kan uiteindelijk natuurlijk wel als ze net wat ouder zijn.
 
Quote
RE: logistiek school probleem
Vera  schreef op: 15-03-2014 09:43:32
smorgens heb ik een kwariter over lap dus kan ik van de een naar de andere school fietsen. Indd overblijven tussen de middag, dan hoef ik niet te stressen maar om 1515u komen ze beiden uit. Ik heb ongeveer 10 minuten nodig als ik op de fiets ben MAAR mijn dochter kan goed fietsen maar weigert met mij te fietsen lmdat ze bang is om te remmen .... zucht......

Ik heb nu een moeder bereid gevonden om mijn dochter mee te nemen naar onze straat. Hooguit moet ze dan even wachten voor de deur, dan kan ik de oudste gaan halen. Hebben julle regenpakken voor het kind? ponchos of iets anders? (wij konden altijd lopend naar school met paraplu's)
 
Quote
RE: logistiek school probleem
Stefke  schreef op: 15-03-2014 10:44:59
Ze hebben hier een regenjas, maar gelukkig ook de luxe om met de auto te kunnen als het regent.

ik zou iig op beide scholen de situatie even uitleggen, zodat ze weten hoe en wat als een van de kinderen even wat eerder/later is.
 
Quote
RE: logistiek school probleem
Mam Van Twee  schreef op: 15-03-2014 10:51:01
Hier heeft de oudste regenjas van de hema. Mocht het regenachtig weer zijn dan prop ik die in haar tas zodat ze hem aankan bij het lopen naar de BSO en als ik haar ophaal met de fiets van de BSO. Werkt prima
 
Quote
RE: logistiek school probleem
Mamavan2boys  schreef op: 15-03-2014 11:15:18
Hier ook 2 scholen, de oudste (7 jr) breng ik om 8.30 op school, die blijft daar spelen op het plein, deur gaat 8.37 open les begint om 8.45, als de oudste om 8.30 op school is rij ik door naar de andere school met de jongste (6 jr) daar ben ik dan 8.35 en zijn deur gaat om 8.45 open, les begint om 9 uur.

ze blijven beide over, en smiddags haal ik om 15.00 eerst weerde oudste op snel in de auto doorrijden naar andere school die is om 15.15 uit. Vanaf volgend jaar zijn ze beide op woensdag tegelijk uit en zal de oudste zelf naar de jongste zijn school moeten gaan lopen of wachten op schoolplein.
 
Quote
RE: logistiek school probleem
El64  schreef op: 15-03-2014 14:37:42
Ik neem aan dat de oudste naar speciaal onderwijs gaat zoniet zou ik je dochter naar dezelfde school overdoen. Bij ons op school wordt een jongen eerst weg gebracht naar speciaal onderwijs en dan brengt moeder dochter naar school die komt standaard 5 min te laat maar in overleg met school mag dit tot dat het oudste kind alleen naar school kan.
 
Quote
RE: logistiek school probleem
Orange  schreef op: 15-03-2014 18:10:35
Waarom naar dezelfde school doen Els? Heen en weer fietsen is een hoop gedoe maar niet elk onderwijs type past elk kind. Heeft niets met speciaal onderwijs te maken. 
 
Quote
RE: logistiek school probleem
Vera  schreef op: 15-03-2014 20:44:56
Nee mijn zoon gaat niet naar een speciaal onderwijs maar wel een school die het lesaanbod op een andere manier aanbied. Nu is het heel erg theoretisch en heel veel lesaandacht buiten de klas. Kind heeft hier erg veel last van en ontwikkelede faalangst. En dat liep de spuigaten uit, nu een school gevonden die het anders aanbied en de zaken anders regelen en wij denken dat deze school beter aansluit bij de oudste. Maar de middelste is wel heel goed theoretisch en fietst heel makkelijk door de lesstof heen. Vandaar de keuze om haar te laten zitten. Zeker tot einde schooljaar
 
Quote
Navigatie


Reageren op logistiek school probleem
Naam
Bericht