Menu
 

Topic:

achtertuin inspiratie gevraagd

Anna28  schreef op: 09-03-2014 20:13:27
Wij gaan in april onze achtertuin opnieuw laten inrichten en bestraten.
We zijn 3 maanden geleden hier komen wonen en de tuin zoals hij nu is, willen we niet. Erg onpraktisch om te spelen en onderhouden. 
Maar we zitten erg te dubben over de bestrating... we hebben een veranda die sowieso anders bestraat moet worden dan de rest van de tuin, maar welke kleuren zijn nou mooi? Er liggen nu heeeel gladde tegels op, dus die moeten weg.
Donkergrijs/lichtgrijs hadden we in het andere huis ook, maar dat ben ik best wel zat... 

Dus ben erg benieuwd naar jullie achtertuinen, ook qua inrichting enzo... dus als je een foto hebt: graag!!!


Hier een klein kijkje in de tuin zoals hij nu is (bij ons staat er een loungeset in, dit zijn foto's van de vorige bewoners)


De hoeken van de tuin zijn weg, staat helemaal vol met groen. het lijkt hier groter dan het daadwerkelijk is. Het tuinhuis blijft wel staan. 
 
Quote
Navigatie
RE: achtertuin inspiratie gevraagd
Jolanda1974  schreef op: 09-03-2014 20:21:52
ik zou er niks aan doen. geweldige tuin!! 

Aan mij heb je niks.. ben totaal inspiratieloos qua. tuinen.
 
Quote
RE: achtertuin inspiratie gevraagd
Made  schreef op: 09-03-2014 20:27:32
Ik ga met jolanda mee....prachtig!!! Maar kost wel veel onderhoud idd

aan mij heb je dus ook weinig
 
Quote
RE: achtertuin inspiratie gevraagd
Anna28  schreef op: 09-03-2014 20:30:43
haha het lijkt hier heel wat op de foto's he, maar momenteel staat het er heel slecht bij hoor. De tegels zijn zowat groen en er staat geen groene plant meer in. Plus dat Tim maar een paar meter heeft om te spelen, er kan amper een zwembadje staan. En dat in een tuin waar qua ruimte veel meer te behalen is. 
Dus niet naar alle planten kijken haha maar ff naar de vorm en bestrating  

 
Quote
RE: achtertuin inspiratie gevraagd
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 09-03-2014 20:36:05
Ik zou de bestaande tegels hergebruiken. Terras zowiezo verlagen en dan iplv die gladde tegels een donkere kleur tegels, dat steekt mooi af bij de lichte tegels, of een houten terras. En dan een pad van tegels naar het tuinhuis, aan weerszijden gras met daarop een speeltoestel. En dan geen verhoogde plantenbakken maar gewoon langs de schutting mooie planten. Dat is wat ik zou doen
 
Quote
RE: achtertuin inspiratie gevraagd
Bettie  schreef op: 09-03-2014 21:09:56
Als je nu de bestaande tegels (niet de gladde) hergebruikt en dat afwisselt met bijv. rode tegels. Dan heb je iets anders dan het grijze dat je al had.

Ikzelf zou (vanuit huis bekeken) Aan de rechterkant een perkje doen....zeg maar 80 tot 100 cm breed. Dus recht naar achteren richting het tuinhuis. En dan alles rechttrekken ipv die punten. Die hadden wij ook en hebben we in de zomer van 2012 eruit gebonjourd. Superonhandig met kinderen én het stoepvegen is een drama. Dan kun je links ook een lang perkje maken van 80 cm. Of......aan die kant een stuk nepgras leggen. Heerlijk om te spelen én straks een badje o.i.d. neer te zetten.

Nu kan ik al dat tuinieren niet meer dus wij hebben gekozen voor kleine groenperken én veel straatwerk met potten.


 
Quote
RE: achtertuin inspiratie gevraagd
Alice  schreef op: 09-03-2014 21:12:59
Ik zou gaan voor (kunst)gras
 
Quote
RE: achtertuin inspiratie gevraagd
C.  schreef op: 09-03-2014 21:59:34
Jouw tuin is mijn droom hahaha, Ik ben echt verliefd op de tegels en hoe ze gelegd zijn! (mocht je van de tegels afwillen)

Maar ik zou in jouw geval de veranda laten zoals het is en de rest dan gras met wat borders. En een leuke zandbak voor T en zo'n speelhuis bv
 
Quote
RE: achtertuin inspiratie gevraagd
Lonneke  schreef op: 09-03-2014 22:29:32
Vind de tuin echtverschrikkelijk behalve de overkapping hihi, maar wordt vast heel mooi
 
Quote
RE: achtertuin inspiratie gevraagd
Onsjanneke  schreef op: 10-03-2014 09:17:02
Ik zou de veranda met houten(of kunststof look a like) planken doen.

En verder wat bettie zegt. Aan beide kanten een smalle border naar achter. En daar tussen in (kunst) gras.
 
Quote
RE: achtertuin inspiratie gevraagd
Ans Mv J.k.d  schreef op: 10-03-2014 09:48:40
Ik zou de borders verwijderen en de tegels die je hebt wel gebruiken om die borders dicht te leggen in het midden kun je een speelplek maken voor Tim. Zelf in te vullen of kunstgras of rubberen tegels enz. Dan wordt zijn speel pleek dan daar ik zou de teras dan wel zo laten. Je kan het dan eventeel met wat potten wat groen of kleur gaan geven. Op die manier heb je voor weinig geld en moeite toch nog een leuke tuin.
 
Quote
RE: achtertuin inspiratie gevraagd
Bepje  schreef op: 10-03-2014 10:01:29
Ik vind hem nu ook mooi maar dat is je vraag niet. Waar houden jullie van, wat vinden jullie mooi, wat willen jullie er per sé in, op welke zijde is de tuin gelegen ?
 
Quote
RE: achtertuin inspiratie gevraagd
Vlindertjes  schreef op: 10-03-2014 12:27:04
Zoals op de foto's vind ik hem mooi. Ik ben wel benieuwd naar een foto van hoe het er nu uitziet? Dan hebben we denk ik een beter idee.
 
Quote
RE: achtertuin inspiratie gevraagd
Anna28  schreef op: 10-03-2014 14:37:54
Thanks!
Het terras van de veranda moet er zowieso uit, die is op de fundering gelegd en de rest is verzakken in de loop vd jaren, dus het loopt scheef af en das niet handig met tafels en stoelen Dus dat gaat er sowieso uit. De tegels daar zijn te glad als het nat is dus daar komt wat anders. Het kan niet verlaagd worden omdat je anders zit met de drempel van de schuifpui, dus das geen optie. 

Ik vind kunstgras zelf echt niet mooi... en echt gras wil manlief niet, dus het worden denk ik wel tegels/sierbestrating met borders ja. 
Maar welke kleur tegels zou dan mooi zijn? Witte tegels liggen er nu, maar die worden zo snel vuil! Zeker met een spelend kind en een hond, dan blijf je spuiten. We hadden lichtgrijze tegels in de vorige tuin, maar die werden ook zo vreselijk snel groen en vuil. Dus dacht zelf aan iets donkerder, maar geen grijs/antreciet. 
Ben ook niet lastig ofzo hahaha

De hoeken/stenen/bakken/vormen die er nu in zitten vinden wij gewoon echt onpraktisch, je verliest een heleboel ruimte daardoor. Plus dat het allemaal behoorlijk verzakken is, dus het is geen optie om het zo te houden voor ons. 

borders langs de kanten worden het waarschijnlijk ja, cm of 80 breed, 45 cm hoog met die grijze steentjes een muurtje bouwen ofzo. 
 
Quote
RE: achtertuin inspiratie gevraagd
Vlindertjes  schreef op: 10-03-2014 17:35:54
De kleur van de tegels heeft niks te maken met het groen worden. Dat is gewoon alg wat je in elke tuin hebt. Dus wat dat betrefd maakt de kleur tegel niet uit.
 
Quote
RE: achtertuin inspiratie gevraagd
Alice  schreef op: 10-03-2014 18:01:02
Tegenwoordig heb je echt heel mooi kunstgras wat niet van echt te onderscheiden is bijna.. vind je dat ook lelijk?
 
Quote
RE: achtertuin inspiratie gevraagd
Jen9  schreef op: 10-03-2014 18:04:01
Hihi.. ik vind dit al veel te praktisch.. dus aan mij heb je niks....

Misschen kan je een pergola over de breedte doen en dan blauwe regen (zorg dat je een oude struik koopt) er tegen aan laat groeien, 1 keer snoeien per jaar.. that's it...
 
Quote
RE: achtertuin inspiratie gevraagd
Bepje  schreef op: 10-03-2014 21:38:07
Dan kun je een mooie steen uitzoeken, die leggen en langs de randen borders. Dat groene ligt niet aan de steen, in de winter gebeurd dat bijna altijd door een gebrek aan zonlicht.  Ergens nog een zandbak en kijken of er nog ruimte is voor een schommel, speelhuisje, duikelrek of iets wat jullie leuk vinden. Of een klein speelhuisje op palen en daar de zandbak onder.
Wat de borders betreft moet je kijken wat je het mooist vind en dat je er het hele jaar door iets aan hebt. In tuinboeken van de bieb kun je van alles vinden, wanneer wat bloeit e.d.  Groente kweken is ook leuk, daar heb je niet zo heel veel ruimte voor nodig.
 
Quote
RE: achtertuin inspiratie gevraagd
Laura  schreef op: 10-03-2014 21:41:50
Ik zou er een jacuzzi inzetten en klaar
 
Quote
RE: achtertuin inspiratie gevraagd
Femke  schreef op: 10-03-2014 21:56:33
tja misschien kun je het beter 1 seizoen aankijken, elke tegel en terras zulk je elk jaar schoon moeten maken er bestaat geen onderhoudsvrij terras, je kunt wat nieuwes kopen, maar ook die zijn over 3 jaar groen en aangeslagen. Verder ziet de tuin er bij iedereen nu slecht en onderhouden uit...Hier ook aan het einde van elke winter denk ik we moeten de tuin opknappen wat een vieze gore kale dorre bende, maar hoog zomer als alle vaste planten zij opgekomen en alles volop bloeit en groeit en groen is, vind ik het een paradijsje..Voor een badje zouik echt gras nemen, met een jaar of 5 zitten ze echt niet meer netjes in het badje en de kans dat ze dan uitglijden en zich verwonden wordt dan erg groot... Ik zou het misschien even een jaartje aankijken, als je een zomer hebt meegemaakt weet je al veel beter waar je lekker zit in de tuin..kijk een terras heb je altijd nodig, maar ik zou de bestratig nu gewoon goed leggen en recht leggen, opknappen dus en evt een stuk kunstgras in 1 hoek om lekker op te spelen, hangen en badderen, mooie verlichtig erbij
 
Quote
Navigatie


Reageren op achtertuin inspiratie gevraagd
Naam
Bericht