Menu
 

Topic:

Loslopen en scheve schouder

Even Zo  schreef op: 09-03-2014 17:23:24
Onze dochter van nu 18 maanden is sinds een weekje bezig met loslopen.Het zijn weliswaar nog kleine stukjes maar het begin is daar.Ze is hypermobiel in haar heupen en daardoor heeft het iets langer geduurd.
Nu valt mij op dat ze tijdens het stappen veel evenwicht zet naar 1 kant en daardoor zakt het linker schoudertje iets naar beneden en de rechter trekt ze op.Dit zal ze denk ik doen om balans te zoeken.Nu heeft ze lange tijd billengeschoven,althans iets tussen kruipen en billenschuiven waarbij ze altijd met haar rechter handje afzette en met haar linker been afzette.Nu ben ik dus op de een of andere manier bang dat ze hierdoor scheef is gegroeid.Klinkt raar maar kan me soms zo'n zorgen maken over dit soort dingen.Zal dit met balans zoeken te maken hebben of is ze gewoon scheef oid??
Over een aantal weken moeten we weer naar de fysio en wanneer het dan nog zo is dan ga ik het zeker vragen.Komt iemand dit bekend voor.
Dit is mijn 1ste kind dus ben nog erg onzeker.

Groetjes van een ongeruste moeder
 
Quote
Navigatie
RE: Loslopen en scheve schouder
Stefke  schreef op: 09-03-2014 17:28:15
Mijn Hypermobiele zoon heeft 1 sterkere kant. Dit is dus ook zijn voorkeurskant (weet niet wat oorzaak is en wat gevolg).
met fysio redelijk rechtgetrokken maar nooit weggegaan. Hij loopt trouwens niet (meer) scheef of zo nu, maar met hinkelen, huppelen, skiën etc zie je het wel. 
( hij is trouwens 7 en we kwamen er pas toen hij net 4 was achter dat hij hypermobiel is)
 
Quote
RE: Loslopen en scheve schouder
Meelezer  schreef op: 09-03-2014 19:44:18
Met fysio kunnen zo zoveel doen.
Maar ik zou dan niet nog een paar weken wachten, dan kan het al aangeleerd zijn om zo te lopen.
Aanleren is altijd makkelijker dan afleren.
Ik zou contact opnemen met de fysio als je je zo ongerust maakt en vragen of het kwaad kan, dan in overleg misschien de afspraak vervroegen als de fysiotherapeut er ook zo over denkt.
Zou er zelf ook niet mee door blijven lopen.
Heb zelf ook een kleine meid die hypermobiel is en fysio heeft, dat heeft haar ontzettend goed geholpen en kon ik vaak dingen gelijk melden en zelfs weten te voorkomen door oefeningen met haar te doen.
Doordat ze zo flexibel zijn zoeken ze zelf naar andere manieren waardoor het voor hun makkelijker wordt, dat is dan niet altijd de "juiste" manier.
Wel heb ik geleerd dat juist doordat ze zo flexibel is en daardoor soms ook minder krachtig ze de dingen wel anders kunnen (aan)leren. Ze ontwikkelen hun eigen "stijl" zeg maar.
Soms is die oke en soms is even ingrijpen en coriigeren nodig.
Gewoon even bellen en overleggen.
Ik snap je bezorgdheid hierin heel goed.
Succes!
 
Quote
RE: Loslopen en scheve schouder
Even Zo  schreef op: 17-03-2014 11:31:28
Bedankt voor de reacties.
Had vorige week even gebeld met de fysio maar die maakte zich geen zorgen.
Even afwachten en ik zie nu al dat ze steeds stabieler gaat lopen en daardoor dus rechter.Aan het begin zette ze ook haar linkervoet dwars naar buiten maar heeft ze zelf gecorrigeerd.Over 2 weken hebben we weer een afspraak en bij twijfel kan ik eerder komen maar als ze deze lijn doorzet komt het goed.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Loslopen en scheve schouder
Naam
Bericht