Menu
 

Topic:

Het leed dat buren heet!!

Snuitje  schreef op: 09-03-2014 07:43:26
Ik moet echt even mijn ei kwijt, ben onwijs boos.

Ik woon in een flat, Boven mij woonde eerst een jongen met zijn vriendin en kind, toen ze uit elkaar gingen is die gozer er met een vriend gaan wonen omdat hij alleen de huur niet kan betalen (wij zelf zijn kopers). Deze jongens zijn echte nachtmensen, in de ochtend en middag hoor je ze niet maar s'avonds laat gaan ze beginnen tot in de nacht.
Ze wonen pal boven ons en we horen ze elke keer praten (kan bijna horen wat ze zeggen) ze zijn heel erg druk en luidruchtig. Laatst was het een uur of 0.00 uur en werden de kinderen wakker van ze. Mijn vriend is toen naar boven gegaan om te vragen of het is zachter kon, ze geven inprincipe hier meteen gehoor aan en proberen om op hun manier rustiger te zijn. 

Nu tot gisteravond. Rond 21.00 horen wij onwijze herrie, muziek en gelach, er zaten geloof ik wel 15 van die gasten binnen.
Mijn vriend en ik hadden zoiets van het is zaterdagavond en je kan die jongens niet verbieden om visite te ontvangen. Rond 23.30 uur ging de muziek al wat harder, die jongens gingen steeds harder praten en lachen dus mijn vriend en ik zijn van ellende maar tv gaan kijken in bed. 

Om 0.30 uur gaat het er nog steeds zo druk en toe en worden de kinderen wakker. Mijn vriend gaat naar boven en vraagt of het iets rustiger kan. Ze gooien de muziek meteen zachter, maar het luidruchtige wordt er niet minder van, eigenlijk erger omdat ze een bakkie teveel op hebben. De kinderen zijn gelukkig weer in slaap gevallen en mijn vriend en ik zaten rechtop in bed om ons dood te ergeren aan de herrie. Inmiddels was het 2.30 uur, de herrie is nog steeds verschrikkelijk, mijn vriend gaat weer naar boven en ze zeggen nog rustiger te doen, wij waren ondertussen over onze slaap heen en zij gingen door met luidruchtig zijn. Toen was het 4.30 uur en hoorde we gelukkig de laatste visite weggaan.

Om 5.00 uur vielen wij geloof ik in slaap en om 7.00 uur stonden de kinderen weer voor onze neus.
Ik ben echt zo boos, vind het vreselijk om last te hebben van een ander.

Wat zouden jullie in zo'n situatie doen? De jongens zijn van goede wil, maar ze beseffen zelf gewoon niet wat wij allemaal horen. Het is net of ze bij ons in de woonkamer zitten, zo hard praten ze. We hebben geprobeerd om het met onze mobiel op te nemen, maar die pakt het geluid niet.
Ik wil ook niet zo'n zeikerd zijn om de woningbouw in te schakelen.
Maar zoals vanacht dat kan gewoon niet, we zijn gebroken. 
 
Quote
Navigatie
RE: Het leed dat buren heet!!
Debbel79  schreef op: 09-03-2014 08:09:33
Misschien tijd om met de Kids te gaan kijken naar een gewone woningbouw een flat?
Misschien komt het omdat ik een dorpsmeisje ben hoor, maar ik heb flats altijd vreselijk gevonden. Leuk voor als je jong en met zijn 2en bent, of een senioren flat voor als je achter de rollator loopt, maar ik heb nooit gesnapt hoe je met een gezin in een flat kan gaan wonen. En dan ook nog koop!
Maar nogmaals'... Dat zal er wel aan liggen dat ik uit een dorp kom en hooguit 5x in mijn leven een flat van binnen heb gezien. (Wat mijn gevoel alleen maar versterkte, vreselijk)

In jouw geval zou ik overdag rustig de jongens een keer aanspreken. Bakje koffie erbij en desnoods afspraken proberen te maken.
Als ze zoals gister een "groots" feest geven dan jullie ruim van te voren inlichten zodat jullie eventueel oppas kunnen regelen.
Doen jullie dat niet dan, tja... Kun je er niks van zeggen. Wij hebben ook wel eens een feestje. Dan lichten we omliggende buren in. Maar dat us hooguit 1x per jaar. En onze buren idem dito. Bij een groot feest van onze directe buren breng ik de Kids te logeren naar opa en of oma.
Je hebt er zelf voor gekozen om en een gehorige flat te gaan wonen met kinderen. Je weet dat buren kunnen verhuizen en je weet nooit wat je er voor terug krijgt.
Is in een gewoon huis niet anders hoor. Alleen is het dan alleen maar van de zijkanten hihi.

En op gewone avonden afspreken dat harde muziek etc na een bepaalde tijd lager gaat.
Maar als het zo gehorig is als jij zegt, dat je hun letterlijk kan horen praten... Tja... Dan wordt het lastig, dan is elk geluid al snel lawaai in jullie ogen en je kan ze niet verbieden te leven en te verplichten om 20.00 naar bed te gaan omdat jullie kinderen hebben.

 
Quote
RE: Het leed dat buren heet!!
Debbel79  schreef op: 09-03-2014 08:10:18
Gewone woning ipv een flat moet de eerste zin zijn.
 
Quote
RE: Het leed dat buren heet!!
Samira  schreef op: 09-03-2014 08:18:29
Ik ben 2 weken geleden verhuisd, naar ook een nogal gehorige flat. Ik hoor mijn buren ook en zij mij ook. Mijn onderbuurvrouw is al komen klagen, terwijl de kinderen gewoon spelen. Kan ze moeilijk aan de bank vastbinden en de jongste heeft een nogal gehorig loopje blijkbaar. Tja en wat een feestje betreft, zolang het niet iedere week zo is zou ik er niets mee doen. Veroorzaken ze echt overlast, dus heel regelmatig feestjes, harde muziek en luidruchtig zijn en blijven zou ik wel de woningbouw inlichten, maar voor 1x, zoals nu, zou ik er echt niets mee doen!
 
Quote
RE: Het leed dat buren heet!!
Boterbloem  schreef op: 09-03-2014 08:23:02
Moeilijk is dat he? In studententijd heb ik in een maisonette gewoont, en de buren schuin onder kwamen zo verschrikkelijk vaak klagen. Wij hielden nooit feestjes, keken gewoon wat tv en kletsen met elkaar. Maar lachtje je een keer na 21 uur dan stond hij er al of de politie. Totdat we de politie hebben laten zitten en later kwamen ze weer met: anders bellen we de politie hoor! Toen zei de politie ook dat het niet aan ons lag omdat wij normaal geluid maakten. Maar nam niet weg dat het voor hun erg vervelend was dat zij het wel allemaal hoorden, dat is zo naar! Je zit niet te wachten op andermans geluiden.

En in het geval van feestjes, tja dat kan gewoon niet regelmatig in een flat, daarvoor ben je teveel andere mensen tot last. Maar zijn jullie de enigen die er last van hebben? Of anderen toch ook?
Misschien eens mee laten luisteren hoeveel kabaal het maakt?

Ik heb geen last van kabaal van de buren, maar inderdaad, zodra je er wakker van wordt en niet in slaap kan komen is het gewoon echt vervelend.
 
Quote
RE: Het leed dat buren heet!!
Wanouk  schreef op: 09-03-2014 08:35:32

Je huis te koop zetten in deze tijd is niet echt een handige oplossing.

Ik denk dat er niet echt een oplossing is voor zo'n probleem, zonder de medewerking van je bovenbuurman.
Vragen of hij het van te voren wil aangeven is een optie, zodat je hierop kan inspelen, meer kan je niet doen.
Het ligt er ook maar net aan hoevaak het voorkomt dat hij zo'n overlast bezorgd. Is het met regelmaat, dan zou ik idd om de tafel gaan zitten, maar goed, dan ben je altijd nog afhankelijk van zijn goodwill. 

Is het iets wat niet zo vaak voorkomt, dan zou ik het 'doorstaan'.
 
Quote
RE: Het leed dat buren heet!!
Xsara  schreef op: 09-03-2014 08:46:49
ik zou het gesprek aan gaan.. nog eens duidelijk maken hoe erg jullie er overlast van hebben en proberen een afspraak te maken. bijvoorbeeld als ze visite krijgen tot laat dat ze het laten weten, als je het weet is het al wat makkelijker. MAAR hun leven geeft overlast, het is niet acceptabel dat men tot zo laat overlast veroorzaakt. en of je nu in een flat of een huis woont dat staat er buiten want overlast is overlast. je kunt ook best tegen hem zeggen dat je het graag met hem op wilt lossen maar als hij niet meewerkt je de woningcorporatie in gaat schakelen. of meldpunt overlast.

het is heel verevelnd en je hebt er nu even niks aan want je bent natuurlijk brak, vanavond anders maar even op tijd naar bed..
 
Quote
RE: Het leed dat buren heet!!
El64  schreef op: 09-03-2014 08:49:45
Tja hij is van goede wil zet de muziek gelijk zachter maar je kan niet verwachten dat hij zijn gasten weg stuurt.Als het niet elke dag is zou ik me er niet druk om maken. Onze buren gaan af en toe ineens los met het karaoke set afgrijselijk maar zo lang het niet elke avond is en we niet hoeven te werken de volgende dag laat ik ze l"ekker" zingen.
 
Quote
RE: Het leed dat buren heet!!
Snuitje  schreef op: 09-03-2014 09:02:46
Wij wonen in Den Haag Debbel en hebben dit huis 9 jaar geleden gekocht. Dat was nog voor wij kinderen kregen.
9 jaar geleden waren de eengezinswoningen in Den Haag ook niet te betalen, vandaar de keuze van deze flat.
Als het aan ons had gelegen waren we een paar jaar geleden al verhuisd naar een eengezinswoning met de kinderen, maar de huizenmarkt helpt ook niet bepaald mee. En zouden we ons huis nu gaan verkopen dat zitten we met een restschuld van bijna 30.000 euro en dat houdt ons heel erg tegen om het te verkopen.

En ik verwacht ook zeker niet van ze dat ze hun mond dichthouden en geen feestjes geven.
Maar dit gebeurd bijna elke dag. Zij gaan in de nacht pas leven. Maar het lijkt wel of ze helemaal geen ondervloer ofzo hebben liggen. 
 
Quote
RE: Het leed dat buren heet!!
Sammie  schreef op: 09-03-2014 09:40:42
Maar dat kun je ze toch vragen, of ze een ondervloer hebben en of ze daar iets aan kunnen doen? Weet je, het is overal wat. Wij wonen in een riante tweekapper met grote tuin. Maar onze directe buren roken in de tuin, dus moeten wij onze ramen dicht houden en zitten we op ons terras in de stank. Gelukkig hebben we meerdere terrassen, maar net als veel mensen vinden we het het prettigst om lekker achter het huis te zitten i.p.v. 30 meter verder.
 
Quote
RE: Het leed dat buren heet!!
Mafkees  schreef op: 09-03-2014 09:51:44
gewoon eens op de koffie vragen? en er dan eens rustig over praten?



whahaha...Deb, wat is het verschil met een huis?
je snapt niet dat we in een flat kunnen wonen met kinderen?
wat is het verschil?

ik woon al jaaaaren in een apartement. wij horen elkaar nooit, goed geisoleerd.
ik zie het verschil niet met een huis, oke...gelijkvloers maar ik heb meer ruimte dan menig eengezinswoning

praten TO!
 
Quote
RE: Het leed dat buren heet!!
Son  schreef op: 09-03-2014 10:04:05
geloof me...in een eengezinswoning kun je ook last hebben van je buren.
 
Quote
RE: Het leed dat buren heet!!
Debbel79  schreef op: 09-03-2014 10:21:35
Dat zeg ik mafkees. Dat is Wrs mijn gemis aan het stadsleven omdat ik geboren en getogen ben in een dorp.
Net wat je gewend bent. Ik zou er knettergek worden. Maar ik woon dan ook midden in de polder, en ik denk dat echte stadsmensen er ook niet aan moeten denken om de rubberlaarzen aan te moeten om bij de supermarkt te komen.

Als wij door de stad rijden en al die flats zien blijft het mij verbazen hoeveel gezinnen daar wonen. Maar andersom kan het net zo zijn.

En idd in een gewoon woonhuis kan het net zo zijn. Alleen zijn volgens mij die huizen net wat beter geïsoleerd en heb je alleen van de zijkanten buren ipv 4 kanten.

Dus je hoeft je echt niet aangevallen te voelen hoor. Ieder zijn ding. En gelukkig is dat voor de een anders dan voor de ander.

Maar zoals ik ook al aangaf bij to: praten met de buren....
 
Quote
RE: Het leed dat buren heet!!
An  schreef op: 09-03-2014 10:22:56

Quote son:
geloof me...in een eengezinswoning kun je ook last hebben van je buren.



Nou inderdaad, ik dacht hetzelfde.
 
Quote
RE: Het leed dat buren heet!!
Mafkees  schreef op: 09-03-2014 10:26:37
ik voel me zeker niet aangevallen, maar was benieuwd waarom jij niet begrijpt dat er gezinnen in een flat wonen?

er is meer ruimte dan in een gewoon gemiddeld huis.
verder is alles hetzelfde
en we kunnen er ook uit

maar idd...ik was vrijdag in een dorpje. ik werd er bloednerveus van, wat een stilte en suffigheid zeg!
daar zou ik doodongelukkig worden!
maar ik hou van leven om me heen.
zoveel leven als waar we nu zitten hoeft ook weer niet, maar ik zie nog eens wat.

ons complex staat er nog geen 10 jaar. het is erg goed geisoleerd, we horen niks van geen enkele kant.
das bij eengezinswoningen wel eens anders.....

maar echt vervelend TO.
begrip opbrengen voor elkaar is goed. maar misschien een goeie middenweg vinden?
echt praten met ze.
 
Quote
RE: Het leed dat buren heet!!
Jolanda1974  schreef op: 09-03-2014 10:50:23
misschien op het moment dat ze een "feestje" geven 1 van de 2 bij jullie in huis uitnodigen als jullie overlast ondervinden. Zo kunnen ze horen wat voor overlast ze veroorzaken en hoe het bij jullie terecht komt.
 
Quote
RE: Het leed dat buren heet!!
Debbel79  schreef op: 09-03-2014 10:55:29
Hihi, dat vind ik juist heerlijk mafkees! Wij worden snachts niet wakker van verkeer of mensen maar van een loeiende stier hihi. Kan ook erg vervelend zijn hoor hihi.

Maar overdag als de kinderen dan met hun rubberlaarzen aan de overkant de wei in duiken met oud brood om de paarden en schapen te gaan voeren, of als ze naar opa op de hoek lopen om de pasgeboren lammetjes te bewonderen voel ik me weer bevoorrecht om hier te wonen. Heerlijk in de natuur. Maar als je dat niet gewend bent kan ik me voorstellen dat je daar niet tegen kan. Zo is het ook andersom.

En idd er zijn eendgezinswoningen zat die erg slecht geïsoleerd zijn.
En get. Zal ook wel mijn boerenmeisjes onwetendheid zijn haha.
Feit blijft... Beiden situaties hebben buren, en praten lijkt mij de beste oplossing.
 
Quote
RE: Het leed dat buren heet!!
Bepje  schreef op: 09-03-2014 14:55:09
Ik zou nogmaals met ze in gesprek gaan en dan idd vragen naar de ondervloer. Misschien hebben ze een vrij "kaal" huis waardoor het geluid niet geabsorbeert wordt. En dan ook vragen of ze de volgende keer als ze bezoek hebben even naar beneden komen om te ervaren wat jullie horen, waarschijnlijk hebben ze daar geen voorstelling van.

Wij wonen ook in een piepklein dorpje waarvan ik me voor kan stellen dat het suffig oogt. Er gebeurd niet zo veel zichtbaars hier. Wel kent iedereen elkaar waardoor er veel gezelligheid is als je elkaar tegenkomt op straat. Wel kan ik mijn buren aan beide kanten goed horen. Dat ligt er maar net aan hoe je huis gebouwd is en heeft niets mat een flat of iets dergelijks te maken.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Het leed dat buren heet!!
Naam
Bericht