Menu
 

Topic:

Hoe zou jij reageren?

Ano  schreef op: 06-03-2014 00:09:09
Ik ben benieuwd hoe jullie zouden reageren.
Afgelopen maandag kwam. Juf met mijn dochter uit school met een kapotte bril. Er was eerst gestoeid en op een later moment gevochten met het gevolg dat de bril kapot is gegaan. Juf wist niet precies wat er is gebeurd en had 3 namen van kinderen die betrokken waren. Dochter vertelt dat ze is vastgehouden en haar ogen werden afgedekt waarna een ander kind in haar buik heeft gestompt. Omdat zij niks kon zien kon zij niet meer vertellen. Omdat zij gister(dinsdag) nog steeds buikpijn had zijn we naar de huisarts gegaan en die heeft een gekneusde buikwand geconstateerd. Vanmorgen heb ik dit gemeld bij de juf en zij nam het heel hoog op. De directie is ingeschakeld en de kinderen zijn gedwongen om te vertellen wat er is gebeurd. De 2 kinderen hebben bekend en de ouders zijn gebeld. De kinderen hebben straf gekregen en de ouders hebben mij gebeld om te vragen of ik nog behoefte had aan een gesprek. Ik ben benieuwd wat jullie deze ouders zou hebben gezegd. Het gaat hier om groep 3.
 
Quote
Navigatie
RE: Hoe zou jij reageren?
Jen9  schreef op: 06-03-2014 00:14:18
Poehee, dat zou helemaal liggen aan de ervaringen die ik al had met deze ouders.. Maar in eerste instantie zou ik in gesprek gaan, vind t ook goed van deze ouders dat ze zelf bellen..

Zit er veel achter, of is t behoorlijk uit de hand gelopen stoeien....????

Sterkte.. erg vervelend dit, en vind dat nog een understatement...
 
Quote
RE: Hoe zou jij reageren?
Eefje  schreef op: 06-03-2014 00:30:30
Ik vind dat het door de juf en school goed is opgepakt. Al vraag ik mij wel af waarom de juf niet weet wat er is gebeurd. Het klinkt niet als iets wat zich in een paar seconden heeft afgespeeld. Ik vind het ook goed dat de ouders in gesprek willen gaan. Ik zou op dat aanbod ingaan. Ik weet niet of dat gesprek dan alleen met de ouders zou doen. Op school, met de juf, de ouders en de betrokken kinderen erbij lijkt me prettiger. Vooral omdat alleen de kinderen weten wat er is gebeurd. Is er een pestprotocol op school? Misschien dat dat ter ondersteuning gebruikt kan worden?

Ik vind het wel erg heftig wat er is gebeurd! Mijn zoon zit ook in groep 3. Ik zou daar heel erg van schrikken, vasthouden, ogen afdekken, en in de buik stompen, klinkt niet als stoeien. Eerder als een scène uit een slechte film 

voor jullie!
 
Quote
RE: Hoe zou jij reageren?
Ano  schreef op: 06-03-2014 06:11:40
Het is begonnen met stoeieN tussen een aantal jongens en meiden. De juf heeft dit gestopt. Daarna wilden de meiden niet meer en de jongens wel. Hierdoor is een ruzie ontstaan en is dit het gevolg.

Die moeder belde mij gisteren aan het eind van de middag.zij heeft aangegeven dat ze het vervelend vond en heeft naar mijn verhaal geluisterd. Omdat mijn dochter afgezien de buikpijn er gemakkelijk over heen stapte wilde ik er ook geen issue van maken. Het is gebeurd, laten we hopen dat het een wijze les is en het leven gaat door. School is ermee aan de gang en ik vind ook dat zij dit op moeten pakken en breder moeten trekken, zoals ze van plan zijn.

Wat mij echter nog dwars zit is de reactie van moeder in de loop van het gesprek in de trant van normaal doet mijn kind dit niet, hij is vast in het nauw gedreven. Mijn kind is niet agressief. Ik heb zelfs aangegeven dat mijn kind vast ook geen zuivere rol heeft gespeeld, waar er 2 vechten hebben er immers 2 schuld.

 Ik baal van mezelf dat ik zo over me heen heb laten lopen. En nu twijfel ik, bel ik die moeder nog een keer op om aan te geven dat ik snap dat er een reden is dat haar zoon reageert, maar dat ik zijn reactie toch buiten proportioneel vind en dat daar geen excusen voor zijn? Of laat ik het rusten? Bij de 1 maak ik het groter dan dat het is voor mijn dochter en zij is het grootste slachtoffer, bij de ander hou ik een ontevreden gevoel, ik lig er al een halve nacht van wakker en dat is ook niet voor niks....
 
Quote
RE: Hoe zou jij reageren?
Debby1977  schreef op: 06-03-2014 06:14:47
Maar het kan toch zijn dat haar kind zoiets normaal gesproken niet doet en wellicht zich echt in het nauw gedreven voelde? Misschien heeft jouw kind hem stiekem uitgedaagd toen de juf het niet zag, weet jij veel? En jij zegt nu misschien ook "dat doet mijn kind anders nooit".
 
Quote
RE: Hoe zou jij reageren?
Ano  schreef op: 06-03-2014 06:30:11

Quote Debby1977:
Maar het kan toch zijn dat haar kind zoiets normaal gesproken niet doet en wellicht zich echt in het nauw gedreven voelde? Misschien heeft jouw kind hem stiekem uitgedaagd toen de juf het niet zag, weet jij veel? En jij zegt nu misschien ook "dat doet mijn kind anders nooit".




Eeeh Zoals ik al schreef ik heb aangegeven dat mijn dochter vast geen zuivere rol heeft gespeeld. En het zal vast dat dit een incident is, ik hoop het echt. Maar dat betekent niet dat het gedrag van haar zoon kan worden goed gepraat.... Ze vond dat het veel te groot werd gemaakt. Ikzelf denk dat er vanuit gegaan moet worden dat het een incident is, maar dat het geen kwaad kan om wel je kind handvatten te geven hoe het kan reageren, want als hij zo reageert als hij in het nauw gedreven wordt dan gaat hij nog een zwaar leven tegemoet.....
 
Quote
RE: Hoe zou jij reageren?
Ano  schreef op: 06-03-2014 06:31:03
Dat icoon hoort er niet bij hoor....
 
Quote
RE: Hoe zou jij reageren?
Proestie  schreef op: 06-03-2014 07:38:42
Misschien kun je die zin van die moeder beter opvatten als: dit ben ik niet gewend van mijn kind. Als ouders schrik je er ook van dat je kind zoiets doet, zeker als je dat nog niet eerder hebt gezien van je kind. Vergeet niet wat groepsdruk kan doen bij een kind. Dan nog is dat geen excuus voor wat er gebeurd is, maar soms kun je dingen dan wel beter begrijpen.  Ik vind het dapper dat die ouders jou gebeld hebben, dat zouden lang niet alle ouders doen. Zoals ik het opvat hebben die ouders kun kind er echt wel op aangesproken.
 
Quote
RE: Hoe zou jij reageren?
Mon  schreef op: 06-03-2014 07:44:55
Ik heb dezelfde reactie als bovenstaande reacties.
Ik zou dit ook gezegd kunnen hebben, meer een hardop afvinken wat het kan zijn. Ongeloof dat dit gebeurd is.
Jij was niet voorbereid op het gesprek, maar vergeet niet dat die andere moeder dat misschien ook niet was.
Ik vind het al super dat ze gebeld hebben!
Toen hier wat voorviel hebben we gesprekken gevoerd via de school. Nou ja... Met school eigenlijk, want andere ouders wilden geen gesprek, terwijl ze toch behoorlijke uitspraken hebben gedaan! Wij stonden erbij en moesten er naar kijken (ging niet om iets tussen de kinderen).

Zulke gesprekken zijn gewoon heel erg moeilijk; niet alleen voor jou, maar ook voor de andere kant.
 
Quote
RE: Hoe zou jij reageren?
Bijtje  schreef op: 06-03-2014 08:34:33
Ik zou het erbij laten. Is goed zo, het zijn nog maar kinderen van 6-7.....
Wel zou ik het op de voet blijven volgen, dit mag niet meer gebeuren!
Hopelijk knapt jullie dochtertje snel op en heeft ze nog een leuk schooljaar!

 
Quote
RE: Hoe zou jij reageren?
Monica Mv 2  schreef op: 06-03-2014 08:45:12
ik vind het super hoe de juf het opgepakt heeft en super dat de ouders contact met jullie zochten. Dat is bij mij dus nog nooit gebeurd. Altijd zeiden de ouders, neeeee dat doet die van mij niet.

Ik begrijp hoe je je voelt, tis op z'n zachts gezegd een enorm vervelend voorval. Ik zou nu niets meer doen, maar wel even op mijn hoede blijven hoe de rest van het jaar verloopt.

Mijn dochter zit in groep 7 en is al vanaf groep 1 het pispaaltje van de klas. Ze word sinds 1,5 jaar eindelijk niet meer verrot geslagen en gepest. Maar nu wordt ze links gelaten. Mijn dochter heeft er geen moeite mee maar ik vind het niet leuk om te zien dat van de 31 kinderen er 4 totaal niet bijhoren. En als die 4 nog een klik hadden zei ik ok, maar dat valt ook tegen. Zo jammer, mijn dochter gaat dus zonder hartsvriendin eerdaags naar de grote school.

Dus in jouw geval, wetende wat ik nu weet. Zou ik wel even op mijn hoede blijven.
 
Quote
RE: Hoe zou jij reageren?
Alice  schreef op: 06-03-2014 09:24:03
Ik denk dat je het niet moet zien als goedpraten, maar meer als naar uitleg zoeken en ook jou een beetje geruststellen. 
Zijn gedrag gaat zeker te ver, daar is geen excuus voor. Maar ik kan me wel voorstellen dat zijn moeder die een beetje zoekt in een gesprek met jou.
Ik denk dat ik zelf ook zoiets wel had gezegd, zonder het slecht te bedoelen.
Vind het wel heel positief dat ze contact met jou zochten.  

 
Quote
RE: Hoe zou jij reageren?
Femke  schreef op: 06-03-2014 09:28:45
en d'r bril? Moet ze een nieuwe dan zou ik die nu wel verhalen...
 
Quote
RE: Hoe zou jij reageren?
Jessiemv3  schreef op: 06-03-2014 09:30:20
Ik sluit me bij de rest aan, vind het heel netjes dat de moeder contact heeft gezocht. Zij zal ook verbaasd zijn dat haar zoon zo ver is gegaan en er flink van balen. Ik denk dat je haar woorden iets te letterlijk neemt. NIet doen, daarmee maak je het jezelf onnodig moeilijk.
 
Quote
RE: Hoe zou jij reageren?
Lisje  schreef op: 06-03-2014 09:32:16
Als je er nog zo meezit zou ik na schooltijd een gesprek aangaan met de ouders en de juf erbij,evt. de kinderen ook. Hoeft niet lang te duren een kwartier kan al genoeg zijn. Een gekneusde buikwand en een kapotte bril laat nogal wat agressie zien. Bij ons op school nemen ze dit soort gedrag ook heel hoog op en wordt in de kiem gesmoord. Ook al zijn ze nog zo jong, misschien juist wel omdat ze nu nog jong zijn. Vind het wel super dat de ouders gebeld hebben, echt heel netjes dat ze die verantwoordelijkheid nemen.
 
Quote
RE: Hoe zou jij reageren?
Marie8  schreef op: 06-03-2014 10:43:57
Ik zou wel nog het gesprek zijn aangegaan, maar dan met de focus op hoe het voorkomen kan worden dat dit zich nog in deze vorm herhaald. Ik vind ook dat school en ouders (natuurlijk vanuit eigen perspectief) netjes gehandeld hebben, maar ik zou wel graag willen dat er afspraken komen over het vervolg. En hoe zit het verder met vergoeden van bril? Gelukkig zit je dochter er niet mee, maar zou toch nog wel willen zien dat zoiets bijv ook klassikaal besproken wordt.
Verder mag je erop terugkomen toch? Nog eens over nagedacht en wil toch gesprek. Dat het gedrag onder geen omstandigheden door de beugel kan, voegt op zich weinig toe maar ik kan me goed voorstellen dat je dat toch nog even gezegd wil hebben.
 
Quote
RE: Hoe zou jij reageren?
Moederkloek  schreef op: 06-03-2014 15:24:12
Toen wij er achter kwamen dat een van onze kinderen aan het pesten was, zijn we ook heel erg geschrokken.
Want het jaar ervoor werd ze zelf gepest.
Wij hebben er toen zelf een halszaak van gemaakt, ook zodat het nooit meer voorkomt, god wat waren wij pissig zeg....
Mijn ervaring met scholen is, dat de docenten meestal blind zijn voor alles wat er gebeurd in de klas...
Het enige waar ze tegenwoordig nog mee bezig zijn is het halen van "hun" cijfertjes en doelen.
Als je een keer iets zegt, als er iets aan de hand is, hebben ze geen flauw idee waar je over praat...

Het stemt me hoopvol dat ik bij jouw verhaal lees dat ze er wat aan doen daar op school!
Misschien helpt praten met je dochter, zodat je er beter achter kunt komen wat eraan vooraf is gegaan.
buiten het moment dat ze dus niets kon zien.
Zodat je ook beter weet hoe de verhoudingen liggen in dat groepje enzo. 
Ik snap dat het er voor jou uitziet dat je dochter er makkelijk overheen stapt, maar daarbij bekruipt me toch een naar gevoel.
Juist bij die reactie, zou ze het normaal vinden? Is ze het "godbeware" gewend? gebeurd dat vaker? 
Want als het begon als een spelletje kan het al gauw uit de hand lopen, en dat zal dan echt niet de eerste keer zijn, maar misschien wél de eerste keer dat er iets zichtbaars sneuvelt zoals een bril.
Want zeg maar eens, had je dochter er iets van gezegd als ze alleen in haar buik was gestompt onder het mom van een uit de hand gelopen spelletje? Iets wat je niet ziet, en waar zij zich in een mum overheen zet.... ik denk dat je dan niks had geweten....

Sterkte met dit alles.

Groetjes van Kloek 
 
Quote
RE: Hoe zou jij reageren?
Mikmvg  schreef op: 06-03-2014 15:47:30

Quote moederkloek:

Mijn ervaring met scholen is, dat de docenten meestal blind zijn voor alles wat er gebeurd in de klas...
Het enige waar ze tegenwoordig nog mee bezig zijn is het halen van "hun" cijfertjes en doelen.
Als je een keer iets zegt, als er iets aan de hand is, hebben ze geen flauw idee waar je over praat...

 



sorry hoor, maar wat een k*topmerking dit! De meeste scholen en leerkrachten zijn erg alert op pestgedrag, maar het vervelende is dat het juist heel veel achter de rug van de leerkracht om gebeurt. Een pestkop gaat heus niet voor de ogen van een leerkracht iemand in elkaar beuken of jennen.
Bezig met het halen van HUN cijfertjes en doelen?  (die cijfertjes en doelen zullen ook behaald moeten worden, anders heb je of de inspectie OF boze ouders op de stoep omdat hun kind door jouw schuld niet naar het vwo kan...)
De meeste leerkrachten zijn het liefst bezig met les geven in een goede sfeer!
 
Quote
RE: Hoe zou jij reageren?
Ano  schreef op: 06-03-2014 17:01:49
Wat een verschillende reacties. DE een pakt het op als pesten, wat ik persoonlijk als heftig ervaar en waarvan ik zeker niet zo'n reactie van ouders zou willen. De andere kant zegt maak het niet groter.

Ik hoorde vandaag van de juf dat school ouders verplicht heeft om ons te bellen.... Moeder heeft dit gedaan omdat het moest en niet omdat ze wilde...Mijn gevoel klopte dus idd dat ze haar eigen kind in bescherming nam ipv een excuus te maken. Nu snap ik haar opmerking ook dat school het veel te hoog op nam.

Ik heb besloten het voor nu te laten rusten. Met een volwassene die alleen maar belt omdat het moet en niet omdat het wel zo netjes is om als je kind iets doet om je excuus aan  te bieden ga ik het gesprek niet aan.

Mijn dochter was vanmiddag panisch op de BSO. Een kind draaide iets te enthousiast met zijn armen, midden in haar buik op de plek waar het nog steeds pijn doet. Geeft mij wel een signaal dat het zeer intimiderend is geweest en echt alle grenzen over is gegaan. Dit is geen normaal kinder ruzie geweest en ik ben blij dat school dit ook zo ziet.
 
Quote
RE: Hoe zou jij reageren?
Mikmvg  schreef op: 06-03-2014 17:22:16
Ik vind dit ook geen pesten meer hoor en vind dat school het goed heeft opgepakt. Reken maar dat ze van je verhaal geschrokken zijn en de betreffende kinderen goed in de gaten houden.
Veel ouders denken dat hun kind niet tot dit soort dingen in staat is en ik kan me voorstellen dat je geen zin hebt om het gesprek aan te gaan. ik zou het , denk ik, ook even laten rusten en op dochter concentreren. Hoop dat ze er snel overheen is.
 
Quote
RE: Hoe zou jij reageren?
Minou  schreef op: 06-03-2014 18:08:09

Quote Mikmvg:
[...]

sorry hoor, maar wat een k*topmerking dit! De meeste scholen en leerkrachten zijn erg alert op pestgedrag, maar het vervelende is dat het juist heel veel achter de rug van de leerkracht om gebeurt. Een pestkop gaat heus niet voor de ogen van een leerkracht iemand in elkaar beuken of jennen.
Bezig met het halen van HUN cijfertjes en doelen?  (die cijfertjes en doelen zullen ook behaald moeten worden, anders heb je of de inspectie OF boze ouders op de stoep omdat hun kind door jouw schuld niet naar het vwo kan...)
De meeste leerkrachten zijn het liefst bezig met les geven in een goede sfeer!




amen!
 
Quote
RE: Hoe zou jij reageren?
Liefje  schreef op: 06-03-2014 20:19:12
Zo dan is het idd duidelijk en heeft ze dus niet excuus aangeboden of erkent dat haar kind verkeerd was en nee daar zou ik t niet bij laten zitten en haar ook duidelijk maken dat was haar kind gedaan heeft niet normaal is.

Maar ben wel in een bozige stemming hier vanmiddag een kind gehad wat hier niet meer mag spelen
 
Quote
RE: Hoe zou jij reageren?
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 06-03-2014 20:46:14
Als ze mij zou vragen of ik ng behoefte had aan een gesprek zou ik nee zeggen, maar dat ik wel hoop dat ze een goed gesprek met haar zoon hierover zou hebben. Ik denk zelfs dat ik het kind ook zou aanspreken op zijn gedrag zodat ik zeker weet dat het duidelijk is   Ik vind wel dat de juf goed gehandeld heeft en dit zou ik haar ook zeggen. Misschien dat de juf de kindjes kan aanspreken of de klas in het algemeen dat er zo niet met elkaar wordt omgegaan waar je dochter ook bij is.

En dat ouders hun kind in bescherming nemen is een natuurlijke reactie, al vind ik wel dat je als ouder het verhaal van het gepeste kind ook serieus moet nemen.
 
Quote
RE: Hoe zou jij reageren?
Mv5  schreef op: 06-03-2014 22:10:50
Ik vind dat dit geen normale ruzie is. Alle kinderen hebben wel eens ruzie, maar het is niet normaal dat je daarbij je buikwand kneust en je bril sneuvelt. Ik zou wel het gesprek met de ouders aangaan. Met alle kinderen erbij. Kinderen zijn - zeker op die leeftijd - vaak nog eerlijk over wat er gebeurd is. Ik vind het juist goed dat school dit hoog opvat. Als je het nu laat rusten, dan pakken die ouders hun kinderen ook niet aan, want dan denken ze 'oh, die doet daar toch niks mee, telefoontje en het is goed'. Ik zou persoonlijk willen weten wat er precies gebeurd is en elk kind een passende straf geven, ook jouw dochter als zij iets misdaan heeft. Schade aan de bril zou ik - indien niet gratis gerepareerd - op de ouders van de klasgenootjes verhalen.
 
Quote
RE: Hoe zou jij reageren?
Blauwtje  schreef op: 06-03-2014 22:16:56
ongelofelijk.

Ik vind het echt zorgwekkend dat er op die leeftijd al op deze manier geweld plaatsvind.
Zo sluw, zo gemeen.
 
Quote
RE: Hoe zou jij reageren?
Moederkloek  schreef op: 06-03-2014 22:23:42
Ik deel slechts mijn ervaring en die is helaas niet al te best.
Verder spreek ik me ook uit over dat ik het positief vind dat deze school het anders aanpakt.
Als je ervoor kiest om op een reactie te reageren, neem hem dan helemaal mee, en pak niet alleen het negatieve eruit.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Hoe zou jij reageren?
Naam
Bericht