Menu
 

Topic:

een lastige 3 jarige

Jasmina33  schreef op: 03-03-2014 18:05:33
Hallo dames,
Ondanks dat ik een ervaren moeder ben van 4 kinderen,  blijft het lastig als de kinderen in een nieuwe fase komen. 
Het gast dus om mijn 3jarige monstertje. Sinds een week of 4 is hij echt omgeslagen in zijn gedrag.  Hij was echt een heerlijke rustig meegaand en goed luisteren. Maar sinds kort dus echt het tegenovergestelde van al deze dingen. Hij luistert echt niet gelijk ( wat hij ervoor dus wel deed) hij gaat gelijk huilen als hij iets niet mag, slaat zijn grote broers en zus, blijft steeds maar uitdagen en op zoek naar aandacht. Misschien voor veel een normaal peuter gedrag maar zo ken ik hem gewoon niet. Ik weet dat het een fase is van uitproberen en zijn grenzen opzoeken. En ik moet nu dus echt heeel streng zijn en hem kort houden. En dat helpt bij hem ook, om weer na 5 min te gaan huilen om iets anders. 
Herkennen jullie dit gedrag bij jullie 3 jarige? ??
 
Quote
Navigatie
RE: een lastige 3 jarige
Jasmina33  schreef op: 03-03-2014 18:10:15
Oja  ik wel erbij moest zetten was dat hij juist heeel erg behoefte heeft aan mijn goedkeuring en dat hij weet dat ik niet boos op hem ben.komt ook steeds sorry zeggen en kusjes geven.m
Daar trap ik niet altijd in want ik weet dat het soms ook zijn manier is om er makkelijk onderuit te komen. Het is juist zo'n heerlijke mannetje die ons vreselijk aan het lachen kan maken en die heeeeeel goed alleen kan spelen. Alleen zodra zijn broers en zus in beeld komen dan wordt het echt een ander persoon. 
 
Quote
RE: een lastige 3 jarige
Soesjaa  schreef op: 03-03-2014 18:10:42
Yep... ik heb hier ook een draak van 3...
 
Quote
RE: een lastige 3 jarige
Jasmina33  schreef op: 03-03-2014 18:12:33
Hopelijk is het niet vervelend al die schrijffouten maar dit is voor het eerst dat ik via mijn telefoon iets plaats en het is even wennen. 
 
Quote
RE: een lastige 3 jarige
Ma Dalton  schreef op: 03-03-2014 18:14:25
Normaal. Hoort erbij. ik zou duidelijk zijn. En persoonlijk ga ik het soms ook echt even uit de weg. Dus dan bied ik wat anders aan of ik negeer. Ik hoef natuurlijk als volwassene niet mee in die fase ;-) 
maar herken het wel hoor. Ik heb zelf twee jongetjes die verschrikkelijk pittig waren op die leeftijd en toen kwam de derde en was altijd juist heel makkelijk. Maar die is nu aan het muiten hahaha. ik merk dat ik er meer van schrik dan van mijn oudere schavuiten, juist omdat die anderen altijd zullke boeven waren, maar hij het juist wel makkelijk goed deed. Hij lijkt er al weer uit te rollen trouwens. Ik geef hem een beetje meer verantwoordelijkheid juist en een beetje meer keuze ( steeds uit niet meer dan 2 dingen) en dat helpt! Hij voelt zich groter en begrepen.
Maar ze moeten gewoon groeien en daar hoort dit ook bij. 

Wat hier trouwens wel blijkt is da. Die fases meteen flink versterkt worden als er onderliggend ook nog even iets van griep of vermoeidheid is., dus wat eerder naar bed helpt bij ons ook flink.
 
Quote
RE: een lastige 3 jarige
Jasmina33  schreef op: 03-03-2014 18:15:12
Oh soesjaa jij dus ook...is hij/zij ook de jongste? Want bij hem speelt dat wel een rol. Hij is veel aandacht gewend van iedereen. En ik denk dat dat nu een beetje doorslaat bij hem.
 
Quote
RE: een lastige 3 jarige
Soesjaa  schreef op: 03-03-2014 18:21:56
Hij is niet de jongste, maar hij heeft nog wel 2 broers van 7 en 13 boven hem, dus moet zich wel altijd 'bewijzen'..

Het was ook zo'n schatje haha  mijn kleine knuffelbeertje en opeens veranderde hij in een draak. Zomaar ineens driftbuien als hij zijn zin niet krijgt en hij kan ook met deuren gooien of stampen..

Zo lang hij het niet te bont maakt laat ik hem maar, gaat wel weer over..
 
Quote
RE: een lastige 3 jarige
Jasmina33  schreef op: 03-03-2014 18:22:23
Ja ik ben nu ook echt heel duidelijk naar hem toe en geef echt niet toe aan zijn gezeur..Gelukkig blijft hij er nooit in hangen. .heeft ook nooit een driftbui gehad of zo ( kan nog komen natuurlijk)
Het is bij hem steeds aandacht vragen..dat doet hij dan door om dingen zeuren of zijn grote broers uitdagen..straf helpt wel bij hem, gelukkig ook maar. Ik denk dat zoals ma dalton ook zegt, het een schrik is van mijn kant omdat hij juist zooo makkelijk was. Hij luiserde zo goed en huilde echt nauwelijks,  hij ging heerlijk zijn gang. En dan nu ineens dit!!!
 
Quote
RE: een lastige 3 jarige
Jasmina33  schreef op: 03-03-2014 18:25:05
Nou sis dat heeft hij dus ook. Hij kan echt verdrietig zijn als hij weet dat ik boos ben. Hij heeft eigenlijk nooit uit boosheid dingen zitten gooien of zo omdat hij gewoon heel duidelijk kan zeggen wat hem verdriet geeft maar gaat juist huilen. 
 
Quote
RE: een lastige 3 jarige
Jasmina33  schreef op: 03-03-2014 19:06:02
Dat laat praten herken ik ook van mijn andere zoontje,  nu ik er over nadenk.  Die werd ook altijd zooo boos als hij iets wou en hij werd niet begrepen. Dat was ook rond de leeftijd van 2 en 3 jaar. En dat is na een half jaar oom over gegaan. En als je hem nu als 9 jarige ziet dan is het een totaal ander kind. Heel rustig en bedeesd. We zeggen wel eens voor de grap: kijk uit dat we hem niet een keer vergeten ergens,  omdat hij dan echt niet opvalt en heel makkelijk is in de omgang. Terwijl hij als peuter erg pittig was.
Dus er is nog hoop
 
Quote
RE: een lastige 3 jarige
Bettie  schreef op: 03-03-2014 19:10:34
Jep hier ook een draak in huis. En...net zoals Sis zegt....bij haar boeien straffen dus werkelijk helemaal niets. Ik zit soms echt met mijn handen in het haar over hoe ik het nu weer moet gaan oplossen. Probeer duidelijk én consequent te zijn maar met mijn grillige ziekte lukt dat dus niet altijd. En....zodra ik 1 touwtje laat vieren, ben ik weken bezig om het touwtje weer strak te krijgen.

Sis....hoe doe jij dat eigenlijk met jouw beperkingen? Luisteren ze echt onvoorwaardelijk naar jou óf proberen ze je ook uit; juist tijdens je mindere momenten?
 
Quote
RE: een lastige 3 jarige
Bettie  schreef op: 03-03-2014 19:29:22
Maar blijft Demi ook echt op haar kamer Sis? Ik denk dat ik de deur op slot moet draaien om dat te bereiken om vervolgens een uur later haar hele bed afgehaald te zien, een plas in de kamer of op het bed, de kast leeggetrokken en ga zo maar door.

Juist dat is mijn grote bottleneck....als ik het een doe, weet ik de gevolgconsequentie al en die is soms vele malen erger.
 
Quote
RE: een lastige 3 jarige
Jasmina33  schreef op: 03-03-2014 23:21:41
Vervelend voor je bettie dat je beperkt wordt door je gezondheid,  lijkt me echt heeel lastig en dan voornamelijk met kinderen. Ze zijn slim genoeg om juist daar soms misbruik van te maken.  In de kamer blijven voor straf is echt een kwestie van steeds terug plaatsen en dan volhouden.  Misschien moeilijk voor jou omdat je beperkt wordt door je gezondheid. De kleine van mij die blijft ook gewoon op zijn kamer. .heeft het in het begin geprobeerd om toch naar me toe te komen en om sorry te zeggen,  maar was daar heel duidelijk in. Terug de kamer in en je blijft daar totdat ik je kom halen. Na een tijdje had hij het wel door. Wat ik nu ook wel meer heb is een tik op billetjes. Misschien voor sommige niet correct maar soms is het echt even een wake up call voor hem, van nu is het klaar. Hij is er dan ook echt van onder indruk. Maar misschien ook omdat hij die tik ook sporadisch krijgt en pas als hij het te bont maakt. 
 
Quote
RE: een lastige 3 jarige
Sjiraf  schreef op: 03-04-2014 10:48:48
Ik heb geen tips voor je, ben alleen heeeeeel blij om te lezen dat er meer mensen worstelen met een fase!!!!
 
Quote
RE: een lastige 3 jarige
Fransje72  schreef op: 03-04-2014 10:58:31
Die fase heb ik bij dochterlief ook gehad, en nu ze 7 is, begint het weer. Ook hier luisteren ze buitenshuis, omdat ik niet achter ze aan kan en binnenshuis gaat het los. Ik heb haar ook niet met straffen, boeit haar niet. maar nu ze 7 is, kan ik wel met haar praten, gelukkig. Als ze tenminste gekalmeerd is. Tot die tijd negeer ik haar. En dan is het vaak een kwestie wie het het langst volhoudt. 
 
Quote
RE: een lastige 3 jarige
Fransje72  schreef op: 03-04-2014 11:00:41
Vervelend zbettie, dat je weet dat de vervolgactie vaak eeger is. Dat heb ik gelukkig niet. Wel dat als ik haar op de gang zet, dat ze gewoon weer naar binnen komt, en dat is dan wie het meeste doorzet. Frustrerend, vermoeiend, helemaal als je lichaam niet meewerkt. Sterkte en succes. Hopelijk vinden jullie hier nog tips 
 
Quote
RE: een lastige 3 jarige
Bettie  schreef op: 03-04-2014 12:38:07
Nu het mooie weer is aangebroken, is het drakengedrag ook verdwenen als de sneeuw voor de zon. Ze speelt hele dagen buiten, gaat gezellig mee boodschappen doen etc.
 
Quote
Navigatie


Reageren op een lastige 3 jarige
Naam
Bericht