Menu
 

Topic:

Snoep en chips

Dano  schreef op: 28-02-2014 14:53:50
Mijn dochter zwemt elke vrijdag om 13.30 tot 14.30 . Prima tijd, goed te doen.
in de vakantie lessen ze om 09.00 tot 10.00, daarna begint het vrijzwemmen.

vanmorgen dus ook om 09.00 dochter wakker gemaakt, om 8.45 in de zwembad en zij lekker lessen. Dit keer konden we het. Vanachter het raam zien.

bij het raam staan witte lange tafels met banken. Ik had een plekje bij het raam en genoot lekker van mijn dochter die erg  veel plezier had. Tegenover mijn, aan diezelfde tafel, zat een indisch vrouwtje met een zoontje van 3 ongeveer. Jochie speelde op zijn storio gevalltje en je hoorde hem niet . Daarnaast zaten ook wat moeders met kleine kinderen waarvan de oudste les had. 

Dat jochie kreeg ineens een zak chips in zijn handen gedouwd. Hij begon alaminute te gille'n deze lust ik niet wil ik niet ik wil andereeeeeee !!!!! Nee zie die moeder ze hebben alleen deze. Hij smeet ze opzij. Na 3 minuten pakte hij ze en vrat ze naar binnen. Ik keek op de klok. het was 09.30!!!! In de ochtend! Vervolgens zat. Er naast hem een meisje. Blond haar, hippe kleertjes, hippe moeder, en kreeg ook een zak chips!   

na na de zwemles , dus om 10.00/10.15  stonden er twee kinderen met oma en moeder voor de snoepautomaat. Ze kregen ieder een hele rol mentos. Ze vraten die gewoon helemaal op.


nu ben ik niet vies van chips en snoep. Maar dan met mate en al helemaal niet om 09.30. 
Vond het bizar. Ik had gewoon een sultana mee voor mijn dochter.

wat vinden jullie? Ben benieuwd of jullie er net zo over denken of overdrijf ik? Ik had nl. net mijn ontbijtje op om 09.30...
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | Volgende
RE: Snoep en chips
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 01-03-2014 11:02:03
Ach ik til er niet zo zwaar aan het ligt maar net aan het moment. Als je kinderen net zoals die van mij soms om 06.00 al aan het ontbijt zitten omdat ze al een half uur wakker zijn, vind ik om 10.00 een koekje of klein snoepje (vandaag was het bijv 1 schuimpje) geen probleem. Als ze pas om 09.00 het ontbijt achter de kiezen hebben krijgen ze van mij niet een uur later alweer iets lekkers. Wij eten ook niet standaard om 12.00 middag eten, het is maar net wanneer we trek hebben, soms om 11.00, soms om 13.30 pas. Ik erger me er juist aan dat ouders precieze tijden hebben en dat dat zo schijnt te horen. En al helemaal dat er zo op anderen wordt gelet, ik vind het juist fijn als ouders eens niet denken wat anderen wel zullen denken met dingen zoals dit, ik sta daar gelukkig niet bij stil als het om mijn kinderen gaat. Het kind met de zak chips zal er vast niks aan overhouden later dus is het in mijn ogen onbelangrijk om daar iets van te vinden.
Wat jammer van de zwemles van je dochter dat je je zo hebt laten afleiden
 
Quote
RE: Snoep en chips
Soesjaa  schreef op: 01-03-2014 11:04:12

Quote Smvn&d:
Als ik iemand om 10 uur sochtens aan het bier zie dan ga ik er vanuit dat iemand alcolist is
Maar ken wel mensen die dat doen hoor, wakker worden en een biertje als ontbijt nemen



Op de antillen is het heel normaal dat je voor 10 uur 's ochtends al aan het bier zit haha
Maarja daar kun je ook bier kopen bij de benzinepomp en ligt de opener op de balie
 
Quote
RE: Snoep en chips
Mama Van Drie  schreef op: 01-03-2014 12:14:38
Je post begint netjes....en dan komt het....dan lees ik ' gedouwd' hij smeet ze opzij.....hij vrat het op....later met de mentos ook...die vraten ze ook in een keer op....
waarom schrijf je zo? Wil je daar een beeld mee schetsen van afkeuring? Want bij iets opvreten krijg ik een ander beeld als ' ze aten die hele rol mentos in 1 keer op'  Dan eten ze tenminste nog ipv vreten...vreten doen varkens....en bij iets opvreten zie ik onbehouwen eten voor me....


En verder....ik verbaas me nergens meer over, ik erger me daar dus ook niet aan, en als het zo uitkomt dan mogen ze hier rustig chips om 10 uur.
Als wij op vakantie gaan en 's nachts om 3 uur gaan rijden dan hebben we om 6 uur het brood al op en lusten we om 11 uur best wel een bord friet, wat anderen daarvan vinden zal mij worst wezen.

Maar goed,....nu zeur ik misschien ook wel...


 
Quote
RE: Snoep en chips
Jen9  schreef op: 01-03-2014 12:38:03
Hier na de wedstrijd vanochtend op chips getrakteerd, de hele F2,, geen ouder die daar moeite mee had.. Sterker nog, omdat ze zo goed gespeeld hadden, hadden 3 ouders chps gehaald als beloning.. whoehaaa....  Ach, hebben we nog wat voor morgenochtend.. ;-)
 
Quote
RE: Snoep en chips
Dano  schreef op: 01-03-2014 12:40:21
Hahahahahahahahaha leuk al die meningen  nee ik heb mij niet laten afleiden hoor. Zag het alleen en was ietwat verbaast en wilde weten hoe jullie hier over dachten. Sorry de schrijfwijze  je kunt vraten ook zien als aten.

verder was ik eigenlijk meer verbaasd over dat jochie gewoon lekker aan het spelen was en chips in zijn handen kreeg. Uit gewoonte. Niet omdat hij het vroeg ( geen reden tot geven als hij het vraagt) maar ik dacht, waarom zou je dit geven als hij niet eens aan chips dacht op dat moment.

en verder ben ik ook verre van " regelmaat" eten doe ik als ik honger heb en niet omdat het nu eenmaal 12.00 lunchtijd is. Ik wordt ook kriegel van kinderen die opgehaald worden omdat het 12.00 is en ze moeten een broodje eten.  Ik ben alleen iets minder van de ongezonde tussendoortjes.

schrijven komt vaak anders over dan er over spreken met iemand. Ik bedoelde het wat luchtiger. 
 
Quote
RE: Snoep en chips
Soesjaa  schreef op: 01-03-2014 13:09:39

Quote Smvn&d:
Ik heb altijd doosjes rozijntjes en smarties in mijn tas. (Ja bedoeld als chantage middel) en geef me dochter ook weleens een doosje als ze er niet om vraagt. Eergister nog. Waren bij zoon op school aan het helpen en was bezig dus gaf het haar zodat ze ff bezig was. Ze heeft het uiteindelijk niet eens aangeraakt. Maar soms is het een handig middel haha.



haha moet afentoe echt lachen om jou    Gewoon zeggen zoals het is 'chantage middel'  haha

Meeste moeders vinden dat afschuwelijk en zullen dat noooooit doen 
Chantage moet afentoe kunnen
 
Quote
RE: Snoep en chips
Mafkees  schreef op: 01-03-2014 13:23:43
Hier vragen ze zelden wat eigenlijk
Ik geef ze ook zomaar chips, koek of chocola
Anders aten ze niks!

Ik heb ook altijd wat in mn tas ja
 
Quote
RE: Snoep en chips
Alice  schreef op: 01-03-2014 13:31:24
Chips is echt niet zo onschadelijk hoor. Nee, snoep ook niet. Maar het gevaarlijkste in chips is het zout. Iets waarvan we al veel te veel binnen krijgen. 
Voor kinderen is het nog veel belangrijker om niet te veel zout te eten, voor de nieren en omdat ze nog groeien. 
Systematisch te veel zout vanaf een jonge leeftijd geeft je garantie op problemen op latere leeftijd. 

Met een dag chips eten, ga je zeker over de adh heen. 
Persoonlijk heb ik liever dat mijn kindjes zich een paar keer per jaar volvreten aan chips op een verjaardag dan dat ze wekelijks een beetje krijgen
 
Quote
RE: Snoep en chips
Flipstra  schreef op: 01-03-2014 13:51:55
haha dat heb ik ook,wat verpakte ontbijtkoekjes etc tja soms is dat verrekte handig bij het boodschappen doen. ik moet de kids altijd overal mee naar toe nemen,dus ja dan is dat wel handig
soms werkt omdat ik het zeg niet altijd haha
 
Quote
RE: Snoep en chips
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 01-03-2014 14:19:10
Nou mijn bijna 2 jarige zoon krijgt echt wel krenten om 16 uur zodat ik rustig kan koken!

 
Quote
RE: Snoep en chips
Chloe  schreef op: 01-03-2014 14:34:59
Eens met mamavan3! Ik geef zelf normaal ook geen chips of snoep in de ochtend, maar kan er echt niet warm of koud van worden als iemand dat wel doet. bovendien, wie weet was het een uitzondering. Wie zegt dat dit gewoonte is?
 
Quote
RE: Snoep en chips
Jen9  schreef op: 01-03-2014 16:30:54
Mee eens Alice, maar in koek zit vaak nog meer zout dan in zoute chips.. (net als dat in zoete drop meer zout zit als in zoute drop... raar maar waar...)

Allebei met mate denk ik dan maar....
 
Quote
RE: Snoep en chips
Mikmvg  schreef op: 01-03-2014 16:54:36
Ik kreeg vroeger al, als ik mee moest naar de zwemles van mijn broertjes, wat lekkers in de kantine, mocht ikz elf uitkiezen, dus dan nam ik rolo of een snickers ofzo. Dat was echt een traktatie want thuis kreeg ik dat echt niet!

Ik vind je manier van schrijven ook best aanvallend eerlijk gezegd. Zoals mama van drie hierboven al zegt, maar later lees ik ook: Ik wordt ook kriegel van kinderen die opgehaald worden omdat het 12.00 is en ze moeten een broodje eten. 

wat is er mis met regelmaat? Je vindt het gek dat er om 9:30 uur chips wordt gegeten, maar als er om 12 uur brood wordt gegeten, word je kriegel?
en in de meeste lekkere dingen zit helaas wel iets wat ongezond is (vet, suiker, zout, zoetstoffen, vul maar aan.......)

 
Quote
RE: Snoep en chips
Alice  schreef op: 01-03-2014 16:59:41
Nou, niet in de koekjes die ik in huis haal 
 
Quote
RE: Snoep en chips
Jo  schreef op: 01-03-2014 17:10:34
Alice, geef me eens een goede tip voor een "gezond" koekje.
 
Quote
RE: Snoep en chips
Alice  schreef op: 01-03-2014 17:14:31
Gezonde koekjes bestaan niet 

 
Quote
RE: Snoep en chips
Jen9  schreef op: 01-03-2014 17:33:39
Dat kan...geen idee welke trouwens. ..  maar in brood zit al ziveel zout..teveel. 
 
Quote
RE: Snoep en chips
Debbel79  schreef op: 01-03-2014 17:42:36
Ik vind dit wen typisch gevalletje van " dat doet mijn kind nooooit!!" Maar ondertussen...

Let toch niet zo op andere mensen. Let op jezelf. Dan ben je druk genoeg.
Van chips Smorgens gaan je nekharen overeind staan, maar regelmaat wat erg belangrijk is voor kinderen is ook wen ver van je bed show. En dan ik nog dat taalgebruik. Wat wil je hiermee bereiken? Wil je voor jezelf bewijzen dat je "zo goed bezig bent"

Nou meid.... Vooruit.. JE bent goed bezig.

Sorry hoor.. Maar van dit soort post wordt IK nou kriegel.

 
Quote
RE: Snoep en chips
Alice  schreef op: 01-03-2014 17:45:58

Quote Smvn&d:
In een zakje ships zit echt niet super veel zout, en al helemaal niet zoveel dat je het advies dan allang overschrijd.
Heb even op diverse zakjes gekeken, de gene met het meeste zout is 0,3 gram per zakje. 
Het advies is niet meer als, wat is het ook alweer 5 of 6 gram? Dus met een zakje ships kom je niet eens in de buurt van het advies. Overdrijven is natuurlijk ook een vak.

Verder geld voor alles, eet het met mate, dan kan het best.



Voor kinderen is die adh al de helft. 
En als je verder gezond eet, niets uit pakjes of kant en klaar en niet meer dan 2 boterhammen geeft, zul je het misschien redden. 

 
Quote
RE: Snoep en chips
Jen9  schreef op: 01-03-2014 18:00:50
Die van mij hebben tich echt zeker 5 boterhammen per dag nodig. Xenk t ook Sis.  op school, dportlrs trakteren de meeste jarigen chips in de bovenbouw. ... Voor mensen die hier tegen zijn....hie dien jullie sat in deze situaties? 
 
Quote
RE: Snoep en chips
Alice  schreef op: 01-03-2014 18:02:19

Quote Smvn&d:
Nou 3 gram voor kinderen dus.. dan bevat een zakje ships 1/10.. dat is wel ff wat anders als 'er al over heen gaan'. 



Op het zakje staat de hoeveelheid natrium. Dat is nog wat anders dan zout
Max hoeveelheid voor een kind van 3 is dan 1.2
 
Quote
RE: Snoep en chips
Mama_anja  schreef op: 01-03-2014 18:07:48
tsja vind het aan ouders wat ze hun kind geven hier krijgen ze minimaal 1 x per dag een snoepje 
koekje vind ik normaal dus die krijgen ze smorgens en smiddags
chips krijgen ze als ze het verdiend hebben
maar ze moeten eerst laten zien dat hun eten  en drinken wat ze moeten hebben krijgen en dan wat lekkers 
maar als het echt moet laat ik het ook wel eens

ach ja er zal echt geen ouder volmaakt zijn toch ?
 
Quote
RE: Snoep en chips
Jo  schreef op: 01-03-2014 18:08:51

Quote Alice:
Nou, niet in de koekjes die ik in huis haal 



Ik zal het anders formuleren, welke koekjes haal jij in huis?
 
Quote
RE: Snoep en chips
Alice  schreef op: 01-03-2014 18:26:46
0,3 gram zout, kun je met moeite zien, Sis. 
100 gram Chips bevat 450mg natrium.. dat is 1.12 gram zout. Al bijna teveel voor een kind van 3 (100 gram dus.. weet niet hoeveel die kleine zakjes zijn) 

Ik vind het onzin om te zeggen dat omdat er in brood teveel zout zit (en dat is ook zo) je daarom ook maar chips moet eten. 
Ik heb 2 jonge kinderen waarvoor chips absoluut nog geen must is. Ik heb zelf op deze leeftijd ook nooit chips gehad en toch enigszins normaal geworden. Verder ben ik mijn moeder dankbaar dat ze mij altijd gezonde voeding heeft gegegven, heb nog geen dag in mijn leven gekampt met overgewicht of andere klachten die van overmatig vet of zout of suiker eten te maken heeft. Ik hou mijn hart vast voor veel kinderen. 


Jo, voor mijn kinderen haal ik producten van Goodies. 
Verder krijgen ze gedroogd fruit als snoep. En chocolade (de jongste nog niet, die is net 1) 
De jongste krijgt ook niet dagelijks een koekje. 1x in de week hooguit. 
Verder bak ik zelf. 
In een cake gaat ook veel suiker in, ik gebruik niet van die bakmixen enzo. Gewoon de ingredienten zelf toevoegen. 


 
Quote
RE: Snoep en chips
Jen9  schreef op: 01-03-2014 18:29:26
Ik deed dat ook vroegah Alice. .maar daar zikn ze nu te oud voor..... 
 
Quote
RE: Snoep en chips
Alice  schreef op: 01-03-2014 18:31:04
ja, dat soort dingen veranderen, maar dan hebben ze wel al 8, 9 jaar gezonde niertjes kunnen laten groeien. 
De vetcellen vullen op jonge leeftijd, is nefast voor de toekomst. 
Kinderen zijn geen volwassenen. 
Zeker kleine ukkies niet die nog onwijs hard groeien
 
Quote
RE: Snoep en chips
Jen9  schreef op: 01-03-2014 18:33:57
Nou..ik heb ze echt niet tit hun 8e van chips kunnen weerhouden. . Misschien lult t jou wel...
 
Quote
RE: Snoep en chips
Alice  schreef op: 01-03-2014 18:38:59
Nou.. mn oudste heeft uiteraard ook wel 's chips op. 
Kan de keren denk ik wel nog op 1 hand tellen. 
Af en toe vind ik ook niet erg. Mag hij er van genieten. Wekelijks hoeft van mij niet. Dagelijks al helemaal niet
Maar ieder is daar vrij in hoor. Vind alleen niet dat je het moet bagatelliseren. 
 
Quote
RE: Snoep en chips
Alice  schreef op: 01-03-2014 18:41:02
Als jij iets weet wat gezonder is om mee naar school te geven zonder dat hij uit de boot valt, mag je het me zeggen, graag zelfs
 
Quote
RE: Snoep en chips
Jo  schreef op: 01-03-2014 18:46:15
Ik ken het niet Goodies, zal er eens op gaan letten.

Hier een kind dat gek is op snoep en chips helaas en ook aanleg tot stevig worden.
Maar ze eet ook heel vaak een schaaltje fruit, komkommer, tomaatjes etc.
Dat probeer ik zo veel mogelijk aan te bieden maar ze mag ook best een keer chips, gewoon een klein bakje, de helft van een uitdeelzakje denk ik.
Gelukkig is ze wel heel actief, speelt elke dag (als het weer het toe laat) lekker buiten aan het fietsen/steppen, hoelahoepen, springtouwen of spelen met een bal.

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | Volgende


Reageren op Snoep en chips
Naam
Bericht