Menu
 

Topic:

Wanneer wat regelen?

Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 18-02-2014 20:49:53
Ik heb al 2 kinderen dus dit is niet de eerste keer dat ik zwanger ben. Ik ben nu bijna 29 weken zwanger. En ik heb nog niks geregeld Geen geboortekaartjes, erkenning nog niet geregeld, spullen heb ik wel maar ik heb het kamertje nog niet ingericht. Ook heb ik denk ik nog niet alles van de uitzetlijst maar wel het belangrijkste. En het ergste is, we hebben nog steeds geen naam.

Ik heb steeds het idee dat ik er vaart achter moet zetten maar zo laat ben ik toch niet met alles? Hadden jullie de gebortekaartjes erkenning en kamer al helemaal klaar rond deze tijd?
 
Quote
Navigatie
RE: Wanneer wat regelen?
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 01-03-2014 21:38:50
Heb net de intake gehad. Ik wil geen commode dat was al een probleem, want ze moest een werkhoogte hebben van 90cm om de baby op te verschonen. Toen ik zei dat ik dat altijd op de eettafel deed keek ze me vreemd aan maar op zich was dat dan wel goed. En klossen onder het bed, tja wij hebben een boxspring en ik heb nooit klossen onder het bed gehad. Dan moest ik maar een bed in de woonkamer neerzetten. kosten van zo'n kraambed 90 euro voor een weekje! En dat alleen maar voor 2 keer een controle. Ten tweede heb i daar dus ook geen ruimte voor. Ze gaf me nog wel een goede raad, de box is de eerste tijd niet nodig, de kinderwagen in de woonkamer is eerst voldoende. En daarna zie ik wel of ik een box nodig vind, ik gebruikte het ding nooit.

Kaartjes heb ik inmiddels besteld. De naam zijn we nog steeds niet over uit, we hebben een naam die in de top 20 staat maar eigenlijk wil ik een naam die niet veel voorkomt. Maar behalve de naam die heel bekend is die we wel mooi vinden, kom ik niks tegen wat ik leuk vind.
 
Quote
RE: Wanneer wat regelen?
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 01-03-2014 22:30:10
Ik heb ook geen onzinnige klossen. Ik heb dan een opstapje nodig. Daarnaast verschoon ik of mijn man het bed.
Wat een gedoe zeg Nina! Hier zijn de controles nooit een probleem geweest op een laag bed. Je moet jezelf fijn voelen in je bed. Zeker wanneer je hechtingen en alles hebt. Dan is een te hoog bed echt niet fjn.

Hier wel een commode. Maar ben een luie mama. Veel fijner bij ons op bed na een badje! En beneden idd op de eettafel of bank. Ga niet telkens naar boven lopen.

 
Quote
RE: Wanneer wat regelen?
Mo27  schreef op: 01-03-2014 22:45:05
ik doe dan geloof ik alles wat er gevraagd wordt.
Ben bijna 37 weken. me klossen staan onder het bed. Ik heb een commode en ik heb een box in de huiskamer.

maar ik snap kraamzorg heel goed. Het is hun werk en hun moet op goede hoogte kunnen werken. Kijk ik heb liever ook geen klossen maar als voor hun beter is doe ik het!

ik werk in kdv en vind het ook fijn dat er commodes zijn en ik vind ook fijn dat er tafels en stoelen op onze hoogte zijn. dus ik begrijp het heel goed ook van hun kant
 
Quote
RE: Wanneer wat regelen?
Liefje  schreef op: 02-03-2014 00:04:35
Ii kon geen klossen hebben want dan was in en uit bed gaan niet voor mij te doen nou was t ook niet nodig ben in t ziekenhuis bevallen en kraamhulp zo goed als niet gehad
 
Quote
RE: Wanneer wat regelen?
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 02-03-2014 08:33:44
Mijn bed is al heel hoog en er kunnen gewoon geen klossen onder, wij hebben een boxspring. De andere keren zijn er nooit problemen mee geweest, en ik heb gewoon echtgeen ruimte voor een bed in de woonkamer. Commode heb ik wel en als het echt niet anders kon had ik die laten staan, maar ook daar heb ik niet echt ruimte voor aangezien beide kids op een kamer slapen. Gelukkig is het voor een paar jaartjes en dan kunnen we verhuizen. En een box is geen verplichting.

Oh trouwens ik beval in het ziekenhuis, als dit niet zo was had ik natuurlijk wel een kraambed in de woonkamer gezet.
 
Quote
RE: Wanneer wat regelen?
Anon  schreef op: 02-03-2014 08:42:53
Het zal vast door dee hormonen komen, maar je komt nogal negatief over. De regels zijn er niet gemaakt om het leven van de kraamvrouw zuur te maken, maar omdat het voor de kraamverxorgster nodig is om haar werk op langere termijn ook te kunnen blijven uitvoeren. Het zijn arboregels.
 
Quote
RE: Wanneer wat regelen?
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 02-03-2014 08:50:14

Quote Anon:
Het zal vast door dee hormonen komen, maar je komt nogal negatief over. De regels zijn er niet gemaakt om het leven van de kraamvrouw zuur te maken, maar omdat het voor de kraamverxorgster nodig is om haar werk op langere termijn ook te kunnen blijven uitvoeren. Het zijn arboregels.



Klopt, het gaat om een werkhoogte van 90 cm, dus dan kan de tafel toch ook prima als commode dienen? De arbo zegt niet dat het een commode moet zijn. En ken jij iemand die wel zijn boxspring van 180x200 op klossen heeft staan, het bed is al heel hoog dus als ik er klossen onder zet kom ik er niet meer op.
 
Quote
RE: Wanneer wat regelen?
Anon  schreef op: 02-03-2014 08:59:29
Ja ik ken iemand,  zelfs 3 keer. En ik ben echt een tuinkabouter en had er een krukje naast staan. Ook hier gaat het om werkhoogte. Je hoeft er geen klossen onder te zetten. Het mogen ook kratjes zijn....
 
Quote
RE: Wanneer wat regelen?
Mafkees  schreef op: 02-03-2014 09:00:50
hier een boxspring van 220 bij 180 die op klossen kon.
ik had een krukje naast mn bed om erop te komen, vond eruit gaan wel fijn...gewoon glijden

maar als het een voorschrift is voor de VK of kraamhulp zou ik me daar aan houden.
 
Quote
RE: Wanneer wat regelen?
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 02-03-2014 17:31:43

mo27,
 Ik ben toch bevallen? Het bed moet voor mij goed zijn en niet voor een ander.

Bij mijn eerste luisterde ik wel. En wat deed mijn doos toch pijn met het in en uit stappen . Ik wil gewoon mijn benen over de rand heen kunnen leggen.

Bed verschonen 2 maal per week kan je man anders ook wel doen Nina. De controles die maar 2 minuten duren zullen vast niet erg belastend zijn. Thuis verschonen zij hun bedden ook gewoon op normale hoogt.

Maargoed kraamzorg terwijl ik gewoon s'avonds moet koken, alle kinderen moet verzorgen en klaar moet maken voor school vind ik eigenlijk gewoon zonde geld. Daarna willen zij namelijk dat ik mijn rust neem. Ik heb ja al een hele dagtaak erop zitten voordat zij komen aanwaaien

 
Quote
RE: Wanneer wat regelen?
Debby1977  schreef op: 02-03-2014 17:37:09
Ehm.......het bed moet ook goed zijn voor de kraamverzorgster hoor Deborah. Ik ben op mijn werk blij dat we hoog laag bedden hebben anders had ik allang thuisgezeten met rugklachten, en ja Deborah, die kun je ook krijgen van een controle van 2 minuten. Sommige mensen denken echt alleen maar aan zichzelf, als je niet aan die mensen hun rug denkt dan doe het lekker alleen, bevalling en kraamtijd
 
Quote
RE: Wanneer wat regelen?
Jolanda1974  schreef op: 02-03-2014 17:47:27
De regels voor een kraambed zijn er niet voor niks.. Jij wilt ook dat jij en je kindje de juiste zorg krijgen en daar is een juiste werkhouding voor de kraamverzorgster / verloskundige voor nodig. jij wilt tenslotte ook niet dat er meerdere kraamverzorgsters aan je bed komen omdat de andere zich ziek heeft moeten melden ivm rugklachten.
 
Quote
RE: Wanneer wat regelen?
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 02-03-2014 18:02:33
Helaas ben je hier min of meer verplicht om kraamzorg af te nemen door de vk.

Noem mij dan maar een egoist. Ik denk dat ik deze keer alle controles weiger. Dus dat scheelt ook weer. Hebben zij niks te maken met mijn bed ;-).

Bij de eerste was mijn hele doos en kont open geritst. Nou  zo'n hoog bed was gewoon ronduit pijnlijk. Wat kan een ander mij dan nog schelen?

Ik zie eigenlijk helemaal geen nut van een kraamverzorgster zeker niet bij een vijfde, een goeie bevalling met flesvoeding.
Ze komen een paar uur op een dag. En daarnaast ben ik toch gewoon mama die alles draaiende moet houden. Nee mijn ervaringen zijn niet zo ontzettend geweldig.
 
Quote
RE: Wanneer wat regelen?
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 02-03-2014 18:11:52
ik heb de kraamverzorgster nooit wat verplicht. Was hun vrijwillige keuze. EN had hun mening ook gerespecteerd.
Mijn man verschoonde standaard de bedden zelf. De controles vonden zij zelf niet erg.

BIj de vierde kwamen ze pas rond 08.15. Dan had ik al twee kinderen naar school gedaan, gedoucht, tasjes gemaakt en een baby gevoed. Ik ging dan gewoon ff snel op de bank liggen voor de controles, ff tussendoor ;-). Einde van de dag, net zo. Dan waren alle kinderen ook weer thuis van school. OM daar helemaal naar boven voor te gaan...
Maargoed ik heb geen romantisch beeld bij een kraamweek. Mijn man moest ook gelijk weer werken na de bevalling. En kon die twee dagen pas later opnemen.
 
Quote
RE: Wanneer wat regelen?
Mo27  schreef op: 02-03-2014 19:13:13
Het is vooral dat ik het voor kraamhulp doe bed omhoog hoor.kijk ik kan zelf ook zonder.maar ikheb er geen seconde over getwijfeld om het niet te doen.

En is ook mijn derde kindje maar bij alle keren netjes eraan gehouden. Ook de controles vind ik zekf erg belangrijk.stel er is iets wat jij niet door hebtnrn hun wel.dan ben je blij dat hun je controleren. En geld tevens voor controle bij de baby. Ik ben dan ook eens met debby. Ook in mijn werk op kdv ben ik blij dat er dingen hoger zijn of in hoogte verstelbaar.anders had ik ook allang last van me rug gehad. Is denk ook gewoon denken in belang van een ander en niet alleen wat makkelijk is voor jezelf
t.
 
Quote
RE: Wanneer wat regelen?
Family  schreef op: 02-03-2014 19:29:52
ik heb maar 1,5 uur kraamzorg straks en omdt ik medisch beval hoef ik mijn bed niet op klossen. Hier in de omgeving doet de kraamzorg niks anders meer dan controles ,invullen en overleg over bijvoorbeeld de afgelopen nacht etc... praatje en visite.... De huishoudelijke taken zoals een keer wassen of bed doen etc is hier afgeschaft! Dus waarom zou ik meer uren afnemen? de controles mogen en kunnen op de bank uitgevoerd worden en staat ook zo beschreven in de intake op papier. Dus hier geen bedverhogers etc etc
 
Quote
RE: Wanneer wat regelen?
Baby2  schreef op: 02-03-2014 20:06:04
Ik heb 2 kinderen en ik heb 2 keer met de kraamverzorgende besproken of ik het bed nog voor hen moest verhogen, want dat mocht bijvoorbeeld ook door er een extra matras op te leggen. Beide dames vonden het geen probleem, die vonden het zelfs prettiger dat ze naast mij konden zitten op het bed om de controles te doen. Het bed verschonen deden mijn man en ik samen. Als ze hadden aangegeven dat ze het bed op hoogte wilden hebben dan had ik dat zeker gedaan. Maar van tevoren vond ik niet prettig omdat ik dan gewoon het bed nauwelijks meer in kon komen. Ik leek nogal op humty dumpty en ons bed is al vrij hoog.
 
Quote
RE: Wanneer wat regelen?
Suusmv3  schreef op: 02-03-2014 21:16:08
wij hebben ook een boxspring en bij alle 3 heb ik het bed niet op klossen gezet...
zowel mijn man als ik zijn niet de grootste en om nou alleen voor die controles het bed op klossen te zetten vond ik onzin.
nadat ik het uitgelegt had aan het kraambureau snapte ze het gelukkig en vond ze het totaal geen probleem. 
ik kreeg ( of het was toeval) bij alle 3 een kraamverzorgster die ook klein was.
 
Quote
RE: Wanneer wat regelen?
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 02-03-2014 21:26:08
Bij mij was het ook nooit een probleem Suus en mijn bed op klossen scheelt meer met de gewenste werkhoogte (zou dan veel te hoog zijn) dan dat ik het niet op klossen zet.
 
Quote
RE: Wanneer wat regelen?
Moederkloek  schreef op: 27-05-2014 09:43:22

Toen ik bevallen was, was het eerste wat de kraamverzorgster zei dat ik als de donder die klossen onder dat bed uit moest halen. (nou ja, ik, mijn man dan) Veel te gevaarlijk! Ik was zelf niet echt groot, en moest op een krat gaan staan om eruit te kunnen klimmen, wat een hele toer was, en ik had nog bekkeninstabiliteit ook.
De kraamverzorgster vond het geen enkel probleem om tijdens de controle op de rand van het bed te gaan zitten, op die manier kon ze er ook prima bij en kreeg ze geen last van haar rug.
Ik zeg er wel bij dat mijn bed al vrij hoog was, omdat ik hem ingesteld had op "seniorenhoogte" dan kun je andere pootjes erin zetten en is je bed 10 cm hoger dan een "gewoon" bed. 



Ten aller tijde wil ik rekening houden met anderen, maar ik ga mezelf niet in gevaar brengen, zo simpel is het.

Groetjes van Kloek

 
Quote
Navigatie


Reageren op Wanneer wat regelen?
Naam
Bericht