Menu
 

Topic:

Hoe leer ik eten?

Anita Mv K*ay  schreef op: 16-02-2014 13:01:40
Tja, staat er misschien een beetje raar, de vraag. Maar het is eigenlijk wel het geval dat ik moet leren eten en drinken.
En nu niet gaan zeggen, gewoon in je mond stoppen en doorslikken, want dat werkt niet.

Ik heb een gewicht van 50 kilo bij een lengte van 1,69. Te licht dus en dat is mij ook goed aan te zien. Nu ben ik 2 dagen ziek geweest door de buikgriep en is er weer 3 kilo af, die er op deze manier nooit bij gaan komen.
Het grote probleem is denk ik dat ik gewoon geen trek heb. 'sochtends drink ik 2 koppen koffie, 's middags ook 1 kopje en dan 'savonds een glas fris. Dat is mijn vocht op een dag wat ik binnen krijg. Ik krijg echt niet meer weg.
Eten gaat net zo. 
's Ochtends krijg ik niets weg, geen brood, geen cracker, geen brinta...al vanalles geprobeerd, maar ik krijg het gewoon niet weg als ik geen trek heb. Dan ga ik kokhalzen en zet ik toch door, komt het er weer uit.

tussen de middag krijg ik soms 1 broodje weg, meestal niet.

's Avonds eet ik gewoon mijn warme eten, dan heb ik ook trek, dus dan gaan 2 borden ook wel leeg.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik op een dag toch meer eten binnenkrijg. Heb al van die shakes geprobeerd om af te vallen ( maar dan juist om meer calorieËn binnen te krijgen, werkt ook niet. Ik voel me ellendig en slap, heb weinig energie, weet dat ik moet eten, maar kan het gewoon niet.

Dit is ws. echt een vraag waarvan jullie zeggen, doe normaal en eet gewoon, maar ik wilde dat het zo simpel ging, dat gaat dus niet.

Is er iemand die dit herkend? Wat moet ik hiermee?

 
Quote
Navigatie
RE: Hoe leer ik eten?
Mama_anja  schreef op: 18-02-2014 08:47:05
wat goed begin is er ga zo door
 
Quote
RE: Hoe leer ik eten?
Sam  schreef op: 03-03-2014 18:12:43
Ben je wel actief genoeg en kom je voldoende in de buitenlucht. Je zou zeggen dat door lekker te gan sporten je nog meer verbrand en nog minder gaat eten. Maar feit is dat het de eetlast vaak goed opwekt. Dat is ook de reden dat mensen die gaan sporten om af te vallen vaakniet af vallen. Door de extra eetlsut eten ze er meer bij dan ze eraf sporten.
Misschien ook niet gelijk met koffie beginnen maar met wat anders te drinken. mischien dat dat de eetsluat beter aanwakkerd.  
 
Quote
RE: Hoe leer ik eten?
Moederkloek  schreef op: 03-03-2014 18:35:36
Mijn man heeft ook ondergewicht, zo erg dat het niet meer gezond was.
Hij heeft ook shakes gebruikt om aan te komen, dat hielp uiteindelijk echt!
Maar wel de goede shakes... die shakes om af te vallen zijn niet goed voor je.
Het zijn maaltijdvervangers en er zitten stoffen in die zorgen ervoor dat je extra vol zit, dat is bij jou natuurlijk helemaal niet wenselijk.
Wat beter is om bij een goede sportschool een pot poeder te halen die echt gemaakt zijn om aan te komen.
een goede proteïne shake dus.
Mijn man vond ze echt vies, en ontbijt ook nooit, maar wat die man van de sportschool adviseerde was om het smorgens door een beker melk te doen en een paar scheppen brinta erbij, kon koud of warm, mijn man dronk het koud. 
Hij is op die manier 6 kilo aangekomen, en we kunnen inmiddels het heuglijke feit vieren dat hij nieuwe broeken moet kopen, omdat ie met z'n kont bijna niet meer in de oude kan! 
Ik hoop voor jou dat je snel wat aankomt, ik kan me voorstellen dat het ook nogal een aanslag kan zijn op je weerstand.
Maar maak er geen obsessie van. Let ook op je bouw, als je tenger gebouwd bent hoef je er echt geen 20 kilo aan te eten,
want dat past dan niet bij je figuur.

Succes en sterkte!

Groetjes van Kloek 
 
Quote
Navigatie


Reageren op Hoe leer ik eten?
Naam
Bericht