Menu
 

Topic:

Centrum jong/schooldokter

Even Anno Maar  schreef op: 13-02-2014 09:06:17
Mijn dochter zit in groep 2 en heeft dit school jaar de zien en hoor test gehad van de schooldokter.

zien ging goed, hoor werd herhaald en ook die ging niet goed. Nu kreeg ik een brief mee dat ik op het spreekuur moet komen met haar. 

nu weet ik zeker dat er niets mis is met haar oren, en ze zegt zelf dat ze het niet snapte en dat ze wel steeds de piep hoorde, maar ja beetje vaag was ze.

thuis hoort ze alles. Wat ik niet hoor dan zegt zij wat is dat!!! En dan luister ik goed en is er een klein geluidje buiten. Dat soort dingen. Niet aan haar gemerkt dat ze iets niet kan horen.

nu kom ik thuis, ligt die brief Er al dat we morgen even om 09.00 om moeten melden. Ja daaaaggg lekker optijd gemeld.
ik heb dus ook helemaal geen zin om hier naar toe te gaan, ik wordt een betje kriegel van dit soort instanties , zoals consultatiebureau's en centrum jong en schooldokters. 

Ben ik dit verplicht? Of kan ik het gewoon weigeren? Ben een beetje bang als ik weiger dat ze me meteen in de gaten gaan houden of zo. Weet ik veel.
wie weet dat?

 
Quote
Navigatie
RE: Centrum jong/schooldokter
Ik  schreef op: 13-02-2014 09:12:35
Als je tijd hebt gewoon gaan en anders de afspraak verzetten, kleine moeite toch 

 
Quote
RE: Centrum jong/schooldokter
Even Anno Maar  schreef op: 13-02-2014 09:37:23
Ja daar gaat het ook niet om. Het gaat er om, of ik dat verplicht ben........

als eerst krijg je altijd een stempel bij zo'n instantie , dus je het nooit goed en heeft je kind altijd wat. Ik heb hier dus geen zin in. Maar als ik niet ga, ben ik weer bang voor dat ze me inde gaten gaan houden ofzo.



pfff ik wordt hier zo moe van 
 
Quote
RE: Centrum jong/schooldokter
Ik  schreef op: 13-02-2014 09:43:56
Nee de schoolarts is vrijwillig maar ik denk dat de school wel doorkrijgt dat de oren/ogentest niet gelukt is dus zullen ze haar in de klas wel in de gaten houden neem ik aan wat betreft haar ogen/gehoor.
Ik moet zelf ook terug met mijn zoontje, ik was erbij toen de testen werden afgenomen en ik zag ook duidelijk dat hij de lettertjes niet goed zag hij werd er gewoon verdrietig van en ook met de hoortest hoorde hij aan 1 kant niet goed.

Dat laatste kon komen omdat ie verkouden was en zijn oortje wat "rommelde"maar zijn zicht daar had ik thuis niks van gemerkt.
Ik krijg binnen 3 weken weer een nieuwe afspraak, ik vind het belangrijk genoeg om terug te gaan.

En ik loop al ruim 15 jaar bij kinderartsen etc maar ook dit vind ik belangrijk genoeg om even opnieuw te laten controleren, vandaar dat ik zeg kleine moeite toch...


 
Quote
RE: Centrum jong/schooldokter
Harleysmama  schreef op: 13-02-2014 09:54:26
Denk als je niet gaat, je juist de stempel krijgt van lastig. Zou gewoon gaan. Kleine moeite en zo weet je zeker dat er niks met je kind zijn gehoor is. Ik loop ook bij een kinderarts, kinderpsychiater, en huisarts. Maar ga ook naar de schoolarts. Heb nooit het idee gehad dat ik een stempel krijg. Juist complimenten omdat ik een betrokken ouder ben.
 
Quote
RE: Centrum jong/schooldokter
Caithy  schreef op: 13-02-2014 09:55:11
Nee het is niet verplicht. Maar er is iets 2x getest en 2x was het niet goed, ondanks dat jij vindt dat ze dus iets goed hoort.
Dit soort onderzoekjes zijn juist om dit soort dingen eruit te halen en zodat er snel iets aangedaan kan worden.

Je maakt het voor jezelf moeilijker dan het is! Hoezo stempel? En waar ben je bang voor dan?
Het is een extra controle en als je dat moeilijk vind, vraag een verwijzing voor een kno arts een specialist, dan weet je zeker dat ze goed hoort.
 
Quote
RE: Centrum jong/schooldokter
Martine  schreef op: 13-02-2014 10:16:41
Je bent niets verplicht maar krijgt wel een aantekening als je niet gaat. Ook niets aan de hand hoor...
Maar ik vind dit inderdaad een kleine moeite om te gaan. Overigens krijgt de school niet te horen hoor of de gehoortest wel of niet is gelukt
 
Quote
RE: Centrum jong/schooldokter
Jessica  schreef op: 13-02-2014 10:23:50
Wat als je dochter bijvoorbeeld alleen slecht hoor bij hele lage of hele hoge tonen. Dat kun je zelf bijna niet beoordelen.

Mijn dochter hoor bepaalde tonen niet (of heel slecht), maar is verder niet doof of slechthorend.
Haar trommelvlies staat aan één kant wel hol en als zij geen buisje heeft, kan dit trommelvlies haar gehoorbeen beschadigen en kan ze blijvende gehoorschade oplopen. Dit kun je zelf niet ontdekken, een arts wel.

Dus ik zou niet moelijk doen over een bezoekje, oren zijn zo belangrijk en je krijgt eeuwig spijt als ze straks last krijgt met haar oren. Gewoon even laten controleren!
 
Quote
RE: Centrum jong/schooldokter
Mitch  schreef op: 13-02-2014 10:26:36
Dit is meteen een van de redenen dat ik altijd meega als mijn kind naar de schoolarts moet, dan kan je meteen aangeven dat ze iets niet snapt of wel.
Maar goed, ik zou gewoon gaan als je geen andere afspraken heb natuurlijk, en anders verzetten.
Een keer extra controle is nooit verkeerd!
Moet wel zeggen dat je erg negatief overkomt over instanties, misschien eerdere ervaringen of zo dat die ervoor zorgen dat je nu zo heftig reageerd?
 
Quote
RE: Centrum jong/schooldokter
Mama-van-aimy  schreef op: 13-02-2014 10:31:33
Ik zou inderdaad wel naar de schooldokter gaan. Zoals andere ook al zeiden: Bepaalde tonen die jij niet hoort, moet je kindje wel kunnen horen. En als zij juist die tonen niet hoort.......




Mijn oudste dochter was met 3 jaar ook gezakt voor de ogentest en bij haar moesten we met 4 jaar weer terugkomen. 
Toen bleek alles prima te zijn met haar ogen.


Mijn jongste dochter van net 3 jaar is ook gezakt voor de ogentest bij het CB. Nu moesten we na 6 weken weer terugkomen. Ik zei al dat ik met 4 jaar prima vond. Maar ze hebben het protocol gewijzigd. Nu moet je dus na 6 weken al terug.

Wij gaan wel want als inderdaad blijkt dat haar ogen niet goed zijn, dan kunnen we op tijd met een brilletje beginnen.

Net als jouw dochter: Je kan beter gaan (of even de afspraak verzetten). Mocht er wel iets met de oortjes zijn, dan kan er op tijd een behandeling voor worden opgestart!


 
Quote
RE: Centrum jong/schooldokter
Even Anno Maar  schreef op: 13-02-2014 10:46:56
: Thanks  haha ja ik erg nega he. Weet niet waarom. Ik denk omdat er altijd wel iets is/ was met de kinders als ik er kwam.
ik was ook nooit zo negà over het cb , maar ja het was altijd je kind is te dik, je kind is te dun, je kind kan dit nog niet bla bla bla.

maar ja , inderdaad , misschien moet ik gewoon gaan. Mijn dochter is alleen een beetje " gevalletje apart" en dus ben ik weer bang voor de " uitslag" . Dat zal het waarschijnlijk wel zijn.  er is altijd wat met haar namelijk. Elk dingetje wat zij doet , de uitslag is altijd negatief. En daar baal ik gewoon want het is een normaal happy de peppy kleuter, die 6 is en lekker mee gaat op school. Ze gaat naar groep 3 en verder niets aan de hand. Alleen met testen, op wat voor manier dan ook, is het altijd negatief. Noooooit eens van nou wat heeft ze dat goed gedaan. En daar zit het hem in. Ik weet gewoon dat we nu in een soort traject komen waar we niet horen.  Baal er gewoon van dat ze dingen kan en doet , maar als er getest word ze er veel slechter uitkomt dan dat ze is. Dat zegt de juf, de logopediste, enzovoort. 
Dussssss...... Verder leeft ze erg in lala land en er voor praten met haar , lukt nog niet erg. Gauw afgeleid nog.

bedankt voor jullie berichten, brengt mij weer met beide benen op aarde 
 
Quote
RE: Centrum jong/schooldokter
Femke  schreef op: 13-02-2014 11:15:25
tja aan mijn zoon merk je ook totaal niks, lijkt de kleinste geluidjes gewoon te horen, maar heeft wel degelijk een gehoorsprobleem en straks in groep 3 is het fijn dat ze ook achterin de rumoerige klas goed het verschil in klankenhoort tussen een n en m.. Lijkt me dat je even goed je dochter moet begeleiden en aanmoedigen dat ze de test goed uitvoerd, is er niks aan de hand dan ben je toch klaar..
 
Quote
RE: Centrum jong/schooldokter
Liefje  schreef op: 13-02-2014 11:42:12
Nee niet verplicht door dit gedoe heb ik meteen besloten niet mee te doen aan schoolartsen 
 
Quote
RE: Centrum jong/schooldokter
An  schreef op: 13-02-2014 13:04:57
Mijn dochter is slechthorend, maar wij merken er zelf niets aan. Ze wordt in de gaten gehouden.
 
Quote
RE: Centrum jong/schooldokter
Ma Dalton  schreef op: 13-02-2014 13:56:24
Mijn 3 e bleek buisjes nodig te hebben. Is door de logopediste soort snel getest en was zogenaamd prima. Toen een speciale test bij de KNO en het was helemaal niet goed😮 hij had alleen goed geleerd op te letten...als ze verder met instructies bijvoorbeeld bij mondelimeg testjes slechter scoord dan jij verwacht kan het natuurlijk toch ook nog zijn dat ze het niet goed hoort. Heb je het niet laten testen voordat je verder bent gegaan met de logopediste? want slechter/ later praten en slechter horen... Dat hoort bij elkaar he.
 
Quote
RE: Centrum jong/schooldokter
Misbren  schreef op: 13-02-2014 14:56:36
Na het constenatieburo niet meer naar een schoolarts geweest.
Nooooooit problemen mee gehad. (heb 3 kids)
Als je er niet achter staat zou ik niet gaan.
Als je twijffelt over de oren van je kindje, wel gaan.
Succes
 
Quote
RE: Centrum jong/schooldokter
Ma Dalton  schreef op: 13-02-2014 18:05:44
wat ik nog wou schrijven.. Ook als ze maar een beetje minder horen aan een kant heeft dat al flink impact he.. En daar kom je zelf bijna niet achter!
 
Quote
RE: Centrum jong/schooldokter
Even Anno Maar  schreef op: 14-02-2014 10:17:03
Moest gister meteen werken tot 20.00, na mij laatste bericht en vanmorgen kinders naar school ik sporten, en toen dacht ik ineens aan die brief fuck moest ze nog bellen . Nou ja meteen gebelt. en dus een hele aardige vrouw aan de lijn.

had alle begrip, was erg meelevend en zie nou, weetje, dit heeft 75% van deze leeftijd. Ze snappen het niet helemaal en dus willen wij het in alle rust met de ouders erbij nog een keer proberen. Dan kun je het als ouder goed uitleggen en eventueel even oefenen .
Ze zei dat dat ik mijn nog nergens zorgen om hoeft te maken en dat het dus veel voorkomt.
dus paniek om niets.



thanks en bedankt voor een luisterend oor. Ik ben blij met jullie en ML dat ik er mijn frustratie en gevoel kwijt kan
 
Quote
RE: Centrum jong/schooldokter
Mitch  schreef op: 14-02-2014 10:31:52
Wat superfijn dat je een goed contact gehad heb!!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Centrum jong/schooldokter
Naam
Bericht