Menu
 

Topic:

met weinig rondkomen

Evenniet  schreef op: 07-02-2014 18:06:24
Hallo meiden !

Door omstandigheden moeten we even rond zien te komen van € 250 per maand. (dat is dus voor de boodschappen,tanken, extraatjes)

Tanken red ik wel voor € 50 per maand. Blijft er dus € 200 over voor boodschappen voor 4 personen (2 volwassenen en 2 kinderen). Voorraadkast ben ik nu aan het leeg eten. Daar staan niet de gezondste dingen in helaas (pasta, sauzen, pannenkoekmix, afbakbrood) maar goed het is niet anders.

Hebben jullie nog tips voor goedkoop en lekker eten ?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: met weinig rondkomen
Jolanda1974  schreef op: 08-02-2014 10:41:40
Ik heb gereageerd op jouw in het topic op budgetlife Evenniet

Maar het is te doen, echt waar. Je hebt geen keus dus het lukt. Aardappels haal ik bij de boer € 5,00 voor 12-14 kilo, groentepakket op de markt, 5 dagen verse groente voor € 3,00. En als er iets in het pakket zit wat we niet lekker vinden mogen we het ruilen voor iets wat we wel eten. Ik heb altijd groente in de vriezer. Als de sperziebonen in de aanbieding zijn dan sla ik meteen goed in. Maak ze schoon en doe ze in de vriezer. Altijd verse groente tot je beschikking. Je kunt heel veel invriezen. Met een grote bloemkool doen wij 2x, een helft eten we op en de andere helft gaat de vriezer in. 

Evenzo; Hier is het op = op. Ik heb koekjes in de trommel, snoepjes in de snoeptrommel en dropjes. Tussen de middag nemen ze een dropje voor onderweg en als ze uit school komen nemen ze fruit,  een koekje of een snoepje. Er staat altijd een kan limonade klaar. We eten eerst op wat er in de trommel zit en maken niks anders open omdat we er trek in hebben.
Er ligt altijd fruit op de schaal en ze kunnen pakken wat ze willen.

Broodbeleg: We hebben altijd in huis, hagelslag, jam, pindakaas& chocopasta. Maar dat staat niet altijd op tafel. Ik zet altijd 2 soorten op tafel. Dus we hebben elke dag wat anders.
Qua. vleeswaren is het hier,m schouderham, snijworst, boterhamworst, gekookte worst, kipfilet, cassle rib, kaas, smeerkaas & smeerworst. Ook hiervoor geldt 4 soorten in de bak. Eerst op wat er open is en dan pas wat nieuws open maken.
Af en toe neem ik wat anders mee maar niet elke week zoals filet american, salami, fricandeau.
 
Quote
RE: met weinig rondkomen
Tamaramvc&f  schreef op: 08-02-2014 10:47:21
Smeerkaas en smeerworst hebben wij hier ook altijd, gewoon de goedkope kuipjes. Snap dat t moeilijk is hoor als je anders gewend bent, dan moet je echt anders gaan denken qua maaltijden en anders boodschappen doen. Een zak aardappels is wel echt een pre denkik daar kan je zoveel mee maken en dan heb je ook meer maaltijden met vitaminen erin.
 
Quote
RE: met weinig rondkomen
Jolanda1974  schreef op: 08-02-2014 10:47:35
 Family. Je doet het geweldig!! 

Het scheelt natuurlijk wel of je MOET of dat je MAG budgeteren. 

Mijn man haalt nu regelmatig bij Albert Heijn boodschappen, de basic lijn scheelt ook veel qua. budget. Een kilo elleboogjes voor € 0,59, wij eten daar 6x van 3x vers en 3x uit de vriezer omdat we teveel hebben.
Flessen yoki zijn ook goedkoper dan in een andere winkel. € 0,48-€ 0,49 per liter. 

Nogmaals loont het de moeite om te vergelijken in de diverse winkels.
 
Quote
RE: met weinig rondkomen
Jolanda1974  schreef op: 08-02-2014 10:53:38

Quote TamaramvC&F:
Smeerkaas en smeerworst hebben wij hier ook altijd, gewoon de goedkope kuipjes. Snap dat t moeilijk is hoor als je anders gewend bent, dan moet je echt anders gaan denken qua maaltijden en anders boodschappen doen. Een zak aardappels is wel echt een pre denkik daar kan je zoveel mee maken en dan heb je ook meer maaltijden met vitaminen erin.



Wij eten ook veel aardappels, niet alleen om dat het goedkoper is maar ook omdat ze het lekker vinden. En je kunt echt zoveel kanten op. Zelf frietjes maken, aardappels schillen, in reepjes snijden even kort koken, droog laten stomen en daarna ± 20 minuten de oven in. Toch patat maar veel lekkerder en gezonder.
Ik schil regelmatig extra zodat we dag erna gebakken aardappels hebben, heb ik wat gekookte aardappels over, dan maak ik er een slaatje van, blikje smac, geraspte appel, wat doperwtjes, augurkje. En je hebt een heerlijke budget salade. Soepje maken met veel groente en je hebt weer een heerlijk maaltijd.

Je moet de mogelijkheden zien en niet denken wat er NIET kan. En dan lukt het echt! 
 
Quote
RE: met weinig rondkomen
Mama Van Drie  schreef op: 08-02-2014 10:59:57
Idd respect Family, voor jou ook Jolanda, jij schrijft altijd zo positief erover.
Ik zou het er wel benauwd van krijgen Familiy, een 5e kind op komst en ik weet niet of deze finaciele situatie blijvend is maar dan zou ik het wel benauwd krijgen, puur omdat kinderen steeds meer gaan kosten als ze ouder worden.

Als ik alles lees dan snap ik nu ook waarom ik het met 100 euro krap vind.
 
Quote
RE: met weinig rondkomen
Jolanda1974  schreef op: 08-02-2014 11:14:58
Dank je wel mama van Drie, ik vind het fijn om te horen dat ik positief overkom. Zo sta ik ook wel in het leven. Schouders eronder en er van maken wat er van te maken valt binnen de mogelijkheden. Als je bij pakken neer gaat zitten zul je nooit kunnen genieten van de kleine dingen. En ook met een klein budget is er genoeg om van te genieten.
Ik bak elk weekend iets lekkers, heb altijd basis spullen in huis. Al is het maar een "simpele" cake, boterkoek of wat anders. Afbakbroodjes op zondagsochtend, € 0,39 voor 6 pistoletjes en € 0,60 voor 4 crossaintjes. Maak zelf eiersalade en het feest is compleet. Op zondag houden we film-middag, Een zak popcorn voor € 0,50, glaasje fris en het we genieten.

Bij mooi weer maak ik wat broodjes, fruit en wat drinken. Stop alles in een tas, fietsen naar het meer en maken daar een wandeling met picknick. Maar we genieten!

En natuulijk zijn er genoeg dagen dat ik het zwaar vind en dat het niet lekker gaat. Maar dan huil of gil ik even en daarna gaan de schouders er weer onder en genieten we weer van de kleine dingen
De zon schijnt gratis.

 
Quote
RE: met weinig rondkomen
Evenniet  schreef op: 08-02-2014 11:38:24
Zoals ik al zei, ik ben bezig om eerst mijn voorraad op te maken.En helaas staat er in de voorraadkast niet de meest gezonde dingen. Dit is een crisismenu, normaal eten we supergezond. Als je verder leest zie je mijn menu van volgende week. Dat ziet er heel anders uit !

Ontbijtkoek nemen de kinderen mee naar school, 2 zakken chips is voor het weekend. Tussen de middag eten de kinderen een keer knakworst. Filet americain is bij Lidl net zo goedkoop als de vleeswaren elders. Afbakstokbrood is goedkoper dan brood bij soep.Mijn man is een enorm grote vent die in de bouw werkt, die red het niet met 2 boterhammetjes per dag. Dus er gaat aardig wat beleg doorheen. Bij Lidl kost het gelukkig niet veel.

Het water kost € 3,30,statiegeld is € 1,75,dus eigenlijk kost het water mij € 1,55. Nou dan kies ik er voor om € 1,55 uit tegeven aan water. Ik lever namelijk iedere week minimaal 6 flessen in.
 
Quote
RE: met weinig rondkomen
Jolanda1974  schreef op: 08-02-2014 11:52:15
Je denkt nu in wat er niet kan in plaats van in mogelijkheden.. Je zoekt naar redenen om je  keuzes te verantwoorden. Prima als je je het kan veroorloven maar nu moet je gewoon anders denken en boodschappen doen. Prioriteit is hier bij het boodschappen doen, groente, vlees, brood, fruit, beleg & melk. Daarna zien we verder. 

Je voorraad opmaken is geen goed idee. Dat kost uiteindelijk meer in je boodschappen omdat niks meer in huis hebt. Een basisvooraad is reuze handig want dan kun je altijd wat te eten maken. Er zijn producten die we altijd in huis hebben. Die kopen wij over het algemeen als het in de aanbieding is. Zo kan ik met weinig budget een hele week eten op tafel zetten. En wij eten ook gezond. En pasta is per definitie niet ongezond. Het ligt eraan wat je ermee doet. Bij Deen haal ik zak groente voor € 1,00 en dan zit er veel groente in. Als je bami maakt heb je aan 2 kipfiletjes genoeg. Je moet echt in mogelijkheden gaan denken.
Kijk eens verder dan je standaard producten. Ik haal bij de Deen een ontbijtkoek voor € 0,54. En dan heb ik een grote ontbijtkoek.

Je moet echt anders leren denken en snel ook want anders ga je het niet redden. Schouders eronder en er voor gaan. Want ook met een klein budget kun je gezond eten. Je moet alleen andere keuzes gaan maken. En hele gezin zal zich aan moeten passen. 
 
Quote
RE: met weinig rondkomen
Jolanda1974  schreef op: 08-02-2014 11:57:42

Quote evenniet:
Ik koop bij Lidl 3 rollenmariabisquitjes voor € 1,09.

losse aardappelschijfjes (waren 0,98)



Ik haal voor € 0,29 een groot pak biscuitjes. Even bukken in het schap , aardappelschijfjes idem.. een kilo zak in de diepvries voor € 0,59.

Het loont echt de moeite om te gaan vergelijken qua. prijzen en winkels. Want niet alles bij de lidl is goedkoper dan in een andere winkel.

AH Basic producten zijn soms ook voordeliger, bijv. een pak stroopwafels 12 stuks € 0,77. Maar je hebt dan wel wat lekkers bij de koffie en wat luxer dan een biscuitje. en 1 stroopwafel is genoeg. Morgen de rest of een andere dag.
 
Quote
RE: met weinig rondkomen
Alice  schreef op: 08-02-2014 12:00:32
Als ik met weinig zou moeten rond komen lag mijn prioriteit niet bij 2 zakken chips in het weekend. 
Ik heb nu genoeg te besteden, maar ik koop nog geen 2 zakken chips per maand. 
Mijn prioriteiten zouden liggen bij verse groente, vers fruit.. dan brood, beleg. Vlees en melk zou ik niet eens meer kopen omdat ik niet geloof dat die gezond zijn, maar dat terzijde. 
Op de markt is het groente en fruit echt prima en kun je hele leuke pakketten kopen voor weinig geld. 
Koop een witte kool, daar eet je 4x van.. 60 cent.. Je kunt er eindeloos mee varieren.. rauw, gekookt, gewokt, gebakken.. Als je graag of per se vlees wilt, kun je gehakt nemen.. ook heerlijk met witte kool. 



 
Quote
RE: met weinig rondkomen
Evenniet  schreef op: 08-02-2014 12:20:32
Ik ben vegetarier dus eet geen vlees (normaal eet ik vegetarische vleesvervanger), eet ik gezonde granen (quinoa ipv gewone rijst). Mijn kinderen eten ook niet elke dag vlees. Melk drinken we niet (wel yoghurt, vla, kaas, eieren, kwark).

Maar bedankt voor de inzichten, volgende week nieuwe ronde

 
Quote
RE: met weinig rondkomen
Caithy  schreef op: 08-02-2014 12:23:29
Ik vind het bewonderingswaardig zoals Jolanda schrijft, zo positief! (ik lig ff op de bank, hoofdpijn etc maar ik ga er ook anders van denken).
Hier is het een sport om met zo weinig mogelijk te doen, maar het hoeft niet. Merk dat ik hierdoor minder creatief ben.

Maar ik buk waar ik kan met boodschappen doen en soms heeft de vomar 1+1 gratis, tja dan eet ik wel knaks ipv eigen merk want dat scheelt zoveel! 

 
Quote
RE: met weinig rondkomen
Alice  schreef op: 08-02-2014 12:31:35
Die vleesvervangers zijn ook eigenlijk niet echt gezond. Zitten ook heel veel hulpmiddelen in die het niet echt gezond maken. 
Ik eet zelf heel weinig vlees, maar ook geen vleesvervangers. 
Ik bak bvb wel champignons (naast een andere groente) bij de maaltijd, ipv vlees.. of een gegrilde aubergine. Aubergine kost 60 cent en kun je in 4 a 5 plakken snijden van een cm dik. Die doen het bij ons prima als stukje vlees. 
Of ik doe een camembert in de oven, maar dat is niet erg budget noch gezond

 
Quote
RE: met weinig rondkomen
Family  schreef op: 08-02-2014 12:39:19
mamavan3 dank je wel. nee mijn situatie is in augustus 250 euro per maand meer inkomen, niet heel veel maar voor mij wel heel veel. Ik leef zoals bovenstaand al 3 jaar en de kinderen weten niet beter (die van 3 en 4 al helemaal niet) de baby die nu komt was ook niet gepland hoor een implanon in willen laten zetten en toen was het al gebeurd.... 

Na de bevalling komt er ook in juli de sterilisatie ook dat is met de gynaecoloog geregeld. 

Ik heb natuurlijk zelf heel lang na zitten denken over hoe of wat, maar ik heb heel veel hulp gekregen en kan ik goed met mijn budget omgaan. De babykamer bijvoorbeeld echt een prachtige kamer voor 50 euro inclusief bezorgen en in elkaar zetten via mp. Een mooie van asten babykamer zonder ook maar 1 gebruikers spoor. Kleding van de kinderen koop ik in de uitverkoophoek van de h&m, bij de zeeman en op mp. Ik krijg van de juf van de oudste ook wel eens een tasje kleding in de maat van de kinderen in mijn handen gestopt.  en op vrijdag krijg ik de overgebleven schoolmelk (de pakken die ze op school in de lerarenkamer over hebben en ik zaterdag en of zondag nog kan gebruiken)

babykleding heb ik van vriendinnen met baby's en via moeders van voetbal met baby's gekregen en van ouders op school met baby's. Dus ook daar heb ik meer dan genoeg van. Daarvoor terug wil ik oppassen op kat en kinderen etc etc een dagje helpen op d zolder etc etc.. zo doen we wat voor elkaar terug en helpen we elkaar waar wij dat kunnen elk op een andere manier.

verder redt ik het wel en eten we gezond. en ik hoop dat ik borstvoeding mag gaan geven (vorige kindjes heel lang mogen voeden) Dus hopelijk nu weer dat scheelt al enorm veel in kosten qua melk en daar kan ik weer in luiers investeren. 

De knop in je hoofd omzetten en noiet denken ik kom niet rond, maar denken hoe kan ik zo creatief mogelijk (supermarkten en folders en boeren etc in de gaten houden) rond komen. Echt het lukt! En ik heb ben er ook rustiger van geworden in mijn hoofd, omdat ik weet dat ze gezond eten binnen krijgen en ik meer tijd en aandacht heb voor hun ipv elke keer met hoofdpijn te moeten denken hoe kom ik de week door. 


Jolanda precies, vergelijken en doorgaan een knop omzetten en niet denken maar dit is maar zoveel, voor bijvoorbeld het geld van jou water zou ik weer extra brood of beleg of groente kunnen kopen (maar zo dnk ik inmiddels) en water kan ook uit de kraan...

Als ik in Amerika zou wonen zou ik zo'n coupon muts zijn 

 
Quote
RE: met weinig rondkomen
Jen9  schreef op: 08-02-2014 12:40:36
Je hebt heel goedlope zakken cashwenoten, die spoel ik even af ivm het zout en die verwerk ik ook vaak in vegetarische gerechten.. heerlijk!
Vleesvervangers zijn vaak erg slecht voor t milieu.. dus die gebruik ik zelden.... een eitje voldoet ook prima... of geen vervanger, in pastasauzen ofzo, merk je niks van....
 
Quote
RE: met weinig rondkomen
Bloemblaadje  schreef op: 08-02-2014 12:43:48
Ik ben net zo als Jolanda. Ook ik moet rondkomen van een klein budget en kijk naar wat ik wel kan en niet naar wat ik niet kan kopen. Iedere week maak een lijstje en ga in 1x alle boodschappen halen voor de hele week. Ik hou me strak aan mijn lijstje en heb thuis de prijzen er al achter gezet, Zo weet ik precies wat ik kwijt ben.
Stamppotten maak ik altijd voor 2x, want dan kan makkelijk. Iedere week koop ik iets van schoonmaakartiklen, drogisterij artikelen of toiletpapier. Zo heb ik dat altijd op voorraad. Wanneer ik wat geld over hou vul ik mijn voorraadkast aan met basisproducten, zodat als ik een wat mindere week heb daar op terug kan vallen.

En ook wij hebben meer dan genoeg genietmomenten! En nee, het is niet altijd leuk om steeds weer op het geld te moeten letten, maar mijn kinderen komen niks tekort en we zijn gezond en gelukkig!
 
Quote
RE: met weinig rondkomen
Jolanda1974  schreef op: 08-02-2014 12:50:57
Dank je wel Caithy  en Beterschap voor jouw. Ik denk ook graag in mogelijkheden en zie ook overal deurtjes. En natuurlijk is het niet altijd makkelijk. ook niet om nee tegen je kinderen te "moeten" zeggen maar ook daar leren ze van. 
Natuurlijk zouden we het ook ruimer willen hebben maar dat is helaas nog niet het geval dus doen we het met de middelen die we tot onze beschikking hebben en we redden het. We eten gezond, er is ruimte voor wat lekkers en we genieten van de kleine dingen.

Family; Die coupons mis ik hier ook wel hoor  Zou ook zo'n muts zijn denk ik.. alhoewel ik soms met verbazing kijk wat ze meenemen. In mijn ogen ook totaal nutteloze dingen maar omdat het gratis is nemen ze het mee. Dat zou ik dan weer niet kunnen.
Aanbiedingen neem ik hier alleen mee voor de producten die we echt gebruiken.
Maar je doet het super!!   Hou deze gedachte vast! Ooit komt de dag dat jullie het ruimer hebben

Wij krijgen ook veel kleding voor de meiden. Ik ben er onwijs blij mee.. Het scheelt ook veel in budget en voor onze meiden voelt het als nieuwe kleding. Natuurlijk kopen we ook wel eens wat nieuws maar dat is dan bijvoorbeeld een shirtje omdat ze die zo leuk vinden en niet omdat ze het nodig hebben. En dan ook nog eens geen merkkleding maar "gewoon" bij de wibra of zeeman.

Cadeautjes voor een verjaardag; meestal slaag ik gewoon bij de action.

Je moet je prioriteiten en instelling veranderen. 

 
Quote
RE: met weinig rondkomen
Alice  schreef op: 08-02-2014 12:56:27
Of als je bvb nasi met kip maakt.. Neem je bvb voor 4 man, 150-200 gr kip en dan snij je dat in kleine stukjes en doe je het door de nasi ipv los erbij. Niemand die daar last van heeft. 

Hazelnoten zijn bij de lidl 2,50 voor een zakje. Kun je ook fijnmalen en door gerechten doen. Pompoen of zonnebloempitten zijn ook niet zo duur. En toch heel voedzaam en gezond
 
Quote
RE: met weinig rondkomen
Jolanda1974  schreef op: 08-02-2014 12:56:34

Quote bloemblaadje:
Ik ben net zo als Jolanda. Ook ik moet rondkomen van een klein budget en kijk naar wat ik wel kan en niet naar wat ik niet kan kopen. Iedere week maak een lijstje en ga in 1x alle boodschappen halen voor de hele week. Ik hou me strak aan mijn lijstje en heb thuis de prijzen er al achter gezet, Zo weet ik precies wat ik kwijt ben.
Stamppotten maak ik altijd voor 2x, want dan kan makkelijk. Iedere week koop ik iets van schoonmaakartiklen, drogisterij artikelen of toiletpapier. Zo heb ik dat altijd op voorraad. Wanneer ik wat geld over hou vul ik mijn voorraadkast aan met basisproducten, zodat als ik een wat mindere week heb daar op terug kan vallen.

En ook wij hebben meer dan genoeg genietmomenten! En nee, het is niet altijd leuk om steeds weer op het geld te moeten letten, maar mijn kinderen komen niks tekort en we zijn gezond en gelukkig!



Helemaal mee eens!!  Het is ook net wat je je kinderen meegeeft (mee wil geven).. Geef je ze het gevoel dat niks kan of laat je ze genieten van de kleine momenten.

Onze meiden kunnen zo genieten van een picknick in de voortuin. We stappen op de fiets, nemen zelf wat drinken en eten mee en  maken er wat leuks van die dag!
Zomer dag staat er een groot bad in de achtertuin, 2x per dag een ijsje (van die sticks 10 stuks € 0,45) en 's avonds de barbecue aan en ze hebben een top dag gehad! En dan eten we simpel hoor.. een hamburgertje en een worstje. Wat stokbrood, een salade en wat sausjes. Maar we genieten niet minder dan de mensen die meer te besteden hebben.

Krijg regelmatig te horen dat wij zo lekker eten elke dag. Hier kan iedereen aanschuiven en mee-eten.
 
Quote
RE: met weinig rondkomen
Jolanda1974  schreef op: 08-02-2014 12:58:21
Ik gebruik voor de bami of nasi inderdaad 2 kipfiletjes in stukjes Alice. Lekker veel groente erin en het smaakt heerlijk. Daar kunnen we wel 2 dagen van eten 
 
Quote
RE: met weinig rondkomen
Caithy  schreef op: 08-02-2014 13:26:28
Hier maak ik ook regelmatig spaghetti saus, blik gepelde tomaten en tomatenpure, paprika, courgette, ui, prei, en 300 gr gehakt, hier eten we 2x van dus 150gr per 4 personen.
Vaak doe ik 280 gr kipfilet in grote repen in de pan, en dat is ook echt genoeg voor 4 personen.

Wat ook lekker is, is zuurkoolschotel met shoarma gehakt. (gehakt mengen met shoarmakruiden, rullen, onderin de ovenschotel, ananasjes blikje, zuurkool (voorgekookt) en puree, even in de oven, voor een knapperig bovenlaagje).
Nasi ook met kipfilet en ik kruid het zelf, ipv zakjes, hier eten we er ook vaak spitskool bij.


 
Quote
RE: met weinig rondkomen
Jolanda1974  schreef op: 08-02-2014 13:36:08
Die zuurkoolschotel ga ik een keer maken.. Lijkt me erg lekker..!

Je kunt shoarmakruiden ook zelf maken
1 tl paprikapoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl gemberpoeder
1 tl korianderpoeder
1 tl kurkuma
1 tl komijnpoeder
 
Quote
RE: met weinig rondkomen
Mama Van Drie  schreef op: 08-02-2014 13:40:14
Ik lees hier vaker dat er geadviseerd wordt om bv stamppot te maken en daar dan twee keer van te eten, maar dan gebruik te toch twee keer de hoeveelheid dus wat is het nut dan van invriezen, of het voordeel...want je hebt meer nodig om twee porties te maken dus kan je net zo goed 1 portie maken en als je het weer wilt eten dan weer een portie, snappen jullie?

Als ik boerenkool stamppot maak dan was het altijd 1 pak diepvries boerenkool ( ik vind de verse niet lekker, harde stukjes enzo en te grof vaak) , nu heb ik aan 1 pak diepvries boerenkool niet meer genoeg, ik gebruik anderhalf pak dus en als ik in zou willen vriezen dan heb ik dus nog meer nodig, zie het voordeel dan niet.
Wij zijn met 5 personen waarvan er 4 volwassen zijn.

Dat picknicken  kom je nu nog mee weg Jolanda, nu vinden ze dat nog leuk, ik zie mezelf niet zo zitten met de kinderen
Hier gaat er een brood per dag door, zeker een  10 pakken melk, en het nodige beleg.
Een grote pot pindakaas per week is geen uitzondering, net als chocoladepasta.
Ik heb geen veelvraten maar ze willen wel iets op brood hebben.
Als het zou moeten dan zouden we het zeker merken aan de boodschappen met hoe we het nu gewend zijn, toch zal dat zonder meer geaccepteerd worden door de kinderen, dat weet ik zeker.

Kruiden vind ik ook duur, ik heb een elektrische pepermolen en moest laatst peperkorrels hebben, een flinke pot was door de 4 euro, mijn oudste strooit nogalmet peper dus zal er geen jaar mee doen denk ik.
 
Quote
RE: met weinig rondkomen
Alice  schreef op: 08-02-2014 13:51:32
10 liter melk? per dag???
 
Quote
RE: met weinig rondkomen
Mama Van Drie  schreef op: 08-02-2014 14:00:05
Nee per week, haha...per dag...jeetje.....dat zou veel zijn.
Ik drink zelf vaak karnemelk maar de rest drinkt melk,  en mijn oudste drinkt rustig een liter per dag weg, hij drinkt weinig cola enzo, het is water en melk.
 
Quote
RE: met weinig rondkomen
Jolanda1974  schreef op: 08-02-2014 14:03:54
dat scheelt ook wel hè.. onze meiden zijn 8 en 6 jaar. Maar die weten gewoon niet beter. Het is zoals het is..


Ik heb 5 broden in de week en ongeveer 6 pakken melk. Heb ruimte in de vriezer voor 3 broden dus ik haal in het midden van de week nog een keer brood. Maar dat is het enigste wat ik haal door de weeks. Mijn man haalt 1x in de week de boodschappen en we hebben alles in huis om een week van te eten.
Omdat ik veel invries kan ik makkelijk wisselen met weekmenu. De groente van de markt zijn ook vers dus kunnen ook wat langer blijven liggen als we erg geen trek in hebben.
 
Quote
RE: met weinig rondkomen
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 08-02-2014 14:13:54
IK zou het onmogelijk kunnen redden van 50 euro en 4 kinderen. Respect!
 
Quote
RE: met weinig rondkomen
Suusmv3  schreef op: 08-02-2014 14:30:39

Quote mama van drie:
Ik lees hier vaker dat er geadviseerd wordt om bv stamppot te maken en daar dan twee keer van te eten, maar dan gebruik te toch twee keer de hoeveelheid dus wat is het nut dan van invriezen, of het voordeel...want je hebt meer nodig om twee porties te maken dus kan je net zo goed 1 portie maken en als je het weer wilt eten dan weer een portie, snappen jullie?

Als ik boerenkool stamppot maak dan was het altijd 1 pak diepvries boerenkool ( ik vind de verse niet lekker, harde stukjes enzo en te grof vaak) , nu heb ik aan 1 pak diepvries boerenkool niet meer genoeg, ik gebruik anderhalf pak dus en als ik in zou willen vriezen dan heb ik dus nog meer nodig, zie het voordeel dan niet.
Wij zijn met 5 personen waarvan er 4 volwassen zijn.



ik schil gewoon 3 kilo aardappels en heb gewoon in grote zak boerenkool en dan heb ik al voor 2 dagen.... 
zuurkool is ook 3 kilo aardappels en 2 zakjes zuurkool en ook dan heb ik voor 2 dagen
andijvie ook...
alleen hutspot maak ik niet 
 
Quote
RE: met weinig rondkomen
Jolanda1974  schreef op: 08-02-2014 14:33:55
ik vind stamppot de 2e dag lekkerder. Even opbakken met een lekker korstje. Heerlijk..
 
Quote
RE: met weinig rondkomen
Mama Van Drie  schreef op: 08-02-2014 15:15:25
Dat werkt dus hier niet, ik heb echt te weinig als ik maar 1 zak boerenkool doe en ik vind het dus echt onnodig om dubbele hoeveelheid te gebruiken om er twee keer van te kunnen eten, daar zie ik persoonlijk geen enkel voordeel in.

Dat is ook zo Jolanda, hoe kleiner de kinderen hoe makkelijker het is en goedkoper, ze zijn snel tevreden, ik vind grote kinderen duur, en oke.....als het er niet is dan is het er niet maar dan is dat toch wat minder leuk, niet zozeer wat boodschappen betreft maar vooral met school vind ik grote kinderen duurder.
En mijn kinderen, de twee oudsten, hebben er altijd bijgewerkt, mijn middelste was en jaar of 11/12 toen hij al folders liep, stond op onze naam omdat het vanaf 13 pas mag.
Zo heeft hij wel z'n eigen computer bij elkaar gespaard.



 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op met weinig rondkomen
Naam
Bericht