Menu
 

Topic:

Verzakking??

Mv E.l.s  schreef op: 03-02-2014 22:31:59
Ik weet dat ik naar de huisarts moet, maar de drempel is zo hoog. 
Ik heb sterk het vermoeden dat ik een verzakking heb. Waarvan weet ik niet, blaas, baarmoeder, of de hele bups, maar het voelt zwaar, rare menstruaties, wanneer ik met een spiegeltje kijk  lijkt het soms alsof er iets voor zit en ik kan mijn urine moeilijk ophouden  Wie ervaring? Wordt dit een operatie, of kan het ook anders?
Vreselijk om met dit naar de huisarts te moeten. Sowieso al wel, maar ik heb ook "persoonlijke banden" met mijn huisarts. Hij zal het vat los kunnen zien, maar toch....En er is geen andere huisarts. 
 
Quote
Navigatie
RE: Verzakking??
Mv E.l.s  schreef op: 03-02-2014 22:33:58
Het is trouwens niet dat ik aan de Tena Lady moet hoor, maar wanneer ik moet, moet ik ook meteen en springen begin ik ook niet meer aan
 
Quote
RE: Verzakking??
Minou  schreef op: 03-02-2014 22:34:06
Gaan meis, heb het vaak genoeg gezien op tv en de ingreep valt reuze mee.


 
Quote
RE: Verzakking??
Bettie  schreef op: 03-02-2014 22:35:07
Het hoeft echt niet direct een operatie te worden. Daar zijn ze niet erg scheutig mee. Mijn zusje had heel erg last van een verzakking. Heeft bij speciaal team in het ZH gelopen en aan de hand daarvan is er een plan opgesteld. Voornamelijk therapie. Dat heeft haar heel goed geholpen.

Mijn moeder heeft juist sinds een paar weken therapie. Bekkenbodemtherapeut op advies van de gynaecoloog.
 
Quote
RE: Verzakking??
Minou  schreef op: 03-02-2014 22:35:33
Denk je blaas idd als ik het zo lees, zie je een soort bal in devagina als je kijkt?

doe je bekkenbodemoefeningen?

is het doorlopend urineverlies of alleen bij onverwachte dingen of bij inspanning?


gaan meis, niet meer rond blijven lopen
 
Quote
RE: Verzakking??
Minou  schreef op: 03-02-2014 22:36:28
Wie weet is het met oefening te verhelpen, ingreep valt ook echt mee, vanwat ik heb gezien dan he


 
Quote
RE: Verzakking??
Blauwtje  schreef op: 03-02-2014 22:37:19
joh schaam je echt niet hoor! Ik snap dat het niet fijn is om met deze klachten naar de ha te stappen. Maar wie weet valt het mee en valt het op een makkelijke manier op te lossen.

Springen op de trampo kan ik ook niet meer hoor
 
Quote
RE: Verzakking??
Minou  schreef op: 03-02-2014 22:37:21
Als je een spiegeltje houdt voor devagina en perst zeg maar, zie je dan wat?
 
Quote
RE: Verzakking??
Mv E.l.s  schreef op: 03-02-2014 22:47:41
Als ik met een spiegeltje kijk, zie ik een klein stukje zitten. Wanneer ik pers, is het juist weg. Ben zelfs aan het twijfelen of ik dit altijd al heb gehad, maar ben er nu constant mee bezig, ook omdat ik zo'n rare menstruatie heb gehad.
En ik heb het bij onverwachte dingen. Plotseling hard moeten rennen, springen, lachen, dat soort dingen.
Volgend weekend hebben we nog een feestje van volleybal, hij is teamgenoot van mijn man. Daarna ga ik maar eens. En dan ga ik denk ik heel lang niet meer bij mijn zoontje voetballen kijken haha, zoontje van huisarts is dus weer teamgenoot van hem, pffff 
Nadeel om in een klein gat te wonen
 
Quote
RE: Verzakking??
Minou  schreef op: 03-02-2014 22:51:19
Moet je zeggen, ik heb dat ook...

springen op trampo..broekie vol

actief bezig zijn..druppeltjes

Onverwachte hoest of nies..broek vol..

overgeven...broek doorweekt


hier niks te zien, doe wel oefeningen gewoon de standaard bekkenbodemoefeningen, hoef zelf geen tena ofzo, maar is meer het " he lastig"

ik wijt het aan mijn eigenwijze zelf, die veel te snel na de bevalling gewoon de dingen deed.

krijg ik meer last, dan ga ik naar de ha. Ik kan het goed ophouden iig, de plas, dus dat scheelt weer


 
Quote
RE: Verzakking??
Chloe  schreef op: 04-02-2014 09:18:16
Ik ken het. Heb bekkenbodemfysio gehad en dat helpt aardig. Een operatie gebeurt echt niet zo snel hoor. Nasr de huisarts gaan vond ik ook lastig, maar ben blij dat ik dat toch gedaan heb. 
 
Quote
RE: Verzakking??
Lonneke  schreef op: 04-02-2014 09:25:06
Ik had na mijn bevalling van de tweede een blaasverzakking, ik liep toen al bij een bekkenfysio voor mijn bekkeninstabiliteit.

Zij heeft dit toen vast gesteld , en met oa een inwendig onderzoek met een bepaald metertke wat ook spanning kan meten , hebben we oefeningen gedaan en is dit weer goed gekomen 
 
Quote
RE: Verzakking??
An  schreef op: 04-02-2014 11:11:06
Urineverlies bij springen, niezen, onverwachte bewegingen etc. kan verschillende oorzaken hebben. Het hoeft niet door een verzakking te komen. Het kan ook komen doordat je bekkenbodem te slap is, maar het kan zelfs ook komen doordat je bekkenbodem te strak is. Dat is iets wat veel mensen niet weten en helaas ook sommige therapeuten niet. Als je naar therapie wilt dan moet je zorgen dat je bij een echte bekkentherapeut komt en niet een fysiotherapeut die een cursus bekkenfysio erbij heeft gedaan.

Rare menstruaties kunnen ook allerlei oorzaken hebben, maar volgens mij heeft een verzakking niets met rare menstruaties te maken.

Je zult toch echt naar de huisarts moeten gaan als je van je klachten af wilt.



 
Quote
RE: Verzakking??
Corine  schreef op: 04-02-2014 11:18:57
Mijn moeder is laatst geopereerd nav baarmoederverzakking, haar baarmoeder is weggehaald. Zij vond de operatie nog al tegenvallen en eigenlijk nu ze terug kijkt zegt ze had ik eerder moeten gaan.

Hier zit het in de familie (weet niet of het erfelijk is hoor) mijn oma, haar zus, mijn moeder hebben allemaal een verzakking. Ik ben er dus ook bang voor dat het mij ook gaat gebeuren, maar dan wil ik er zelf wel eerder mee naar de huisarts dan mijn moeder in de hoop ddat het met therapie of een matje op te vangen is.

Mijn moeder had een uitstulping aan de onderkant en daarbij op het laatst bloedingen. Laatste 2 mnd voor de operatie mocht ze al niet meer tillen en zo veel mogelijk plat liggen omdat ze bang waren voor erger.

Heb je anders geen verloskundige in de buurt die je kan vragen of zij eventueel kan kijken? Weet niet of ze het doen maar het is allicht te proberen
 
Quote
RE: Verzakking??
Ans Mv J.k.d  schreef op: 04-02-2014 20:57:54
Ik heb ook een baarmoederverzakking. En ik zie als ik met druk zet tijdens het plassen een grote bal uit me vagina komen. Ik heb gelezen dat het een operatie zou worden ze kunnen dan proberen om alles aan de banden terug tehangen. maar heb ook gelezen dat het een zware operatie die vaak niet de gewenste resultaat bied. Ik moet ook zeggen dat ik geen urine verlies hebt. En behalve dat ik niet goed meer kan rennen en springen omdat ik het gevoel heb dat ik opnieuw moet bevallen. Heb ik er weinig last van. Maar je kan tegenwoordig wel gelijk het z.huis vragen naar de bekkenbodempolie. Wel licht kan het zonder de tussenkomst van de h.arts
 
Quote
Navigatie


Reageren op Verzakking??
Naam
Bericht