Menu
 

Topic:

Zwanger en Welness wel/niet?

Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 03-02-2014 13:56:55
Ik zou zo graag nog even voor de bevalling heerlijk een paar dagen weg willen en dan echt om even helemaal tot rust te komen. Nou leek het mij leuk om samen twee dagen naar de Zwaluwhoeve of iets wat erop lijkt te gaan. Op de site staat dat een zwangere vrouw best 10min in de sauna mag en niet te lang in de warme baden. Nou moet ik zeggen dat ik thuis ook regelmatig in een heel warm bad zit, maar goed zouden jullie het doen? In de periode dat we willen gaan ben ik ongeveer 33 weken zwanger.
 
Quote
Navigatie
RE: Zwanger en Welness wel/niet?
Mama_anja  schreef op: 03-02-2014 14:00:35
tsja weet niet zou het even na vragen bij vk wat mag ik zou het niet meer doen aangezien je dan nog 7 weken moet ( bedoel sauna) de rest lekker gaan genieten kan als jij je goed voeld
 
Quote
RE: Zwanger en Welness wel/niet?
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 03-02-2014 14:02:40
De sauna vind ik niet zo heel erg om dat niet te doen, misschien 1 keer samen met mijn vriend omdat hij nog nooit in een sauna is geweest. Maar als de warme baden ook worden afgeraden dan weet ik niet wat ik daar eigenlijk doe
 
Quote
RE: Zwanger en Welness wel/niet?
Zozo  schreef op: 03-02-2014 14:35:36
Jahoor dat kan gewoon. Het enige wat mij in die tijd werd afgeraden was het gebruik maken van wisselbaden. Dus niet van heel warm naar koud of andersom.
Veel water drinken en max 10 minuten in de sauna, in een warm bad zit geen max omdat j lichamelijk anders reageert op een bad dan een sauna. In een bad ' wen' je uiteindelijk, de sauna blijft reactie opwekken.
 
Quote
RE: Zwanger en Welness wel/niet?
Onsjanneke  schreef op: 03-02-2014 15:17:25
Als je nu ookgewendbent om in de sauna te gaan en een heet bad te nemen dan kan het gewoon.

Het word afgeraden aan mensen die het normaal ook nooit doen, omdat je niet weet hoe je lijf dan reageert.

Dus als je al wat gewend bent...lekker doen. En luister goed naar je eigen lijf. Als je merkt dat je het toch niet trekt ga je lekker voor een masssage.
 
Quote
RE: Zwanger en Welness wel/niet?
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 03-02-2014 15:34:17
Oke bedankt, ik ga het gewoon doen en neem een lekker boek mee voor tussendoor. Ik hoop dat mijn vriend het ook leuk vind want die heb ik heel erg moeten overhalen Maar we gaan op badkledingdag dat maakt het voor hem al wat minder "apart".

Typisch mannen trouwens, zijn idee was een stedentrip. Zie je het al voor je met mijn dikke buik de hele dag door de stad slenteren? Had hij niet bij nagedacht
 
Quote
RE: Zwanger en Welness wel/niet?
Nina1  schreef op: 03-02-2014 16:32:25
Alleen als je nu al regelmatig naar de sauna gaat mag je als zwangere in de sauna. Je lichaam is er dan aan gewend. Ga je normaal niet dan zou ik nu ook niet gaan. Ik ben toen ik zwanger was ook geweest, ga normaal ( niet zwanger) ook geregeld. Ik vond het niet fijn...
Ook sommige massages worden afgeraden en sommige massage olieen. Maar bel de zwaluwhoeve gewoon erns op, zij kunnen je als het goed is advies geven.
En verder vraag je verlosk.

Veel plezier!
 
Quote
RE: Zwanger en Welness wel/niet?
Eefje  schreef op: 03-02-2014 16:39:58
Op de site van de Zwaluwhoeve staat allerlei informatie over wellness tijdens de zwangerschap.
ik vind persoonlijk dat er, na die tekst gelezen te hebben, best veel haken en ogen aan zitten.
Er worden een aantal dingen afgeraden, andere dingen mogen wel, maar dan kort.
Mijn inziens blijft er dan zo weinig over.

Ook mogen idd bepaalde massages en etherische oliën niet worden gedaan/gebruikt tijdens de zwangerschap. Want die kunnen prikkelend op de baarmoeder werken.
Ik heb het zelf nooit gedaan in de zwangerschap, om dezelfde reden als Nina1. Het voelde niet prettig, ik had al 4 miskramen gehad. Wilde geen risico's lopen.

Stedentrip, lachen! 
 
Quote
RE: Zwanger en Welness wel/niet?
Nina1  schreef op: 03-02-2014 18:52:33
nog even ter aanvulling:
sla wel het bubbelbad over ivm mogelijke ontsluiting en kans op infecties. in een bubbelbad heb je sowieso meer kans op infecties....(warme temp waar iedereen in zit) een bad met warm water die steeds gereinigd wordt na iedere keer gebruik kan wel.
en idd niet de wisselbaden gebruiken.


maar to ben je al vaker in een sauna geweest??
 
Quote
RE: Zwanger en Welness wel/niet?
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 03-02-2014 19:29:11
Ik ben misschien wel 10 keer in een bubbelbad geweest deze zwangerschap (Center Parcs en zwembad hier in de buurt) en heb nooit een link gehoord over een bubbelbad en mogelijke ontsluiting.... Sauna ben ik wel vaker geweest alleen niet als zwangere.
 
Quote
RE: Zwanger en Welness wel/niet?
Nicky  schreef op: 03-02-2014 20:45:27
Ja dat van die bubbelbaden dat klopt. Ivm met infectie gevaar. Sommige weten bv niet dat ze al een klein scheurtje of dergelijke hebben en bubbelbaden zijn dan niet hygiënisch aldus mijn gyn toentertijd.
 
Quote
RE: Zwanger en Welness wel/niet?
Famke  schreef op: 04-02-2014 10:45:03
Die temperatuur verschillen hebben niks te maken met het gevaar voor de moeder of je er nu wel of niet aangewend bent maar gevaar voor de baby.Daar zijn die temperatuur verschillen niet goed voor!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Zwanger en Welness wel/niet?
Naam
Bericht