Menu
 

Topic:

verstandskies klein beetje door, wie erv

Boterbloem  schreef op: 29-01-2014 18:40:05

Ooooooooh wie heeft ervaring...


Mijn verstandskies is maar een klein beetje door, je ziet de helft van de bovenkant zeg maar. Zouden jullie hem dan bij de tandarts laten trekken? (hij zegt dat hij het kan) of beter kaakchirurg.
Wie heeft dit gehad en wat heb je gedaan en is het mee of tegengevallen

 
Quote
Navigatie
RE: verstandskies klein beetje door, wie erv
Roos  schreef op: 29-01-2014 21:50:40
Mijn eigen risico werd hier niet voor gebruikt bij de kaakchirug viel gewoon onder de basisverzekering.
Tja hier een horrorverhaal dus ga niks vertellen. Was alleen maar blij dat het bij de kaakchirug is gedaan en niet bij tandarts. Heb uiteindelijk bijna 2 wkn met een drain in mijn mind gelopen.
Sterkte!
 
Quote
RE: verstandskies klein beetje door, wie erv
Boterbloem  schreef op: 29-01-2014 21:58:12
Okido,

ooh enneuh Roos, mag jij hier je verhaal doen als ik ben geweest (met hopelijk een succesverhaal)
 
Quote
RE: verstandskies klein beetje door, wie erv
Mama_anja  schreef op: 30-01-2014 09:34:13
kaak chirurg ligt aan de wortel 
 
Quote
RE: verstandskies klein beetje door, wie erv
Mama Van Drie  schreef op: 30-01-2014 10:08:07
Ik denk dat je je drukker maakt dan nodig is, een mens lijdt meestal het meest door het lijden dat hij vreest he, maar ik snap je wel hel goed.

Dat snijden en eruit prutsen krijg je niks van mee hoor, hij rommelt en doet maar jij voelt het toch niet en de assistent zuigt het mooi af, echt, ik denk....en ik hoop het voor je....dat je achteraf zegt ' nou, dat viel me toch mee'.

Het was bij mij wel eigen risico maar dat kan je even navragen bij je verzekering, wij zijn hoogste verzekerd en toch moest ik dat zelf betalen.
Als dat zo is dan zou ik dit jaar de andere ook laten doen.


 
Quote
RE: verstandskies klein beetje door, wie erv
Boterbloem  schreef op: 30-01-2014 10:16:39

Mama van Drie, je hebt echt ontzettend gelijk, en eigenlijk in vrijwel alles leef ik ook zo. Ben dus echt het type wat zich niet snel zorgen maakt, maar deze angst zit er van jongs af aan zo ingepeperd dat het alles wel lijkt te overstijgen.
Ik hoop ook echt dat je gelijk hebt, dat ik achteraf zeg: dat viel mee.

Voorbeeldje: ik heb best een bange moeder (nog steeds). Van jongs af aan zei ze tegen mij: jij bent net als mij links dus jij zult ook wel geen auto kunnen rijden. Als dat heel vaak wordt gezegd dan ga je het geloven, dus ik ben er nooit aan begonnen. 


Toen kwam ik in het noorden te wonen en hier kun je eigenlijk niet zonder auto. Ik wist dat over 2 jaar mijn oudste naar zwemles moest, dus had hem nodig. Heb de stoute schoenen aangetrokken. Ik was zooooooooooooo bang, elke keer, maar vlak voor het examen zij mijn rijsinstructeur: als jij ooit mijn auto nodig hebt mag je het zo mee. Ik vertrouw je mijn auto volledig toe en heb met lessen niet vaak zo ontspannen gezeten als bij jou. Je hebt het aantal lesuren voornamelijk gehad voor je eigen zelfvertrouwen, maar je kon het al veel eerder. Dat heeft mij een hele boost gegeven met mijn examen, maar NOG ben ik onzeker ondanks dat ik mij heel goed besef dat ik gewoon goed kan rijden.
Mijn moeder heeft mij altijd gezegd: ik kon geen huishouden doen en werken tegelijkertijd en jij lijkt zo op mij, ik denk dat het voor jou niet anders is... Ook dat heb ik mijzelf altijd voorgehouden, het is zo vaak gezegd!
Totdat ik ongelukkig werd van thuiszitten. Ik heb de neiging achter de pc te kruipen en me af te sluiten, maar mijn leven mag niet zo klein worden als van mijn moeder (het is gewoon verdrietig). Dus ik heb een klein baantje waar ik een heel klein beetje geld mee verdien, en ben gaan studeren. Dus momenteel studeer ik minimaal 20 uur in de week, werk een paar uurtjes EN doe het kinderen en de huishouding en ik vind het heerlijk. En toch... ik moet na de zomer stagelopen, en het steekt de kop weer op, maar ik weet nu beter.

En bij de tandarts werkt het ook zo, ik heb haar angst overgenomen, terwijl ik achteraf (ook bij wortelkanaalbehandelingen) vaak zeg: zoooooooooooooo dat viel mee!


Dus ik hoop dat binnenkort hier te vertellen. Het heeft mij wel geleerd mijn angsten niet mijn kinderen aan te praten, want het was geen gemenigheid van mijn moeder, ik denk zelfs een stukje bescherming, maar het pakt zo verkeerd uit! En ik heb er de balen van, maar pfffffffff

Angst kan soms zo slecht zijn...

 
Quote
RE: verstandskies klein beetje door, wie erv
Boterbloem  schreef op: 30-01-2014 10:17:20
Mama Anja, bedoel je dat jji de keuze afhankelijk zou laten zijn van hoe de wortel is? Dus goeie wortel, tandarts, kromme kaakchirurg? Of bedoel je wat anders?
 
Quote
RE: verstandskies klein beetje door, wie erv
Sela  schreef op: 03-02-2014 00:01:27
Ik heb toevallig vorige week mijn verstandskies aan de ene kant laten trekken (volgende maand de andere kant).
Zag er ook zwaar tegenop maar het is me 1000000% meegevallen. Ik heb het bij de kaakchirurg laten doen. Flinke plaatselijke verdoving en toen gaan met die banaan (kies). Had nog nooit een verdoving gehad (ook geen gaatje) dus dit was een flinke vuurdoop.

Ik ben mijn eigen risicio idd kwijt maar de rest wordt vergoed vanuit mijn verzekering. Daarom wilde ik beide kiezen in dit jaar (eerste kies mocht in december al, ja daaaaaaaaag, zou ik 2x eigen risico kwijt zijn) 
 
Quote
RE: verstandskies klein beetje door, wie erv
Dicha  schreef op: 03-02-2014 07:27:54
De 2 bovenste bij de tandarts..die waren ook half door...geen centje last gehad...
De 2 onderste bij de kaakchirurg..omdat ze half door waren en dwars lagen.. en ook dat was zo gepiept.. en de dag zelf vloeibaar/en gepureerd.. en de volgende dag gewoon weer normaal eten...
 
Quote
RE: verstandskies klein beetje door, wie erv
Boterbloem  schreef op: 03-02-2014 08:45:38

Ooooooooh dat klinkt positief! Ik heb een afspraak staan voor morgen om een kies te laten bekijken, het kan een gaatje zijn of irritatie door de verstandskies en dan vraag ik ook maar een doorverwijzing...
Hoor toch ook redelijk wat positieve verhalen. Punt is ook dat je  negatief vaak kwijt wil aan anderen en positief snel vergeten bent ofzo. 


 


Weet nog hoe het was met mijn galblaasoperatie, als ik zag wat er allemaal mis kon gaan. Terwijl het mij dus echt reuze meeviel! Maar dat lees je heel weinig

 
Quote
RE: verstandskies klein beetje door, wie erv
Sela  schreef op: 03-02-2014 10:00:54
oh ja, en zorg dat je evt wat pijnstillers bruis krijgt/hebt. Ik was zo suf om gewoon tabletten te doen na het trekken... Oké, dan is je mond dus nog verdoofd en voelde ik echt niet waar die tablet nou in mijn mond zat hahaha (stond een beetje met mijn hoofd heen en weer te zwiepen om dat ding achterin te krijgen  )
 
Quote
RE: verstandskies klein beetje door, wie erv
Troelala  schreef op: 03-02-2014 13:17:49

Quote Boterbloem:
Troelala, ik dacht juist dat je bij de kaakchirurg moest bijbetalen?

Met ontsteking laten trekken? Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr



Het is ook al een jaar geleden en ik was al door mijn eigen risico, weet niet of dat nog verschil maakt.. was toen net 18 had er nog de ballen verstand van...
En de ontsteking was er al uit heb een maand aan de AB gezeten om het weg te krijgen maar anders had ik idd met een ontsteking moeten laten trekken.
 
Quote
RE: verstandskies klein beetje door, wie erv
Jen9  schreef op: 03-02-2014 13:26:17
Sis, dat ligt er maar net aan hoe de kiezen zitten en of ze getrokken of gesneden moeten worden.
 
Quote
RE: verstandskies klein beetje door, wie erv
Boterbloem  schreef op: 03-02-2014 13:47:13
De reden van de kaakchirurg is dat hij ook in het kaakbot moet boren, hij kan het wel zegt hij, maar ik heb zelf de keuze. 

Ik ben idd begonnen aan die medicijnen die ik altijd gebruik, daardoor betaal ik maandelijks een bedrag wat we eigenlijk niet kunnen missen, maar deze rekeningen blijken pas laat te komen en blijft er maar een klein bedrag over.

En ik voel me heeeeeeeeeeeeerlijk nu ik gewoon medicijnen kan gebruiken, zo fijn!
 
Quote
RE: verstandskies klein beetje door, wie erv
Minou  schreef op: 03-02-2014 14:08:03
Oh meis, wat een onzekere gevoelige ( en eigenwijze) mama heb jij
 
Quote
RE: verstandskies klein beetje door, wie erv
Boterbloem  schreef op: 03-02-2014 14:16:02

Mijn moeder eigenwijs? neeeeeeeeeeeeeeee joh haha.

Mijn moeder is zo onzeker, ik heb dat van haar overgenomen maar kom daar nu helemaal uit. 


En weet je, het is zo ontzettend jammer, want mijn moeder kan heel veel dingen ontzettend goed. Ze is goed in poppen en barbiekleertjes breien, ze breit zelfs hele poppenmanden die stevig zijn,  ze is ontzettend goed met kleine kinderen, mensen praten graag even met haar enzovoort...


Mijn moeder heeft het allemaal niets niet door... Ze blijft in het 'veilige' plekje zitten dat ze niets kan. Zo jammer! Als ze er wat mee zou doen zou dat helemaal geweldig zijn voor veel mensen.

Mijn tante is goed in kleertjes naaien en die had al gezegd, als mijn vader en mijn oom nou samen een website bouwen konden ze samen allemaam kleetjes maken en goedkoop verkopen, leuke bijverdienste (allemaal met de vut). Maar mijn moeder krabbelt dan terug... En dan denk ik: waarom? Je bent er zo goed in!!


Maar alles is eng, alles is te spannend, overal ziet ze tegenop (tjonge, wat een herkenning hihi, maarb en blij dat ik er langzaamaan uit kom)

 
Quote
RE: verstandskies klein beetje door, wie erv
Minou  schreef op: 03-02-2014 14:21:00
Ach

lieve onzekere mama.. Als de tijd rijp is, wie weet, maar soms zit het gewoon in je en is de drempel zo hoog. Bescheiden persoontje altijd op de achtergrond. Is ook veilig!


en jij lieffie, kijk eens wat jij allemaal doet..wees maar trots laat de angst om de angst niet overheersen, jij bent al verder op dat gebied dan je mama, niets te nadele van je mama hoor  En dat geef je je kinderen ook mee.



 
Quote
RE: verstandskies klein beetje door, wie erv
Minou  schreef op: 03-02-2014 14:21:28
Sorry voor het offtopic gaan maar het sprong ff uit je posts
 
Quote
RE: verstandskies klein beetje door, wie erv
Boterbloem  schreef op: 03-02-2014 14:46:46

Minou, mijn moeder is een superoma, daarin zal ik graag op haar willen lijken later, maar als mama heeft ze een lading bagage achter gelaten die ik mijn kinderen niet wil geven. Daarom heb ik ook mijn rijbewijs gehaald, ben ik weer gaan studeren, heb ik naast de studie een bijbaantje en zit in een commissies die ik eigenlijk best spannend vind, maar puur om te bewijzen dat ik het kan. Ik wil dat mijn kinderen leren dat als je onderneemt, dat er gevolgen zullen zijn. Dat als je je inzet, je vrijwel alles kunt doen wat jij wilt doen. Dat je soms even over (angst)grenzen heen moet stappen.
Mijn moeder is er in zekere zin ook jaloers op, ze zegt ook altijd: ik had dat ook gewilt... maar in hoeverre he? Want als ik aangeef dat ze in de bieb vrijwilligers zoeken is haar eerste reactie: ik kan niet goed bukken EN wie zit er nou op mij te wachten...


 


Nou een paar duizend mensen misschien?

En ik vind dat ook niets ten nadele van mijn moeder hoor, sommige dingen zijn gewoon feiten, en die hebben we allemaal te accepteren. Ze heeft net zoveel goeie kanten 

 
Quote
RE: verstandskies klein beetje door, wie erv
Boterbloem  schreef op: 03-02-2014 14:47:03
en de dag dat ik on topic blijf moet nog komen hahaha
 
Quote
RE: verstandskies klein beetje door, wie erv
Minou  schreef op: 03-02-2014 14:51:33
hihi

hoe jij haar omschrijft met zoveel liefde, zegt genoeg





 
Quote
RE: verstandskies klein beetje door, wie erv
Boterbloem  schreef op: 20-05-2014 10:40:48

Nou het is zover! Vanmiddag wordt de eerste kies eruit gesneden.


Pfff een mens lijdt het meest door het lijden dat hij vreest, dat gaat wel op hoor! Zo stom!

 
Quote
RE: verstandskies klein beetje door, wie erv
Senna  schreef op: 20-05-2014 11:01:19
You go girl!!!!
 
Quote
RE: verstandskies klein beetje door, wie erv
Boterbloem  schreef op: 20-05-2014 12:46:15
Dank je! Pffff over een uur zit ik in de stoel, met een beetje mazzel 20 minuten later er weer uit hihi. 
 
Quote
RE: verstandskies klein beetje door, wie erv
Angelique  schreef op: 20-05-2014 12:48:40
succes 
 
Quote
RE: verstandskies klein beetje door, wie erv
Boterbloem  schreef op: 20-05-2014 15:06:42
Zoo dat zit er op! Had een hele lieve kaakchirurg. Alle tijd en geduld, rustig alles uitleggen en een paar keer gezegd: heb je wel pijn, zeg auw of maak geluid, als jij geluid maakt stop ik en vraag ik wat er is.

Hij sneed het open (bleek een flinke ontsteking onder te zitten, zag hij van buiten ook al) en vroeg zich af of hij de draai kon maken. Dus hij wrikt wat en zegt: nou er komt wel beweging in, ik ga het nu eerst proberen.
Pakt de tang en wrik wrik wrik HOPPA, eruit.
Ik heb niets gevoeld, niets gehoord (dat vind ik vooral fijn! hihi) en ik was klaar.

Nu moet ik de andere kant nog, maar daar moet even overleg over komen. Er zit een ontsteking onder een kies voor de verstandskies die van buitenaf behandeld moet worden. Maar hij vraagt zich af of hij daar goed bij kan. De verstandskies ziet er mooi uit op de foto, dus zijn voorstel is dat hij de kies ervoor eruit trekt zodat we die behandeling niet hoeven te doen, waardoo de verstandskies de ruimte krijgt naar voren te komen.

(ze moesten eruit omdat ze geen ruimte hebben erdoor te komen, neit omdat ze slecht waren ofzo).

Dus volgende week de tandarts bellen hoe hij er over denkt (kaakchirurg heeft dingen opgestuurd) en als de tandarts akkoord gaat dan mag ik over 3 a 4 week weer voor een van beide kiezen. MAAR ik vind het nu niet zo eng meer. Nog steeds niet leuk, maar heb serieus geen enkele pijn gehad, bij het prikken niet (je voelt het wel maar geen pijn) en het trekken niet.

Napijn was mogelijk niet grappig, dus ben benieuwd straks... Nu werkt de verdoving nog. Maar heb brufen 600 gekregen voor een week
 
Quote
Navigatie


Reageren op verstandskies klein beetje door, wie erv
Naam
Bericht