Menu
 

Topic:

bijstand?

Natas  schreef op: 25-01-2014 09:10:01
goedemorgen dames!

ik kom als ik pech heb tegen het eind vh jaar in de bijstand terecht (alsjeblieft laat mij een baan krijgen vóór dietijd,bid bid bid)...nu ben ik dus heel nieuwsgierig naar hoeveel (...?) we dan zouden krijgen,omdat mijn man gewoon werkt..? 

 
Quote
Navigatie
RE: bijstand?
Mamavonn  schreef op: 25-01-2014 09:12:47
Dat hangt af hoeveel hij verdient. Google even op de bedragen voor een gezin. Verdient je man meer dan dat bedrag krijgen jullie geen bijstand. Zit hij eronder dan krijg je een aanvulling tot de bijstandsnorm.
 
Quote
RE: bijstand?
RE: bijstand?
Chloe  schreef op: 25-01-2014 09:53:52
als je man gewoon fulltime werkt, dan lijkt het me onwaarschijnlijk dat je een aanvullende bijstandsuitkering zou moeten aanvragen. En het duurt nog bijna een jaar, ik zou daar op dit moment echt totaal nog niet mee bezig zijn eerlijk gezegd!
 
Quote
RE: bijstand?
Macife  schreef op: 25-01-2014 10:03:23
als je man gewoon werkt, dan kun je er in princiepe er van uit gaan,dat je geen bijstand krijgt.

mijn man heeft is zelfstandige met wisselde inkomen. de ene keer meer als gemiddeld de andere keer minder, maar ik heb geen recht op bijstand

succes!!!
 
Quote
RE: bijstand?
Sabje Mv Jm En ??  schreef op: 25-01-2014 10:07:34
als gezin krijg je meer als 1200 euro.

ik ging van de week voor aanvulling op me salaris,maar kreeg het niet hoor.
moest de verlopige teruggave maar aanvragen en dan zit ik er nog onder,
maar ik was super blij ,dat ik me tas met papieren weer kon inpakken.
je hele leven moet je op tafel gooien en alles moet je maar tekst en uitleg overgeven.
ik hou daar niet van.

dus ik zorg zelf wel met puzzelen voor meer inkomen.

maar TO in een heel jaar kan er veel gebeuren hoor.
 
Quote
RE: bijstand?
Jolanda1974  schreef op: 25-01-2014 10:08:03
denk niet dat je in aanmerking komt voor bijstand. Wel voor een ww-uitkering. Maar waarom je er nu al druk om maken. Is totaal zinloos. 
 
Quote
RE: bijstand?
Chloe  schreef op: 25-01-2014 10:11:05
heb even gekeken, voor gehuwden onder de 65 is de norm € 1.354,54.  Dus als je man daar onder zit met salaris en alle voorliggende voorzieningen, dan zou je in aanmerking kunnen komen voor aanvulling. Kans lijkt me klein. Ik zou me focussen om het vinden van ander werk ipv bezig te houden met uitkering.
 
Quote
RE: bijstand?
Mam Van Twee  schreef op: 25-01-2014 11:10:01
Sorry hoor maar de bovenstaande reacties klinken wel wat kort door de bocht.

Misschien heeft TO een baan gehad en krijgt ze nu een korte periode WW. Als ze toen ze werkte een bepaald salaris met huis/vaste lasten had dat toen makkelijk te betalen was en nu als de WW wegvalt moeilijker zou ik daar ook al nu mee bezig zijn! En mijn financiele situatie vooruit plannen. Beter nu voorbereid en al extra gespaard of bezuinigd zodat je de tijd tot ze een nieuwe baan gevonden heeft zonder schulden te maken doorkomt.

Soms is het vinden van een baan niet gemakkelijk.


 
Quote
RE: bijstand?
Chloe  schreef op: 25-01-2014 11:34:31
mee eens mam van Twee en om die reden is het ook heel goed om nu alvast te weten dat bijstand er waarschijnlijk niet in zit. Dat kan je beter weten, dan dat je erop rekent en er dan later niet voor in aanmerking blijkt te komen. 
 
Quote
RE: bijstand?
Annie  schreef op: 25-01-2014 11:34:57
Nou het is zeker lastig om een baan te vinden...maar kom op het is nu januari en TO heeft nog tot het eind van dit jaar om een baan te vinden. 

TO: Je krijgt zeer waarschijnlkijk niets omdat je man werkt. Als hij onder bijstandniveau voor een gezin verdient, kun je wel in aanmerking komen voor een aanvulling. Maar ook daar zitten weer haken en ogen aan. concentreer je nu op het vinden van ander werk, als je tegen de zomer nog niets hebt zou ik me pas verder gaan verdiepen in bijstand. Dan heb je nog 4 maanden te gaan.
 
Quote
Navigatie


Reageren op bijstand?
Naam
Bericht