Menu
 

Topic:

Soms vind ik het zo moeilijk...

Ano  schreef op: 22-01-2014 12:18:48

Vanmorgen een gesprek gehad op school met een moeder en zit nu thuis met een dubbel gevoel.

We hebben het gehad over onze zonen. Mijn zoon komt snel in gevecht met haar zoon (de mijne is best agressief, daar heeft hij ook hulp voor), maar haar zoon daagt heel erg uit (springen voor hem en zeggen: duw dan, duw dan. Dit wordt door kinderen beaamd). Maar haar zoon (echt geen rotventje hoor, zit heel veel liefs in) is tevens een beetje de zwakste schakel in de klas, hij komt niet heel snel voor zichzelf op. De mijne tevens zwakste schakel om zijn gedrag.

Nu hadden we een gesprek en dat begon telkens met weerleggingen. Mijn zoon deed dit, en dan gaf ik wat terug wat de hare deed, want het raakte me. Maar op een gegeven moment merkte ik dat ze er echt moeite mee had omdat haar zoon niet meer met plezier naar school toe ging. Ze zei gewoon eerlij kdat hij een hekel had aan mijn zoon, dat hij slapeloze nachten van hem heeft gehad enzovoort. 


Ik heb op dat moment gekozen niet meer te weerleggen en te luisteren. Ze was er vol van en moest het kwijt. Ik heb haar met begrip benaderd en daar ben ik op zich ook tevreden over, ik sta achter die keuze. Het was nodig, klaar.

MAAR merk wel dat ik nu een beetje in mijn maag zit met het volgende... Voor mijn gevoel werd er in het begin over de daden van haar zoon heen gepraat (juf verteld dan dingen aan de klas hoe iets is gegaan en dan neemt de klas het over, dat soort opmerkingen terwijl haar zoon ook gewoon kwaaiigheid uithaald) en ben ik nu te weinig voor hem opgekomen? *zucht*.

Mijn zoon is een heerlijk ventje met een moeilijk karakter. Momenteel zitten we vol in de hulpverlening om zijn agressie en woede aanvallen. Ik snap dat dat heel moeilijk is voor andere ouders. Sommige informatie loopt alleen scheef. Want zo had mijn zoon de hare aangevallen (omdat haar zoon zou uitdagen, ik heb ook gehoord dat meerdere dat vooraf hadden gezien) maar daar wordt overheen gepraat en nu kreeg ik ineens te horen dat de hare een hersenschudding en kneuzing zou hebben als ik haar goed had begrepen. Dat hoor ik dus niet van school, en zij was er vanuit gegaan dat ik het wel had gehoord, anders was ik er zeker op afgestapt... Wil dit tevens even nog navragen aan de juf want ik sta hier echt even van te kijken...

Van school hoor ik juist weer dat het goed gaat, en daar ga ik deels op maar van uit, maar soms vind ik het wel moeiljik dat je als ouders al zo in strijd bent voor je kind die sommige dingen zelf gewoon niet lukt (hulpverlening stelt het heel simpel: hij kan niets doen dat hij de woedeaanvallen krijgt en agressief wordt, wij gaan hem nu leren wat hij wel kan doen omdat het er niet ingebouwd zit), maar dan krijg je dit er ook nog bij (horen dat je kind gewoon niet leuk gevonden wordt terwijl hij erg uitgedaagd wordt op school, daar zijn ze ook mee bezig)...


Pfff soms vind ik het zo heftig om moeder te zijn. Je begrijpt de anderen deels wel, tegelijkertijd denk ik: maar in alle kinderen zit toch ook wat goeds? Ze kunnen negatieve eigenschappen hebben, maar moet je eens verder kijken... Ze zijn zo leuk.

Weet niet eens wat ik hiermee wil...

 
Quote
Navigatie
RE: Soms vind ik het zo moeilijk...
Senna  schreef op: 23-01-2014 10:37:38
 
Quote
RE: Soms vind ik het zo moeilijk...
Kyla  schreef op: 23-01-2014 10:45:17
Ja, het is ook ontzettend moeilijk! Ik vind dat jij en jouw zoon het hartstikke goed doen! Ik lees dat hij al aanvoelt wanneer hij uit de situatie moet stappen en dat vervolgens ook doet, dat is al een enorme vooruitgang. Daar mogen jij en hij enorm trots op zijn
 
Quote
RE: Soms vind ik het zo moeilijk...
Leen Mv 4  schreef op: 23-01-2014 12:16:59
Heb de indruk dat jullie er super mee bezig zijn, een voorbeeld voor vele anderen. Komt vast helemaal goed met hem.
 
Quote
RE: Soms vind ik het zo moeilijk...
Anne Mv 3  schreef op: 23-01-2014 12:28:12
Deze situaties blijven lastig, voor veel ouders is het toch heel erg lastig om te kijken naar hun eigen aandeel en dat van hun kind want het is natuurlijk niet alleen hoe die andere jongen op school reageert maar óók hoe er daar thuis over de situatie gesproken wordt.
In zekere zin is die jongen ook sociaal onhandig en als ouders dan tegen hem zeggen: "goed zo, kom maar voor jezelf op" en hij 'vertaalt' dat naar: ik ga ... voor de voeten lopen want ik moet toch voor mezelf opkomen?! dan ben je precies waar je niet wezen wilt!
(Ik weet natuurlijk niet óf het zo gaat, maar heb helaas wel wat ervaring met dit soort situaties)

Met andere woorden, jullie kunnen hard werken om het gedrag van je zoon te veranderen maar er blijven altijd factoren waar je geen grip én waar je ook nooit volledig zicht op hebt.
Het is super dat jij er voor open staat om open en eerlijk over je zoon te praten, maar er zijn maar weinig ouders die dat kunnen en dat ook doen. Volgens mij moeten scholen eerst ouders trainen voordat ze met de kinderen een kanjertraining ofzo gaan doen .
Net zoals bij het programma 'Van de straat', ouders moeten dan ook aan de slag met zichzelf om het gedrag van hun kind te veranderen (en om de verandering ook blijvend te laten zijn).

Inmiddels weet ik denk ik wel wie je bent
 
Quote
RE: Soms vind ik het zo moeilijk...
Blauwtje  schreef op: 23-01-2014 13:50:09
Dit is echt een verhaal die ik van 2 kanten helemaal begrijp, een verhaal die je ook nooit helemaal kan laten samenkomen.

 
Quote
RE: Soms vind ik het zo moeilijk...
Ma Dalton  schreef op: 23-01-2014 15:13:08
Dicha, als je geen impuls  controle hebt, kindje dat met vechtsport niet leren, er zijn heel veel redenen waarom jongetjes  en meisjes fysiek worden, en er zijn vast een hoop kinderen die wel ervan leren.  maar als ze zich echt niet kunnen beheersen is vechtsport gewoon geen goed idee. Mijn oudste zit op een vechtsport trouwens , best fanatiek. Dus ik ben alles behalve tegen.. Maar voor deze groep kinderen is het gewoon een slecht idee.

 
Quote
RE: Soms vind ik het zo moeilijk...
Ano  schreef op: 23-01-2014 15:24:50
Haha Anne, ben denk ik erg herkenbaar door mijn manier van schrijven, maar dat geeft ook niets. Wie ik ben is geen geheim, zolang het maar niet herkenbaar wordt teruggevonden ;-)
Ben erg trots op hem, en dat is wat hij terug mag vinden 
 
Quote
RE: Soms vind ik het zo moeilijk...
Ma Dalton  schreef op: 23-01-2014 15:29:37
Mag je ook zijn,hij is jouw zoon. Je doet je best voor hem!

 
Quote
RE: Soms vind ik het zo moeilijk...
Ano  schreef op: 23-01-2014 19:11:53
 
Quote
Navigatie


Reageren op Soms vind ik het zo moeilijk...
Naam
Bericht