Anoniem schreef op: 10-01-2012 22:19:40 |
Mijn dochter gaat naar de psz, en nu is het de bedoeling dat ik fruit meegeef geschild, gesneden en
al in een bakje. Maar, gaat fruit dan niet gisten? Zoals banaan en appel en peer, dat wordt er toch niet lekker op? Heb al wel goed afsluitbare bakjes gekocht, maar het lijkt mij niet echt lekker. Hoe doen jullie dat? |
Quote |
3prachtkinders schreef op: 10-01-2012 22:21:20 |
Ik geef ook gewoon fruit mee in een bakje, net als appel en peer, beetje besprenkelen met citroen,
niet te veel. Banaan leren ze snel zelf open te maken. mandarijn pel ik nog steeds voor hun, ook al zijn ze 7 en 9 jr, scheelt in tijd, kunnen ze vlugger naar buiten. |
Quote |
Patriciia* schreef op: 10-01-2012 22:32:29 |
Ik doe het eerst in een zakje en dan in de trommel.....ach en zolang blijft het niet in een bakje
zitten. |
Quote |
Iniemaxi schreef op: 10-01-2012 22:38:47 |
Appel of peer doe ik ook met een beetje citroensap erop. Druiven kunnen gewoon zo mee. Banaan kan
ook in de schil mee, teminste hier wel. Dan maakt de juf hem open. Manderijn of sinaasappel doe ik geschild in het bakje. En dat blijft wel goed hoor. |
Quote |
Inky69 schreef op: 10-01-2012 22:49:43 |
Ik doe het fruit zonder citroensap in een bakje, ik heb wel eens gevraagd of het bruin werd maar
volgens mijn dochter niet dusss en idd zolang zit het niet in het bakje |
Quote |
Stefke schreef op: 10-01-2012 23:32:27 |
Ik zou zeggen: probeer het eens uit! Schil fruit en stop het in een bakje. 2 uur later openmaken.
Volgens mij is er dan niks aan de hand! Half schoolgaand Nederland neemt zo fruit mee. |
Quote |
Nina_mv_owen_en_quin n schreef op: 10-01-2012 23:41:37 |
N iks aan de hand hoor, hier ook gewoon een appel/peer/meloen of wat dan ook in een bakje. Ik heb
die bakjes waar je eigenlijk babyvoeding in mee kan nemen (gekocht bij de Etos) in allerlei kleuren,
die zijn ideaal! |
Quote |
Brabbel schreef op: 11-01-2012 06:50:01 |
Mijn moeder schilde altijd de appel of peer en deed er dan alu (zilver) folie omheen. Dan blijft het
wel lekker! |
Quote |
Caatje schreef op: 11-01-2012 08:51:23 |
Bij ons mogen we een banaan gewoon in schil meenemen, want een banaan schillen kost niet zoveel
tijd. Bij ons nemen de kinderen van alles mee; appel, druifjes, kiwi (met een vorkje erbij) enzo. Gaat altijd goed. Ik geef alleen nooit peer mee, want dan ben ik bang dat het idd gaat gisten. |
Quote |
Anoniem schreef op: 11-01-2012 08:57:53 |
Hier gaat ook alles mee in het bakje. Appel, peer, kiwi, druiven, meloen etc. Het word niet bruin en gaat ook niet gisten. Banaan is vrij simpel open te maken. Manderijn laat ik in de schil. Maar daar maak ik wel een beginnetje zodat die makkelijk te openen is. |
Quote |
Patricia2211 schreef op: 11-01-2012 09:43:19 |
ik snijd een appel of peer in stukjes, mandarijn haal ik de schil vanaf, in een zakje en dan in de
trommel. banaan geef ik ook heel mee, druifjes gaan gewoon in de trommel. maar hier mag je ook paprika (gesneden stukjes) die kleine tomaatjes enzo meegeven, en dat doe ik ook gewoon in een zakje en dan in de trommel. |
Quote |
3prachtkinders schreef op: 11-01-2012 10:53:28 |
Druiven, bramen, frambozen, meloen, aardbeien, kiwi (appel en dergelijke had ik al opgenoemd) en
zelfs sinaasappel gaat gewoon mee. Net als de kiwi snijd ik door midden en een lepel erbij, meloen vorkje, en sinaasappel, snijd in partjes (in de schil), eten ze zo op als een watermeloen. en de mandarijn pel ik gewoon.. Ze hebben 5 a 10 min om hun fruit op te eten, want dan kunnen ze vlugger naar buiten... |
Quote |
Bepje schreef op: 11-01-2012 13:56:28 |
Welnee, de tijd is te kort om te gaan schiften of zoiets. Neem wel een goed afsluitbaar bakje, dan
is er niets aan de hand. Als we kiwi meegeven doe ik er altijd een klein houten prikkertje bij. |
Quote |
Anoniem schreef op: 11-01-2012 14:06:37 |
Oke bedankt allemaal! Heb goed afsluitbare bakjes en idd de tijd valt nog wel mee dat het erin
zit. |
Quote |
Nina_mv_owen_en_quin n schreef op: 11-01-2012 14:09:25 |
Oja in de zomer doe ik er van die plastic ijsfiguurtjes bij (in het bakje). Die dingen die je in de
vriezer doet maar die niet tot water smelten omdat ze van plastic zijn. Of een koelelementje in de
tas dat kan natuurlijk ook. |
Quote |
3prachtkinders schreef op: 11-01-2012 14:16:24 |
ook een idee nina, hier mogen we het fruit in de koelkast zetten, vooral handig als kinderen
overblijven, en op dins en donderdag middag is het gruiten, dan vind ik het wel vies... zo is het opgelost, dat ze hun fruit smorgens in de koelkast mogen zetten. |
Quote |
Marjolein852 schreef op: 11-01-2012 21:58:19 |
De mandarijnen schilt Maartje zelf. Makkelijk te leren; duim in de onderkant prikken en je hebt een
begin! Vind ze ook leuk om zelf te doen... Hier geef ik geen peer mee; Is te zacht en kan idd vies worden.. Heb het wel eens aan mijn andere kinderen meegegeven en dan kwam het gewoon weer mee naar huis! (continu rooster). Banaan geef ik in de schil mee, druiven in een bakje net zoals een geschilde appel en kiwi. Wat ik ook wel eens doe: klokhuis uit de appel halen en met schil in stukjes snijden. Wordt ook gegeten.. Succes! |
Quote |