Corine schreef op: 07-01-2014 18:35:55 |
Ik heb nog rijst en sperziebonen over van het avondeten Iemand een simpel idee waarmee ik dit op kan maken? Sate hebben we al gehad ![]() |
Quote |
Marron schreef op: 07-01-2014 18:39:59 |
sambal, kokos(santen) en gefruit uitje eitje erbij jummie ow eieren doen wij in de sambalsaus (knoflook en uitje fruiten kleinblikje tomaten puree erbij en dan de hardgekookte eieren erin) |
Quote |
Corine schreef op: 07-01-2014 18:43:57 |
maak jij zo de sambalsaus? ui/knoflook/tomatenpuree? Dacht dat dat een heel pittig sausje was die sambal |
Quote |
Sab schreef op: 07-01-2014 18:46:26 |
Sperziebonen: uitje aanfruiten, sperziebonen erbij en een theelepel sambal oelek Rijst: paksoi fijnsnijden, gehakt rul bakken (ik gebruik voor gehakt bretonse kruiden). Paksoi toevoegen aan t gehakt en dan t vocht van de paksoi laten verdampen. Daar de rijst bij en klaar. De sperziebonen doen wij altijd als extraatje ernaast. |
Quote |
Sab schreef op: 07-01-2014 18:49:38 |
Oeps vergeet te melden door de bretonse kruiden doe ik altijd nog wat massala |
Quote |
Boterbloem schreef op: 07-01-2014 18:50:08 |
Oooooooh dat klinkt lekker!!! |
Quote |
Nelia schreef op: 07-01-2014 18:50:17 |
Met kip en een sausje, kom even niet op de naam, uit zo'n potje. |
Quote |
Boterbloem schreef op: 07-01-2014 18:50:34 |
die van Sab bedoel ik dan, hou niet van jachtsaus hihi |
Quote |
Flower schreef op: 07-01-2014 18:58:29 |
kleine gehaktballetjes braden, lekker pittige jus maken, daar de boontjes doorheen en een klein
blikje perziken. heerlijk bij aardappels, maar ook bij rijst, zorg dan wel dat je jus wat dikker is. |
Quote |
Marron schreef op: 08-01-2014 12:02:51 |
sambal saus kan zo pittig als jij wil mijn indo schoonvader maakt het zo ;-) |
Quote |
Nina_mv_owen_en_quin n schreef op: 08-01-2014 12:42:39 | ||
Ja maar je kan het ook zo lezen dat er dus geen sambal inzit, dat bedoelde TO denk ik ![]() | ||
Quote |
Caatje schreef op: 08-01-2014 15:24:54 |
Lekker indische balletjes maken en serveren met de rijst en de sperziebonen. Satesaus, kroepoek,
atjar erbij, heerlijk! |
Quote |
Irma Mv T En B schreef op: 08-01-2014 16:53:15 |
Wij eten dit altijd de eerste avond als we met de caravan weg zijn rijst met sperzibonen
en ragout. Ragout in een pan daarbij doe ik de rijst(kook ik thuis al) sperzibonen uit potje van hak dit alles opwarmen. Stuk komkommer erbij snel klaar het vult erg goed en niet veel afwas. |
Quote |