Menu
 

Topic:

visolie oid

Corine86  schreef op: 07-01-2014 09:02:43
2 jaar terug heb ik in de winter visolie van el mare gebruik voor mijn zoon, daar ging zijn weerstand van omhoog. Ipv elke winter verkouden en hoesten had hij die winter er nagenoeg geen last van.
Afgelopen winter ging het ook prima, maar nu is het weer pet. Ook de jongste hoest nu al 4 weken en is eignelijk continu aan het snotteren.

Nu ben ik zelf iets kritische geworden om mijn kids alles zomaar te geven, dus ik keek op de verpakking en daar werd ik niet vrolijk van, er zit oa acesulfaam kalium in, niet echt positief!

Dus wie weet er een betere variant?

qua samenstelling ongeveer zo

omega 3 348 mg
vitamine E 6 mg
vitamine A 400mg
vitamine D 2,5 mcg
vitamine B5 3mg
jodium 75 mcg
ijzer 7mg
 
Quote
Navigatie
RE: visolie oid
Corine86  schreef op: 07-01-2014 11:33:50
Ow en bpuillon maak ik van zonnatura bouillon blokjed, okey zit xout in maat dat kun je zelf aanpassen officieel 1 blokje/ 1/2 liter
Maar je kunt er ool voor kiezen om 1 blokje per liter te gebruiken of nog minder

Maar das off-topic
 
Quote
RE: visolie oid
Kolibrie  schreef op: 07-01-2014 11:39:51
Als jij het voedingspatroon hebt uitgevonden waar geen enkele schadelijke stof inzit zou ik de krant maar eens schrijven, daar zijn ze zeker in geinteresseerd!
 
Quote
RE: visolie oid
Kolibrie  schreef op: 07-01-2014 12:04:57
Ja wat zal ik zeggen, ik ben het niet met je eens maar dat was al duidelijk.. Voor mijn gevoel gaat het veel verder dan wat je leest op de verpakking van een product het is niet voor niets zo'n strijd om fabrikanten te dwingen de juiste benamingen op hun producten te laten zetten... Naar mijn mening is het onmogelijk schadelijke stoffen in voeding te vermijden... Het kan gewoon echt niet! Er wordt zoveel gerommeld en ook al focus jij je nu op die e-nummers, kleurstoffen, etc... Zo simpel als jij het stelt is het niet, we worden met zijn allen flink misleidt! Er wordt gewoon achter onze ruggen onderhandeld over acceptabele hoeveelheden gif in je eten, wonderbaarlijk vind ik het... Maar onvermijdelijk op dit moment!
 
Quote
RE: visolie oid
Kolibrie  schreef op: 07-01-2014 12:37:51
En dan nog, kijk eens naar vlees... Ik denk dat we niet half weten wat ermee gebeurd en wat erin verwerkt is... Dus ja, je kunt je erin verdiepen maar wij als consument zullen nooit precies weten wat we eten... Het draait allemaal om geld... Ook jij zult nooit precies weten wat je eet en je zult altijd dingen binnenkrijgen die je niet wilt... Je blijft er op hameren dat jij het weet en dat je erin verdiept hebt en dat het een kwestie is van lezen... Maar dat is pertinent niet waar, misschien loopt je daardoor wat schadelijke stoffen mis... Maar je zult nooit precies weten wat je voor rotzooi binnenkrijgt.. En die rotzooi krijgen we binnen, allemaal...
 
Quote
RE: visolie oid
Jo  schreef op: 07-01-2014 12:41:11
Ik drink soms vers geperste sinaasappalsap, zegt men: slecht, zit net zo veel suiker in als cola.
Ik eet vis, maar wel uit de vriezer want vers is meestal te duur voor ons, is slecht want zit vol gif.
Ik eet 4 dagen in de week vlees, is slecht want zit vol groeihormonen en anti biotica.
Ik eet kip, slecht slecht slecht, zit vol salmonella.
Ik drink pickwick ice tea, er zitten weinig calorien in, de dietiste adviseerde het me, maar gezoet met Stevia en is nu ineens gif.
Ik eet wel eens spinazie uit pot, vind vers gewoon niet lekker, slecht, veeeeel te veel zout.
Ik ga eens in de maand naar de Mac, dat is wel hoofdzonde nr 1 volgens sommigen, want dat is pas VET en troep.
Ik eet biologische eieren, slecht want deze biologische kippen zijn een ramp voor het mileu.

Eerlijk gezegd word ik er wel eens doodmoe van, je moet zowat voedingswetenschappen gestudeerd hebben om gezond te eten.
Ik probeer aan te houden, alles met mate, zout, suiker en vetten.
Je krijgt zoveel uiteenlopende informatie dat ik persoonlijk niet meer weet wie en wat nu wel of niet te vertrouwen is.




 
Quote
RE: visolie oid
Kolibrie  schreef op: 07-01-2014 12:47:13
Ik doe het ook niet... Ik probeer gevarieerd en met mate te eten, net zoals jij zegt... Voor mijn gevoel kun je het namelijk niet meer vermijden omdat overal wel wat mee is! Dat is juist wat ik wil zeggen, je kunt je wel blind staren op enummers, kleurstoffen etc... Maar dan zit je radioactieve bananen, manderijntjes ontveld in zoutzuur of kip met antibiotica te eten... Je kunt het niet meer vermijden... Eet je biologische kip dat maakt niets uit ook die krijgen allerlei toevoegingen in het voer... Je krijg het altijd binnen...
 
Quote
RE: visolie oid
Kolibrie  schreef op: 07-01-2014 12:56:55

Quote Smvn&d:
Kolibrie, word ondertussen een beetje moe van je gedram. Maar goed dat had ik kunnen weten toen ik er op reageerde..
Nergens heb ik gezegd dat wij niks slechts eten, sterker nog ik heb net ook al gezegd dat ik het geen probleem vind als mijn kinderen dat soort dingen weleens eten..
En ik heb ook nergers gezegd dat wij 100% schadelijkestoffeloos eten. Ik heb gezegd dat wij alles waar het in zit vermijden. We letten er zeer actief op, en vermijden alle producten waar zooi ik kan zitten.
Met alles, ook met vlees, eieren, vis.. Je let altijd op waar het vandaan komt. Ik haal het vlees bijv. waneer mogelijk bij een eigen slacht slager (heel leuk, ene week zwaai je naar het koetje, andere week heb je hem op je bord  
Ik beweer  nergens dat wij niks schadelijks binnen krijgen (ik rook zelfs!) ik zeg dat ik niets koop waar het in zit, en zoveel mogelijk vermijd.
Maar zoals ik net al aangaf, eten wij zeker niet alles gezond, zoals de lasagne die ik zojuist al als voorbeeld gaf, of de kapsalon, of zoals ik al zei, ik vind het niet erg als mijn kinderen wat van die troep krijgen.

en misschien is het een idee om het nu weer bij het topic te houden? 



Dat is prima, alleen onsportief om te zeggen dat ik dram terwijl ik alleen mijn eigen mening verdedig.. Wat jij ook doet overigens... Maar ik zal er verder over ophouden..
 
Quote
RE: visolie oid
3prachtkinders  schreef op: 07-01-2014 14:26:46
On topic dus.

Die van mij krijgen ook vistabletjes, zoals ik ze noem. Wij eten niet vaak vis (soms kibbeling), omdat het gewoon hartstikke duur is, geef ik gewoon toe. Als ik vis meeneem is het voor 4 personen (5de persoon lust al helemaal geen vis), maar de oudste eet ook als een volwassene.
Daar moet ik ook rekening mee houden.

Ik zorg wel voor verse groente en vers fruit.

Ook krijgen ze extra vitamine, voor de boost, en niet 2 tabletten op een dag, nee gewoon 1 tablet. Ze nemen veel mee in hun broekzakken, (bacterieen enzv bedoel ik dan) van school.

De jongste krijgt zowiezo nog vitamine d...het gehele jaar!

En noten eters zijn ze geen van 3en. Ik wel, maar 500 gr walnoten voor 4,95 vind ik best prijzig, en nee, ik zou niet weten, waar ik ergens walnoten kan rapen.
 
Quote
RE: visolie oid
3prachtkinders  schreef op: 07-01-2014 15:45:23
Ieuwwwwwww haring sis....neeeee totaal niet voor mij, maar ik nam het wel eens mee, voor de hond

Ja belachelijk, he....Nee mijn man moet echt geen vis, dus krijgt hij wat anders...

Wat ze hier wel eens lekker vinden, is spaghetti met zalmsnippers, Oke zoals mijn zoon ze noemt, slangetjes met vis...
 
Quote
RE: visolie oid
Nina1  schreef op: 07-01-2014 15:51:02
To hier hebben ze de multi vit van de orthica en de levertraancaps ook.
Hebben ook de cars tabl gehad. Beide goed. Zijn natuurlijke vitamines dus niet chemisch bewerkt.
 
Quote
RE: visolie oid
Corine  schreef op: 07-01-2014 18:41:43
Bedankt Nina; ik ga morgen eens kijken!
 
Quote
Navigatie


Reageren op visolie oid
Naam
Bericht