Menu
 

Topic:

We kunnen uw zoon niks meer leren...

Pacific  schreef op: 06-01-2014 12:10:19
Dit was de mededeling die ik vanmorgen kreeg... leuk begin voor 2014...

Mn zoontje is net 9 jaar en heeft Asperger, hiervoor zit hij op speciaal onderwijs. Dit heeft hij echt nodig, de structuur doet hem echt heel erg goed. Hij zit in een klas van 12 kinderen en allemaal hebben ze een normaal tot hoger iq en Ass. Hij heeft een iq van >140. Ze zeggen ook, hij is de slimste die we ooit op school hebben gehad. Hij is al een tijdje klaar met de lestof. ze gaven hem toen extra boekdjes van Engles ed. Mar ze weten nu niet meer hoe ze verder moeten. Ik voeg dus ook , en nu? Ze weten het gewoon niet. Hij is net 9 dus zal nog zeker 2,5 jaar op de basisschool zitten.

Wat vinden jullie hiervan? School kan toch niet zomaar zeggen, we weten niet hoe we verder moeten
 
Quote
Navigatie
RE: We kunnen uw zoon niks meer leren...
Mam Van Twee  schreef op: 06-01-2014 12:15:28
Kijk eens rond op het hb-kind-forum - misschien dat zij je van advies kunnen voorzien.

Misschien dat je hulp van een orthopedagoge oid kan krijgen die begeleiding geeft aan kind en school mbt hoogbegaafdheidsproblematiek.

Is het niet mogelijk dat hij naar een leonardoschool gaat - daar is vaak ook sprake van kleinere klassen - waarbij ze hem in ieder geval nog wat langer kunnen bezig houden met verrijking en verbreding en verdieping.

Anders zal hij misschien vervroegt naar het voortgezet onderwijs moeten - dat gebeurt wel vaker met kinderen die zo'n hoog IQ hebben. Soms is alle aanpassing in de lesstof niet genoeg om ze  een beetje af te remmen in de reguliere stof.

Succes in ieder geval.
 
Quote
RE: We kunnen uw zoon niks meer leren...
Kyla  schreef op: 06-01-2014 12:29:49
Heftig! Ik kan je geen andere tips geven dan bovenstaand, behalve dan om te kijken of er misschien kwadraatonderwijs bij je in de buurt zit. Dit is ook onderwijs voor hb-kinderen. Wel lastig omdat je zegt dat je zoon wel baat heeft bij speciaal onderwijs. Onze oudste wordt in feb. 11 en gaat naar hb onderwijs en is nu ook klaar, wij hebben besloten om hem niet bezig te houden maar vanaf vandaag mee te laten draaien met groep 8 en dus volgend schooljaar naar vo. Hij heeft ook asperger, overigens. Hij kwam al met een behoorlijk voorsprong op zijn huidige school, ze hebben zoveel mogelijk alles uitgesmeerd, maar hij was niet te houden . Naast het reguliere werk hebben ze ook chinees, schaken, filosofie en bieden ze ook levelwerk aan, dat is van eduforce. De orthopedagoog heeft op zijn vorige school geadviseerd om bijv. een loi cursus spaans aan te bieden, misschien dat zoiets nog mogelijk is, kan natuurlijk iedere andere cursus die beter geschikt is voor jouw zoon zijn.
 
Quote
RE: We kunnen uw zoon niks meer leren...
Centje  schreef op: 06-01-2014 13:53:05
in mijn ogen kan een school dat inderdaad niet doen en moeten ze zorgen dat je kind blijft leren. Echter in de praktijk merk ik dat ze het vaak niet kunnen en dat ze het zelf toegeven is al heel wat. Bij mijn zonen op school beloofde ze het telkens weer maar gebeurde er niets. Wij hebben ze dan ook overgezet naar een (ex Leonardo) school met HB onderwijs

Ik zou een hoogbegaafde klasje Overwegen. Mijn zoon zit in zo'n klas en er zitten meer kinderen met Asperger en kinderen met scores boven de 145. Mijn zoon zit er nu een jaar en vind het er helemaal geweldig. Ging vanmorgen vrolijk naar school. Bij mijn zoon in de klas zijn heel veel regels en structuur. Ook hoogbegaafde zonder asperges vinden structuur heerlijk.  
 
Quote
RE: We kunnen uw zoon niks meer leren...
Jacquelien  schreef op: 06-01-2014 17:31:27
Dan wordt het tijd dat school zich verdiept in de mogelijkheden die er zijn voor hoogbegaafde kinderen. Dit is wel erg makkelijk gezegd!
 
Quote
RE: We kunnen uw zoon niks meer leren...
Xlente-marjolein  schreef op: 06-01-2014 20:21:04

Ja doei, dat kan toch niet?!

Desnoods met hulp van een (ortho)pedagoog moeten zij hem echt wel meer kunnen bieden hoor!
Hup zíj moeten aan het werk.

Sterkte en succes

 
Quote
RE: We kunnen uw zoon niks meer leren...
Mrtj  schreef op: 06-01-2014 20:42:50
school zou op zijn minst contact op kunnen nemen met een leonardo school, om advies in te winnen en inspiratie op te doen.

Moet eerlijk zeggen dat ze wel erg laat aan de bel trekken; anderhalf jaar geleden was vast ook al duidelijk dat hij als een speer door de lesstof ging....
 
Quote
Navigatie


Reageren op We kunnen uw zoon niks meer leren...
Naam
Bericht