Menu
 

Topic:

Ongelukjes 7 jarige, probleem ex

Even Zo  schreef op: 05-01-2014 18:32:56
Hoi, ik doe het even zo omdat ik niet weet of er meegelezen kan worden door anderen. Van wie ik het niet wil dus he, jullie mogen t wel lezen, graag zelfs

Mijn zoontje van 7 heeft weleens een ongelukje. Niet altijd maar vooral als hij te laat is. Nu kreeg ik van de vriendin van mijn ex ( we hebben in principe een goed contact allemaal met elkaar ) terwijl we aan het appen waren de vraag of zoon bij ons ook weleens ongelukjes heeft. Bij hen doet hij dat blijkbaar al een poosje elk weekend. Een ongelukje hebben dus. Dan zit hij te lezen en gaat te laat naar de wc en gaat dan zonder iets te zeggen verder, hij wil dan geen straf natuurlijk. Nu stuurde zij: Belachelijk dat ie zoooveel in zn broek plast. We hebben hem nu laten opschrijven dat als hij de volgende keer in zijn broek plast dat hij dan in zijn blote billen moet lopen. 

Ik zat letterlijk te koken en heb teruggestuurd dat als ze dat echt doen ik hem niet meer meegeef omdat ik hem niet ga laten vernederen. Ex kwam meteen op whatsapp en zei: Vernederen? Dingen hebben consequenties toch? Ik snap echt dat het vervelend is overigens, ik vind dit gewoon een ridicule straf. Ik schrok er ook echt van dat ze het maar normaal vinden. Ik gaf aan te boos te zijn om het er nu redelijk over te hebben en dan later er even op terug te komen. Prompt wordt ik gebeld. Volgens hun is het "niet normaal". Volgens mij is hun straf niet normaal. Met 12 uitroeptekens zelf. Een jochie van 7 heeft dat moeten opschrijven/ondertekenen en dan ook nog zeggen: Ja, hij tekent t zelf/ging zelf akkoord hoor. TKIND IS 7!!  Volgens ex is het overigens geen straf en zeker niet vernederend. Het is een minimale consequentie. Ik vind dat ze ( en ja ik doe dat zelf ook en het IS ook strontvervelend!) gewoon vaker moeten vragen of hij idd naar de wc moet of hem desnoods sturen ook als hij zegt niet te moeten. Je gaat toch niet je kind voor straf naakt rond laten lopen! Hij leert zijn lijf ontdekken en ook gene en ik vind het gewoon echt echt absurd. Krijg ik er niet in. Het jammere is dat zij hun manier van opvoeding verheerlijken en een ander doet het per definitie slechter. Ik ben onredelijk, zie het verkeerd, blablabla. En echt, ik snap echt echt dat het vervelend is maar naast dat hij het hier amper doet ( ik zou eerder willen weten waarom het daar wel gebeurt en bij zijn moeder en partner en zusje niet, maar wie ben ik ) denk ik niet dat het over gaat door hem zulke dreigementen boven het hoofd te hangen. Hij heeft daar wel een jonger broertje van 1, en hoewel zijn vader als zijn vriendin echt gek op zoon zijn en ook heel lief etc etc lijkt de wereld soms wel een beetje om jonger broertje te draaien. Ik kan me niet indenken echter dat het daardoor komt en weet ook zeker dat t niet medisch is. Ben ik nu echt zo gek dat ik dit geen oke straf vind?!

Wauw, wat een verhaal!
 
Quote
Navigatie
RE: Ongelukjes 7 jarige, probleem ex
Even Zo   schreef op: 05-01-2014 18:37:50
 
Quote
RE: Ongelukjes 7 jarige, probleem ex
Ma Dalton  schreef op: 05-01-2014 18:38:42
Dit is geen normale straf. afgezien daarvan, zou ik mijn 7 jarige niet straffen voor een ongelukje. Hij zou het zelf al erg vervelend vinden.
 
Quote
RE: Ongelukjes 7 jarige, probleem ex
Anne  schreef op: 05-01-2014 18:40:50
bah wat erg voor je zoon.. nee ik vind het zeker niet normaal van hen.
 
Quote
RE: Ongelukjes 7 jarige, probleem ex
C.  schreef op: 05-01-2014 18:42:41
Ik vind deze straf echt te bizar voor woorden en echt heel erg ongepast om een kind van 7 jaar te laten tekenen om dan maar in zijn blootje te lopen.

Ik zou ook koken van woede en hier zou het laatse niet over gezegd zijn, ik zou ook in hun bijzijn zeggen dat dat briefje ongeldig verklaard word door jou omdat het een absurde straf is.

Gepaster zou ik vinden bv zelf zorg dragen voor het weer schoon worden. En bij hun ligt inderdaad de taak om hen af en toe te vragen naar de wc te gaan zeker als ze dit al weten.

Is er misschien iets gebeurd daar waarvoor hij zo vaak in zijn broek plast kan het een maniet van afzetten of aandacht vragen zijn?

 
Quote
RE: Ongelukjes 7 jarige, probleem ex
Mitch  schreef op: 05-01-2014 18:42:59
ow wat ontzettend vervelend voor je zoon!
Mijn zoon heeft ook periodes dat hij in zijn broek plast, helaas ook op school... zie mij hem al naakt naar school laten gaan om hem te "leren"  vreselijk
Ik zou je geen raad kunnen geven hoe je dit aan moet pakken, ben alles behalve tactisch aangelegd, maar kan mij zo voorstellen dat je je behoorlijk gefrustreerd voelt
 
Quote
RE: Ongelukjes 7 jarige, probleem ex
Laura  schreef op: 05-01-2014 18:44:11
Nee dit is niet normaal. Ik zou niet willen dat mijn kind in zijn blote billen moest lopen. Ik vind dit echt een straf geen consequentie. Consequentie is meer dat hij zelf zijn spullen in de wasmand stopt, zelf ff gaat douchen en dan zelf nieuwe kleren aanttrekt oid. Zo doen wij het bij mijn zoon, in de tijd dat hij dan bezig is spoel ik de boel uit en voor de rest word er geen aandacht aan besteed.
 
Quote
RE: Ongelukjes 7 jarige, probleem ex
Mv4  schreef op: 05-01-2014 18:44:59
Wij hebben hier met de 6 jarige afgesproken dat als hij een ongelukje heeft gehad hij zelf een droge broek pakt en de natte spullen opruimt zonder straf te krijgen.

Juist door te sraffen en negatief te benaderen krijgt hij het gevoel dat hij minderwaardig is.

Wij zeggen ongelukje kan gebeuren, het is vervelend ja dat klopt maar zolang je het zelf opruimt is het goed. Hij doet het tenslotte niet expres.

 
Quote
RE: Ongelukjes 7 jarige, probleem ex
Mitch  schreef op: 05-01-2014 18:47:18
Hier doet mijn zoon (ook 7 bijna 8 ) ook zelf een schone onderbroek en broek aan en doet zijn vieze broek in de wasmand.
Hij vind het zelf al vreselijk genoeg, een straf zou ik echt onnodig kwetsend vinden en loop je alleen maar meer kans op dat het door de spanning erger word.
 
Quote
RE: Ongelukjes 7 jarige, probleem ex
Mafkees  schreef op: 05-01-2014 18:47:55
wat sneu

ik persoonlijk zou totaal geen aandacht schenken aan het broekplassen of een evt straf (vet stom!) eraan koppelen maar ik zou eens onderzoeken waarom hij in zn broek plast.

want daar moet een reden voor zijn en de oorzaak zou ik proberen te achterhalen.
misschien is de oorzaak wel aandachttekort? angst? dat zou ik dan aanpakken.
misschien heeft papa en zn vriendin wel straf nodig als blijkt dat zij de veroorzaker zijn....(sorry moest ik effe kwijt)

 
Quote
RE: Ongelukjes 7 jarige, probleem ex
Mamajenti  schreef op: 05-01-2014 18:56:46
Ik vind dit totaal ongepast en zou antwoorden dat als je er achter komt dat ze die straf cq consequentie uitvoeren, het gevolgen heeft voor de omgangsregeling. Sorry, maar ook ik zou weigeren mijn kind telaten vernederen door wie dan ook

Verder is hetnmisschien handig om ze het alternatief van negeren aan te bieden. Dat hij het zelf moet verschonen. 

En probeer inderaad er achter te komen waarom het gebeurd en dus blijkbaar daar vaker. Daar zit ws iets achter en dat kan door de baby komen, door minder aandacht weet ik veel. Maar het is de aandacht waard
 
Quote
RE: Ongelukjes 7 jarige, probleem ex
Even Zo  schreef op: 05-01-2014 19:03:54
Exact Mamajenti! Zo zie ik het ook. Ik heb dat ook gezegd. Als ze dit als straf geven geef ik hem niet mee. Dan maar onder toezicht of ze komen langs of whatever. Ik ben ook echt geschokt omdat ik dit niet van hen had verwacht! Helaas is er niet echt ruimte voor feedback, als ik zeg dat ik t belachelijk vind krijg ik: dat zal me aan mn reet roesten of: dat kan. We hebben vlak na dat berichtje wel gebeld en ik ben echt flink boos geworden maar hij heeft een soort blokkade en alles wat ik zeg is fout/tegen hun/gemeen/onredelijk of dom. Ik zie t niet anders, ik zie t verkeerd. Zoiets. En dat is jammer want over t algemeen gaat t eigenlijk altijd wel goed. Maargoed, nu zit ik dus minuten te tellen tot zoon thuis komt en dan zeg ik waar hij bij is ook dat dat onder geen enkele voorwaarde hoeft. "Hij gaf zelf zn hand erop"  fuck off man...
 
Quote
RE: Ongelukjes 7 jarige, probleem ex
Danimvsenna  schreef op: 05-01-2014 19:05:36
Ik snap dat ze baalt als een 7 jarige bijna elk weekend een "ongelukje" heeft.

Maar ik vind haar straf echt belachelijk!
Laat hem zelf gewoon zijn vieze was opruimen en wat schoons aan trekken.

Maar ene 7 jarige laten ondertekenen dat hij in zijn blootje rond moet gaan lopen??
 
Quote
RE: Ongelukjes 7 jarige, probleem ex
Bloemblaadje  schreef op: 05-01-2014 19:05:42
Je zal maar net als mijn zoon een medische oorzaak hebben (gehad) voor dit probleem.......ben je mooi klaar met zo'n vader zeg!

Bah, wat naar zeg!
 
Quote
RE: Ongelukjes 7 jarige, probleem ex
Duifje  schreef op: 05-01-2014 19:07:52
Wat stom zeg. Dit is volgens mij de slechtste manier om het aan te pakken. Ik denk dat jouw knul zich al genoeg schaamt als het gebeurd. Wat doet dat met het vertrouwen wat hij in zijn ouders hoort te hebben.
Ik snap best dat het vervelend is, maar het hoort er bij. De een heeft er vaker last van dan de andere, maar het is echt niet gek hoor.
Hier gebeurde het ook regelmatig, ik vroeg regelmatig of hij moest plassen en voor we ergens naar toe ging moest hij verplicht naar de wc, dat hielp wel, maar als hij dan weer eens helemaal in zijn spel opging dan ging het nog steeds weleens mis.
Nee ik blijf erbij, wat je ex doet kan echt niet.
 
Quote
RE: Ongelukjes 7 jarige, probleem ex
Even Zo  schreef op: 05-01-2014 19:08:54
Ik ben zo blij dit te lezen, ik moest net gewoon bijna huilen van frustratie. Ik ben niet getikt, yeah!
 
Quote
RE: Ongelukjes 7 jarige, probleem ex
Ma Dalton  schreef op: 05-01-2014 19:11:51
Ik zit er ook over na te denken, maar wat je hem leert is niet op tijd te plassen, want hij doet het niet express neem ik aan.. Dus dan heeft hij zelf maar matig invloed.. maar dat je door grote mensen vernederd mag worden en dat je daar niks aan kunt doen omdat je zelf "akkoord" bent gegaan.
Vecht voor hem hoor. Maak duidelijk aan je zoon dat het niet kan, waar je ex bij is. Dit heeft anders veel grotere impact dan je zou willen.
 
Quote
RE: Ongelukjes 7 jarige, probleem ex
Mama Van Drie  schreef op: 05-01-2014 19:17:21
De straf vind ik niet oke.

Mijn dochter is nu 9 en heeft dit ook een tijd gehad, ik werd dus wel boos op haar want ze gaat gewoon te laat omdat ze te laks en te lui is om eerder te gaan, dat zijn in mijn ogen dus geen ongelukjes.
Maar bloot laten lopen dan? van z'n leven niet, vind dat vernederend idd.

Nu is mijn dochter 9 en heeft ze het soms nog wel eens, vind ik ineens een natte broek in de wasmand die stinkt naar de zeik...dan word ik dus ook boos want die mag niet zo in de wasmand, dat moet even in water of gewassen maar niet zo nat in de wasmand...jakkie....en toch flikt ze dat dus wel zo en ja dan ben ik boos, er volgt alleen geen straf op.
 
Quote
RE: Ongelukjes 7 jarige, probleem ex
Even Zo  schreef op: 05-01-2014 19:20:11
Ik ben ook echt wel geirriteerd idd en zeg ook dat ik het vervelend vind. En hij vind het ook vervelend gelukkig maar meer dan dat kan ik er niet van maken. Het zelf helpen wassen en douchen vind ik wel een goede, dat is toch zuur voor hem maar niet een straf ofzo. 
 
Quote
RE: Ongelukjes 7 jarige, probleem ex
Mv4  schreef op: 05-01-2014 19:23:38
Probeer het te benoemen.

'Vervelend dat je laat was, gelukkig heb je zelf een schone broek aangedaan en de vieze opgeruimd. Dat vind ik heel goed van jou!'

Zo kan je hem laten merken dat jij het ook vervelend vond maar dat je nog steeds trots op hem bent.
 
Quote
RE: Ongelukjes 7 jarige, probleem ex
Mama Van Drie  schreef op: 05-01-2014 19:23:40
Maar hoe ga je dit nu aanpakken ten opzichte van je ex?....Ik persoonlijk zou hem niet laten gaan als ik maar even zou merken dat ze hem idd bloot laten lopen daarna, dat kan je echt niet maken vind ik, arm kind...zo vernederend...en ook niet fris vind ik.

 
Quote
RE: Ongelukjes 7 jarige, probleem ex
Duifje  schreef op: 05-01-2014 19:31:02

Maar heeft hij dan bij je ex vaker een ongelukje als bij jou thuis? Dan zou ik ook eens proberen te achterhalen waardoor dat komt?

 
Quote
RE: Ongelukjes 7 jarige, probleem ex
Mama_anja  schreef op: 05-01-2014 19:59:17
jee dat is bizar 
een 7 jarige met ongelukjes is normaal dat het kan gebeuren

maar wat ik me afvraag is heeft ie thuis net zo veel ongelukken als daar 
of zijn er problemen bij je ex oid wat hte veroorzaatk
 
Quote
RE: Ongelukjes 7 jarige, probleem ex
Even Zo  schreef op: 05-01-2014 20:01:17
Ik hoorde vandaag voor t eerst van wel. Hij is daar om t weekend en vorige week was t elke dag. Ik heb ook aangegeven dat de oorzaak me relevanter lijkt ja... Hier gebeurt het ook weleens maar niet vaak en zoon geeft zelf aan dan nog wat af te willen maken/lezen en gelukkig voor hem herken ik het erg van mezelf. Ik zag naar de wc gaan echt als onderbreking en onderdrukte dat gevoel en soms nog steeds zelfs. Hij heeft dat denk ik ook. Het is echt een onbewust iets en hij vind het ook heel vervelend en durft t uit schaamte niet te zeggen. Ik heb hem net gezegd dat die straf niet doorgaat en ook uitgelegd dat ik dat niet wil en hij t niet hoeft. Ik heb mijn ex nu gestuurd dat ik voor hij weer t weekend daar is om de tafel wil. Ik vind dit echt absurd. 
 
Quote
RE: Ongelukjes 7 jarige, probleem ex
Made  schreef op: 05-01-2014 20:04:27
Zo dan...ik zou koken van woede als vader dit zou doen
Zeer vernederend en lost totaal niks op.
Hoe halen ze het in hun hoofd zeg!!
 
Quote
RE: Ongelukjes 7 jarige, probleem ex
Mama_anja  schreef op: 05-01-2014 20:05:01
s6 met gesprek

 
Quote
RE: Ongelukjes 7 jarige, probleem ex
Sabje Mv Jm En ??  schreef op: 05-01-2014 20:06:05
Hier een neefje van die afgelopen vakantie tussen kerst en oud en nieuw.
Gewoon 6 x de grote boodschaap in zijn broek heeft gedaan.
Bij zijn vader.
Nou dat doet hij dus nooit en nu wel.
Dus er is wat,er is altijd wat.
Ik denk dat de kinderen het niet naar hun zin hebben.
 
Quote
RE: Ongelukjes 7 jarige, probleem ex
Mama Van Drie  schreef op: 05-01-2014 20:23:01
Er hoeft niet altijd wat te zijn als ze dat zo doen, mijn dochter heeft het nog wel eens en had het op 7 jarige leeftijd ook regelmatig, ze heeft geen gescheiden ouders dus als ze het niet naar d'r zin heeft ( als dat de oorzaak zou zijn) dan zal ze een ander huis moeten zoeken

Mijn dochter heeft gewoon geen zin om te gaan plassen en wacht tot het allerlaatste moment en dan kan je ook wel eens net even te laat zijn, dan gaat niet alles in d'r broek maar wel een deel zodat die nat is.

Op school wil ze als het even niet hoeft naar de wc want die zijn vaak erg vies, om 12 uur is het dan ook hoge nood en rent ze in 1 streep door naar de wc met jas en schoenen aan, ook daar kan ik best wel boos om worden maar ja.....ik ga ook niet graag op een vieze wc.

Wel goed van je dat je dit met je ex onder vier ogen wilt uitpraten en niet via de telefoon...of append of de mail, ik hoop dat jullie eruit komen samen.

 
Quote
RE: Ongelukjes 7 jarige, probleem ex
Blauwtje  schreef op: 05-01-2014 20:38:35
oooooooohhh ik zit hier al te koken!! Laat staan hoe jij je moet voelen.
Wat denkt ze wel niet?!! Ze kickt zeker op zo'n machtspositie. Ik moet er nog net niet van op de pot.

Wat een onzinnig, onmenselijk en middeleeuws idee zeg!!

Mocht ik erachter komen dat dit echt speelde dan liet ik het er niet bij zitten.

Veel succes! Laat je niet afschepen hoor
 
Quote
RE: Ongelukjes 7 jarige, probleem ex
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 05-01-2014 20:44:44

Quote Blauwtje:
oooooooohhh ik zit hier al te koken!! Laat staan hoe jij je moet voelen.
Wat denkt ze wel niet?!! Ze kickt zeker op zo'n machtspositie. Ik moet er nog net niet van op de pot.

Wat een onzinnig, onmenselijk en middeleeuws idee zeg!!

Mocht ik erachter komen dat dit echt speelde dan liet ik het er niet bij zitten.

Veel succes! Laat je niet afschepen hoor



Ik zou precies hetzelfde zeggen, ik word al boos als ik dit lees! Wat zielig voor het ventje! Goed dat je er iets van gezegd hebt, hij doet het toch zeker niet expres?!
 
Quote
RE: Ongelukjes 7 jarige, probleem ex
Even Zo  schreef op: 05-01-2014 21:06:22
Het is echt niet zo dat ze niet leuk en lief met hem en broertje doen. Ze zijn echt wel gek op hem en hij op hun en gaat er erg graag heen. maar helaas zijn ze ook erg star. Wat zij vinden qua opvoeding is juist en ze kunnen je nogal t gevoel geven dat t bij jou niet goed is. Ik vind dat soms al heel lastig omdat een gesprek hierdoor erg stroef verloopt. ALs ik het ergens niet mee eens ben krijg ik te horen dat ik onredelijk ben of blablabla. Zo vinden zij dat een kind geen mening/keuze heeft. Zo stuurde ik onlangs een foto en kreeg van ex de opmerking: doe gel in zn haar. Zoon had daar die ochtend geen zin in, dus prima, tis zijn haar. Krijg ik de opmerking: hij heeft niks te willen toch? Dat vind ik met bedtijden, tandenpoetsen of whatever zo, maar om gel? En zo gaat het steeds. En dat is jammer want eigenlijk is t contact gewoon goed. Maargoed, als er niet gepraat wordt voor het hun weekend is gaat dat erg lastig worden, dan gaat ie namelijk niet. Ik vind het echt erg vernederend en wil mijn kind daar dan niet hebben voordat dat helder is. Thanks ladies, ik voel me echt beter want ik ging aan mezelf twijfelen!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Ongelukjes 7 jarige, probleem ex
Naam
Bericht