Menu
 

Topic:

lamineerapparaat

Boterbloem  schreef op: 01-01-2014 22:32:49
Voor mijn zoon moet ik lijstjes en pictogrammen gaan maken voor in huis om hem te helpen met allerlei activiteiten. Nu dacht ik: voor ik elke keer opnieuw dingen moet schrijven/ printen/ tekenen kan ik misschien beter op zoek gaan naar een lamineerapparaat of iemand die het heeft.

Maar hoe zit dat eigenlijk, als je zo'n apparaat hebt, kun je overal van dat nieuwe lamineerspul kopen? Of heeft elk merk apparaat eigen spul wat erbij hoort? Gaat het snel stuk (het apparaat?)
Kun je enkel op A4 lamineren of ook kleinere dingen?
 
Quote
Navigatie
RE: lamineerapparaat
Boterbloem  schreef op: 03-01-2014 16:02:26
Hij is onderzocht ;-) Hij blijkt behoorlijk ADHD te hebben, gecombineerde type (zijn begeleider zegt dat hij zelf aan alle kanten nu uitgedaagd wordt creatief te zijn, heeft al veel kindjes gehad maar zo was het echt weer nieuw voor hem, dit  bracht hij overigens positief).

Wil heel graag je planbord zien, bij hem moet het echt zo simpel mogelijk zijn, niet teveel poespas. anders wordt hij afgeleid. Dus plaatjes moeten simpel, taken moeten simpel opgeschreven zijn enzovoort.

 
Quote
RE: lamineerapparaat
Jacquelien  schreef op: 03-01-2014 16:08:32
Oké dan was me dat ontschoten want in wat je omschrijft herkende ik ADHD, dingen waar Lisanne ook tegen aan loopt .

wij werken niet met picto's. Maar een geschreven planning van de week, allen bijzondere dingen en dingen van school

Wat hier dus een probleem is zijn dubbele opdrachten. Dan doet ze er 1....... Ook voor ons logische volgordes zijn voor haar niet geautomatiseerd . Herkenbaar dus!
 
Quote
RE: lamineerapparaat
Boterbloem  schreef op: 03-01-2014 16:16:14

T heeft het geduld vaak niet te lezen. Als hij bedenkt naar boven te gaan dan gaat hij en of het nou over iemand of iets heen is, hij gaat op zijn doel af hihi. Dus lezen zit er dan niet in. Vandaar voor sommige dingen een picto.

We waren de afgelopen dagen bij mijn ouders, en een typisch moment van hem is: we gaan naar boven om naar bed te gaan, hij pakt een vliegenmepper, geeft een harde tik en de vliegenmepper is kapot, we gaan tanden poetsen, hij pakt water en sputtert op de spiegel, als ik vraag waarom dan doet hij het omdat het leuk was, maar heeft hij later ook door dat het niet handig was, vervolgens pakt hij de zeep om handen te wassen (niet wetend of het handenwaszeep is) en nog voor ik iets kan zeggen is de zeep in tweeen...


En het gekke is: hij doet het niet expres, het overkomt hem echt. Je ziet precies in zijn reactie wat expres gebeurd en wanneer het hem overkomt. En dit is alleen nog maar naar bed toe brengen.

Hij ziet en hij handeld al. Gaat eigenlijk gelijk op. De rest denkt hij niet bij na. Hij laat bij de hulpverlening op school en thuis precies hetzelfde zien. Het frustreert hem ook behoorlijk.


Dus nu maar uitproberen wat het gaat helpen.

Dubbele opdrachten hebben hier ook geen nut. Naar bed gaan kan hij ook niet zelf als het zou moeten, want het stopt bij: ga maar naar boven... En dan zit hij op zijn kamer te spelen wat hij heeft geen idee waarom hij daar is.

 
Quote
RE: lamineerapparaat
Bettie  schreef op: 03-01-2014 17:23:34
Bloem....de doos staat klaar om bij de post te brengen. Ga 't zo direct doen als man thuis is.
 
Quote
RE: lamineerapparaat
Boterbloem  schreef op: 04-01-2014 19:06:19
Super! Mail je nog ff gegevens door?

 
Quote
Navigatie


Reageren op lamineerapparaat
Naam
Bericht