Menu
 

Topic:

kiespijn grrrr

Boterbloem  schreef op: 30-12-2013 04:01:16

Ja hoor, hier had je op kunnen wachten...

Ben gewoon wakker van de kiespijn. Geen reactie zozeer bij warm en koud, het lijkt onder mijn tandvlees te zitten en nu zit ik in dubio. Heb die nu al een paar week af en toe eens.


Mijn verstandskiezen komen onder door, en die kunnen de raarste pijnen geven zegt mijn tandarts. Nu lijkt de pijn zicht te concentreren bij 1 kies, maar als het goed is is die hartstikke dood. Ik heb er al een WKB in gehad. Dus de kans is flink aanwezig dat het door de verstandskies komt, en hij heeft me geadviseerd die pas na de feestdagen te laten verwijderen omdat ze erg diep liggen (maar een klein puntje erdoor) en ik er wel even last van kan hebben...

Wat ik het moeilijkste vind voor de keuze nu is dat we van maandagochtend tot woensdagmiddag naar mijn ouders gaan (200 km verderop) voor het eerst sinds maanden... En dan denk ik: wat doe ik?
Pijn gaat niet echt met met paracetalmol en ibuprofen, het gekke is dat ik nog weet dat voor ik ee nwortelkanaalbehandeling had de pijn niet te houden was (zo'n kloppende pijn) en dat heb ik nu ook weer niet...

Ga ik met mijn tandartsangst naar een compleet vreemde tandarts (vorige keer heel erg tegengevallen, was een hork die waarschijnlijk baalde dat haar weekend onderbroken werd), of ga ik weg?

Ik neig naar het laatste, en toch... pfff misschien komt de twijfel ook wel door mijn moeheid, bah. Lig meer wakker van het piekeren als van de pijn

 
Quote
Navigatie
RE: kiespijn grrrr
Ma Dalton  schreef op: 30-12-2013 04:19:53
vervelend dat de ibuprofen niet werkt. Ik zou morgenochtend zien hoe erg het pijn doet.
 
Quote
RE: kiespijn grrrr
Boterbloem  schreef op: 30-12-2013 04:43:26

denk dat mijn grootste twijfel ook komt omdat je terugmoet naar je woonplaats om wat te laten doen. Ik heb dit een paar jaar terug ook eens gehad, kiespijn en dan moet je 200 km rijden.


Ooooooh wat zit ik in dubio. Tandarts zal straks wel gesloten zijn, bel wel even voor de zekerheid als het straks niet over is. Maar heb niet zo lang terug 3 week pijn gehad alleen toen had ik er oorpijn bij en deden alle kiezen zeer, dat is makkelijker te beoordelen.

Stel je voor, vlak voor oud en nieuw een verstandskies eruit snijden, zou echt weer wat voor mij zijn ;-) mijn man voor het eerst sinds jaren vrij en daar zit je dan. Vind het zo jammer 

 
Quote
RE: kiespijn grrrr
Mama Van Drie  schreef op: 30-12-2013 09:30:09
Als je eigen tandarts vandaag dienst heeft zou ik toch even laten kijken.....eventueel een foto maken als hij dat nodig vindt.....dan sluit je in ieder geval erge dingen uit....denk ik......
Wel heel vervelend dat het met medicatie niet te onderdrukken is én dat het nou juist nú komt he.....zal je idd altijd zien.

Sterkte ermee.

Wat betreft de verstandkiezen.....bij mij was er ook 1 die half door was, die moest er dus ook deels uitgesneden worden, daar heb ik niet meer last van gehad als de andere, is wel door een kaakchirurg gedaan en daar heb ik toch altijd wel goeie ervaring mee gehad.
 
Quote
RE: kiespijn grrrr
Alineke  schreef op: 30-12-2013 09:58:42
Ik zou wel naar een tandarts gaan! Die kan kijken wat er is, als het alleen de verstandskies is kan je waarschijnlijk wachten, als het een ontsteking is kan het misschien schoongemaakt worden of je krijgt antibiotica. Jouw klachten doen me denken aan een ontsteking, dat wordt alleen maar erger. Ik had dat vorig jaar, met kerst...
 
Quote
RE: kiespijn grrrr
Jen9  schreef op: 30-12-2013 10:18:50
Ik zou even bellen, verstandskiezen kunnen verradelijk zijn.

 
Quote
RE: kiespijn grrrr
Mafkees  schreef op: 30-12-2013 10:27:51
niet leuk dit, nooit niet, maar helemaal niet op dit moment

ik zou toch bellen, kan er even naar gekeken worden, misschien een ontsteking die voor nu misschien even doorgeprikt kan worden en met een AB kuur en goeie pijnstilling kom je komende dagen door ......

sterkte!
 
Quote
RE: kiespijn grrrr
Boterbloem  schreef op: 30-12-2013 11:18:09
Eigen tandarts is er helaas niet. Heb die al een paar maand, rond 1 kies ken ik niet zo omdat ik meestal met pijn wakker wordt. Nu is het niet meer enkel die kies maar overal, dus ik denk toch  hetzelfde.
Dus ik ga maar gewoon (pijnstilling begint nu toch wat te werken) en mocht het toch erger worden, dan maar eerder terug en een spoedafspraak maken.
Heb wel eens een ontsteking gehad, maar dat was zo anders pijnlijk, totaal niet vergelijkbaar. Dan was het ook aangenaam water in je mond te houden maar ook dat heb ik nu niet. Het kloppende gevoel wat ik toen had is er ook niet.

Maar met je mond blijf ik moeilijk vinden. Heb mijn eigen tandarts wel gebeld maar bleek er dus niet te zijn. Anders was ik wel ff gegaan. Maar degene die nu dienst heeft daar heb ik zulke nare ervaringen bij, dan wacht ik liever tot woensdag als die een ander dienst heeft.
 
Quote
RE: kiespijn grrrr
Mireille74  schreef op: 30-12-2013 11:21:58
In ieder geval goed schoonhouden en eventueel voor de nacht twee paracetamol met 1 ibuproven nemen. Als het echt niet gaat toch een tandarts bellen! 
 
Quote
RE: kiespijn grrrr
Boterbloem  schreef op: 30-12-2013 11:29:00
als het echt niet te houden is dan bel ik meteen en vliegen we weer deze kant op.
Omdat je nu verder weg gaat ga ik meteen twijfelen, maar mijn man zei al: zou je hebben gebeld als je niet wegging? Nee... dat nog niet... 
 
Quote
RE: kiespijn grrrr
Tessa_mv2  schreef op: 30-12-2013 15:03:33
Maar je kan bij je ouders in de buurt ook altijd nog een tandarts bellen. 
Wie weet willen ze je wel gewoon helpen daar. 

Wij ( week bij een tandarts) helpen ook altijd gewoon mensen die op vakantie zijn.  Ook in de weekend diensten maar ik weet dat niet elke tandarts dat doet.

Succes met je kiespijn!  Hoop dat het snel afzakt. 
 
Quote
RE: kiespijn grrrr
Martine  schreef op: 30-12-2013 16:41:32
Ben je ook verkouden? Dan kunnen je holtes vol zitten en kan je ook behoorlijk kiespijn van hebben, ik spreek uit ervaring

Ik zou ook bij je ouders een tandarts bellen mocht het nodig zijn. Je eigen tandarts is er nu immers ook niet of je nu daar of in de buurt van je huis gaat maakt dan ook niet uit toch?
 
Quote
RE: kiespijn grrrr
Mrtj  schreef op: 30-12-2013 18:28:14
Inderdaad, als het een bovenkies is, kan het goed door een verkoudheid komen (weet ook ik uit ervaring). Die pijn lijkt heel erg op een ontsteking.

Verder kan je proberen om een iboprofen/paracetamol-level op te bouwen: Voor paracetamol is dat viermaal per dag (op gezette tijden) en eventueel ibuprofen zou driemaal per dag op gezette tijd zijn.
 
Quote
Navigatie


Reageren op kiespijn grrrr
Naam
Bericht