Menu
 

Topic:

Tips gevraagd, puppy en 's nachts

Rina  schreef op: 16-12-2013 11:25:40
Sinds afgelopen zaterdag hebben we weer een hondje in huis.
Onze vorige hond hebben we afgelopen februari na 14 jr moeten laten inslapen.
En het begon toch weer te kriebelen. 
Nu is onze Jack russel pup 8,5 week oud.
Het enige waar ik tegenop zag...de nachten....
Heb nu dus 2 nachten amper geslapen.....en eerlijk gezegd kan ik daar heel slecht tegen, hoofdpijn, branderige ogen maar goed.
Hebben jullie nog tips voor de nacht? Hoe hebben jullie die 1e nachten overleefd?

De 1e nacht adviseerde de Fokker om hem naast ons bed in de bench te laten slapen. 
Zodat ik hem af en toe kon aaien en bij paniekerig gaan piepen buiten zetten om te plassen. We hebben zo'n reisbench voor in de auto en die kan makkelijk mee naar boven. Nestdoek erin
Onze pup bleef piepen, plassen deed hij niet buiten, we hebben 2 kinderen die ooK wakker werden van het gepiep.
Dus om iedereen lekker te laten slapen ben ik naar benEden gegaan. Daar staat de bench met hoes erover en die staat naast de bank, en ik ben op de bank gaan liggen. En dat ging wel, hij bleef stil....en het gezin heeft lekker geslapen, behalve ik want de bank slaapt niet lekker. Vannacht ging hetzelfde, bleef piepen....dus weer naar beneden. 

Wat kan ik nu komende nacht doen, man is erg druk op het werk nog deze week dus wil hem sowieso de nacht goed laten slapen. 
Maar zo kan ik toch ook niet blijven slapen? Zijn nestdoek ligt erin en we hebben ook zo'n kruikenzak erin liggen, lekker beetje warm. 

Gewoon zo doorgaan? Of de harde hand en in de bijkeuken zetten, laten piepen, bench open en kranten neerleggen? Daar kwam ook al iemand mee....en dat zullen de buren ook wel horen denk ik.
Maar dat voelt ook niet goed, hij is nog klein. Maar leer ik hem nu niet iets verkeerd? Vanaf volgende week is mijn man ook 2 weken vrij dus dat is wel fijn. 

2 benchen is misschien ook niet goed....maar de bench met hoes kan met geen mogelijkheid naar boven....past niet door het trapgat. Overdag slaapt hij geregeld in de bench, zo'n klein uurtje. 
Benieuwd naar jullie tips en ervaringen.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende
RE: Tips gevraagd, puppy en 's nachts
Anmv3  schreef op: 02-04-2014 11:35:51
Ik ben ook wel blij dat de eerste weken voorbij zijn.

Alleen slaapt hij nog bij ons op de slaapkamer in de bench..
Nu heeft hij nog een kleine bench, maar we hebben een grotere besteld en die
krijg ik dus de trap niet op en af..dus we moeten hem dan leren beneden te slapen, dat wordt
nog een leuke uitdaging

Hier krijgt hij nog 3 keer daags brokken, maar volgens mij mag dat vanaf een half jaar over
naar 2 keer daags. Volgende maand is Moos een half jaar. Nu krijgt hij Royal Canin brokken, maar we
zitten er over te denken om 1 of 2 dagen in de week over te gaan op vers voer. Wil even uitzoeken wat daar
precies de kosten van zijn..
 
Quote
RE: Tips gevraagd, puppy en 's nachts
Fransje72  schreef op: 02-04-2014 11:45:43
Hier nog een die graag buiten is. Gelukkig ook een grote tuin, alleen graaft ze overal. Maakt mij nog niet zoveel uit, manlief vindt het minder  . Het is een schatje, die graag effe komt knuffelen en dan ook echt tegen je aankruipt, om vervolgens kattekwaad uit te halen. Van de week was ik d'r kwijt. Overal gekeken en geroepen. Zegt mijn zoon: ze zit boven. Was ze naar boven gegaan ( was voor het eerst), en daar had ze alle pyama's verzameld en was ze op gaan liggen. En sinds ze de trap ontdekt heeft, probeert ze constant naar boven te gaan. Dus nu hebben we het traphekje maar weer teruggeplaatst.
op de cursus gaat het goed, blaffen wordt minder, het bange ook en ze luistert goed. Zeker als ze worst als beloning krijgt, ook thuis.
 
Quote
RE: Tips gevraagd, puppy en 's nachts
Fransje72  schreef op: 17-04-2014 18:24:07
Gisteren Is Lizzy 6maanden geworden. Het gaat zo snel. En het is zo leuk om te zien hoe ze zich uitslooft op de cursus. Voor eten doet ze alles.....
over 2 weken gaat ze voor een weekje naar een hondenpension. Hier in Weert hebben we er een waar ze de hele dag buiten kunnen spelen in de speelweides en s nachts lekker in hun eigen mandje liggen. En ik vind het doodeng omdat ze nog af en toe wat bang is. Het zal vast wel goed gaan, zijn aardige mensen en ze hebben de vrijheid. Bij iedereen alles goed met de hondjes?
 
Quote
RE: Tips gevraagd, puppy en 's nachts
Rina  schreef op: 18-04-2014 11:00:28
Hier ook een hondje die alles doet voor eten, hoef zijn snoepjesdoos maar te pakken of hij gaat kwispelend voor me zitten....hij gaat "af".
In de meivakantie gaan we weer een keertje terug naar de fokker. Gewoon om hem te laten zien en puppies kijken....ze hebben weer een nestje.

Nu zijn we bezig dat hij moet gaan zitten, wachten en dan de riem neerleggen en stukje bij hem vandaan lopen, en hem roepen.
Gaat redelijk goed....
 
Quote
RE: Tips gevraagd, puppy en 's nachts
Fransje72  schreef op: 18-04-2014 11:37:36
Je krijgt wel een goede band met je hond, als ie zo gefixeerd op eten is. Lizzy doet echt alles voor eten. Vorige week moesten ze door de tunnel van de behendigheidcursus. Eerste keer bang, 2e keer vloog ze er doorheen, ik had nog geen kans om ook daarheen te lopen. En ze ging meteen zitten en kijken naar mijn hand. Thuis oefenen we ook vaker zonder worst, en ze blijft het leuk vinden. Ook de spelletjes, waarbij ze uitgedaagd wordt om "na te denken" vindt ze geweldig.
ze is, gelukkig, ook wat vrijer aan het worden, valt zelfs de cursusleiders op.
morgen weer.....
 
Quote
RE: Tips gevraagd, puppy en 's nachts
Rina  schreef op: 18-04-2014 13:48:59
Ja die tunnel vind Bram ook helemaal geweldig. 
Vorige week moest hij er ook doorheen en ik stond aan de andere kant....maar hij ging gewoon steeds heen en terug door die tunnel. 



 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende


Reageren op Tips gevraagd, puppy en 's nachts
Naam
Bericht