Menu
 

Topic:

6 jarige, helpt begleiding?

Ma Dalton  schreef op: 13-12-2013 20:40:42
Mijn hele slimme knul bakt er sociaal niet altijd even veel van. Hij is volgende week 6.  Hij heeft moeite met accepteren van gezag. Moeite met drukte. Moeite met overgang van de ene naar de andere situatie. School gaat met hem aan de slag. 2 x in de week oefeningen hoe hij situaties beter kan oplossen. Thuis is hij behoorlijk goed te hanteren. Heeft iemand ervaring met zo'n stukje coaching en wat is je ervaring?
 
Quote
Navigatie
RE: 6 jarige, helpt begleiding?
Mam Van Twee  schreef op: 14-12-2013 01:14:15
Geen ervaring, maar klinkt wel of school er positief mee aan de slag wil gaan.

Mijn oudste zit in groep 3 en de dingen die je noemt herken ik deels. In groep 2 is ze wel enorm gegroeid daarin.

Hier heel lang flinke huilpartijen en boosheid gehad bij het ophalen op de creche en de bso. Ook met ophalen na speelafspraakjes was het moeilijk om iets leuks los te laten.

Nog steeds is ze gevoeliger voor bepaalde zaken en is soms erg autonoom in haar gedrag. Hier meer thuis dan op school of bij anderen gelukkig.
 
Quote
RE: 6 jarige, helpt begleiding?
Esther Mv Thomas  schreef op: 14-12-2013 09:35:26
Mijn zoon van bijna 8 (HB getest en zit op HB-onderwijs) krijgt 1 keer per week begeleiding om om te gaan met zijn HB zijn, maar vooral om te gaan met anderen. Hij is sociaal erg moeilijk en vooral emotioneel gesloten. Het gast langzaam, maar we zien wel vooruitgang. Hij krijgt die begeleiding gewoon op school.
 
Quote
RE: 6 jarige, helpt begleiding?
Sammy  schreef op: 14-12-2013 23:28:17
Zoon (11) heeft lange tijd met zichzelf in de knoop gezeten. Hij is erg slim (nooit getest voor HB overigens), maar sociaal is hij erg onhandig.
Door hulp van een kindercoach zijn in ieder geval zijn schouders weer omhoog gaan staan ipv van zielig omlaag. We zijn druk bezig om hem een handje te helpen met zijn sociale onhandigheid, maar dat valt niet mee. Hier komt een stuk eigen inzicht bij kijken en dat is erg lastig. We zijn in ieder geval enorm tevreden met de hulp die hij van zijn coach krijgt.

 
Quote
Navigatie


Reageren op 6 jarige, helpt begleiding?
Naam
Bericht