Menu
 

Topic:

wie wil meedenken: stage

Boterbloem  schreef op: 29-11-2013 19:05:19

Ben even aan het rekenen voor mijn stage, en dingen aan het afwegen...

Na de zomervakantie kan ik beginnen met stagelopen voor mijn opleiding. Het hele theoretische gedeelte is dan afgelopen, stage en dan ben ik klaar. In totaal moet ik 864 uur stagelopen.

Maar nu krijg ik geen stagevergoeding of wat dan ook. Wij hebben absoluut het geld niet om uit eigen zak opvang te betalen en we zijn overal achteraan geweest, er is niets waar we recht op hebben financieel gezien. Ik heb geen uitkering, dus studeren is mijn eigen keuze, heb geen recht op studiefinanciering of opvangkostenvergoeding oid.

Nu wil ik uiteindelijk gaan werken in ed kinderopvang, MAAR wil ook heel graag stagelopen op een PSZ omdat ik wil ervaren hoe dat is (heb 3 jaar PABO gedaan, de combinatie kleine kinderen en toch een beetje het schoolse aanleren lijkt me super). Daarbij is dit beter te combineren met de kinderen, wat ook fijn is!

Nu is er nog niets zeker maar ik moet wel aangeven hoeveel uur ik zou willen draaien op de PSZ. Nu kan ik zonder opvang nodig te hebben 10,5 uur stagelopen op de PSZ. Dat zou betekenen dat ik aan het eind van het jaar 420 uur stage heb gelopen, uitgaande van 40 weken werken. Geen problemen met de vakantie, kinderen kunnen uit school naar de PSZ komen (Bredeschool) en je mag op tijd weg.
Dan hou ik dus nog 444 uur over voor het jaar erop en kan ik nog niet betaal werken terwijl het hier echt wel krapjes begint te worden met alle bezuinigingen.

Een andere optie is de vrijdag erbij werken, dat is 5,5 uur extra per week (ze hebben hier een beperkt aantal dagdelen psz, niet alle dagdelen). Dan heb ik na een jaar 600 uur stage gelopen en hou ik maar 264 uur over.
MAAR dan zit ik met een opvangprobleem voor mijn dochter die 1 keer per maand op de vrijdag helemaal vrij is, en elke middag nog vrij is... Dit kunnen we niet betalen. Dan zou mijn man ouderschapsverlof moeten opnemen, die dag krijgt hij 75% uitbetaald (eigenlijk ook geen optie want ik weet niet waar ik nog op kan bezuinigen al hoop ik dat zwemles dan voorbij is).

ik zit dus toch wel aan 2 jaar stagelopen, het positieve is dat ik het jaar daarop op een KDV zou kunnen stagelopen. Wel een probleem met de uren, maar dat is dan eigenlijk pas zorg voor het jaar erop. 

Maar waar ik nu over twijfel: zal ik voor de 420 uur gaan en geen opvang nodig te hebben, of toch voor meer uren werken terwijl we nu al amper rondkomen maar dat ik eerder mijn diploma heb...


 


Andere moeilijke punt is: zonder diploma krijg ik geen werk. Ik ben niet te beroerd om te werken en zou ook best bij iemand willen schoonmaken maar dan werk ik weer zwart waar ik op tegen ben. Tegelijkertijd werkt het nederlandse systeem zo tegen dat ik eigenlijk geen andere mogelijkheid heb want geen stagelopen betekend niet kunnen werken, maar geen extra geld verdienen betekend eigenlijk geen stagelopen.

Heb in zekere zin de 'pech' geen uitkering te ontvangen, want nu heb je nergens recht op.

Aaaaaaaaarrrggghh ik moet het even op een rijtje krijgen volgensmij...

Leef mijn hele leven op vertrouwen, maar hoef nooit ver vooruit te kijken. Misschien hierbij ook maar vertrouwen en de sprong wagen? Tot nu toe komt het altijd goed op de meest vreemde manieren.

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: wie wil meedenken: stage
Bettie  schreef op: 29-11-2013 19:15:47
Probeer maar even praktisch mee te denken...zou je 't eventueel niet geregeld kunnen krijgen dat je dochter op de vrijdag mee mag naar de peuterspeelzaal?
 
Quote
RE: wie wil meedenken: stage
Bettie  schreef op: 29-11-2013 19:16:12
Weet ff zo snel niet waar je woont.....anders mag ze ook hier komen hoor.
 
Quote
RE: wie wil meedenken: stage
Boterbloem  schreef op: 29-11-2013 19:16:55
Nee, dat mag niet .Ze mogen wel als ik overleg heb even daar aanwezig zijn dus dat is erg fijn! Maar ze mag niet mee (daarbij ken ik haar goed genoeg, die gaat alle aandacht opeisen ;-))
 
Quote
RE: wie wil meedenken: stage
Boterbloem  schreef op: 29-11-2013 19:19:27

Quote Bettie:
Weet ff zo snel niet waar je woont.....anders mag ze ook hier komen hoor.



Hihi lief  maar woon in het uiterste noorden van Nederland. Ver weg van alles en iedereen. 

 
Quote
RE: wie wil meedenken: stage
Boterbloem  schreef op: 29-11-2013 19:24:41
het jammere van stage op een psz is dat je de uren tussen de groepen door niet mag rekenen terwijl er heel wat opdrachten zijn die onder stage vallen die ik dan zou kunnen doen (observatielijsten bekijken, waar kan ik wat vinden en al dat soort dingen.) Maar dat mag dus niet en moet je dan ineens in eigen tijd doen. Op een KDV zou ik het wel ondertussen mogen doen... Zo jammer! Want ik kan dus op dagen met 2 dagdelen maar 5 uur en een kwartier draaien, terwijl je wel 7,5 uur aanwezig bent minimaal...
 
Quote
RE: wie wil meedenken: stage
El64  schreef op: 29-11-2013 19:27:33
Als je bij een kinderdagverblijf stage loopt krijg je een stagevergoeding is niet veel maar wel wat misschien kan je daar iemand waar je bevriend mee bent kunnen betalen om je dochter opte vangen.Ala je dan 4 dagen van 9 uur stage gaat lopen ben je in 24 weken klaar.Zal even zwaar zijn maar dan heb je wel snel je diploma en kan je werk zoeken.
 
Quote
RE: wie wil meedenken: stage
Bettie  schreef op: 29-11-2013 19:28:05
Enne....als je dan toch zou switchen richting KDV? En eventueel alleen de vrijdagmorgens op de psz zit? Of kan dat dan weer niet met je stage?

En... is er voor die dag geen opvangmogelijkheid bij vrienden, mensen van de kerk o.i.d.?
 
Quote
RE: wie wil meedenken: stage
Kolibrie  schreef op: 29-11-2013 19:28:19
Om deze redden doe ik dus een bol opleiding... Anders kreeg ik dus ook mooi niks en had ik mijn opleiding niet kunnen dinancieren...
 
Quote
RE: wie wil meedenken: stage
Son  schreef op: 29-11-2013 19:30:21
Poeh lastig....
voordeel van kinderdagverblijf stage is dat als t van 2 kanten bevalt je waarschijnlijk gelijk een baan heb na je stage....
 
Quote
RE: wie wil meedenken: stage
Anna28  schreef op: 29-11-2013 19:33:30
Kun je geen stage op leerlingbasis krijgen? Dan krijg je gewoon minimum betaald en heb je  2 vliegen in 1 klap...
 
Quote
RE: wie wil meedenken: stage
Boterbloem  schreef op: 29-11-2013 19:35:03

Ik doe ook BOL maar heb nergens recht op ;-)

Zit in een regiokerk, komen wel een paar mensen uit de buurt maar die werken allemaal zelf ook.
Heb wel veel contacten en zelf veel opgepast maar de meesten werken of zelf, of zien het niet zitten om er aan vast te zitten.

Toen ik met een KDV belde (waarbij ik door een heel gedeelte van de provincie moet reizen) zeiden ze dat er geen stagevergoeding meer werd gegeven. Anders had ik dat gedaan.


Financieel gezien zou het enkel lukken als ik zwart erbij ga werken, en dat gaat aan de ene kant tegen mijn principes in, maar ik kan ook niet op mijn gat blijven zitten omdat ik gewoon geen baan kan krijgen zonder diploma. Het lijkt haast wel of ik OF zwart moet bijwerken OF altijd werkloos moet blijven wat financieel ook niet haalbaar is. We hebben ook niet de ruimte om nog negatiever te gaan draaien.

Het lastige is dat ik hier straks aan vastzit, aan de keuze die ik maak. Dus ik moet het weloverwogen doen. 

 
Quote
RE: wie wil meedenken: stage
Boterbloem  schreef op: 29-11-2013 19:36:57

Quote son:
Poeh lastig.... voordeel van kinderdagverblijf stage is dat als t van 2 kanten bevalt je waarschijnlijk gelijk een baan heb na je stage....


Nope ook niet helaas. Momenteel zo weinig werk dat je enkel kunt invallen hier in de omgeving (laten we zeggen, tot ongeveer 45 minuten rijden) en zo moet je er dan inrollen.

maar dat geeft niet, kan ook weer gastouder worden en heb daar al meerdere vragen voor, dus na die tijd zal ik wel verdienen.

We kunnen trouwens wel een gedeelte van het vakantiegeld achter de hand houden hiervoor, dat is onze bedoeling, dus een stukje kunnen we wel opvangen.
 
Quote
RE: wie wil meedenken: stage
Boterbloem  schreef op: 29-11-2013 19:38:28

Quote Anna28:
Kun je geen stage op leerlingbasis krijgen? Dan krijg je gewoon minimum betaald en heb je  2 vliegen in 1 klap...



Ook naar gevraagd, KDV gaf ook aan dat dat er niet meer is, zou het in de stad kunnen proberen maar dan heb ik die auto weer nodig die ik moet kopen van geld wat er niet is... Tevens benje dan benzinekosten kwijt en de opvang van 2 kinderen waarvan je niets vergoed krijgt, ben bang dat het loon een stuk lager ligt als wat ik kwijt ben...
 
Quote
RE: wie wil meedenken: stage
Anne Mv 3  schreef op: 29-11-2013 19:43:20
Kun je dan niet beginnen met stage lopen als je het theoretische deel nog niet hebt afgerond?
Dan zou je zo snel als mogelijk is nu al kunnen beginnen, die uren heb je dan vast binnen!

Het systeem is inderdaad heel erg krom in Nederland! Jammer want dat is behoorlijk ontmoedigend!
Suc6 met afwegen en zoeken ;-)
 
Quote
RE: wie wil meedenken: stage
Boterbloem  schreef op: 29-11-2013 19:51:36

Nee, daar heb ik de tijd niet voor. Momenteel studeer ik 3 dagen, als ik 2 dagen zou gaan stagelopen loop ik mezelf voorbij, dat trek ik gewoon echt niet. Want in de avonduren zou ik dan ook nog alles moeten voorbereiden en afwerken en ondertussen studeren, ergens ook nog tijd maken voor de kinderen en het huishouden draaien... Ik ken mezelf, dat is teveel. Daarbij gaat studeren met de kinderen om mij heen niet (stampwerk) en zit ik dan nog met het financiele gedeelte.


Ook moet ik nu solliciteren (voor Februari) voor stage voor na de zomervakantie, dus ben dan al te laat.

Wel fijn het meedenken, heb dus heel wat opties al gehad, maar wie weet komt ineens een gouden tip.

Weet je wat het is: het komt tot nu toe altijd goed? Maar ik krijg stress van vooruit plannen. Want hoe ik het ook bekijk, het gaat gewoon niet lukken. En toch zul je zien dat ik over 2 jaar mijn diploma heb en dat het dus toch is gelukt.
Als je me 6 jaar geleden had gezegd dat we het met 500 euro minder moesten doen had ik je uitgelachen, nu reden we het nog krap aan. Alleen hebben we nu elke bezuinining gehad volgensmij...


 
Quote
RE: wie wil meedenken: stage
Boterbloem  schreef op: 29-11-2013 19:54:28
Oh ander puntje wat zowel vanuit het KDV als van de PSZ kwam: ze raden aan 3 dagen per week stage te lopen (minimaal).
Om echt feeling ermee te krijgen, voor het beste resultaat.
 
 
Quote
RE: wie wil meedenken: stage
Onsjanneke  schreef op: 29-11-2013 19:55:39
Als je man ouderschapsverlof opneemt krijg je ook een vergoeding van de belastingdienst, 4 euro per uur dat hij verlof opneemt. Geen vetpot, maar aangezien hij ook 75% betaald krijgt (luxe hoor) bij elkaar mss wel voldoende?

En kan je dochter niet die ene dag in de maand precies bij een vriendinnetje spelen, af en toe komt iemand oppassen etc. Ik snap dat je liever iets structureels hebt Maar uiteindelijk zijn het maar 12 dagen per jaar, ws nog minder door vakantie en feestdagen.

En kan je niet stage lopen op de school waar zij op zitten? Als je hetzelfde rooster hebt als je dochter is er ook geen probleem?
 
Quote
RE: wie wil meedenken: stage
Boterbloem  schreef op: 29-11-2013 19:57:55
Ik doe niet onderwijs assistent.

Maar je hebt een goed punt te pakken, dat is maar weinig opvang waar we over spreken, daar moet een mouw aan te passen zijn. Dat is iig al een ochtend winst, en dat is 3 uur!

Wat bedoel je met die 4 euro? Omdat ik stageloop? Of is dat om een andere reden?
 
Quote
RE: wie wil meedenken: stage
Onsjanneke  schreef op: 29-11-2013 20:01:38
Nee dat is gewoon een aftrekpost bij je aangifte inkomstenbelasting.

Je mag opgeven hoeveel uur ouderschapsverlof je opneemt ineen jaar. En daar van krijg je dan 4 euro . Tot een maximum van wat je minder bent gaan verdienen door het verlof.

net zoiets als aanrechtsubsidie of combinatiekorting. Een stimulans van de overheid om kinderen en werk tecombineren.
 
Quote
RE: wie wil meedenken: stage
Made  schreef op: 29-11-2013 20:19:34
Die ene vrijdag in de maand mag je haar hier ook wel brengen, maar begrijp dat je geen auto hebt?
 
Quote
RE: wie wil meedenken: stage
Mafkees  schreef op: 29-11-2013 21:09:52
ik zit de hele avond al mee te piekeren.

ik denk wel dat je je " vergist" in de uren op een PSZ.
want vaak begint dat ook om 8.30 uur en kun je dus niet je eigen kinderen nog wegbrengen want je zal vast om 8 uur al moeten beginnen denk ik?

ik zou adviseren om te knallen.
dus na de zomer 2 dagen per week stage te lopen op een KDV
, meeste maken dagen van 9 uur per dag dus in 1 week heb je 18 uur te pakken x 40 (schoolvakanties regel je vrij) 720 uur in 1 schooljaar.
(ben je er al bijna)

je man werkt onregelmatig toch?
misschien kan hij een deal maken dat hij bijv. op maandag (als dit een stagedag wordt) een roostervrije dag heeft.
het is voor een schooljaar, wie weet wat er mogelijk is.
de andere dag regel je BSO voor je kinderen.
dat is dan idd wel een investering maar 1 dag BSO biedt altijd mogelijkheden, bijv. dag ruilen, dagje extra, een vakantiedag komen (jij pakt dan weer 9 uur extra stage)

de uurprijs BSO is pittig, maar je krijgt iets terug van belasting of niet?
stel van niet:
meestal kost BSO rond 6, 50 a 7,00 per uur.
na schooldag: max 3 uurtjes, dus 21 euro per kind
42 per week = 168 per maand

maar dan heb je geen zorgen voor die dag!

 
Quote
RE: wie wil meedenken: stage
Boterbloem  schreef op: 29-11-2013 22:17:46

die 168 euro moet dan van onze 300 euro boodschappengeld af. Dat zou betekenen dat ik nog 132 euro heb voor boodschappen, dat is 33 euro per week... dat wordt wel heeeeeel krap. Doe er normaal ook de kadootjes van maar dat zou ik wel even stop kunnen zetten.

Zit nog met het papier voor me. Goeie tip om te kijken wat er geregeld kan worden omtrend een roostervrije dag, of misschien gewoon een vaste vroege dienst, dan heb ik enkel iemand nodig voor als er op het laatste moment wat gebeurd.

KDV dan moet ik ook heel de provincie door, helaas ook geen optie MAAR ik heb voor het tweede jaar al een goeie optie. Vriendin van mij heeft een KDV maar mag to nu toe enkel opleiden tot niveau 2. Dit kan zij veranderen, maar dar moet zij ook wat voor doen. Komende jaar dus nog geen optie, maar kan het tweede gedeelte van de stage daar dan lopen.
Zit je wel met het puntje van de lange dagen, maar VSO is vanaf 7:30 uur, 1,50 per kind per keer. Niet altijd nodig om de diensten van mijn man, maar wel altijd achter de hand hebben, want het is nooit zeker wanneer hij thuis is (bij vermissingen moet hij wegkunnen, dus ook straks wordt de opvang geregeld naar mijn uren zeg maar).
TSO moet gewoon, kan ook wel van het eetgeld af, iets moet nog wel kunnen.

Dus dan wordt het denk ik tot de 3 dagen PSZ tot de 400 uur, want dan kan ik de andere helft in het tweede jaar doen op het KDV wat veel sneller gaat. De dagen zijn daar van 7:00 uur tot 18:00 uur. Weet niet of dat als stagiaire ook mag, maar stel ik zit op 9 uur per dag ipv 11, dat 2 dagen in de week en zoveel mogelijk vakantiegeld bewaren. Dan ben ik als ik goed reken in een half jaar daarna klaar (het tweede jaar).


Dan heb ik psz gehad en kdv, eerste jaar geen extra kosten, tweede jaar wel.

Helaas mag je tussendoor niet rekenen. Kennis van mij doet dezelfde opleiding. Ik vind het een heel rare regel, want je bent wel bezig voor de volgende groep, net als op het kdv als de kinderen slapen je boekjes bijhoud, beetje opruimt enzovoort.
Zou dat wel meerekenen plus het halve uurtje vooraf dan heb je al 2 uur extra per dag en dat is 6 uur per week en dat is 240 uur in dat jaar... Raar iets vind ik het...

Ik krijg die aanrechtbelasting Sis, maar die gaat hard achteruit. Het is inmiddels nog maar iets van 100 euro per maand, 2 jaar terug volgensmij nog 160 euro ofzo. 

En mijn man wijst me net op nog iets, rond de zomer heb ik de opleiding afbetaald, dus we besparen dan 44 euro per maand,d dat was ik vergeten! Dus dat zou ik mogelijk kunenn gebruiken om iemand te betalen.

Ooooh ben al meer opgelucht! Made, lief  maar de stad is dan nog best ver... 

Het is voor een goed doel, en daar wil ik best heel wat voor laten. Best moeilijk om sommige beslissingen daarin te nemen. Maar uiteindelijk zullen we er op vooruit gaan. Het fijne is dat ik altijd als gastouder aan de slag kan, dus redelijke kansen. 

De vrije stage was bij het KDV iig geen optie, het moesten vaste dagen zijn, ook in de vakantie. Voor de PSZ weet ik dat nog niet, of ik op de vrije vrijdagen ook vrij kan krijgen. We zullen zien!

 
Quote
RE: wie wil meedenken: stage
Made  schreef op: 29-11-2013 22:27:05
Maar verschilt t dan zo per opleiding of per stage die uren?
Toen ik stage liep mocht ik zelfs 2x 8uur slapen per weekend rekenen....was wel fijn.

Snap ik, is dan nog best ver idd. En ik zit hier met demi dr school en zwemles op vrijdag anders had ik bij jou thuis nog op kunnen passen
Waarom woon je ook in zo'n gat

Hoop dat je snel een oplossing vindt
 
Quote
RE: wie wil meedenken: stage
Mafkees  schreef op: 29-11-2013 22:27:55
poeh, wat een geregel, mogelijkheden en belemmeringen....

op het kdv zal je nooit meer dan 9 uur per dag mogen draaien hoor.
en wel vreemd, mijn stagiaires zijn altijd schoolvakanties vrij

ik zou bij de PSZ even goed navragen wat je werktijden dan zullen zijn.

enne...respect dat je het zo uitvogelt. op zn beloop laten kan nu eenmaal niet met 2 kindertjes

en ik wilde zeggen: denk ik mogelijkheden en oplossingen maar ik zou het verder ook niet 1,2 3 weten.
misschien (schoon)ouders, broers, tantes, buren in de buurt?
 
Quote
RE: wie wil meedenken: stage
Boterbloem  schreef op: 29-11-2013 22:34:18

Haha omdat het hier zo mooi is!

Weet je, ik geloof ook echt dat er wel een oplossing komt, dat is tot nu toe met alles altijd zo geweest.
Maar nu moet ik een brief schrijven, en moet ik een dik half jaar van tevoren bepalen hoeveel uur ik wil stagelopen. En ik kan nu nog geen mensen regelen want als ze willen gaan werken moeten ze dat kunnen doen, enzovoort...


Dat levert mij nu even wat stress op. Stel ik zeg: ik wil alle dagdelen wel werken. En vervolgens blijkt dat ik 2 dagdelen echt niet kan terwijl zem e wel inplannen. Wat doe ik dan met mijn kinderen?
1,5 jaar stagelopen vind ik aan de ene kant jammer, had ik 10 maanden klaar kunnen zijn als ik 3 dagen per week op het kdv had kunnen stagelopen. Maar het is niet anders.

Ik zal nog eens bellen met de opleiding, als ik besluit die zoekopdrachten in de pauze tussendoor te doen ipv tijdens de uren stage, of het mogelijk is aangezien ik toch niet snel heen en weer naar huis kan. 
En anders toch maar vragen of ik op de basisschool TSO mag draaien, die zit er aan vast. Dan mogen de kinderen gratis mee eten (scheelt weer 3 euro) en verdien ik er ook nog wat mee... Ze hebben nu vaste krachten but you never know. Ik ben invaller bij VSO dus verder al bekend.

Genoeg te regelen de komende tijd dus hihi

 
Quote
RE: wie wil meedenken: stage
Boterbloem  schreef op: 29-11-2013 22:41:48

Quote MaFKeeS:
poeh, wat een geregel, mogelijkheden en belemmeringen.... op het kdv zal je nooit meer dan 9 uur per dag mogen draaien hoor. en wel vreemd, mijn stagiaires zijn altijd schoolvakanties vrij ik zou bij de PSZ even goed navragen wat je werktijden dan zullen zijn. enne...respect dat je het zo uitvogelt. op zn beloop laten kan nu eenmaal niet met 2 kindertjes en ik wilde zeggen: denk ik mogelijkheden en oplossingen maar ik zou het verder ook niet 1,2 3 weten. misschien (schoon)ouders, broers, tantes, buren in de buurt?


Schoonouders zijn bijna 80, ouders wonen 200 km verderop. Dichtsbijzijnde zus 45 km ofzo en die werkt regelmatig onder schooltijd, rest van mijn familie ook 200 km verderop, zijn familie werkt en woont minimaal 20 km verderop. Enige schoonzusje wat mogelijk zou kunnen past dan op haar kleinkinderen dus heeft het druk zat ;-)
Veel mensen werken, mensen die thuis zitten hier in de omgeving zijn niet de mensen waar ik mijn kind achter de deur zou kunnen en willen schuiven. Lieve mensen, maar niet om mijn kinderen te laten.
Heb wel nog 1 iemand die ik zou kunnen vragen. Niet veel contact mee, maar ik denk (zeker met een kleine vergoeding als het ons zou lukken) dat ze dat misschien nog wel eens zou willen doen ook. We hebben nog nooit op elkaars kinderen gepast maar ze is een beetje type alla ik volgensmij (kinderen zitten niet hier op school, maar veel bekenden van mij kennen haar goed en op straat is ze iig lief hihi).
Misschien maar eens opperen, we hebben nu nog tijd om elkaar te leren kennen. Zou het haar voor kunnen stellen. Desnoods met een achteraf betaling als we vakantiegeld/ kinderbijslag oid krijgen.

Haha ik ben straks al moe voor ik daadwerkelijk mag gaan werken.

Even petje af voor al die werkende ouders (maar oooooooooooh wat heb ik er zin in!!!!)

Heb van de week een deel van de ochtend gedraaid bij mijn vriendin. Ik ben achterwacht voor calamiteiten (dat mag als je een opleiding doet in die richting, enkel calamiteiten, is het een geregeld iets dan moet je een opleiding hebben). Ze liep wel rond maar moest een paar dingen regelen, en oooh wat heb ik genoten. Dit is gewoon wat ik altijd heb willen doen en heb echt geen spijt van mijn keuze. Maar studeren met kleine kinderen is soms best moeilijk... Maar wachten tot ze 12 of 14 zijn is ook geen optie, dat duurt nog zo lang! Zo lang kan ik echt niet thuis zitten... Zou het kunnen opvullen met schoolactiviteiten en andere dingen, maar het lijkt me zo heerlijk om gewoon te gaan werken. Die verplichting, en echt weekend hebben of vakantie
 
Quote
RE: wie wil meedenken: stage
Mama-van-aimy  schreef op: 29-11-2013 22:44:10
Balen he dat je zoveel moet regelen om je stage rond te kunnen krijgen.

Ik loop tegen exact hetzelfde probleem aan.Ik moet 960 uur stage lopen voor mijn opleiding maar ik krijg zoveel dingen niet geregeld hier.
 
Quote
RE: wie wil meedenken: stage
Liefje  schreef op: 29-11-2013 22:48:18
Waar in groningen ik in een leuke mama die in noord of zuidbroek woont
 
Quote
RE: wie wil meedenken: stage
Mafkees  schreef op: 29-11-2013 22:52:20
je klinkt iig nog erg enthousiast en dat is het belangrijkste!

het blijft een geregel, altijd!
werken of studeren in combi met een gezin.

dat is het enige nadeel. ik vind het altijd een troost te weten dat meer mensen in hetzelfde schuitje zitten

jammer dat het toch niet makkelijker gemaakt kan worden.
vroeger was het toch veel gebruikelijker om op elkaars kinderen te passen......

hou je enthousiasme vast, dan komt er vast een oplossing!
 
Quote
RE: wie wil meedenken: stage
Boterbloem  schreef op: 29-11-2013 23:01:33

Dat enthousiasme raak ik niet zomaar kwijt ;-) Studeer nu al 2 jaar, gemiddeld 3 a 4 dagen in de week en vind het bijna elke dag nog leuk (tuurlijk soms een off day). En dat ik af en toe even mag proeven van hoe het is om te werken met kleine kinderen in een groep blijft het enthousiasme ook wel.
Voordeel van ouder zijn is dat veel me makkelijk afgaat. Activiteiten die ik normaal zou moeten verzinnen en uitwerken draai ik nu zonder die voorbereiding omdat ik het als gastouder en moeder al gewend was. Daardoor hou ik meer tijd over voor de dignen die ik nog wel goed moet leren (soorten gesprekken, observeren op de juiste manier dat soort dingen).


Tegelijkertijd vind ik het nu jammer dat ik voor niveau 3 ben gegaan. Wil wel op niveau 3 gaan werken, maar heb dat toen uit onzekerheid gekozen terwijl ik nu met hoe ik nu 2 jaar later in het leven sta liever niveau 4 had gedaan. Maar goed, dat is achteraf geklets.

Ik woon bovenin Groningen tussen Delfzijl en Winsum in in een klein dorpje. Er rijd een paar keer per dat een bus en ik kan via Winsum met de trein naar Groningen, maar naar het oosten van Groningen kan ikn iet zomaar komen. 

Lastig he, mama van Aimy? Toch ben ik er van overtuigd dat als ik gewoon doorzet en roei met de riemen die ik heb het wel goed komt. De andere optie is bij de pakken neer gaan zitten, maar ik denk dat we over pakweg 5 jaar echt niet meer rondkomen als de bezuinigingen doorgaan. Ik ben begonnen op het juiste moment. Nu moet ik gewoon doorzetten. Desnoods even tegen mijn principes in, maar ik zal mijn papiertje krijgen. Al is het alleen maar als goed voorbeeld voor mijn kinderen!

Mijn moeder zegt altijd (met opleiding, werken, rijbewijs enzovoort) als ik jou was geweest had ik het wel gedaan. Maar zelf doet ze niets van dit alles. Zo wil ik niet leven, anderen aanmoedigen terwijl ik het zelf niet doe. Zie hoe klein haar wereld is en volgensmij is ze er helemaal niet gelukkig mee.
3 jaar geleden mijn rijbewijs gehaald, 2 jaar geleden begonnen met studeren en hoop over 2 jaar te zeggen dat ik een baan heb!

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op wie wil meedenken: stage
Naam
Bericht