Menu
 

Topic:

Help,Ik ben een A-ddict

Sandra  schreef op: 15-11-2013 10:02:40
Ik koop dus alleen maar A merken..en daar wil ik vanaf...tis gewoon een gewoonte..kijk niet verder in het schap,boodschappenkosten rijzen de pan uit..
Probleem is dat ik andere merken gewoon niet durf te proeven,alsof er gif in zit ofzo...mijn haren gaan al overeind staan als ik bij iemand anders een glas cola krijg van een ander merk dan coca...En ik wil daar vanaf...vanaf nu probeer ik wat andere merken uit,kan ik eindelijk ook eens bij de lidl oid  gaan kijken...hoor daar veel goeds over.
Dus mijn  voornemen voor 2014 is zoveel mogelijk A merken laten staan en wat nieuwe dingen proberen...ga niet alles schrappen ,maar er kan wel veel,goedkoper en net zo lekker volgens mij..

Nog meer mensen die dit hebben?Mensen die tips hebben voor andere lekkere producten..

Probeer me meer bewust te worden van wat alles kost qua boodschappen,ik wil het er gewoon niet meer aan uitgeven als het ook anders kan..


 
Quote
Navigatie
RE: Help,Ik ben een A-ddict
Patricia  schreef op: 15-11-2013 11:46:42
nala, het oke merk hebben ze hier bij emte ook idd.
en welk wc papier gebruik je? ik houd ook niet van dat schuurpapier, maar die van kruidvat (roze pakken) vind ik persoonlijk zelfs fijner als page en edet, die hadden wij eerst altijd, voornamelijk page.
page scheurde snel vind ik, en dat heb ik met deze niet zo.

ik vind het erg verschillend qua smaken, het ene huismerk is bij ah weer lekkerder, en het ander bij emte...
en ik heb ook groenten uit het vriesvak, bloemkool, broccoli, spruiten en tuinbonen.
ik vind echt vers juist niet zo lekker.

o, en bij c1000 hier had je vaak sochtends vlees voor scherpe prijzen. weet niet of dat bij alle c1000 winkels zo is, maar er zat dan een oranje sticker op.
was van de dag van aankoop, maar invriezen gaat dan nog best.
 
Quote
RE: Help,Ik ben een A-ddict
Slabbertje  schreef op: 15-11-2013 12:31:43
Tja hier moeten we helaas ook erg op de centen letten en ik kijk altijd goed naar de aanbiedingen en ik koop veel bij aldi en lidl

toiletpapier van aldi is ook prima trouwens , cola en up van aldi, vaak is ook kwestie van wennen hoor, de kinderen hebben er geen problemen mee
 
Quote
RE: Help,Ik ben een A-ddict
Sandra  schreef op: 15-11-2013 12:57:59
pasta  en pastasaus maak ik ook zelf,met veel groente idd,gebakken ei erbij...en nog een salade erbij vaak..
kook graag uitgebreid,mijn man eet veel,hoef echt niet aan te komen met een stokbroodje kruidenboter en een blik soep als avondeten.Dat doe ik wel eens als ik alleen ben met de kinderen,even een sopje en  broodje gebakken ei erbij ofzo..
500 gram gehakt is al 4 euro ongeveer,daar heb ik als ik ballen maak het dubbele voor nodig,een extra bal voor op brood enzo....en dan de aardappelen,groente ,toetjes nog..dus zit zo op een 10 euro per dag aan avondeten ,Op een goede avond maaltijd wil ik ook niet te veel bezuinigen, meer op alle andere snoeperijen/drinken,en het beleg enzo,huishoudelijke producten..



 
Quote
RE: Help,Ik ben een A-ddict
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan En Jim
  schreef op: 15-11-2013 12:59:52
Als ik  op let kan ik voor 80 euro boodschappen doen, inlc bier/shag/pampers.

Ik koop veel A producten deze vinden wij toch wel het lekkerst. Wij gebruiken wel zo min mogelijk zakjes/gezoete drankjes dus zoveel mogelijk vers.

Maar bv sla is sla. Daar merk je echt niet van als het van de LIDL is.

De kinderen krijgen flesjes water  meer naar school. Lekker goedkoop en gezond!
 
Quote
RE: Help,Ik ben een A-ddict
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan En Jim
  schreef op: 15-11-2013 13:02:30
Ik koop qua schoonmaakmiddelen 3 soorten , jif, bleek of citronella. Ik vind alle flessen zo'n onzin.

 
Quote
RE: Help,Ik ben een A-ddict
Slabbertje  schreef op: 15-11-2013 13:40:29
schoonmaakmiddelen gebruik ik chloor, jif en die nieuwe dettol, ik doe dit altijd in een lege spuitfles want die grote openingen zijn vervelend

ik kook ook alles vers enne ik haal gehakt van aldi die is erg lekker en goedkoper
 
Quote
RE: Help,Ik ben een A-ddict
Anmv3  schreef op: 15-11-2013 14:11:06
Ik doe voor ongeveer 80/90 euro per week boodschappen en dit is voor 5 personen.
Best veel a merk, maar ook huismerk van de Boni.
Van veel producten lusten wij geen huismerk en dan maar gewoon het a merk.
Zolang het kan en ik niet over de 100 euro uitkom vind ik dat we het prima doen !
 
Quote
RE: Help,Ik ben een A-ddict
Angelique  schreef op: 15-11-2013 14:31:56
Pasta doe ik wel met pot maar okk extra groente en vlees
Soep van de week gemaakt eten we twee dagen vers gemaakt ben ongeveer 7, 50 kwijt kippesoep voed gevuld met groente en vlees vermecelli en afbakbrood met kruidenkaas en soep stengels
 
Quote
RE: Help,Ik ben een A-ddict
Jolanda1974  schreef op: 15-11-2013 15:11:11
Wij hebben ook zo onze voorkeur voor A-merken maar hebben toch al het meerendeel goedkoper kunnen doen. moesten we noodgedwongen bezuinigen en dat speelt ook een rol denk ik. Maar sommige producten halen we echt  nog het A-merk gewoon omdat we dat lekkerder vinden en de goedkopere varianten niet. En we hebben ze echt geprobeerd Maar hier was ik met Ariel, drink ik het liefst pickwick thee en vinden we heinz ketchup het lekkerst. Deze producten kopen we alleen in de aanbieding.

Maar inderdaad een appel is een appel.. Het scheelt alleen veel of je het nu bij de groentenboer haalt of bij de Lidl of zo. 
 
Quote
RE: Help,Ik ben een A-ddict
Sandra  schreef op: 15-11-2013 15:11:48
Schoonmaakmiddelen,gaan altijd te snel op,kiep altijd veel te veel in de emmer,moet meer met maatdopjes gaan werken..
wc moet hier elke dag ,soms 2x...jongens kunnen er af en toe wat van..gebruik ook altijd glorix,heb nu een fles Rio,supergoedkoop,stinkt wel..

verder heb ik ook veel fruit in huis,er gaan elke dag na het avondeten ,bijvoorbeeld 5 appels,kiwi's en bananen door,en mijn kinderen krijgen elke dag een caprisonne mee en een sultana,die heb ik nu van ah eigen merk meegenomen,maar zag later dat sultana goedkoper was in de aanbieding dus  daar moet ik wel op letten...mijn man neemt een half brood per dag mee en een pak melk/yogi...koop ook dan altijd halfjes brood,ook duurder dus...gewoon gemakzucht..

als ik uit pot kook,bijvoorbeeld chicken tonight,koop ik 2 potten,dan heb je lekker veel saus..en dat doe ik dus bij veel dingen,te veel maken,dan om de laatste schep ruziemaken ..en ik bewaar nooit wat,vries ook nooit wat in,het enige in de vriezer is nu een zak friet,,een brood,en ijs...ik houd niet van kliekjes ..

ik lees hier  al goede tips,ga ze weer opschrijven


 
Quote
RE: Help,Ik ben een A-ddict
Claudia  schreef op: 15-11-2013 16:59:40
ik heb zelf weinig met A-merken..als ik het koop is het in de aanbieding. Dochter vind die kroko-vlokken super, natuurlijk ook om die funnies erin. Dus als ze in de aanbieding zijn haal ik er meteen 2.

Cola word hier niet gedronken, maar hoor van meer mensen dat er echt verschil in zit. 

Kwa pastasaus (maak ik tot nu toe niet zelf), vind ik grand italie het lekkerst, die wat kleinere potjes 4 kazen en carbonara. Maar die haal ik ook alleen als ze met 50procent korting zijn, of 1+1 gratis. 
Bonduelle en hak groente idem dito.
Aardappelanders zijn we gek op, ook in aanbieding (1,00 per pot). Als ik het maak dan hebben we altijd ruim de helft over en eet dan gerust de 2e dag erna nog een keer aardappelanders.

Bij de hamsterweken ben ik dan ook een echte hamsteraar haha. Neem gerust 14potten groenten mee.
Wc papier haal ik bij de action.

Schoonmaakmiddel, zoals glorix, ook altijd in aanbieding.

Als je echt a-merk fan bent, zou ik gewoon zorgen om met de hamsterweken en 1 euroweken goed in te slaan. Dan scheelt je dan al een heleboel.


Lidl en aldi zijn lang niet overal voordelig mee. Kwa groenten en fruit is lidl wel top.
Wij hebben hier een Boni en die heeft ook vaak goede aanbiedingen.


 
Quote
RE: Help,Ik ben een A-ddict
Mvi  schreef op: 15-11-2013 21:25:03
ik doe voor 130 euro per week boodschappen van zondag tot zondag. brood beleg sappen limo wijn boter beleg 6 maaltijden incl. groenten pasta vlees soepen peperkoeken eierkoeken koekjes snoepjes wc papier kattenvoer  snoeptomaatjes augurken fruit voor alle voer iedre dag eieren chips exl, verzorgingsproducten en wasmiddel. ik doe de ene helft Aldi en de ande helft  Jumo en ik ga maar 1x per week.alleen de Optimel is merk en de pesto van Barilla, de rest niet.
 
Quote
RE: Help,Ik ben een A-ddict
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 15-11-2013 21:52:58
Wij doen vor ongeveer 100/125 euro boodschappen in de week excl luiers. Maar mijn kids eten de hele dag fruit en ik zelf ook (gewoon in stukjes of in verse fruitsapjes), Ik ben ongeveer 25 a 30 euro aan fruit kwijt in de week en 15 euro aan brood (bakker). Frisdrank, koffiepads, wc papier/keukenrol/pakken melk haalt mijn vriend bij de Lidl, de rest doen we altijd bij de C1000, zowel c1000 huismerk als A merk. Nu met de euro weken kwam ik met ongeveer 80 euro deze week rond.
 
Quote
RE: Help,Ik ben een A-ddict
Nellemv2  schreef op: 15-11-2013 21:56:57
Het enige wat ik écht aan A producten koop zijn wasmiddel (Ariel!!) en doucheproducten en tandpasta.

En ik had laatst een keer macaroni gemaakt met zo'n zakje mix van Honig, terwijl ik normaal altijd aldi/lidl zakjes gebruik, maar écht...met Honig was het 10x zo lekker! Dus dat ga ik vaker doen!

Ik kom verder overal, aldi, lidl,ah, jumbo.. haal bv de ene maaltijd van de aldi en als ik dan kip tandoori maak, dan haal ik alleen het pak bij de jumbo.. Luiers van aldi, die bevallen het best (en lijken enorm op pampers)
 
Quote
RE: Help,Ik ben een A-ddict
Truuske  schreef op: 15-11-2013 22:39:39

Wij maken ook bijna alles vers. De laatste tijd letten we op ons gewicht en eten samen vaker een salade oid. De kinderen krijgen dan lekker pasta of pannekoeken oid.

Ik kook vaak voor meerdere dagen vers en op werkdagen halen we dan een lekkere zelfbereidde maaltijd uit de diepvries, goedkoop, gezond en lekker.

Naar school krijgen de kinderen alleen brood, fruit en aanmaaklimo in bekers mee. Dat is niet zo duur.

Mijn man dronk eerst spa citroen (zonder suiker alleen een vleugje citroen). Dat koste een euro per liter. Hij drinkt zo een paar liter weg (per dag) dus ik ben op zoek gegaan naar een alternatief. Nu koop ik 6 halve liters water met bubbels voor 70 cent, dat scheelt nogal wat per dag.

A merken alleen bier (in het weekend) en wasmiddel en shampoo, maar altijd in de aanbieding. Eerst had ik altijd pampers, maar nu eigen merk van etos, ook prima (alleen nog de nacht voor de jongste)

 
Quote
RE: Help,Ik ben een A-ddict
Smvljr  schreef op: 16-11-2013 10:54:04
Mijn man heeft vanmorgen de boodschappen gehaald,en die heeft natuurlijk alles wat lekker is meegenomen haha..laatste keer dus..vanaf maandag pin ik een week bedrag..begin maar eens met 120 euro en dan kijken of ik over kan houden,wel spannend,vind het wel leuk!Alleen deze week zit de verjaardag van mijn oudste zon er bij,dus ben bang dat ik het niet helemaal ga redden,zou wel knap zijn..taarten bak ik zelf dit keer ..


 
Quote
RE: Help,Ik ben een A-ddict
Mafkees  schreef op: 16-11-2013 10:56:50
met 120 euro moet je ver komen denk ik. voor de normale boodschappen.
ik red het net wel, maar ik mis ook een persoon 6 x per week en ik word ondertussen rijk hahhaa!

met een verjaardag erbij...poeh! succes

ik heb vrijdag een jarige, met cadeautjes, nieuwe kleding, en alle extra boodschappen....
plus de taart, die bestel ik bij de beste bakker in Utrecht, die brengt hem voor 50 euro, gaat nooit lukken binnen dat budget.

doe je best! leuke uitdaging!
 
Quote
RE: Help,Ik ben een A-ddict
Mama_anja  schreef op: 16-11-2013 11:12:15
wij hebben alleen van amerk 
rosivicee multi vit
karvan ranja
en echte cola voor als hier 1 in de diaree is 
en soms als het product goed koper is   dan het goed kpere
 
Quote
RE: Help,Ik ben een A-ddict
Mama_anja  schreef op: 16-11-2013 11:14:43
trouwens 60 euro leef geld voor 4 strx 5 
maar we houden altijd over tenzij ik veel aan ruilen doe via facebook
maar we gebruiken 52 euro daar van van de 60 

 
Quote
RE: Help,Ik ben een A-ddict
Jolanda1974  schreef op: 16-11-2013 11:15:16
Daarom hebben wij het verjaardagskrat. Hebben alles in huis, nemen af en toe wat mee en slaan dat op. Je merkt het niet op je budget maar wel als je alles in 1x moet halen. Taarten maak ik altijd zelf.
 
Quote
RE: Help,Ik ben een A-ddict
Jolanda1974  schreef op: 16-11-2013 11:17:14
En mijn man doet altijd de boodschappen en neemt echt niks meer mee dan wat er op het lijstje staat. Voor ons stukken voordeliger want ik neem vaak ook extra dingen mee. 
Dus ook een tip; Maak een lijstje en hou je eraan.. 
 
Quote
RE: Help,Ik ben een A-ddict
Smvljr  schreef op: 16-11-2013 11:17:59


Ik reken dan alleen de boodschappen.Kleding en cadeautjes niet.Cadeutjes heb ik al..en kleding hebben we allemaal niet nodig...van het voorjaar pas weer..had al en hoop op de groei gekocht voor de jongens..en ben helemaal blij met primark voor mijn jongste,daar hebben ze hele leuke dingen voor hem.
En bepaalde winkels skippen...geen  xenos of action enzo..

Normaal bestel ik ook een taart van 60 euro...nu een keer niet,bak zelf een appeltaart en cake die mijn zoon mag versieren en haal denk een vlaai bij hema erbij...hij trakteerd chippies op school..

moet lukken denk...jullie horen het wel haha
 
Quote
RE: Help,Ik ben een A-ddict
Smvljr  schreef op: 16-11-2013 11:18:00


Ik reken dan alleen de boodschappen.Kleding en cadeautjes niet.Cadeutjes heb ik al..en kleding hebben we allemaal niet nodig...van het voorjaar pas weer..had al en hoop op de groei gekocht voor de jongens..en ben helemaal blij met primark voor mijn jongste,daar hebben ze hele leuke dingen voor hem.
En bepaalde winkels skippen...geen  xenos of action enzo..

Normaal bestel ik ook een taart van 60 euro...nu een keer niet,bak zelf een appeltaart en cake die mijn zoon mag versieren en haal denk een vlaai bij hema erbij...hij trakteerd chippies op school..

moet lukken denk...jullie horen het wel haha
 
Quote
RE: Help,Ik ben een A-ddict
Smvljr  schreef op: 16-11-2013 11:21:09
een lijstje is ook handig idd..deed ik ook nooit
 
Quote
RE: Help,Ik ben een A-ddict
Mama_anja  schreef op: 16-11-2013 11:24:35
heb 4 potjes

1 voor wat er over blijft voor boodschappen geld
1 voor kids
1 voor kleding
1 voor overige 
en 1 spaarpot voor de kerk voor de jaarlijkse bijdrage te sparen 

in die van de kids kleding en overige komt elke week 2 eruro in zodat als je iets nodig heb dit uit het potje kan halen
 
Quote
RE: Help,Ik ben een A-ddict
Melissa  schreef op: 16-11-2013 14:21:43
Ik haal al mijn groente bij de groenteboer, die heeft betere kwaliteit, weet wat hij verkoop en hij is veeel goedkoper dan welke supermarkt dan ook. Ik ga 4 keer in de week naar hem toe en ik koop dan vaak de direct eetbare dingen (ik hoef geen groene bananan of kiwi's zo hard als stenen) en dan matst hij me ook nog vaak.

A-merken koop ik incidenteel, maar dat komt misschien ook omdat ik niet uit pakjes kook en wij drinken geen pakken drinken. Wij drinken ranja en daar pak ik de C-merk van , en dan degene zonder zoetstoffen, de smaak is niet echt superlekker maar het went, maar het kost 99ct e fles itt karvan cevitam die 2,35 de fles kost.

De stager hier is voor mij te duur, al is het kwalitatief echt zoveel beter, maar dat kan ik niet betalen. Dus ik haal mijn vlees bij de lidl.

Brood haal ik bij de hema, goed brood en niet te duur (ik dacht 1,25 per brood), koffiepads haal ik ook bij de hema, 20 stuks voor een euro.

Verder hier eigenlijk geen A-merken meer in huis, af en toe voor de luxr karvan cevitam, en ik vind ajax lekker ruiken om mee schoon te maken. Verder grijp ik altijd naar c_merken en af en toe een keer een B-merk. En dan nog vind ik het pittig om rond te komen met 5 personen, 2 in de luiers van 100 euro in de week. Maar het lukt me gelukkig wel elke week.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Help,Ik ben een A-ddict
Naam
Bericht