Menu
 

Topic:

keizersnede live uitgezonden !

Son  schreef op: 29-10-2013 16:15:03
Omroep MAX - operatie live

Na een openhartoperatie, een wakkere hersenoperatie en een niertransplantatie is MAX op 30 oktober om 21.25 uur op NED 1 live getuige van het begin van een leven. Tijdens de uitzending kunnen kijkers op Twitter via @operatielive vragen stellen aan de chirurgen en aanwezige deskundigen. Net als de drie voorgaande edities verzorgt Charles Groenhuijsen de presentatie.

De Keizersnede is één van de meest uitgevoerde operaties ter wereld. Het is een manier van bevallen waarbij de baby operatief via de buikwand, in plaats van via vagina, wordt verlost. Een keizersnede duurt ongeveer een kwartier maar neemt inclusief voorbereiding, hechten en de controle van het kindje ruim een uur in beslag.  

De redenen waarom er op een keizersnede wordt overgaan zijn erg verschillend. Soms heeft de oorzaak van de ingreep vooral met de moeder te maken en soms is het kind in gevaar. Een keizersnede is dan vaak de enige kans om het kind te redden. Andere redenen voor een keizersnede kunnen zijn: kans op infectie met een voor het kind gevaarlijk virus (bijvoorbeeld HIV), stuitligging van de baby of een andere ongunstige ligging.


Charles Groenhuijsen zal samen met  experts gedurende anderhalf uur toelichting geven op de operatie. Om de betrokkenheid te vergroten, is de interactie met de kijkers ook een belangrijk aspect van Operatie Live. Tijdens de uitzending kunnen de kijkers via Twitter en de website vragen stellen aan de chirurgen en aanwezige deskundigen.


 


Operatie Live wordt geproduceerd door Zodiak.



MAX: Operatie Live
Presentatie: Charles Groenhuijsen


Woensdag 30 oktober 2013, om 21.25 uur op NED 1


www.operatielive.nl

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: keizersnede live uitgezonden !
Mamsie  schreef op: 31-10-2013 13:04:21

Quote son:
Jeetje Mamsie klinkt als een trauma.
Wat naar dat kraamvisite te heftig voor je is



heel heftig, Bij Noa voelde ik alles ook op het eind, maar ik wilde erbij zijn als ze geboren werd, dat heb ik gered en daarna hebben ze me onder narcose gebracht.
Ze is 's morgens geboren en pas 's avonds heb ik haar gezien in een rolstoel want ik kon er niet met bed heen gebracht worden....
Ik had gevraagt om haar niet te wassen, helaas was ze wel gewassen...

Ik weet dat het nu beter geregeld is op die afdeling, dit was gewoon niet leuk.

Ik zelf was in die tijd kraamverzorgster, en ik weet hoe leuk zo'n kraamweek kan zijn, en bij beide bleven de meiden in het ziekenhuis, zo'n 9 weken. Dus die tijd gewoon echt gemist.

Maar goed het zijn nu heerlijke meiden hoor, maar ik merkte gisteren wel dat er veel naar boven kwam....
 
Quote
RE: keizersnede live uitgezonden !
Anna28  schreef op: 31-10-2013 13:40:50

Quote Dano:
[...]


wow jouw verhaal is heel heftig!!! zou je ooit nog wel eens voor een tweede durven gaan???? ik had het makkelijk beide keren dus voor mijn nog 10 bevallingen ( nee ik wil geen kinderen meer, twee is genoeg, maar bij wijze van spreken) als jouw verhaal hoor pfff weet niet of ik dan meer kinderen zou willen



ja, we zijn momenteel aan het kijken of we een tweede kunnen (en mogen) krijgen. Helaas kunnen wij niet via de normale weg zwanger worden dus zullen we de MMM in moeten gaan. Zo is ons mannetje ook gekomen. 
Maar het is wel spannend natuurlijk... 
Gelukkig kan ik het nu redelijk relativeren. Maar er zijn nog steeds momenten dat ik moet slikken. Zoveel jaar gewacht op een wondertje en dan via zo'n weg gekomen... het was afschuwelijk, maar het was het waard 
 
Quote
RE: keizersnede live uitgezonden !
Spatje  schreef op: 31-10-2013 13:56:13
en weten jullie wat dan het ergste is , als er mensen zeggen van fijn je een ks, sneetje , hup baby eruit en klaar

nou ik heb 3 dagen weeen gehad bij de eerste en omdat ze klem zat was het spoed, dus weeen ken ik wel

maar de pijn daarna, mennnnn, mensen vergeten dat een ks een zware buikoperatie is, en ik baal dat ik niet op natuurlijke manier kon bevallen, ik zie een ks nl niet als echt bevallen, gevoelsmatig dan
 
Quote
RE: keizersnede live uitgezonden !
Dani  schreef op: 31-10-2013 13:58:43
anna ik heb ongeveer gelijk verhaal , 21uur weenstorm , marissa dr hartslag zakte haast tot 0 , spoed ks... 1.5uur later zag ik marissa pas , en toen had mijn moeder dr helaas ook al vast gehad
 
Quote
RE: keizersnede live uitgezonden !
Spatje  schreef op: 31-10-2013 14:02:17
ja dani ook zoiets, anderen hebben je kindje eerder vast dan jezelf, dan vond ik zoooooooooo erg
 
Quote
RE: keizersnede live uitgezonden !
Myself  schreef op: 31-10-2013 14:07:00
Misschien een rare vraag hoor, maar waarom deden jullie ouders dat? Al naar je kindje kijken / vasthouden terwijl jijzelf die mogelijkheid nog niet hebt gehad?
Het is, in mijn ogen, toch niet meer normaal dat de moeder eerst zelf haar kindje wilt zien en vasthouden voordat anderen dat doen?

Mijn man is pas gaan bellen nadat ik bijgekomen was uit de narcose en ons kindje had gezien.
Had dit ook absoluut niet anders gewilt.
 
Quote
RE: keizersnede live uitgezonden !
Spatje  schreef op: 31-10-2013 14:10:03
nou ik lag al van vrijdag weeen weg te puffen en mijn man was zo doodmoe dat mijn moeder hem heeft afgelost, hij kwam terug en een paar uur daarna moest ik met spoed de ok op, hij mocht mee, heeft zelfs foto's mogen maken ondanks dat het spoed was en ik onder volledige narcose lag

mijn dochter is weggehaald en mijn man heeft haar toen naar de afdeling gebracht, waar mijn moeder inmiddels een vriendin had gebeld omdat ze zich alleen voelde en ik haar dochter met spoed werd weggebracht

mijn man kwam dus met de baby aan en tja, zeg dan maar eens dat ze de baby niet mogen pakken

ik vind sowieso dat oma's en opa's erg claimerig zijn bah
 
Quote
RE: keizersnede live uitgezonden !
Dani  schreef op: 31-10-2013 14:11:34
omdat mijn moeder heel simpel gezegt een plaat voor dr kop heeft... staat op film dat de zuster aan dr vraagt moet danielle niet eerst dr eigen kind vast houden...?? zegt ze , ooooh nee vind ze niet erg.. en rukt zo marissa uit de handen van de zuster...
 
Quote
RE: keizersnede live uitgezonden !
Pien  schreef op: 31-10-2013 14:14:08
Het was erg mooi om te zien maar ben toch zelf blij dat ik 2 keer gewoon zelf en in mijn eigen huis ben bevallen. Het herstel van een keizersnede lijkt mij erg zwaar.
 
Quote
RE: keizersnede live uitgezonden !
Nimmie  schreef op: 31-10-2013 14:17:33
Ik zag daisy ruim 3 uur later pas.

Daisy moest beandemd worden slechte start.
Ze deed niets bij geboorte. Daarna had ze 40% zuurstof nodig ander halve dag en moest dus meteen naar de couveuse afdeling en daar zag ik der pas.
Heb der mogen aaien ja. Niet vast houden niks 31 dec heb ik der pas vast gehouden ze was 29 december geboren.

Heel in het begin kon ik maar geen band scheppen niks.

Maar nu? Ola ola. Ze is me alles hoor hihi
 
Quote
RE: keizersnede live uitgezonden !
Myself  schreef op: 31-10-2013 14:20:14
Oei, da's niet leuk dan dames.
Ik zou het verschrikkelijk hebben gevonden, ben blij dat mijn man netjes gewacht heeft met bellen totdat ik bij was en onze zoon vast had.
 
Quote
RE: keizersnede live uitgezonden !
Anna28  schreef op: 31-10-2013 14:43:15
Mijn schoonouders stonden al 3 dagen op spannen, werd op zondagochtend ingeleidt dus de verwachting was dat het in de loop van die dag zou gebeuren. Maar het werd maandag, het werd dinsdag... Anna rolde over de grond van de weeen elke 3 minuten, maar geen baby... 
Toen Tim op woensdag eindelijk geboren was, en ik nog kritiek op de OK lag, was mijn man zo opgelucht en emotioneel dat hij gelijk zijn ouders heeft gebeld. Die zijn gelijk gekomen (wonen om de hoek) en Tim was toen bij papa gebracht. Hij had van papa al een flesje gehad enzo ook voordat ik hem uberhaupt kon bekijken. 
Bij een volgende wil ik dat toch echt anders hebben, heb zoveel moeite gehad met de hechting omdat ik zelf zo ziek ben geworden na de bevalling, een goede start samen had dat toch anders kunnen laten voelen denk ik. 
 
Quote
RE: keizersnede live uitgezonden !
Myself  schreef op: 31-10-2013 14:47:25
Ff een voor degene die dat gehad hebben, dat een ander je kindje eerder zag.

Ik wil niemand belegen, maar ik snap het ook echt niet van de opa's en oma's.
Ze zijn verdorie zelf ouder, hebben zelf dat moment meegemaakt, je weet dan toch hoe belangrijk dat is voor een moeder.
Ik zou echt pas op de plaatst maken, hoe graag ik het kindje ook zou willen zien.
 
Quote
RE: keizersnede live uitgezonden !
Daisy1977  schreef op: 31-10-2013 15:02:58
De gyneacoloog, mevrouw Baaij, was een van mijn gyneacologen in Goes! Grappig om haar opeens bij deze keizersnede op tv te zien.

Ik heb ook een keizersnede gehad, door wee-opwekkers en fout gezette ruggenprikken uiteindelijk onder volledige narcose met heeeeel veel spoed (hartslag L.uuk was weggevallen). Maar mijn man heeft echt goed gehandeld. We hadden dit scenario nooit besproken, maar hij heeft gewacht met bellen totdat ik wakker was en L.uuk heb gezien/gevoeld. En in de tussentijd heeft hij lekker met de kleine man huid-op-huid gezeten. Daar ben ik wel erg blij om hoor!
 
Quote
RE: keizersnede live uitgezonden !
Spatje  schreef op: 31-10-2013 16:01:44
myself ik denk dat het in de tijd van onze ouders anders was en heel gewoon dat de halve familie op de gang stond te wachten om vervolgens als een wolf op de baby te storten, nu in deze tijd denken we toch heel anders over zulk soort dingen, tenminste dat is hier bij ons wel een reden
 
Quote
RE: keizersnede live uitgezonden !
Mama Van Drie  schreef op: 31-10-2013 16:30:25
Jeetje Anna.....dan hebben ze je toch echt veels te lang laten lopen zeg, dat vind ik sowieso dat ze dat in NL doen, en dat brengt wel risico's met zich mee vind ik.

Mijn derde was een KS, ik was op een paar dagen na 40 weken zwanger, ze lag niet goed, dwars lag ze, moest op controle komen en als het dan nog niet goed lag dan zouden ze gelijk een KS doen, ik ging dus naar het ziekenhuis terwijl ik nog niet 100% zeker wist of ze een KS gingen doen ja of nee.
Dat hebben ze wel gedaan omdat ze nog steeds dwars lag ( nu nog haha) en die is prima verlopen, alleen het herstel vond ik lang en zwaar.
En de ruggenprik zetten duurde erg lang, werd me afgeraden om in de toekomst nog eens een ruggenprik te doen.
 
Quote
RE: keizersnede live uitgezonden !
Myself  schreef op: 31-10-2013 16:34:59
Oh da''s wel grappig Spatje, want ik heb juist een ander beeld door de verhalen van mijn ouders.
Toen der tijd kwamen de opa's en oma's juist later, niet zo snel als nu.
 
Quote
RE: keizersnede live uitgezonden !
Alice  schreef op: 31-10-2013 16:47:40
Jeetje meiden, wat een schrijnende verhalen lees ik hier. Lijkt me absoluut vreselijk als anderen je kindje eerder vast hebben. 
voor jullie! 
 
Quote
RE: keizersnede live uitgezonden !
Liefje  schreef op: 31-10-2013 19:17:13
Hier ook 2 x een ks en bij mijn zoon moest k ook een tijd wachten voor hem weer kon zien bij dochter was protocol inmiddels veranderd maar helaas ze kwam eerder dan de geplande ks en dan wordt t als spoed gezien...

Volgens mij hebben mijn ouders mijn zoon ook gezien voordat ik terug was want de papa liep met hem terug naar mijn kamer maar dat vind ik niet erg.

Bij dochter ging t ook anders mijn grote wens was te zien hoe broer en zusje elkaar zouden zien en toen liep ik leeg maar ach ze zijn gezond denk ik dan en de rest maakt niet uit
 
Quote
RE: keizersnede live uitgezonden !
Mama_anja  schreef op: 31-10-2013 19:25:25
heb beide meiden 1e met gewone bevalling en 2e met spoed ks  veel later gezien 
de 1e is  smiddags tegen vier uur geboren savonds pas om  uur of 9 gezeien mocht haar niet vast houden liefst niet eens aan komen
2e heb ik ergens in de middag gezien mocht ik ook aan komen 
lag dag er na bij mij op de kamer
 
Quote
RE: keizersnede live uitgezonden !
Mamsie  schreef op: 31-10-2013 20:02:20

Onze ouders zijn wel gebeld door Andre maar zijn niet gekomen, omdat het zo heftig was.
Bij Lisa zijn ze wel de dag daarna gekomen, en bij Noa ook trouwens.
Lisa heb ik pas na 2 weken kunnen vasthouden, zo lang heeft ze aan de beademing gelegen.
Noa heb ik pas 's avonds gezien, en had echt als eis dat ze haar niet zouden wassen, maar daar hebben ze zich niet aangehouden...met zwitsel en al.
Noa kreeg 's avonds koorts en mocht ook niet uit de couveuze, vreselijk vond ik dat.
Maar goed ik knuffel ze nu maar elke dag

 
Quote
RE: keizersnede live uitgezonden !
Senna  schreef op: 31-10-2013 20:09:49
Verdrietig om dit allemaal te lezen

Thomas mocht na zijn geboorte op mijn buik maar gelukkig vroeg ik tijdens het persen voor de placenta of ze hem van mijn buik wilden halen. (Placenta stond op scheuren en ik bloedde leeg). Toen de verpleegkundige hem pakt merkte ze dat hij niet meer ademde.
Dat was om half 2 's nachts. Om 6u mocht ik door het couveuzeraampje zijn handje aaien. Later die ochtend mocht ik hem gelukkig even bij me om te snuffelen en te genieten tussen alle draadjes door.
 
Quote
RE: keizersnede live uitgezonden !
Spatje  schreef op: 31-10-2013 20:15:16
ohh senna, een geluk bij een ongeluk dus
 
Quote
RE: keizersnede live uitgezonden !
Gewoon Ik  schreef op: 31-10-2013 20:16:33
Ik moest 4 dagen na mijn ks met spoed weer onder het mes omdat mijn darmen niet op gang wilde komen. Leek inmiddels wel zwanger van een drieling. Tijdens de operatie nleek dat er een knik in mijn darm zat. Na 17 dagen mocht ik gelukkig naar huis.

De tweede werd gelukkig geboren zonder ks maar ik scheurde wel van voor naar achter uit 
 
Quote
RE: keizersnede live uitgezonden !
Mamsie  schreef op: 31-10-2013 20:22:53
tjonge Senna....
Dat is heftig zeg!

Gewoon ik...tjonge dat is ook wat.

Ik ben inmiddels al verschillende keren aan mijn darmen geopereerd, ik heb een darmziekte die ze niet kennen, maar heb ook twee keer een ileus gehad door verklevingen aan de dikke darm door de keizersnee.
Ik vind het nogal wat als mensen zelf voor een keizersnee kiezen zonder voorgeschiedenis....
Het is niet zomaar iets!
Een grote buikoperatie
 
Quote
RE: keizersnede live uitgezonden !
Senna  schreef op: 31-10-2013 20:26:20
Heftig, gewoon ik!

Heb bij de nacontrole gevraagd wat er gebeurd zou zijn als ik hem niet van mn buik had gewild.
Dan zouden ze het ws pas na de uitdrijving van de placenta gemerkt hebben, zo'n 10 minuten later en te laat. Bizar idee!

Heb ook nog moeite met kraambezoeken, ben (gezond) jaloers op mensen met een fijne kraamtijd en verdrietig dat onze kraamtijd bij allebei geen feest was.
Maar wel dolblij met onze rijkdom
 
Quote
RE: keizersnede live uitgezonden !
Alice  schreef op: 31-10-2013 20:52:41
Jeetje Senna.. 
Volgens mij wist je dat gewoon ergens.. een engeltje die mee keek ofzo en je dat influisterde. 
Poeh...
 
Quote
RE: keizersnede live uitgezonden !
Senna  schreef op: 31-10-2013 20:55:33
Denk t niet Alice. Maar was toen een heftige situatie. Ik lag in een enorm bloedbad en die placenta moest er uit omdat het er uit bleef gutsen.
Ik moest persen met alles wat ik had terwijl de vpk op mijn buik meeduwde en de vk de placenta begeleidde. Er was gewoon geen ruimte om hem op mijn buik te houden, ik zou hem fijngeperst hebben
 
Quote
RE: keizersnede live uitgezonden !
Alice  schreef op: 31-10-2013 20:58:54
Helse situatie Senna..  wat een paniek moet dat geweest zijn.. brr.. krijg het er koud van
 
Quote
RE: keizersnede live uitgezonden !
Senna  schreef op: 31-10-2013 21:05:46
Dat was het idd.
Zoals veel situaties die ik hier lees.
Maakt me verdrietig om allemaal te lezen, maar gelukkig loopt het vaak goed af
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op keizersnede live uitgezonden !
Naam
Bericht