Menu
 

Topic:

betalingsregeling belasting hoe gaat dat

Pacific  schreef op: 24-10-2013 11:36:40
Wij kregen deze week tot onze schrik 2 behoorlijk aanslagen. Mn man moet meer dan 3000 euro terugbetalen en ik bijna 7000. Dit 3000 hadden we op gerekend dat had de boekhouder al aangegeven in juni. Dus geld opzij gelegd en voorschot gevraagd van het vakantie geld en die is dus betaald. Maar nu kreeg ik gister dus ook een aanslag, echt een absurde. Wij hebben een aantal jaar in het buitenland gewoond, ik heb daar nooit gewerkt, geld van de belasting gekregen oid. Ook nooit iets over gehoord. Inmiddels alweer een tijd woonachtig in Nedl. en kreeg ik na een jaar ineens een bealstingdeurwaarder aan de deur.Ik gelijk gbeld want wist totaal niet waar het over ging en dat wist het kantoor in Nedl. ook niet. Ik kreeg uitstel en moest bezwaar aantekenen bij het buitenlandse kantoor, gedaan en nooit meer wat gehoord. Maar nu krijg ik dus een brief dat uitstel niet langer wordt verleend. Ik moet nu dus iets gaan betalen en heb geen idee waarom en volgens mij klopt het van geen kanten. Ik heb nooit een brief gekregen wat het precies inhoudt.

Maar goed, probleem is, het is de belasting dus je zal toch moeten betalen binnen 10 dgn.. En wil dat doen dmv een regeling, maar nu zie ik dat de max regeling maar 12 mnd is. Maar dat gaat toch niet??

Iemand van jullie ervaring wat ik nu het beste kan doen??? Zijn er andere regelingen mogelijk bij de belasting?
 
Quote
Navigatie
RE: betalingsregeling belasting hoe gaat dat
Kolibrie  schreef op: 24-10-2013 11:38:33
Ik zou eerst willen weten wat het is... Ik zou niet betalen voor iets waarvan ik niet weet wat het is...
 
Quote
RE: betalingsregeling belasting hoe gaat dat
Pacific  schreef op: 24-10-2013 11:43:56
Nee zo denk ik ook. Maar belasting heeft daar toch macht in. Betaal je niet leggen ze gewoon beslag. Het is niet zo dat het via een kantrechter gaat.

bealsting in Nedl. weet het ook niet, ze hebben alleen de opdracht van betalen. 

maar als iemand advies hierover heeft hoor ik het graag. Misschien is er nog weg waar ik niet aan denk!
 
Quote
RE: betalingsregeling belasting hoe gaat dat
Onsjanneke  schreef op: 24-10-2013 11:45:56
Idd, even bellen en uitleg vragen.

Zeggen dat je in het buitenland woonde, en dat dit iets van jaren terug is waar jij nooit een deugdelijke brief over ontvangen hebt. (je hebt wel WAT gehoord via de deurwaarder en het tekenen voor uitstel, dat zal ook bij hen bekend zijn, je kan dus niet doen alsof je van NIETS wist).

En zelf met een tegenvoorstel komen. Ze hebben echt liever iemand die de termijnen zeker weten kan voldoen dan iemand die na 2 maanden al achterloopt met de betalingsregeling.
 
Quote
RE: betalingsregeling belasting hoe gaat dat
Ivy  schreef op: 24-10-2013 11:46:51
Ik zou ook eerst willen weten wat het is en waarvoor.  Dan laten checken door iemand of dat klopt en aan de hand daarvan contact opnemen met de belastingdienst.

Het lijkt mij nogal wonderlijk dat jij 7000EUR zou moeten betalen als je geen inkomsten had. 

Wij wonen in het buitenland en als we een regeling wilden treffen, stuurden we geen een voorstel.  Daar konden ze dan toch weinig tegenin brengen.  Geen idee hoe het werkt als je in NL woont.

Wij hebben vorig jaar 3 belastingaanslagen gekregen over tijd in het buitenland.  Flinke bedragen, maar er klopte niets van.  Na bezwaar ingediend te hebben, kregen we te horen dat we ze niets schuldig waren.  Maar, wij wonen nog steeds in het buitenland, dus ze kunnen bij ons geen loonbeslag leggen of wat dan ook.  Misschien kunnen ze het trouwens wel, maar die moeite gaan ze niet zomaar nemen.  In NL is dat anders...  Hopelijk heeft iemand hier een goede tip!
 
Quote
RE: betalingsregeling belasting hoe gaat dat
Son  schreef op: 24-10-2013 11:49:37
Als je ze belt en uitleg vraagt dan helpen ze je wel hoor.
En betalingsregeling wordt ook echt niet moeilijk om gedaan.
 
Quote
RE: betalingsregeling belasting hoe gaat dat
Nala  schreef op: 24-10-2013 11:57:01
Even bellen inderdaad, naar mijn weten komen ze eerst zelf met een voorstel van zoveel per maand in 24 maanden.
Tenminste met toeslagen wel zo, nu zal dat bij jullie niet om toeslagen gaan.

Vind het maar vreemd dat jullie geen beschikking hebben, zou daar echt achteraan gaan.
 
Quote
RE: betalingsregeling belasting hoe gaat dat
Pacific  schreef op: 24-10-2013 12:03:51
grr laptekst getikt, vergeten naam in te vullen.

dus nog maar een keer:


De deruwaarder was van het kantoor in nedl. Ik wist niks van de vordering totdat ik deruwaarder aan de deur kreeg. Ik heb toen gelijk gebeld naar het kantoor in Nedl. ook zij konden me neit vertellen waar het over ging. Ze hadden de info niet, alleen opdracht van de vordering. Ik kreeg toen uitstel zodat ik bezwaar kon indienen bij het kantoor in het buitenland. Dat heb ik toen gedaan en nooit meer wat gehoord. Totdat ik gister de brief kreeg. 

Ik weet dus nog steeds niet waar het over gaat. Het kantiir in nedl is dus op de hoogte hoe eea is verlopen aangezien ik gelijk contact met ze heb opgenomen. Maar nu dus deze brief dat ik moet betalen binnen 10 dgn. termin van 12 mnd dat is 588 euro pm. Dat kan toch niet??? dat hebben we nieteens over pm nadat alles lasten zijn betaald.

 
Quote
RE: betalingsregeling belasting hoe gaat dat
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan En Jim
  schreef op: 24-10-2013 12:38:58
Met de belasting is niet veel mogelijk. Allemaal standaaard regelingen. Jammer want mensen willen wel betalen maar kunnen niet altijd.

Maak bezwaar, uitstel... en ga tijd rekken.

Mijn bezwaar werd twee maal afgewezen, 8 maanden later .. gingen zij toch akkoord. Hierdoor had ik wel extra tijd gehad ;-)

 
Quote
RE: betalingsregeling belasting hoe gaat dat
Ma Dalton  schreef op: 24-10-2013 13:41:22
Pacific, ook nooit dat ellendige dikke pak van de belastingen doorgewerkt?bij vertrek nasr buitenland? Ik zou nu bureau buitenland bellen. En overleggen.
 
Quote
RE: betalingsregeling belasting hoe gaat dat
Suusmv3  schreef op: 24-10-2013 13:48:53
en anders afspraak maken bij een belastingskantoor en met al je papieren daar heen gaan en het laten uitzoeken en net zolang blijven zitten tot je antwoord hebt?? 
 
Quote
RE: betalingsregeling belasting hoe gaat dat
Pixie  schreef op: 24-10-2013 13:58:26
idd even bellen. En hoe krom ook je moet wel gaan betalen. Als je bezwaar indient en het blijkt dat jij gelijk hebt krijg je dat geld gewoon terug.

 
Quote
RE: betalingsregeling belasting hoe gaat dat
Deborah  schreef op: 24-10-2013 14:34:10
Nog nooit betaald bij bezwaar.

Destijds bij een dwangbevel, bezwaar gemaakt. Krijgt geen antwoord retour. En je hoort er nooit meer wat van.
Zij hebben niet alles op orde.

Laatste dag van betaal mogelijk je brief versturen. Probeer zoveel mogelijk tijd te trekken.
Zodat jij tijd krijgt...
Ik weet dat er uitzonderingen mogelijk zijn bij inkomensten belasting bv een gedeelte betalen en daarna in drie jaar. Dat ging bij haar om 30000 euro.
 
Quote
RE: betalingsregeling belasting hoe gaat dat
Deborah  schreef op: 24-10-2013 14:36:54
Bij mijn vriendin waren zij nalatig geweest papieren kwijt geraakt... traag of niet gereageerd. Was toen jarenoverheen gegaan en opeensstond iemand voor de deur.
 
Quote
RE: betalingsregeling belasting hoe gaat dat
Pacific  schreef op: 24-10-2013 15:08:39

Quote Smvn&d:
Dan gaat het ws over inkomste belasting, dat is de enige die je in MAX 12 maanden mag betalen.
Wij hebben het ook eens gehad.. Was ook niet duidelijk waarvoor, maarja de belasting he, dus je zal moeten betalen.
Wij moesten iets van 300 euro per maand gaan betalen 12 maanden lang.. nou dat zal vor jou dus het dubbelen zijn
En ze wijken er echt niet vanaf, 12 maanden is de max helaas.



Klopt, dat had mn man dus ook. Maar doordat we dat wisten en zn werkgever meewerkte konden we dat betalen. Dus denk je het gehad te hebben krijg je dit ineens weer. 

er staat zelfs niet bij of het inkomstenbelasting is, belasting kan me dat zelfs niet vertellen. Kantoor in het buitenland heb ik gebeld, ook daar zeggen ze verder niet veel. Alleen dat ik al bezwaar had moeten maken binnen 6 weken nadat de aanslag kwam. Maar die heb ik nooit van hun ontvangen/betekent oid. Vanaf dat de deruwaarder aan mn deur stond heb ik er gelijk achteraan gezeten en bezwaar gemaakt. Volgens het kantooor in het buitenland was het te laat en daarom moet ik betalen. Ze kijken niet eens verder.Krijg ook geen bewijs dat ik het al eerder zou hebben gehad


Ik betaal nu voor iets en heb geen idee waarom

Aangezien mn man toendertijd in nedl werkte heeft hij hier belasting afgedragen in het buitenland altijd alles netjes ingevuld.  Ik heb daar nooit gewerkt of iets van ze ontvangen en dan krijg ik zo'n aanslag. Heel vaag

 
Quote
RE: betalingsregeling belasting hoe gaat dat
Pacific  schreef op: 24-10-2013 15:10:08

Quote Ma dalton:
Pacific, ook nooit dat ellendige dikke pak van de belastingen doorgewerkt?bij vertrek nasr buitenland? Ik zou nu bureau buitenland bellen. En overleggen.



Ik niet mn man wel, en alels met een potloodje pfff

Kantoor butienland wekt  niet mee, geven geen info moet gewoon betalen,  ze hebben het overdragen en zoek het maar uit, daar komt het op neer
 
Quote
RE: betalingsregeling belasting hoe gaat dat
Onsjanneke  schreef op: 24-10-2013 15:22:18
Maar ze kunnen dan toch de allereerste aanslag nogmaals naar je opsturen (of een kopie daarvan), dan weet je iig waar het over gaat.

En bezwaar aantekenen tegen deze vordering, omdat je die eerste aanslag nooit ontvangen hebt. De bewijslast daarvan ligt bij hun...niet bij jou.

Niet zomaar iets tekenen of betalen waar je het fijne niet weet. Dat zij hun zaakjes niet op orde hebben is niet jouw fout.
 
Quote
RE: betalingsregeling belasting hoe gaat dat
Bettie  schreef op: 24-10-2013 15:30:29
Als zij geen info geven, zou ik niet betalen. Jij hebt recht op informatie. Het blijkt dat zij dat niet gegeven hebben (want je hebt niets ontvangen).

Dus wat ik zou doen....brief schrijven (desnoods aangetekend) dat je een betalingsbevel hebt ontvangen. Dat ondanks herhaalde verzoeken het nog steeds niet duidelijk is waarvoor je moet betalen. Dat je op dit moment de betaling opschort totdat zij aan hun verplichting hebben voldaan om alle informatie hieromtrent te verstrekken.

Vergeet vooral niet om in die brief duidelijk te vermelden dat je de betaling opschort!!!
 
Quote
RE: betalingsregeling belasting hoe gaat dat
Ivy  schreef op: 24-10-2013 17:22:08
Ze maken echt fouten bij de belastingdienst, dus niet zonder meer betalen.  Wat Bettie schrijft, lijkt me goed advies!
 
Quote
RE: betalingsregeling belasting hoe gaat dat
Pacific  schreef op: 25-10-2013 08:18:34
Ik weet inmiddels dat het om personenbelasting gaat. maar verder dus niks, kreeg alleen dit door.
 
Quote
RE: betalingsregeling belasting hoe gaat dat
Pacific  schreef op: 25-10-2013 08:19:26
is overigens hetzelfde als inkomstenbelasitng, maar ik heb nooit gewerkt en dus ook geen inkomen gehad
 
Quote
RE: betalingsregeling belasting hoe gaat dat
Ano  schreef op: 25-10-2013 08:45:53
Hoi 
De kans dat je dit gaat winnen is heeeeeel klein. Ik ken wel iemand die dit soort zaken voor haar werk regelt. Zij is niet gratis natuurlijk, maar wel goedkoper en rechtvaardiger voor je gevoel. Zij is fiscaal juriste. Mocht je meer willen weten dan hoor ik het wel.
 
Quote
RE: betalingsregeling belasting hoe gaat dat
El64  schreef op: 25-10-2013 09:25:19
Ik heb nog nooit van personenbelasting gehoord toen ik via google zocht komt er alleen van belgie.Ben je belg of heb je daar gewoont?
 
Quote
RE: betalingsregeling belasting hoe gaat dat
Ivy  schreef op: 25-10-2013 09:42:03

Quote pacific:
is overigens hetzelfde als inkomstenbelasitng, maar ik heb nooit gewerkt en dus ook geen inkomen gehad



De kans dat je dit gaat winnen is heel groot!  Als je in een Europees land hebt gewoond, hoef je maar in 1 land belasting te betalen en je kunt kiezen waar je dat doet.

Wij hebben onterecht aanslagen gekregen, omdat we niets naar NL hebben ingestuurd (ook geen formulieren van hen gekregen).  Ze hebben toen 1 of ander bedrag uit de lucht geplukt.  Wij hoefden toen alleen aan te tonen dat we belasting in het buitenland hadden betaald en alle aanslagen waren van de baan.  De belastingdienst vult vaak gewoon zelf gaten in dossiers op.  Ze kijken dan niet of ze wel of niet terecht zijn.
 
Quote
RE: betalingsregeling belasting hoe gaat dat
Mama_anja  schreef op: 25-10-2013 16:51:20
bezwaar aan tekenen en kijken wat er uit komt
 
Quote
RE: betalingsregeling belasting hoe gaat dat
Moniquemvjent  schreef op: 26-10-2013 08:57:31

Quote Ivy:
[...]

De kans dat je dit gaat winnen is heel groot!  Als je in een Europees land hebt gewoond, hoef je maar in 1 land belasting te betalen en je kunt kiezen waar je dat doet.

Wij hebben onterecht aanslagen gekregen, omdat we niets naar NL hebben ingestuurd (ook geen formulieren van hen gekregen).  Ze hebben toen 1 of ander bedrag uit de lucht geplukt.  Wij hoefden toen alleen aan te tonen dat we belasting in het buitenland hadden betaald en alle aanslagen waren van de baan.  De belastingdienst vult vaak gewoon zelf gaten in dossiers op.  Ze kijken dan niet of ze wel of niet terecht zijn.



Dit heet een ambtshalve aanslag, die krijg je als je verplicht bent om een aangifte in te dienen, maar dat niet doet. Als je dan niet reageert op de herinneringen en aanmaning om aangifte te doen, dan gaat de inspecteur zelf een aanslag aan je opleggen. 

Pacific, een aantal vraagjes, heb jij de aanslag gekregen of je man? Die hoge van 7000 euro? Die aanslag is die van het jaar dat jullie naar het buitenland zijn gegaan. Je geeft aan dat je man toen wel aangifteformulieren heeft ingevuld. Heeft hij 1 of 2 formulieren ingevuld? 
Als je weet om welk jaar het gaat, zou je eens bij de belastingtelefoon kunnen navragen of je in dat jaar aangifteplichtig was en of er ook een aangifte is ingevuld....wellicht dat ik je dan iets verder kan helpen....


 
Quote
RE: betalingsregeling belasting hoe gaat dat
Ivy  schreef op: 26-10-2013 10:07:28

Quote MoniquemvJenT:
[...]

Dit heet een ambtshalve aanslag, die krijg je als je verplicht bent om een aangifte in te dienen, maar dat niet doet. Als je dan niet reageert op de herinneringen en aanmaning om aangifte te doen, dan gaat de inspecteur zelf een aanslag aan je opleggen. 





Het was idd een ambtshalve aanslag, maar wij hebben nooit iets van de NL belastingdienst gekregen.  Geen formulieren en al helemaal geen aanmaningen.  Zelfs geen aanslagen, want we zijn er bij toeval achter gekomen, doordat we een hele rare brief van de SVB kregen.  Toen hebben we zelf contact opgenomen met de belastingdienst  (die wel wisten waar we wonen, omdat we over het jaar ervoor wel een formulier hadden gekregen) en toen hoorden we dat er belachelijk veel te betalen was.  Was dus helemaal niet zo.  We hebben toen dus wel formulieren toegestuurd gekregen en die zijn toen verwerkt en nu krijgen we uiteindelijk dus geld terug.  Weet niet eens precies hoe het zit en over welk jaar, maar dat is de eindrekening.  Vanaf 2010 hebben we niets meer met NL te maken en nu zijn we zelfs geen NL-ers meer  

Bij de belastingdienst zeggen ze geen idee te hebben waarom ze ons geen formulieren meer hebben toegestuurd vanaf een bepaald jaar.  Wij waren ons van geen kwaad bewust, omdat we hier in België keurig netjes belastingformulieren inleverden.
 
Quote
RE: betalingsregeling belasting hoe gaat dat
Moniquemvjent  schreef op: 27-10-2013 08:00:45
Mooi dat het voor jullie nu helemaal opgelost is Ivy. Wel vervelend dat het zoveel rompslomp is geweest. 

Pacific, ik hoop dat dit voor jullie ook aan de orde is...en dat het voor jullie ook op die manier opgelost gaat worden. 
 
Quote
RE: betalingsregeling belasting hoe gaat dat
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 27-10-2013 17:18:44

12 maanden is niet de max hoor. Wij moeten ook een aanslag terugbetalen, iets van 1500 euro, dus tov jou een klein bedrag en wij mogen het in 18 maanden terug betalen. Het ligt eraan wie je aan de telefoon krijgt. Je moet het schriftelijk aanvragen en goede argumenten waarom je het niet in 12x kan betalen en als je dan de goede aan de telefoon krijgt dan mag je er langer overdoen. Hier mochten we zelfs nog een aantal maanden wachten met beginnen met betalen.

 
Quote
Navigatie


Reageren op betalingsregeling belasting hoe gaat dat
Naam
Bericht