Menu
 

Topic:

kind weigert te eten

A  schreef op: 23-10-2013 08:53:59
wie heeft dit ook meegemaakt. Dat je kindje weigert te eten?

ons kindje groeit niet goed, daarvoor lopen we bij het ziekenhuis. Hij at altijd wel goed. Niet heel veel maar kon als hij iets echt lekker vond echt schransen dan at hij de oren van het hoofd.

omdat hij toch niet goed groeide wilde ze hem aanvankelijk sondevoeding toedienen, maar daar heb ik vanaf gezien omdat hij zelf wel eet.

Nu krijgt hij nutridrink en frebini drink voeding in een fles, hij moet er 2 flesjes naast zijn overige voeding.
Maar de laatste 2 weken eet hij niks. Drinken doet hij wel goed. Voorheen at hij het beleg van zn brood. at hij met avondeten het vlees wel op. Maar nu probeert hij het niet eens. Hij eet echt 0,0

gister de kinderarts gebeld, deze is met vakantie deze week. Toen de dietiste gebeld, zij heeft het nu opgeschroefd nu mag ik meer voeding bestellen en gaat hij dus 4 a 5 flesjes drinken op een dag wat hij maar opkan. En wordt dat de komende dagen zijn voeding en dan als de kinderarts volgende week terug is, in overleg met de kinderarts wil de dietiste vanaf volgende week proberen om hem die voeding neit meer te geven maar kijken als hij honger heeft toch gaat eten. wie heeft dit ook meegemaakt? ik zie dit niet zitten ik weet hoe een stijfkop het is zie hem dan echt niet gaan eten. Of misschien wel als hij echt honger krijgt ik weet het niet hun zullen het wel weten maar ben wel eens benieuwd zijn er meer moeders die soortgelijks meegemaakt hebben?

 
Quote
Navigatie
RE: kind weigert te eten
Wanouk  schreef op: 23-10-2013 09:01:48
Hoe oud is je kindje? Er kunnen zoveel redenen zijn voor een kind om niet te willen eten.
Misschien buikpijn, (verborgen) reflux, ontstoken slokdarm, teveel maagzuur.

Ik heb een keer een docu gezien over een meisje die ook niet wilde eten, zij was 7 jaar geloof ik. 
Die hebben ze ook 'gedwongen' aan het eten gekregen. Ze kreeg geen sondevoeding meer, maar kreeg wel vaster voedsel aangeboden.
Dit was wel een extreem geval, ik hoop dat je kinderarts andere oplossingen weet.
Veel sterkte.
 
Quote
RE: kind weigert te eten
Ingrid  schreef op: 23-10-2013 09:10:34
Mijn kind is een voedselweigeraar alleen 1 verschil met jou kind. Wij kwamen nooit verder dan 1 of 2 hapjes. We hebben hem op de been gehouden met de fles die hij ook minimaal dronk. Hij groeide ook niet meer. En zijn over gegaan naar nutridrink en fantomalt. Dit werkte ook niet. Toen hij 2 jaar en 3 maanden was woog hij net 9,5 kilo en lag hij de hele dagen alleen maar. De artsen zijn toen gelukkig over gegaan op sondevoeding. Dit krijgt hij nu al een jaar. Helaas groeide hij op een gegeven moment ook niet meer en is de sondevoeding weer opgehoogd. Van de zomer begon hij met hapjes te eten na het bezoeken van een vrouw die paranormaal begaafd is. Helaas ook weer gestopt omdat hij zoveel sonde voeding krijgt. We zijn nog vollop met onderzoeken bezig.

Hij is nu 3 jaar en 3 maanden , weegt nu door de sonde voeding 12 kilo. en is 92 cm.
 
Quote
RE: kind weigert te eten
Ingrid  schreef op: 23-10-2013 09:12:29

Quote wanouk:
Hoe oud is je kindje? Er kunnen zoveel redenen zijn voor een kind om niet te willen eten.
Misschien buikpijn, (verborgen) reflux, ontstoken slokdarm, teveel maagzuur.

Ik heb een keer een docu gezien over een meisje die ook niet wilde eten, zij was 7 jaar geloof ik. 
Die hebben ze ook 'gedwongen' aan het eten gekregen. Ze kreeg geen sondevoeding meer, maar kreeg wel vaster voedsel aangeboden.
Dit was wel een extreem geval, ik hoop dat je kinderarts andere oplossingen weet.
Veel sterkte.



Mijn zoontje is helaas zo'n extreem "geval" , helaas durven de eetteam hem niet te behandelen omdat hij nog te zwak is.
 
Quote
RE: kind weigert te eten
A  schreef op: 23-10-2013 09:41:41
mijn kindje is 22 maand oud. Hij is nu 76 cm en bijna 8 kilo.

we zitten nu een jaar in de onderzoeken waarom hij zo weinig groeit.

heftig ingrid. ik hoop dat het gauw beter gaat met je kindje.

ik ben blij dat hij de flessen nutridrink en frebine drink wel goed leeg drinkt. zo hoop ik sondevoeding toch niet nodig zal zijn of eerst nog niet nodig zal zijn bij ons kindje.

ik denk zelf dat hij gestopt is met eten omdat hij ziek is geweest en toen overgegeven heeft. Hij was hierdoor erg geschrokken. Zou het kunnen dat hij door het spugen geen eten meer durft. ik weet het niet.

 
Quote
RE: kind weigert te eten
Femke  schreef op: 23-10-2013 09:43:28
hmm denk als je hem zijn calorieen gaat geven in nog meer pakjes dan gaat hij toch helemaal zelf niet meer eten, 2 pakjes is best veel en ze zijn best machtig...dat is dus het nadeel van die pakjes en van sondevoeding, je krijgt dan al zoveel meer binnen, dat het zeker de hongerprikkel gaat remmen, zou toch zonde zijn dat hij door alle extra calorieen niet meer gewoon kan eten, dan heb je cht een eetprobleem..maar idd hoe oud is je kindje...? Ik zou mijn kind toch proberen op allerlei manier tocvh zijn calorieen binnenkrijgt, als hij wel het beleg eet, nou dan zou ik dubbel beleg geven. Hij eet wel savonds zijn vlees, tja wij maken van elke stukje vlees een taartje, stukje aardappel erop en een doperwt. Leker roomboter gebruiken, volle melk, lekkere vla als toetje...Ik moet het hier ook zo doen, kids zijn nu behoorlijk mager en als ik dit niet doe hebben ze ondergewicht, netals hun vader. Ook regelmatig chippies etc, stukjes kaas tussendoor, koekjes...veel sterkte ermee, maar als je een kind hebt wat wel gewoon eten in zijn mond verdraagt als is het niet een brede smaak zou ik daar veel meer mijn energie opzetten dan aantevullen met pakjes calorieen...maar misschien ken ik je hele verhaal niet en had je alles al geprobeerd en heb je geen keuze meer....Heel veel sterkte met je weigeraar! 
 
Quote
RE: kind weigert te eten
Ingrid  schreef op: 23-10-2013 09:59:02
Is hij gestopt met eten na dat hij ziek is geweest? Dan zou ik niet 4 a 5 flesjes nutridrink gaan geven. Maar eettherapie gaan starten. Bij ieder stukje in zijn mond belonen. Kijk maar eens op de site van seyscentra daar staat een filmpje op hoe ze je kind daar weer leren eten. Misschien dat een logopedist en speltherapeut je kan helpen. Hij moet weer vertrouwen in eten krijgen. Die flesjes zorgen dat er geen hongergevoel meer is. Probeer maar eens een half flesje zelf te drinken. Je zit echt vol.

Ik zou geen genoegen nemen met alleen nutridrink. Want hoe langer hij alleen dat neemt hoe groter je probleem gaat worden. Mijn zoontje heeft nooit vast voedsel geaccepteerd.

je kan zelf ook eetteams bellen. Ik heb er heel veel afgebeld maar omdat hij veel te zwak is/was willen ze hem niet behandelen.
 
Quote
RE: kind weigert te eten
Alice  schreef op: 23-10-2013 10:08:25
En misschien laten likken aan eten om te beginnen... verder niet dwingen, maar een weekje laten doen. Dat steeds toejuichen. 
Als dat goed gaat en hij moet er zelf ook om lachen enzo.. een stapje verder gaan.. even helemaal een stukje in de mond houden. Hoeft niet te kauwen of door te slikken, gewoon even in de mond.. Dat een tijdje doen en zo steeds een stapje verder..?
 
Quote
RE: kind weigert te eten
Mama_anja  schreef op: 23-10-2013 14:42:24
misschien te veel calorien 
hier ook een meisje die slecht groeide heeft wel een sonde gehad ( ging gewone (opvolg) melk door) want van die andere  zooi spuugde ze of at ze niet meer  voldoende 
want door die calorien zitten ze  snel vol en rond de 2e verjaardag neemt de eet behoefte sowiso af onze dochter eet nu meer nog niet veel maar genoeg ze is bijna 4 en is nu 13 kilo bij 95 cm dus niet erg groot
 
Quote
RE: kind weigert te eten
Monica Mv 2  schreef op: 23-10-2013 17:40:29

Ik heb ook een eet weigerende dochter van 10 jaar, maar bij haar is er wel een medische oorzaak. Zij zit 24 uur per dag aan de sondevoeding.

Nu de laatste paar jaar zie ik pas hoeveel kinderen er op lucht groeien en niets eten. De ene doktert, de ander niet. Bij heel veel is autisme de oorzaak, bij een aantal andere is er geen oorzaak bekend.

Enige wat ik je kan meegeven, die nutri drink en sv is ontzettend machtig en vult dat het verrekt, ik zou daar toch wel zuinig mee zijn hoor.


Succes

 
Quote
RE: kind weigert te eten
Biancamvnmd  schreef op: 23-10-2013 18:06:32
Ik heb hetzelfde mee gemaakt. 
Mijn meisje waser ook vaak ziek bij.
Ze heeft van januari 2013 tot juli 2013 nutrinidrink multifibre gekregen ze kwam wel aan maar at toen helemaal niets meer.
Ben er mee gestopt en ze eet weer goed

Ik hoop dat jou kindje ook weer goed gaat eten.
 
Quote
RE: kind weigert te eten
Biancamvnmd  schreef op: 23-10-2013 18:11:12
Mijn meisje is trouwens ook 22 maanden oud en haar vinden ze met haar net over de 13 kilo ook te licht.
Dit omdat ze ook nog eens 1m01 is en ze dus eigenlijk 15 kilo hoort te wegen bij haar lengte.
Maar ik denk dat dit gewoon mijn dochter haar bouw is erg lang en slank.
 
Quote
RE: kind weigert te eten
Biancamvnmd  schreef op: 23-10-2013 18:14:30
Het eetteam wil haar trouwens in december weer terug zien en kijken of ze een andere dieet nodig heeft als ze niet goed aankomt.
Tja we zien wel.
Kinderen bewegen ook en zitten niet stil.
Dat moeten ze ook meerekenen. 

 
Quote
RE: kind weigert te eten
Krumelke  schreef op: 23-10-2013 22:35:57
mijn eerste reactie is ook minderen met de calorieen anders is er ook geen reden (anders dan smaak) om te eten voor je kindje.

hebben ze de nieren al eens nagekeken? ken toevallig iemand met een kindje dat nauwelijks aankomt. weegt nu met sonde 10 kg met 26 mnd. ze heeft een erfelijke aandoening aan haar nieren waardoor het zo is.
 
Quote
Navigatie


Reageren op kind weigert te eten
Naam
Bericht