Menu
 

Topic:

Bv vraag

Ano  schreef op: 21-10-2013 00:25:54
Hier geef ik voor t eerst borst voeding, gaat erg goed.
drinkt goed om de 3 u alleen wil ze s nachts continu bij mij aan de borst, ik hoor haar dan niet slikken
maar ze ligt dan vredig te sabbelen.
het probleem is dat wij zo niet slapen

hebben er hier mama s ervaring mee?
sliepen jullie met het kindje aan de borst?
 
Quote
Navigatie
RE: Bv vraag
Tanja Mv J.m.n  schreef op: 21-10-2013 00:43:18
Ik zou kijken of ze een speentje wil .
Sabbelen lijkt me niet echt goed voor je tepels .
 
Quote
RE: Bv vraag
Ano  schreef op: 21-10-2013 01:39:48
oke de kraamhulp raadde dat af vind het erg. Vervelend doe nu voor de 3e nacht geen oog di ht alleen overdag 1 uur
 
Quote
RE: Bv vraag
Cora38  schreef op: 21-10-2013 07:10:37
Probeer het anders eens door je pink te geven. Als ze dan niet gaat protesteren omdat er geen melk komt dan zou ik toch een speen geven. Hier ook een speentje en uiteindelijk nog 9 maanden bv gegeven.
 
Quote
RE: Bv vraag
Ano  schreef op: 21-10-2013 07:21:05
Hetis nu duidelijk het probleem zit tussen de voeding van 21:00 en 3 uur.
daarma is ze heel tevreden netals overdag

 
Quote
RE: Bv vraag
Cora38  schreef op: 21-10-2013 07:25:02
Hoe oud is je kleintje? 
Onze jongste lag de eerste paar weken `s avonds bij één van ons op de arm tot we naar bed gingen. Daarna in zijn eigen bedje, maar ik weet niet meer hoe vaak hij dan kwam. Ik ging voor de voeding naar beneden en dan op de bank voeden. Dan gebeurde het regelmatig dat ik pas `s ochtends op de bank wakker werd en hij in mijn armen lag te slapen. 
 
Quote
RE: Bv vraag
Ano  schreef op: 21-10-2013 08:18:53
3 dagen oud ik denk dat het dag en nacht ritme nog in de war zit..
anders s avonds het badje ,iss hien gaan doen?

vind het ook zo zonde om te syoppen met de bv
 
Quote
RE: Bv vraag
Mafkees  schreef op: 21-10-2013 08:38:44
je kindje is 3 dagen op de wereld, misschien moet je haar even de kans geven om te landen?

 
Quote
RE: Bv vraag
Cora38  schreef op: 21-10-2013 08:43:06
Gefeliciteerd nog.

Net drie dagen oud snap ik wel dat ze `s nachts nog aan het rommelen was. Als jij nu te moe wordt is het ook niet goed voor je bv. Probeer of je man/vriend `s nachts die pink kan geven en jij een paar uur na elkaar kan slapen. Overdag ook in bed blijven en laat de kraamverzorgster alles doen. Pak dan je rust. 
 
Quote
RE: Bv vraag
Melissa  schreef op: 21-10-2013 09:15:40
Wat fijn voor je kindje dat ze bij je terecht kan wanneer ze je nodig heeft en vooral ook in de nacht!

Het is heel natuurlijk gedrag, jij bent haar veilige basis, moet je voorstellen hoe groot en vreemd de wereld voor haar is, jou kent ze en haar instincten vertellen haar 'bij mama is het veilig' en vooral de geur en smaak van jou borsten bevestigen dat ze bij mama is. Dus door haar volledige toegang te geven tot jou melk geef je haar een geborgen en veilig gevoel. Verder is het erg goed voor het op gang komen van je productie, door haar nu veel bij de borst te laten (ook al drinkt ze niet effectief)  stel je je productie veilig voor wanneer ze groter is.

En doordat je kindje zich nu zo fijn voelt huilt ze niet, die energie kan ze dus gebruiken om te groeien. Haar bloedsuiker blijft stabieler en het is erg goed voor jullie hechting. Verder trekt je baarmoeder beter samen.

Probeer te slapen in die uurtjes dat ze drinkt (is even wennen maar ik doe het al jaren hahaha), lukt dat niet dan misschien andere uurtjes. En vergeet niet ,al lig je alleen met je ogen dicht te genieten van je dochter, dan rust je brein ook al uit. Maar als het goed is komt er tijdens het drinken (ook tijdens getut) oxytocine vrij in jou lichaam, dat zorgt ervoor dat je loom en slaperig word (moeder natuur's slaapmiddeltje).

Fijne kraamtijd gewenst, en als je meer vragen hebt, stel ze vooral!
 
Quote
RE: Bv vraag
Ano  schreef op: 21-10-2013 09:47:20
Dankjewel voor de reacties

ik vind het helemaal niet erg maar rusten dus overdag ook niet echt gisteren lag ik net te slapen komt om 2 uur d vk dus tja
hetis allemaal nieuw voor ons eerste keer bv en vind het erg speciaal omte doen maar weet nog niet alles
zoals is continu aanbieden ect niet slecht voor je tepels enz.
komt een hoop op je af en ik wil. Het zo goed mogenlijk doen.

het is ook lastig omdat ze nog premature bij voeding krijgt aangeboden na de bv

bedankt melissa
 
Quote
RE: Bv vraag
Mama_anja  schreef op: 21-10-2013 11:17:16
speen is inpricipe de 1e 6 - 8 weken niet nodig tenzij je het advies van de kraamhulp of cb krijgt ivm zuig behoefte
ze kan ook wle mama honger hebben wij hebben bij beide meiden gehad dat ze bij manlief in slaap vielen dus dan werd er een bedje tussne ons in gemaakt door het spul uit de wieg tussen ons in te leggen op een aan kleed kussen 
zodat wij er niet op gingen liggen en dan konden we de pink er zo in soppen of haar aan leggen
 
Quote
RE: Bv vraag
Alice  schreef op: 21-10-2013 11:30:57
Vind overdag wel weinig, om de 3 uur, voor zo'n ukkie
Misschien als je overdag vaker voedt, dat ze 's nachts meer slaapt, omdat de mamahonger overdag meer gestild is. 
Overdag veel bij je houden...

Mama Anja.. een speen is nooit nodig, maar sommige kindjes of sommige ouders vinden het prettig. De moeder (en vader) moet dit zelf bepalen.. niet het CB of de kraamzorg. 

Een kind op een aankleedkussen te slapen leggen, is geen goed idee. Het plastic ademt niet en daarmee maak je het veel te warm en zweterig voor je kindje. Te warm slapen kan zelfs gevaarlijk zijn. 
Je rolt er echt niet op hoor. Hoe vaak val je uit je bed? Je weet toch ook dat je daar niet moet gaan liggen omdat je er dan uit valt.. zo ga je dus ook niet op je kind liggen. 

 
Quote
RE: Bv vraag
Stefke  schreef op: 21-10-2013 14:09:15
Tja, wat is nodig... Onze dochter sliep s nachts niet, tót dat we haar een speen gaven. Haar dag en nachtritme kwam toen eindelijk juist. op gang. Waardoor we allemaal beter sliepen, meer rust hadden, en meer ontspannen/uitgeruste ouders waren. Ik was er blij mee... 
Eerlijk is eerlijk, ik walg van spenen, maar het gaf mijn oudste meer rust! Tweede en derde hadden er totaal geen behoefte aan)
 
Quote
RE: Bv vraag
Alice  schreef op: 21-10-2013 14:17:07
Mijn jongste heeft ook een speen hoor. Zeg het ook niet omdat ik er tegen ben (ok, vind het geen gezicht, maar dat doet er niet toe) Maar je moet dat als ouder zelf beslissen. CB of kraamzorg heeft daar niets mee te maken. 
Echt nodig is het natuurlijk nooit, maar soms wel wenselijk. Mijn jongste drinkt 2 borsten en dan zittie met zn mond open te wachten op zn speentje, als ik hem dan geef, slaapt hij direct. Hij zal ook wel in slaap vallen zonder, maar dit is voor ons allemaal prettiger.

 
Quote
RE: Bv vraag
Ano  schreef op: 21-10-2013 16:37:54
We hgben een speciaal speentje gehaald ze is er ergs rustig van, ligt heerlijk bij mij met der speentje.
en heeft ook nog genoeg puf om tedrinken we proberen nu te stoppen met de premature voeding en vaker de borst te geven.
 
Quote
RE: Bv vraag
Melissa  schreef op: 21-10-2013 16:50:37

Quote Alice:
Mijn jongste heeft ook een speen hoor. Zeg het ook niet omdat ik er tegen ben (ok, vind het geen gezicht, maar dat doet er niet toe) Maar je moet dat als ouder zelf beslissen. CB of kraamzorg heeft daar niets mee te maken. 
Echt nodig is het natuurlijk nooit, maar soms wel wenselijk. Mijn jongste drinkt 2 borsten en dan zittie met zn mond open te wachten op zn speentje, als ik hem dan geef, slaapt hij direct. Hij zal ook wel in slaap vallen zonder, maar dit is voor ons allemaal prettiger.

Olivier drinkt ook twee borsten en dan valt hij in slaap, maar dan kan ik nog niet hem afkoppelen want dan zoekt hij net zolang tot hij weer wakker is of de borst weer heeft, dus soms lig ik er nog 3 kwartier naast totdat hij diep genoeg slaapt dat ik hem kan afkoppelen en weg kan rollen ... soms wel irritant als je hem even snel naar bed wil brengen overdag .. maar ach, het heeft ook wel wat, driemaal daags een half uur tot drie kwartier even in bed liggen met je slapende baby
 
Quote
RE: Bv vraag
Mama_anja  schreef op: 21-10-2013 17:18:44
wij deden altijd matras uit de wieg op het aankleed kussen hoor niet direct oop het aan kleed kussen

en wat speen betrreft onze oudst heeft wel snel de speen gekregen die kon door de krscht de ze niet bezat de borsten niet goed leeg drinken ( werd in begin voor en na de voeding gewogen) dus kreeg ze voor de onrust een speen 

de jognste kreeg hem veel later heeft ook een speen gehad 
 
Quote
RE: Bv vraag
Ano  schreef op: 21-10-2013 17:28:52
Omdat ze dysmatuur is sis, morgen weer overleg met kinderarts
 
Quote
RE: Bv vraag
Femke  schreef op: 21-10-2013 20:43:22
hier ook vaak nachten sabbelend aan de borst zeker bij nr2 was ik zo oververmoeid, ik viel zelfs zittend in slaap...maar ook hier vanaf dag 1 bij beide kids een speen..mijn man wilde ook graag troosten, maar dan zonder pink..is loodgieter en die handen zien er zelfs na een grondige schrobbeurt niet uit...ze hebben er hier nooit minder van gedronken en werd even later juist aangeraden ivm veel verkoudheden en oorpijn, dan moeten ze namelijk beter door hun neus ademen..
 
Quote
RE: Bv vraag
Bepje  schreef op: 21-10-2013 21:08:56
Allereerst van harte gefeliciteerd !
Dat het dag en nachtritme nog niet goed ontwikkeld is hoort er nog bij, dat duurt even maar komt goed uiteindelijk. Je kunt proberen om `s nachts je pink aan te bieden om de zuigbehoefte te bevredigen. Dat helpt vaak wel, je kunt haar bedje eventueel naast de jouwe zitten zoat je er goed bij kan. Wij hadden een mand-wieg die tussen ons in stond bovenop de dekens (we hebben erkaar maanden niet gezien in bed :lol en zo hebben we allemaal heerlijk geslapen en ik hing dan met mijn arm erin vanwege die pink.
Vraag anders morgen advies aan je kraamhulp, die heeft daar tips voor. Fijne kraamtijd gewenst verder. 
 
Quote
Navigatie


Reageren op Bv vraag
Naam
Bericht