Menu
 

Topic:

te laat psz?

Nellemv2  schreef op: 20-10-2013 23:20:05
Ferron wordt begin maart 4 en hij verveelt zich enorm thuis! Hij ging altijd 2 dagen naar de opvang maar dat wordt vanaf november nog maar 1 dag.

Zou jij je kind alsnog naar de psz brengen, voor 4 mnd? (als er plek is..)

Ik weet het soms thuis echt even niet meer ..
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: te laat psz?
Int  schreef op: 21-10-2013 16:16:18
Ik heb het destijds wel gedaan. En ik zou juist wel psz doen en geen extra kdv. Die van mij haald ejuist geen uitdaging meer uit het kdv. Op de peuterspeelzaal is het toch echt wel heel anders dan op een kdv. Ze leefde echt op die laatste paar maandne voor ze naar school ging. Ze ging 1,5 dag naar het kdv. En nog 2 ochtenden psz. Was ook een mooie overgang naar school. Zo was ze al gewend om iedere ochtend ergens heen te gaan.
 
Quote
RE: te laat psz?
Dan  schreef op: 21-10-2013 20:21:56
Onze zoon word in februari 4 jaar. Sinds 1 september dit jaar (dus nog voor een half jaar) zit hij op de psz. Hij vindt het fantastisch. Nu is het hier herfstvakantie en hij vindt het echt heel jammer dat hij niet naar schooltje mag!

Hij was snel gewend en heeft het goed naar zijn zin. Gaat echt met heel veel plezier er naartoe. Ik merkte ook aan hem dat hij behoefte had aan spelen met andere kinderen en hij zich thuis verveelde. Voor onze zoon is het dus een goede keuze geweest en is lang moeten wennen dus echt niet van toepassing.
 
Quote
RE: te laat psz?
Dan  schreef op: 21-10-2013 20:22:25
Doe wat jij denkt wat goed is. Alleen jij kent je zoon het beste!
 
Quote
RE: te laat psz?
Femke  schreef op: 21-10-2013 20:28:36
ik zou mijn tweede dag kdv erbij gehouden hebben en dan lekker van 9-3 in zijn vertrouwde omgeving gebracht hebben...mits het niet 2 opeenvolgende dagen waren, de opvanguren zijn ookals je minder werkt wel wat ruimer dan alleen je werkuren en worden op jaarbasis verrekend dus de vergoeding loopt grotendeels door en als je minder gaat verdienen gaat je percentage vergoeding ook weer wat omhoog, psz is ook niet gratis en dan voor die paar maanden..Zou hem  nu alleen naar een nieuwe omgeving brengen als hij het echt zelf zou willen en hij graag alleen achterblijft...maar dat doen de meeste niet...
 
Quote
RE: te laat psz?
Corine86  schreef op: 21-10-2013 20:35:24
Heb je straks als hij naar school gaat geen opvang meer nodig?
Anders zou je kunnen kijken of hij daar terecht kan.
Ik zou hem voor 4 mnd niet ergens anders heen brengen. Idd om het wennen.

Ik heb hier een kindje gehad die kwam toen hij bijna 4.was wen r heeft echt ff geduurd voor hij gewend was. En hij was heel wat gewend aan veranderingen, verhuizing, andere kdv, andere leidsters en toen bij mij.
 
Quote
RE: te laat psz?
Bepje  schreef op: 21-10-2013 20:42:21
Omdat het maar zo`n korte periode is lijkt het mij ook niet zo prettig, eerst wennen en dan meteen al weer afscheid. Als hij nu helemaal niets had ligt het wat anders. Is er geen mogelijkheid om hem wat meer op het kdv te doen ?
 
Quote
RE: te laat psz?
Nellemv2  schreef op: 21-10-2013 21:32:06

Quote femke:
ik zou mijn tweede dag kdv erbij gehouden hebben en dan lekker van 9-3 in zijn vertrouwde omgeving gebracht hebben...mits het niet 2 opeenvolgende dagen waren, de opvanguren zijn ookals je minder werkt wel wat ruimer dan alleen je werkuren en worden op jaarbasis verrekend dus de vergoeding loopt grotendeels door en als je minder gaat verdienen gaat je percentage vergoeding ook weer wat omhoog, psz is ook niet gratis en dan voor die paar maanden..Zou hem  nu alleen naar een nieuwe
omgeving brengen als hij het echt zelf zou willen en hij graag alleen achterblijft...maar dat doen de meeste niet...



Ik ga niet minder verdienen ookal ga ik tijdelijk minder werken (ik neem vak.uren op en werk 2 mnd minder dan anders)
Bij de opvang verveelt hij zich ook en doen ze niet meer aan speciale 3plus activiteiten.. vandaar dat hij mi beter op een psz terecht is, het zijn maar 2 ochtendjes waarin ik dan zelf ook even toekom aan andere dingen..zoals dochter,het huishouden enz.. waarom moet moeders de kids altijd zelf vermaken, daar is juist de psz ook voor leren spelen met andere kinderen en leuke dingen doen en wetende dat het maat eventjes is en geen lange kdv-dag..

Hij blijft toch niet alleen achter..en.als hij dat wel zo zou ervaren...wat ik me niet kan voorstellen, dan moet hij daar ook mee leren omgaan; op school is ie straks 4 dagen achtereen en 2 middagen bso.. ik kan hem niet eeeuwig onder mijn vleugels houden..

4 maand psz is voor ons misschien maar kort maar voor een kind kan dat heel anders zijn hè...dat is toch zo'n 8x per maand, 32x per 4 maand,min misschien 4 of 6 x ivm vakantie..dan kan hij daar nog best vaak naartoe!

Ik denk dat hij het eerst spannend,daarna geweldig zal vinden.

Morgen ga ik info inwinnen.
 
Quote
RE: te laat psz?
Boterbloem  schreef op: 21-10-2013 21:39:59

Ik zou de uitdaging zelf bieden. Zelf werkjes maken over kerst en sinterklaas (samen knutselen en dingen ondernemen), en je moment nemen met de jongste als hij even in de tuin speelt of op zijn kamertje ofzo.
Samen pepernoten bakken (en dan ook met de mix laten helpen), lege doosjes verpakken met inpakpapier, versiersels voor kerst maken.


Wat dat betreft is dit de beste periode om een kind van bijna 4 nog thuis te hebben denk ik hihi.

Ik zou er zelf op zich geen rpoblemen mee hebben een kind nog even naar het kdv te laten gaan, alleen dat dan weer net niet in deze drukke periode. Alles is toch wat meer chaotisch en anders.
En die tijd alleen met de jongste komt dan over 4 maandjes wel meer aan de orde, dan heb je zeeen van tijd. 4 maand vliegt voorbij

 
Quote
RE: te laat psz?
Boterbloem  schreef op: 21-10-2013 21:44:15

moeders hoeven de kids niet altijd zelf te vermaken, sterker nog, kinderen hoeven niet de hele tijd vermaakt te worden.


Vraag me wel af hoe je het op andere dagen doet? Huishouden draait toch gewoon door met kinderen? Mijn oudste was echt ene handenbindertje, maar dan ging hij maar een uur op de bank zitten ofzo als ik wat moest doen. Ze mogen zich ook best vervelen, daar krjigen ze vaak de beste ideeen van ;-)

Durf hem te laten vervelen. Zoek geen vermaak zodat jij wat anders kan doen, maar doe gewoon wat anders. 

 
Quote
RE: te laat psz?
Mo27  schreef op: 21-10-2013 21:45:20

Quote Nellemv2:
[...] Ik ga niet minder verdienen ookal ga ik tijdelijk minder werken (ik neem vak.uren op en werk 2 mnd minder dan anders) Bij de opvang verveelt hij zich ook en doen ze niet meer aan speciale 3plus activiteiten.. vandaar dat hij mi beter op een psz terecht is, het zijn maar 2 ochtendjes waarin ik dan zelf ook even toekom aan andere dingen..zoals dochter,het huishouden enz.. waarom moet moeders de kids altijd zelf vermaken, daar is juist de psz ook voor leren spelen met andere kinderen en leuke dingen doen en wetende dat het maat eventjes is en geen lange kdv-dag.. Hij blijft toch niet alleen achter..en.als hij dat wel zo zou ervaren...wat ik me niet kan voorstellen, dan moet hij daar ook mee leren omgaan; op school is ie straks 4 dagen achtereen en 2 middagen bso.. ik kan hem niet eeeuwig onder mijn vleugels houden.. 4 maand psz is voor ons misschien maar kort maar voor een kind kan dat heel anders zijn hè...dat is toch zo'n 8x per maand, 32x per 4 maand,min misschien 4 of 6 x ivm vakantie..dan kan hij daar nog best vaak naartoe! Ik denk dat hij het eerst spannend,daarna geweldig zal vinden. Morgen ga ik info inwinnen.



Snap je heel goed meid! Gewoon lekker doen dan!

Ryan is van F zijn leeftijd en ook erg zat thuis op het moment. Hij gaat ook al twee dagen naar KDV en bij ons doen ze veel met vve en 3 plus dingen.

gewoon lekker proberen en zal hem zeker weten goed doen.

ben benieuwd hoe hij het gaat vinden
 
Quote
RE: te laat psz?
Mafkees  schreef op: 21-10-2013 21:46:02
als het puur is omdat jij dan meer tijd hebt zou ik het helemaal niet doen.

ik dacht noodgedwongen omdat je minder ging werken dus ook geen toeslag meer zou ontvangen.

als je zoon 2 x 2,5 uur naar PSZ gaat, is ie toch niet ineens voldaan?
ik denk dat je je eigen trukendoos moet openen om iets te ondernemen met beide kinderen

(je werkt zelf toch in de opvang? je hebt vast een overdosis aan ideetjes dan toch?)
 
Quote
RE: te laat psz?
Mafkees  schreef op: 21-10-2013 21:47:42
geinig, die verschillen tussen moeders eigenlijk he?

ik jank me verloren omdat mijn kleine snoes volgende maand naar school gaat.
we hebben het zo gezellig samen dat ik zou wensen dat de schoolleeftijd ineens verhoogd gaat worden naar 7 ofzo

 
Quote
RE: te laat psz?
Mafkees  schreef op: 21-10-2013 21:51:59

Quote Smvn&d:
Ik vind het nog steeds niet leuk dat Nick naar school gaat hoor Hij zit nu meer dan een half jaar op school, maar het went niet echt..
Tis nu vakantie, dat vind ik heerlijk hihi.



hier precies zo....F is 7 :O
tis dat het " moet" maar anders....
 
Quote
RE: te laat psz?
Nellemv2  schreef op: 21-10-2013 21:54:56
Zeeën van tijd...hmmm heb ik niet hoor als ik 3,5 dag werk..

En nee ik doe het niet voor mezelf maar voor hem..het is toch veel leuker om met vriendjes te spelen en knutselen,buiten te spelen dan alleen maar imet mama.. en mama heeft niet altijd tijd.. koekjes bakken en knutselen doen we heel vaak.of lekker wandelen puzzelen ed.. het is echt niet zo dat ik niets met hem doe! Ga me hier haast nog schuldig voelen..omdat ik mijn kind naar de psz wil brengen..bizar eigenlijk!

Ik wil mijn dochter ook momenten alleen dingen bieden en als Ferron straks naar school gaat dan werk ik alleen die uren,dus thuis ben ik nooit alleen met dochter. Ze spelen ook helemaal niet samen, maken met name ruzie...

Als hij wel maar de pszzou gaan dan hebben we naast het weekend nog 2 middagen en een hele dag thuis,dus het is ook niet zo dat ik dan niet in de buurt ben.

Sis..misschien is dit wel nèt wat hij wel nodig heeft,nèt dat stukje uitdaging, andere omgeving.hij mist ook al veel uitdaging bij het kdv nu hij er zo'n beetje de oudste is..en thuis vermaakt hij zich ook niet écht meer
 
Quote
RE: te laat psz?
Liefje  schreef op: 21-10-2013 21:58:57

Ik zou maandag gewoon bellen en kijken wat de wachttijd is en vauit daar weer verder kijken. Jij bent de moeder als jij weet dat hij snel went en het wel leuk gaat vinden dan gewoon doen!

 
Quote
RE: te laat psz?
Dan  schreef op: 21-10-2013 21:59:44
Nelle, ik snap wel wat je bedoelt. Mijn zoon vindt het leuk op de psz. Speelt met andere kinderen, leert nieuwe dingen en ik heb even de tijd voor mezelf,  1 op 1 tijd met mijn dochter en het huishouden.

Tuurlijk draait het huishouden ook door als hij thuis is, maar wat is nu leuker voor hem: spelen met andere kinderen terwijl mama het huishouden doet, of verplicht op de bank zitten als mama de vloer dweilt....?

Mijn zoon kan trouwens heel goed zelf spelen (speelt hele ochtenden met zijn auto's of trein) en wanneer hij thuis is poets ik dus ook rustig mijn huis.
Wanneer ik hem ophaal van de psz heb ik het huis aankant en de hele middag de tijd om leuke dingen met hem te doen.
 
Quote
RE: te laat psz?
Boterbloem  schreef op: 21-10-2013 22:03:59

verplicht op de bank zitten als mama de vloer dweilt hahaha.

Het is mar net hoe je het verwoord?


Wat is nou leuker? Helemaal nieuw tussen allemaal vreemde kinderen waar je weinig 1 op 1 aandacht krijgt? Of alle aandacht van veilige mama lekker thuis. En ineens is de andere keuze gevonden.

Als jij met een goed gevoel je kind kan brengen moet je het gewoon doen. Op het internet komen redenen heel snel krom over. Zeg iets teveel in 1 richting en het lijkt om jou belang te gaan, zeg iets teveel in de andere richting en je doet het weer goed.

Ik oordeel altijd zo: heb ik er een goed gevoel bij dan zal het vast goed zijn. Punt.


En daarin kan iedereen zijn eigen keuzes maken. Jij kent jou kind, jij kent jezelf en je andere kind. Als je in het beste belang beslist is de keuze goed.

 
Quote
RE: te laat psz?
Pip  schreef op: 21-10-2013 22:06:57
Nelle, het laatste wat je moet doen is je schuldig voelen. Je beweegredenen klinken logisch. Wat dat betreft geef ik je helemaal gelijk. Maar ik vind 4 maanden erg kort. Maar nogmaals, jij kent je kind het beste.



 
Quote
RE: te laat psz?
Nellemv2  schreef op: 21-10-2013 22:08:56
Alsof ik hem naar school zit te kijken! Ik moet er niet aan denken nog! En 2 ochtendjes psz is ook wel anders dan 4 dagen school..

De één zegt je moet zelf je trukendoos opentrekken, een ander zegt dat ie zich maar lekker moet vervelen..en hoe ik het op andere dagen doe..? Hoezo? Wat maakt het uit? En waarom niet vaker kdv en toeslag dit en dat.. waarom al die bijzaken? Ik heb een vraag vertel en waarom..maar iedereen en ook iedereen heeft andere ideeën,weet het beter..ik hoef me ook niet in de maling te laten nemen verder toch, waarom niet iets meer respect.voor iemand die het anders doet of ziet?

En omdat ik in de opvang werk wil echt niet zeggen dat ik een 24/7 entrrtainer ben, en ik ben.ook niet alleen maar 'mama'..

Zo..en morgen ga ik lekker eigenwijs bellen!
 
Quote
RE: te laat psz?
Dan  schreef op: 21-10-2013 22:11:39
Ha ha Boterbloem. Het dweilt niet erg makkelijk als hij constant over mijn vloer loopt. Dus mijn zoon zit of op de bank of aan de tafel als ik dweil en moet daar blijven zitten totdat de vloer droog is.

Doe wat goed voelt. Voor Dayne is het een hele goede keuze geweest. Wij hebben hem bewust pas met 3,5 jaar naar de psz gebracht. Hij heeft in februari een zusje gekregen. Ik wilde hem hierdoor niet eerder naar de psz brengen, omdat ik hem niet het gevoel wilde geven dat hij 'weg' moest omdat mama nu een baby had.
 
Quote
RE: te laat psz?
Boterbloem  schreef op: 21-10-2013 22:14:50
Hihi Nelle, als je meningen vraagt zul je meningen en reacties en vragen krijgen ;-)

Dan, makkelijk te verhelpen door 's avonds even te dweilen.  Scheelt weer rottijd (al zou de mijne voor de tv gaan hangen haha, vinden ze heerlijk, overal is wel wat op te verzinnen. Hoeft niet saai te zijn maar daar ben je zelf vast ook al wel achter hihi
 
Quote
RE: te laat psz?
Nellemv2  schreef op: 21-10-2013 22:15:14
Ik doe het ook alleen als er per 1 november plek is als ik langer wacht wordt het te kort dag. Tegewoordig kunnen zulke zaken heel snel geregeld worden,dat zie ik op mn eigen werk al..

Ik snap dat anderen hun hoofd misschien zullen schudden,maar ik kan het op xmi minst proberen. Verder hebben we een rustig en.stabiel leven met aardig wat structuur. Ik merk gauw genoeg wel of hij aankan,dat weet ik zeker.
 
Quote
RE: te laat psz?
Dan  schreef op: 21-10-2013 22:18:41
Nou, volgens mij ben ik dan een ontaarde moeder. Ik kan er soms best van genieten als mijn zoon op de psz is, mijn dochter slaapt in de wagen en ik gezellig met een vriendin ga ontbijten in de stad.

Maakt mij dat een slechte moeder? Ik denk het niet. Naast mama ben ik ook nog Dan die af en toe iets voor zichzelf wil doen.
 
Quote
RE: te laat psz?
Dan  schreef op: 21-10-2013 22:22:52
Mijn zoon gaat overigens verder niet naar de opvang. Mijn vriend en ik stemmen onze roosters zo af dat er (bijna) altijd 1 van ons bij de kinderen is. Soms past oma een aantal uur per week op.
 
Quote
RE: te laat psz?
Nellemv2  schreef op: 21-10-2013 22:24:05
Oma past dan op en dat vinden beide partijen geweldig
 
Quote
RE: te laat psz?
Boterbloem  schreef op: 21-10-2013 22:26:50

Oh ik kan ook echt genieten van de tijd voor mijzelf hoor! Vind het heerlijk als ik eens wegkan en er oppas is. 
Ben gek op mijn kinderen, maar heb de rust ook echt even nodig, daar vind ik niets geks aan.

Alleen is het belangrijkste wel naar de kinderen te blijven kijken. Ga ik uit van de eerder genoemde redenen dat TO tijd wil voor de jongste, even wil huishouden enzovoort terwijl je al 3,5 dag werkt dan vind ik dit vrij heftig voor een kind dat het om vermaakt te worden voor 4 maand nog naar de psz gaat.
Maar als het echt beter is voor het kind dan zou ik het gewoon door laten gaan. Als dit enkel bijredenen zijn van waarom het lekker is maar eerste zorg je kind is.

Want ik kan rust wel lekker vinden, maar uiteindelijk horen kinderne op de eerste plek te staan. We moeten hen niet meer belasten omdat wij tijd voor een ander willen of meer tijd voor onszelf of rustig willen huishouden is mijn mening.


Maar als je als moeder echt geloofd dat het goed is voor een kind zie ik er niets op tegen. Als je maar eerlijk blijft kijken naar beide partijen (jij en je kind)

 
Quote
RE: te laat psz?
Nellemv2  schreef op: 21-10-2013 22:27:43
Wij redden het niet zonder kdv,maar alle dagen kdv (lange dagen want ik werk 9 uur per dag) is te veel.
 
Quote
RE: te laat psz?
Nellemv2  schreef op: 21-10-2013 22:35:36
Hij heeft uitdaging nodig en lekker met leeftijdsgenoten kunnen spelen.

Ik denk dat het goed is als er maar vertrouwde gezichten zijn,dat zijn.wij allen uiteraard, kdv komt hij al vanaf 3 mnd.

Hoe moet dat straks dan als hij met vriendjes mee naar huis gaat of naar sport,muziekles of weet ik wat..

Feit is dat hij zich te pletter verveelt thuis en bij kdv het wordt er dan ook niet gezelliger op... Ik zoek een leuke optie om de tijd dat hij nog thuis is zo leuk mogelijk te maken. Psz lijkt me daarvoor ideaal; leeftijdsgenoten die misschien naar dezelfde school gaan, korte momenten...en iets voor hem,zonder dat moeders er weer bijzit
 
Quote
RE: te laat psz?
Boterbloem  schreef op: 21-10-2013 22:38:22
Op deze leeftijd willen ze jusit dat je bij ze zit hihi. Dat is pas in de puberleeftijd dat ze dat niet willen. Mijn zoon van bijna 8 zou me het liefst nog elke dag in de klas willen.

Gewoon bellen morgen, kijken of er plek is.
 
Quote
RE: te laat psz?
Nellemv2  schreef op: 21-10-2013 22:41:06
1 oké dus, zo:
Maandag:oma bij ons thuis
Dindsdag: kdv
Woensdagochtend: F psz (regelt papa) en ik werk de ochtend
Donderdag ben ik thuis (want neem dus uren op)
Vrijdagochtend sz en ik hele dag vrij en bij huis en.dus die ochtend even alleen met dochter..

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op te laat psz?
Naam
Bericht