Boterbloem schreef op: 20-10-2013 15:10:09 |
Ooooooh wat baal ik, eerder maakte ik heel vaak cake's. Ik maakte dat met zelfrijzend bakmeel OF bloem (weet ik dus niet meer), suiker, boter, eieren, vanillesuiker, eieren en wat citroenaroma. MAAR ben HET recept kwijt. Heb er nu 2 gemaakt en ze zijn wel oke, maar minder luchtig ofzo... Klop de eieren lang.. Heb geprobeert met 200 zelfrijzend bakmeel, 200 suiker, 200 boter en 4 eieren en van alles 250 en 5 eieren. Overal vind ik het recept met 50 gram per ei, terwijl ik voor mijn idee altijd 250 deed met 4 eieren... Aaarrrrgghhh wie helpt mij? Wat is jou succesrecept? Ooh en de oven op 150 graden, 75 minuten. |
Quote |
Corine86 schreef op: 20-10-2013 15:50:42 |
* 200 gr suiker * 200 gr boter (zacht) * 1 zakje vanillesuiker * 4 eieren * 200 gr zelfrijzend bakmeel (of 200 gr bloem + 1 theelepel bakpoeder + snufje zout) Vind ik op internet |
Quote |
Slabbertje schreef op: 20-10-2013 16:33:25 |
zelfde recept gebruik ik maar doe de oven dan op 175 graden en dan ongeveer een uurtje bakken |
Quote |
Myself schreef op: 20-10-2013 16:37:49 |
Het recept wat ik van huis uit mee kreeg is: 200 gr bloem 200 gram boter 200 gr suiker 4 eieren 2 zakjes vanillesuiker. Maar met de cakemixen van tegenwoordig, vind ik bovenstaand recept er niet meer tegenop kunnen. Zelf gebruik ik meestal die van de c1000, een euro voor een pak en krijg vaak de vraag hoe ik van die lekkere cake / cupcakes maak. |
Quote |
Caatje schreef op: 20-10-2013 18:08:45 |
Heb je je eieren gewogen? Als je eieren maat M heb, zijn ze inderdaad ongeveer 50 gr., maar als jij
maat L hebt, gebruik je eieren. |
Quote |
Caatje schreef op: 20-10-2013 18:09:41 |
Gebruik je teveel eieren, moet die laatste zin zijn, haha!! |
Quote |
Mamajenti schreef op: 20-10-2013 19:27:57 |
Ik gebruik altijd 200 suiker, 200 boter, 4 eieren en 200 bloem, theelepel bakpoeder en zakje
vanillesuiker. Met zelfrijzend bakmeel wordt hij minder luchtig dan met bloem en bakpoeder, is mijn
ervaring |
Quote |
Mamajenti schreef op: 20-10-2013 19:35:43 |
Tja, als je er een hebt met KMA, dan kan je dus geen kant en klare mixen gebruiken |
Quote |
Boterbloem schreef op: 21-10-2013 13:04:28 |
Dat kon het wel eens zijn! Ik ging altijd naar de Lidl en daar hebben ze volgensmij M eieren, nooit
aan gedacht! IK koop hier altijd L eieren. 1 ei minder dus of kleinere eieren kopen. Zal het laten weten als ik er weer 1 maak! |
Quote |
Cora38 schreef op: 21-10-2013 15:25:12 |
Hoe langer je klopt des te luchtiger is de cake. Ik zet de kom met boter en suiker in heet water als ik ga mixen. Tot het romig is en dan de kom eruit halen. Anders smelt de boter. Eerst de oven op heel heet 5 minuten en daarna terug zetten naar 160 graden. Zo doe ik het met cakejes. Hele caken nog niet vaak gebakken. |
Quote |
Minou schreef op: 21-10-2013 21:26:05 |
Jahaaaaa..je hebt heeeule kleintjes, wat grotere en heeeeule grote |
Quote |
Blauwtje schreef op: 21-10-2013 21:27:27 |
|
Quote |
Mama_anja schreef op: 21-10-2013 23:13:14 |
wij gebruiken patent bloem van de aldi daarbij ook nog eiernen en zakje vanille suiker en gewone suiker en beetje melk verhoudingen weet ik niet zo mijn man doet het tegen woordig |
Quote |
Queen@home schreef op: 22-10-2013 00:10:10 |
[youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=XkQR3fhOeFY" frameborder="0"
allowfullscreen> |
Quote |
Queen@home schreef op: 22-10-2013 00:11:31 |
nou het lukt niet, probeerde hier een link te zetten van youtube met dat blondje bij Jensen over een
dozijn eieren... |
Quote |
Queen@home schreef op: 22-10-2013 00:17:59 |
Quote |
Queen@home schreef op: 22-10-2013 00:19:10 |
ja gelukt! Deze kwam bij me naar boven omdat het over de maat van de eieren ging, lekker flauw
he. maarre sorry Boterbloem, ik kan je niet helpen, mijn cakes mislukken altijd! |
Quote |