Menu
 

Topic:

Zoo verdrietig

Ans Mv J.k.d  schreef op: 11-10-2013 12:23:24

Hoe leg je de wereld van een autist uit? Hoe maak je iets duidelijk voor andere, als je zelf maar met het puntje van je grote teen in die wereld staat! Hoe maak je andere moeders met 'gewone' kinderen duidelijk, dat zijn gewone ongewenste gedrag ook bijzonder gedrag kan zijn? Hoe maak je, je kind weerbaar zonder dat hij mag leren? Hoe laat ik mijn kind aanpassen aan de rest van de wereld? Hoe laat ik zien dat hij wel degelijk bezig is met aanpassen maar dat de resultaten wat langer opzich laat wachten?

Dit zijn mijn vragen uit mijn moederhart! Vragen die ik dagelijks aan mijzelf moet stellen! En moet verantwoorden naar andere. Sorry maar ik weet het ook niet! Wat weet ik wel, ik weet dat een autist heerlijk eerlijk is ze kunnen niet liegen! Want manipuleren kunnen ze niet. Ze reageren impulsief uit eigen emotie. Ben je aardig doen ze ook aardig. Ze hebben een groot belevingswereld waar je soms een glimp van mag opvangen! Zijn ongelooflijk blij met kleine dingen! Mijn kind is de diamant die wordt geslepen door het leven!! Zo imperfect als hij is, zo perfect is hij en elke autistis kind!

Dit heb ik gis op me FB gezet omdat, we de zoveelste keer onbegrip krijgen richting onze jongen. Wordt er zo verdrietig van.
Er zijn 2 kinderen waar hij niet goed mee overweg kan, nouja eigenlijk is het zij vinden hem niks aan. En ik zit er zo vaak bovenop met hem in de speeltuin leg hem uit wat wel kan en niet. Doet hij het fout moet hij zijn excuus aanbieden. Al gebreurt het andersom dus niet. Dan krijg je te horen dat er achter je rug om wordt geroddeld over je en je jongen en die wordt zwart gemaakt als dat vervelende kind. En dan probeer je zijn gedrag uit telegen en begrip te vragen! Maar pfft dat lijkt iets van een andere wereld. En dan denk je dat je het hebt uitgepraat met die bewuste ouder en dan kom je die tegen en ze ziet mij en trekt gauw de paraplu naar beneden. Dat zegt natuurlijk wel wat voor vlees je in de kuip hebt.

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Zoo verdrietig
Nala  schreef op: 11-10-2013 21:26:21

Lieverd toch, toch nog wat meer knuffels
 
Quote
RE: Zoo verdrietig
Ans Mv J.k.d  schreef op: 11-10-2013 21:34:44

Quote Mitch:



Heel mooi mitch!

Thanks Nala, dit zijn geen leuke dingen de hele dag blijf je maarmalen en denk je doe ik hettoch niet goed?  
 
Quote
RE: Zoo verdrietig
Minou  schreef op: 11-10-2013 21:35:56
je doet het fantastisch schat, lief warm mooi mens!
 
Quote
RE: Zoo verdrietig
Mitch  schreef op: 11-10-2013 21:37:13
Twijfelen doet iedere ouder meis.
Iedereen laat ook steken vallen, en iedereen maakt fouten.... niets mis mee.
Maar je doet je best om de beste ouder te zijn die jij kan zijn, en dat is meer dan voldoende
 
Quote
RE: Zoo verdrietig
Minou  schreef op: 11-10-2013 21:41:12
Amen!
 
Quote
RE: Zoo verdrietig
Sammie  schreef op: 11-10-2013 21:54:04

Quote Ans mv J.K.D:
Bedankt meiden voor de knufs en de ervaringen! Suus ik ben het met je eens elk kind is mooi en bijzonder. En elk kind heeft zijn eigen aanpak nodig. 
Wat ik heel vervelend vind is dat ikhet aan andere kinderen uitleg dat hij somige dingen niet zo goed kan. En dat hij soms moeite heeft om zich aan te passen. En dat ik het snap dat andere kinderen het hier moeilijk mee hebben. Endat ze daarom ook altijd mogen aanklopen bij mij! Lijkt me geen verkeerd iets toch? Nu werd het me dus verweten dat ik maar niet moest verwachten op begrip van hun kinderen. 
Echt hoor! Ze baseert haar mening op verhalen van haar kids en niet op wat ze zelf ziet! Mijn zoon had bijv toen het net weer mooi weer was een waterpistool. Hij vind dat helemaal geweldig en dan verliest hij zichzelf daarin. Dus hij had haar dochter nat gespoten, en ze zei stop ermee, en dat deed hij niet. Ok vervelend heb ik ook gezegd tegen hem dat, dat niet mocht.
misschien ben ik wel veel toleranter, dat ik denk jee zeg het is maar water en hij krijgt het ook niet als het koud is het min 20 graden. 
Dat noemt ze terioseren
En ook werd hij beschuldigt dat hij dingen sloopt, ja weet je welke dingen? Haar zoon had in de Zandbak een kuil graven dat noemen ze dan bunkers! Tja daar had mijn zoon door heen gelopen! Overigens niet om te slopen hoor maar dan is hij nieuwsgierig en wil meedoen maar heeft dan niet het inzicht om te zien dat het voor hun iets voorstelt. Sorry maar dan denk serieus om zand gaan we echt om een hoopje zand een ruzzie maken een kind als sloper bestempelen?
Goed ik merk dat het me nog steeds erg dwars zit I weet dat je gelijk hebt mitch ik moet echt het lak hebben aan deze mensen.



Wat je hier dus zegt is dat die moeder zich niet aan moet stellen. Maar jouw zoon heeft wel de grenzen van haar dochter overschreden, ook al vind jij die grenzen overdreven. En hetzelfde geldt voor haar zoon. Jouw zoon heeft zijn spel 'verpest'. En daar lees ik van jou uit weinig begrip voor, terwijl jij wel begrip van anderen wil voor jouw zoon. Dat is misschien wat Jolanda ook bedoelt, 'normale' kinderen moeten zich maar aanpassen en hun ouders moeten niet zeuren. Maar ook 'normale' kinderen hebben recht op plezier. En rekening houden met, moet wel van twee kanten komen.

Ik begrijp jou ook heel goed, ik wil alleen maar duidelijk maken dat veroordelen blijkbaar aan beide zijden gebeurt.
 
Quote
RE: Zoo verdrietig
Ans Mv J.k.d  schreef op: 11-10-2013 22:17:32
@ Sammie hij krijgt wel op zijn kop als hij dat doet, maar om deze 2 redenen te zeggen dat hij een sloper of een pestkop is? Ik kijk vanuit 2 werelden. De 1 vanuit het gewone kind 2e vanuit zijn wereld. Bij beide moet hij sorry zeggen maar andersom als hij door haar zoon wordt beschuldigd van stelen wat niet waar is wordt niks gezegd? Ook als ze toegeeft dat haar dochter het heerlijk vind om reacties uit te lokken komt er geen excuus.

Deze voorbeelden heb ik genomen om duidelijk temaken hoe snel hij de stempel krijgt van sloper en pestkop. 
En ja als het andersom zou zijn J. komt thuis met ... maakt mijn nat met 20 + graden zal ik zeggen jongen  komop het is maar water, dat droogt zo.

Misschien komt het dat ik zelf ook zo ben opgevoed. Ik hoefde vroeger ook niet aan tekomen bij me moeder met mam die maakt me nat, kreeg te horen nou en het is warm en je bent niet van suiker.
 
Quote
RE: Zoo verdrietig
Ans Mv J.k.d  schreef op: 11-10-2013 22:19:45
Maar wat ik ook bedoel te zeggen met deze voorbeelden als we onze kinderen al niet kunnen laten relativeren met dit soort dingen dan is het niet verwonderlijk dat we steeds minder begrip is voor elkaar?
 
Quote
RE: Zoo verdrietig
Ans Mv J.k.d  schreef op: 11-10-2013 22:20:41
Mitch en Minou 
 
Quote
RE: Zoo verdrietig
S@ssefr@s  schreef op: 11-10-2013 22:28:43
Hier 2 autisten en ons motto in huis is simpel:

Pas je aan aan de maatschappij, de maatschappij past zich niet aan jullie aan.

Dat betekent dat onze kinderen harder moeten werken dan anderen en wij als ouders ook. Ik wil geen oordeel vellen over jouw aanpak, ik kan je alleen vertellen hoe wij het doen. Onze kinderen moeten zich gedragen zoals ze zich ook zouden moeten gedragen wanneer ze geen diagnose meegekregen hadden. Zo doen wij het en binnen die grenzen voeden wij onze kinderen misschien wel strenger/consequenter op dan ik anders gedaan zou hebben, maar ze hebben het nodig anders kunnen ze niet staande blijven in deze maatschappij.
 
Quote
RE: Zoo verdrietig
Sammie  schreef op: 11-10-2013 22:35:44
Heb net een heel verhaal getypt maar nu is het weg. Je uitleg is helder. Wellicht een schrale troost, maar dergelijk gedrag komt ook voor tussen ouders met 'normale' kinderen weet ik uit eigen ervaring. Sommige ouders denken oprecht dat andere kinderen ettertjes zijn en die van hun heilige boontjes. Schouders ophalen, je kind een dikke knuffel geven en de rest negeren. Op een gegeven moment lukt je dat echt.
 
Quote
RE: Zoo verdrietig
S@ssefr@s  schreef op: 11-10-2013 22:35:57
Ouste autist is overigens 18, jongste is 11.
 
Quote
RE: Zoo verdrietig
Ans Mv J.k.d  schreef op: 11-10-2013 22:37:17
@ Sassafras zo doen we het ook. Natuurlijk denk ik weleens eens anders maar ikhandel zo als ik het zou doen als met een ander gewoon kind. Het enige wat ik jammer vind is de opvatting die mensen gauw hebben omdat hij wat langer zijn fout blijft herhalen maar dat maakt van hem geen pestkop of vervelend kind hij leert wat langzamer.
 
Quote
RE: Zoo verdrietig
Ans Mv J.k.d  schreef op: 11-10-2013 22:41:49

Quote Sammie:
Heb net een heel verhaal getypt maar nu is het weg. Je uitleg is helder. Wellicht een schrale troost, maar dergelijk gedrag komt ook voor tussen ouders met 'normale' kinderen weet ik uit eigen ervaring. Sommige ouders denken oprecht dat andere kinderen ettertjes zijn en die van hun heilige boontjes. Schouders ophalen, je kind een dikke knuffel geven en de rest negeren. Op een gegeven moment lukt je dat echt.



thanks Sammie, dat hoop ik maar dat ik dit leer te negeren.
 
Quote
RE: Zoo verdrietig
S@ssefr@s  schreef op: 11-10-2013 22:43:34
Die ruimte heb ik mijn kinderen nooit gegeven. Fouten maken mag, dat doet iedereen, van fouten leren we, maar na één keer is het wel klaar. Daardoor hebben ze wat minder vrijheid dan ze anders gehad zouden hebben, maar als blijkt dat het goed gaat komt die vrijheid stukje bij beetje weer terug. Ik merk dat het de oudste heel goed heeft gedaan. Hij is goed terecht gekomen. Of dat aan de opvoeding ligt weet ik niet. Dat moet nog blijken als de jongste ook zover is. Tot die tijd is er nog veel werk aan de winkel .
 
Quote
RE: Zoo verdrietig
Ans Mv J.k.d  schreef op: 11-10-2013 22:55:04

Quote S@ssefr@s:
Die ruimte heb ik mijn kinderen nooit gegeven. Fouten maken mag, dat doet iedereen, van fouten leren we, maar na één keer is het wel klaar. Daardoor hebben ze wat minder vrijheid dan ze anders gehad zouden hebben, maar als blijkt dat het goed gaat komt die vrijheid stukje bij beetje weer terug. Ik merk dat het de oudste heel goed heeft gedaan. Hij is goed terecht gekomen. Of dat aan de opvoeding ligt weet ik niet. Dat moet nog blijken als de jongste ook zover is. Tot die tijd is er nog veel werk aan de winkel .



Maar dan is misschien bij jou ook een hogere IQ bij hun autisme? Bij mijn zoon is het een en en en verhaal en As en adhd en een
lage IQ. Ik vind wel dat hij mag leren. Ik zit er wel steeds bovenop deur open of ik hou hem in de gaten. woon achter de speeltuin kan vanaf mijn huis alles zien.
Ik hoop dat we het later ook kunnen zeggendat we het goed hebben gedaan.
 
Quote
RE: Zoo verdrietig
S@ssefr@s  schreef op: 11-10-2013 23:03:05
Nee, oudste is zwakbegaafd en zit op een cluster 3 school. Jongste heeft een gemiddeld iq.

Ze hebben adhd, autisme en Gilles de la tourette met bijhorende gedragsproblematiek.

En inderdaad, andere ouders zijn niet altijd even benaderbaar, maar dat heb je ook wanneer je kind geen diagnose heeft. Die ervaring hebben we al bij de mddelste, een dochter zonder diagnose. Het is zwaar, maar je doet je best, denk ook aan jezelf, dat is net zo belangrijk als het denken aan je kinderen.
 
Quote
RE: Zoo verdrietig
Ans Mv J.k.d  schreef op: 11-10-2013 23:25:12

Quote S@ssefr@s:
Nee, oudste is zwakbegaafd en zit op een cluster 3 school. Jongste heeft een gemiddeld iq.

Ze hebben adhd, autisme en Gilles de la tourette met bijhorende gedragsproblematiek.

En inderdaad, andere ouders zijn niet altijd even benaderbaar, maar dat heb je ook wanneer je kind geen diagnose heeft. Die ervaring hebben we al bij de mddelste, een dochter zonder diagnose. Het is zwaar, maar je doet je best, denk ook aan jezelf, dat is net zo belangrijk als het denken aan je kinderen.



Pfft denken aan mezelf wat is dat?
voor jou want dat zijn idd niet de makelijkste dingen. maar wat een super compliment is het voor jullie om te zien dat de oudste het nu zo goed doet.
 
Quote
RE: Zoo verdrietig
Nina1  schreef op: 12-10-2013 00:24:47
Weet je, pedtgedrag en klier gedrag bij kinderen met ass komt vaak voort uit onduidelijkheid. Ze weten op dat moment niet wat ze moeten doen bijv. Door het voor ze zo voorspelbaar mogelijk te maken, MET uitzonderingen, die je er bij benoemt, zal het voor ze makkelijker worden om te functioneren. De structuur hebben ze nodig om een veilige basis fundament te bouwen. Is dit veilig dan zul je zien dat de structuur een stuk vrijer gelaten kan worden.

Meid echt je doet het goed!! Geloof in jezelf, geloof in je kind.
En probeer hie moeilijk ook, soms echt tijd voor jezelf in te plannen. Even de boel d boel, bijv als hij op school is. Even niets...
 
Quote
RE: Zoo verdrietig
Nina1  schreef op: 12-10-2013 00:26:33
Bijv elke woensdag eten wij frietjes, BEHALVE als mama de frietjes op heeft? Dan eten we geen friet.
 
Quote
RE: Zoo verdrietig
Nina1  schreef op: 12-10-2013 00:33:52

Quote Sandra:
http://www.youtube.com/watch?v=Bj8KJo5_898

Jouw leven is bijzonder, soms verward

De wereld oordeelt meestal spijker hard
In andere ogen ben jij heel apart
Voel wat ik voel voor jou

Soms kan jouw wereld kort de mijne zijn
Iets samen delen is ontzettend fijn
Uniek, gescheiden door die starre lijn
Voel wat ik voel voor jou

Ik weet jij bent een heel bijzonder kind
Een and're taal komt uit je mond.
En jij die telkens weer de strijd aan bindt
Met een wereld die je niet doorgrondt

Als iemand open staat voor wat jij voelt
Zou snappen dat je het zo goed bedoelt
Dat jouw beperking je steeds hersenspoelt
Dan voelt hij, wat van jou

Jij bent mijn kind uniek en wonderbaar
Jouw wereld zal de mijne zijn
Soms heftig, soms volstrekt onhandelbaar
Maar geen beperking krijgt ons klein

Als ´s morgens vroeg de nieuwe dag begint
Voel ik jouw warmte, mijn bijzonder kind
Voelen wij vaak een harde tegenwind
'k hou mateloos van jou
'k hou mateloos van jou

Voor alle mama's met deze byzondere kinderen..


Lied is gezongen paul de leeuw, tekst van een vader die een zoon heeft met ass. ( ik hou hrt ook niet droog bij dit lied hoor!)
 
Quote
RE: Zoo verdrietig
Laura  schreef op: 12-10-2013 10:51:43
Heb niet alles gelezen...

Maar toch behoefte aan om uit te leggen hoe mijn zoon(vrij gevoelig)  zou reageren als hij wordt natgespoten of zijn "bunker" zou worden gesloopt.

Hij wordt dus compleet overstuur, in zijn ogen is er echt iets heel ergs gebeurt. Hij snapt werkelijk niet waarom hij zo gepest word en en is echt heel verdrietig...Hij had toch gezegd dat X moest ophouden en hij luistert niet... Hij heeft werkelijk geen idee wat hij vervolgens moet doen. Wij zijn er ook mee bezig om hem uit te leggen dat het maar water of zand is, maar dit snapt hij nog niet...Best lastig...Een vriendje van hem is overigens autist en doordat zijn moeder en ik beide kids goed uitleggen wat er aan de hand is, gaat het heel goed...dus zij ook aan haar zoon dat het niet zomaar zand is,maar een bunker waar lang aan gewerkt is...en ik aan mijn zoon dat het vervelend is van al het werk, maar dat er ergere dingen zijn en dat x het niet doet om te pesten...Ze kunnen veel van elkaar leren, maar de instelling van acht het is maar zand o.i.d. vind ik erg makkelijk...Alhoewel ik dat ook vaak genoeg denk, maar ik krijg mijn zoon zo echt niet rustig.
 
Quote
RE: Zoo verdrietig
Ans Mv J.k.d  schreef op: 12-10-2013 18:07:47

Quote Laura:
Heb niet alles gelezen...

Maar toch behoefte aan om uit te leggen hoe mijn zoon(vrij gevoelig)  zou reageren als hij wordt natgespoten of zijn "bunker" zou worden gesloopt.

Hij wordt dus compleet overstuur, in zijn ogen is er echt iets heel ergs gebeurt. Hij snapt werkelijk niet waarom hij zo gepest word en en is echt heel verdrietig...Hij had toch gezegd dat X moest ophouden en hij luistert niet... Hij heeft werkelijk geen idee wat hij vervolgens moet doen. Wij zijn er ook mee bezig om hem uit te leggen dat het maar water of zand is, maar dit snapt hij nog niet...Best lastig...Een vriendje van hem is overigens autist en doordat zijn moeder en ik beide kids goed uitleggen wat er aan de hand is, gaat het heel goed...dus zij ook aan haar zoon dat het niet zomaar zand is,maar een bunker waar lang aan gewerkt is...en ik aan mijn zoon dat het vervelend is van al het werk, maar dat er ergere dingen zijn en dat x het niet doet om te pesten...Ze kunnen veel van elkaar leren, maar de instelling van acht het is maar zand o.i.d. vind ik erg makkelijk...Alhoewel ik dat ook vaak genoeg denk, maar ik krijg mijn zoon zo echt niet rustig.



Jammer dat je niet hebt doorgelezen Laura, want ik had al uitgelegd dat mijn zoon voor dit soort gedrag altijd wordt terecht gewezen en hij moet ook altijd zijn excuus hier voor maken! Het gaat met deze voorbeelden niet vanuit de beleving van het kind maar vanuit de volwassenen! Om een kind hier de stempel pestkop en sloper te geven vind ik erg ver gaan. En wat jij doet met die andere moeder die kar moet ik dus steeds voor 2 kanten trekken. Want elk moeder weet precies hoe de kids hier zijn terwijlze zelf hier nooit aanwezig zijn!
 
Quote
RE: Zoo verdrietig
Mitch  schreef op: 12-10-2013 18:08:47
 
Quote
RE: Zoo verdrietig
Laura  schreef op: 12-10-2013 18:26:55

Sorry, sorry, misschien verkeerd neergezet maar ik bedoelde het echt niet aanvallend...wilde alleen aangeven dat het voor sommige kindjes heel lastig is en ze heel gevoelig kunnen reageren en daarmee het ralativeren van de ouder ook lastiger maakt...als volwassenen kun je dan wel denken stel je niet aan, maar bij mij is dit anders geworden toen ik merkte dat dit voor mijn kind niet werkte...en hij echt compleet overstuur is als hij wordt nat gespoten. Hij durft nl. dan echt niet meer naar buiten..Dit is ook niet goed, wordt ook aangewerkt (maar is niet meteen opgelost) 

Natuurlijk is jouw kind geen sloper en pestkop, dit gaat veel en veel te ver.


 
Quote
RE: Zoo verdrietig
Mamsie  schreef op: 12-10-2013 19:38:50
TO je doet het prima hoor, en ik kan me je frustratie en verdriet wel voorstellen.
Maar dit komt bij alle kinderen voor dit rare gedrag.
En ik moet me een beetje bij Jolanda aansluiten dat er heel veel moeders misbruik maken van de situatie.
Onze jongste werd gewoon gewurgd door een jongen die een autistische stoornis heeft, en moeder maar zeggen, tja kan hij niets aan doen he?
Nee inderdaad met haar als moeder kan hij er niet veel aan doen.
Grenzen worden niet aangegeven, hij kan alles doen want hij is autist...
Volgens mij schiet dat kereltje er niets mee op dat zijn moeder zo meegaand is.....
En mijn dochter snapt er ook niets van, dat valt tot op zeker hoogte uit te leggen, maar dit echt niet meer hoor....

Maar pesten wordt vaak ook goed gepraat door moeders, dus het is niet iets wat alleen moeders hebben met een kind met een rugzak. Schijnbaar kunnen we niet goed accepteren dat onze kinderen soms dingen doen die ze niet moeten doen, daarnaast geven we graag de verantwoording weg, want ja als iets op school gebeurd is, dan hoef ik als ouder daar toch niets meer mee?

Dus laten we gewoon als ouder van welk kind dan ook weer de verantwoording nemen voor het gedrag van onze kinderen
 
Quote
RE: Zoo verdrietig
Ans Mv J.k.d  schreef op: 12-10-2013 20:37:39
Geeft niks Laura, het is ook lastig om het typend uit te leggen! Ik snap dat het voor elk kind anders werkt. En daar probeer ik ook steeds rekening mee te houden.
Mamsie dat had die van mij niet hoeven te doen, echt hoor dat is wel heel gevaarlijk gedrag jammer dat deze moeders dan erg weinig vertrouwen hebben in hun kids dat ze wel degelijk dingen kunnen leren! 
J. had bijv ook een tijd dan wilde hij optillen of knuffelen maar dat deed hij verkeerd, ook dus bij de nek. Ik heb hem toen gelijk laten zien hoe dat moest. En dat zal hij ook niet meer doen bij andere.


 
Quote
RE: Zoo verdrietig
Ans Mv J.k.d  schreef op: 12-10-2013 20:38:29
Moet er wel bij zeggen dat hij toen nog een peuter was
 
Quote
RE: Zoo verdrietig
Mitch  schreef op: 12-10-2013 20:49:56
Nogmaals, meer dan je best kan je niet doen meid!
Sommige mensen zijn er om te blijven, sommige mensen niet... laat het van je afglijden.
 
Quote
RE: Zoo verdrietig
Nimmie  schreef op: 12-10-2013 20:53:04
Ik ben ook wel eens verdrietig hoor..

mijn dochter heeft moeite om met andere te spelen!
is te snel aangevallen en is heel erg kattig

momenteel is het zo erg dat niemand maar dan ook niemand met haar wil spelen en of uitgenodigd word dan alleen haar vriendje die ze om de tijd weer eens ziet eigenlijk.

nu heb ik afspraak gemaakt bij ggz want ik weet het zo ook niet meer
ze kan ineens heel erg ontploffen wat helemaal niet nodig is eigenlijk
ze heeft er veel moeite mee, op der nieuwe school komt ze nu wel mee qua leren maar contacten leggen heeft ze heel veel moeite mee en wilt al gauw de ''baas'' spelen waardoor kinderen dat niet gaan pikken.

hier heeft ze grote monden etc etc, ik ben gewoon bang dat ik der wat te kort doe.
dus 16 okt mag ik even met een ouder begeleiding gaan praten erover. want hier denkt ze ook weleens makkelijk baas te kunnen zijn 
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Zoo verdrietig
Naam
Bericht