Menu
 

Topic:

Blij en verdrietig

Diedoes  schreef op: 22-09-2013 15:23:52
Mijn zoontje heeft gisteren proef gezwommen voor zijn A diploma. Hij is nu 7 jaar en zit een jaar op zwemles.
Het proefzwemmen ging niet zo goed, maar hij mag diploma zwemmen over 2 weken.

Mijn zoontje heeft een erbse parese, een gedeeltelijk verlamde arm. Daarom is het extra knap dat hij kan zwemmen en nu al voor zijn A mag!

Dus ik ben super trots op hem, maar het doet ook zo'n pijn om hem te zien ploeteren. Hij doet zo hard zijn best, maar redt het bijna niet om de afstand te zwemmen die moet zwemmen.
De badjuf gaf aan dat hij zijn B diploma ws niet kan halen, maar voor een certificaat moet gaan.

Ik vind het zo zielig voor hem dat hij niet mee kan komen ondanks zijn grote inzet. Alleen maar doordat ze zijn zenuwbanen kapot hebben getrokken bij de geboorte

Normaal heb ik er niet zoveel last van, maar dit is echt weer zo'n moment waarop het confronterend is
 
Quote
Navigatie
RE: Blij en verdrietig
Boterbloem  schreef op: 22-09-2013 15:25:56

Wat kan ik me dat voorstellen dat dat moeilijk is. Maar wat ontzettend knap zeg, dat hij op mag voor zijn A! Wauw. Wat een doorzetter heb je.


Hoe is hij er zelf onder?

 
Quote
RE: Blij en verdrietig
Jolanda1974  schreef op: 22-09-2013 15:27:30
Dat is zeker confronterend.. maar mijn neefje is aan de rechterkant verlamd en heeft "gewoon" zijn A en B gehaald. Hij is nu bijna 12 en heeft vorig jaar afgezwommen voor zijn B. Nu zwom bij niet bij "gewoon" zwemles maar speciaal voor gehandicapten. Het duurde dus wat langer maar heeft ze wel allebei. 

 
Quote
RE: Blij en verdrietig
Ils33  schreef op: 22-09-2013 15:33:33
 
Quote
RE: Blij en verdrietig
Liva  schreef op: 22-09-2013 15:39:51
Ach... snap dat het pijn doet... dikke knuffel voor je! Je zoon is een kanjer!
Hoe is hij er inderdaad zelf onder?
 
Quote
RE: Blij en verdrietig
Diedoes  schreef op: 22-09-2013 15:39:54
De mannen zijn net weer terug van zwemmen. Mijn man ging met hem oefenen, maar het was druk in het zwembad en mijn zoontje durfde niet zonder bandjes. Met al die mensen en daardoor golven in het bad.
Hij was echt bang.

Alleen een A diploma is dus echt lang niet genoeg.

We gaan het straks rustig overleggen als hij voor B zwemt. Ik heb liever dat hij het hele jaar nog elke week zwemt dan dat hij te vroeg zijn diploma's krijgt. En misschien zit er na veel oefening wel meer in dan een certificaat

Hij is zelf erg trots op zichzelf
 
Quote
RE: Blij en verdrietig
Liva  schreef op: 22-09-2013 15:42:47
Mooi, Diedoes En dat mag hij zijn! Maar het zal moeilijk blijven als moeder om te zien hoe je kind moet worstelen om de dingen te bereiken die andere kinderen soms moeiteloos kunnen bereiken...
 
Quote
RE: Blij en verdrietig
Bepje  schreef op: 22-09-2013 15:43:08
Knap dat hij zo`n doorzetter is !
 
Quote
RE: Blij en verdrietig
Diedoes  schreef op: 22-09-2013 15:51:30

Quote Liva:
Mooi, Diedoes En dat mag hij zijn! Maar het zal moeilijk blijven als moeder om te zien hoe je kind moet worstelen om de dingen te bereiken die andere kinderen soms moeiteloos kunnen bereiken...



Ja dat mag hij zeker zijn!
Zijn broer heeft veel langer over zijn diploma gedaan, maar die had niets bijzonders en dat vond ik niet pijnlijk om te zien. Zijn zusje heeft pas een paar lessen gehad, maar gaat super snel en zit nu al in het volgende groepje. Gek genoeg is dat ook pijnlijk hoe trots ik ook op haar ben.

Veel mensen zeggen altijd hoe erg het is voor zijn arm enzo, dat ervaar ik bijna nooit zo. Ik ben gewoon blij dat hij er is, de bevalling was echt eng. Dus ik ben vooral erg dankbaar

Maar nu hij ouder wordt loopt hij tegen dingen aan en dat is pijnlijk
 
Quote
RE: Blij en verdrietig
Cir  schreef op: 22-09-2013 17:08:17
Ik snap dat het moeilijk is om je kind te zien ploeteren. Maar na 1 jaar al mogen afzwemmen vind ik echt hartstikke goed! En dan ook nog eens met een beperking. Hartstikke knap. Vind het wel vreemd dat die zwemjuf dat nu al aangeeft. Het is toch nog helemaal niet te zeggen hoe fysiek gezien je zoon zich zal ontwikkelen en in bepaald opzicht zijn beperking zal compenseren? Ik zou ook zeker gewoon aan B beginnen.

Ik vond mijn zoon na A ook niet goed genoeg zwemmen. Hij had echt ook die B nodig.
 
Quote
RE: Blij en verdrietig
Jolanda1974  schreef op: 22-09-2013 17:08:42
Merk bij mijn neefje dat wanneer mijn broer en schoonzusje er zelf mee worstelen dat hij er ook meer problemen mee heeft. Hij komt er echt wel. Het heeft alleen iets meer tijd nodig! 
 
Quote
RE: Blij en verdrietig
Jo  schreef op: 22-09-2013 18:08:09
Nou gek dat de juf nu al zegt dat hij B niet kan halen, als je A kan moet B toch ook lukken???
Hartstikke knap hoor A in een jaar, zeker iets om trots op te zijn.
Kan me ook heel goed voorstellen dat het ook confronterend is hoor
 
Quote
RE: Blij en verdrietig
Diedoes  schreef op: 22-09-2013 19:45:59
Dank dames

Ik ga ervoor dat hij zijn B diploma haalt en ook zijn C niet alleen omdat het belangrijk is dat hij zich goed kan redden, maar ook omdat zwemmen heel goed voor hem is.

Hij wordt natuurlijk steeds groter en sterker en misschien kan hij zijn handicap steeds beter corrigeren in het water.

Gelukkig heeft hij er tot nu toe nooit moeite mee gehad. Laatst zei een meisje: heb jij nog geen zwemdilpoma? En je bent al 6! (Hij is deze zomer 7 geworden). Zijn antwoord: nee, ik heb nog geen diploma. Jij wel, maar jij hebt geen slappe arm
 
Quote
RE: Blij en verdrietig
Diedoes  schreef op: 22-09-2013 19:47:33
Oja de juf voorziet problemen met B omdat de afstand die je dan moet zwemmen nog verder is. Hij heeft vooral moeite met de afstand van schoolslag. Ook borstcrowl is moeilijk.
Het gat, op de rug, watertrappelen enz gaat allemaal super goed
 
Quote
RE: Blij en verdrietig
Jolanda1974  schreef op: 22-09-2013 19:48:13
Zit hij op "gewoon" zwemles?
 
Quote
RE: Blij en verdrietig
Diedoes  schreef op: 22-09-2013 19:51:00
Ja. De groepjes zijn wel vrij klein. Ongeveer 8 kindjes met 2 juffen. Ook heeft zijn juf jaren zwemles gegeven aan kindjes met een beperking

Hij is 2 jaar geleden ook 3 keer naar zwemles geweest, die groep was groot en de begeleiding niet voldoende voor hem, dus toen een jaar gestopt en hier opnieuw begonnen
 
Quote
RE: Blij en verdrietig
Senna  schreef op: 22-09-2013 19:52:08
Wat goed van je zoon!!
Iets om extra trots op te zijn, doorzetter!

Kan me je verdrietige gevoel wel heel goed voorstellen
 
Quote
RE: Blij en verdrietig
Jolanda1974  schreef op: 22-09-2013 19:53:56
dat is inderdaad wel fijn zulke kleine groepjes.. Bij mijn neefje hebben ze eerst 1 op 1 les als voorbereiding op A. Daar halen ze allemaal certificaten. Daarna gaan ze ook in kleine groepjes zwemmen voor het A diploma en aansluitend voor B. 2 begeleiders op de kant en 2 in het water. Maar dat is dus speciaal voor kinderen met een beperking.
 
Quote
RE: Blij en verdrietig
Diedoes  schreef op: 22-09-2013 20:00:20

Quote Senna:
Wat goed van je zoon!!
Iets om extra trots op te zijn, doorzetter!

Kan me je verdrietige gevoel wel heel goed voorstellen



Hij komt me net een kusje geven en zegt heel blij: over twee weken mag ik afzwemmen! Hoeveel diploma's heb jij mam? Ik: twee. Thijs: echt? Ik ga voor de 3!

Stoer mannetje
 
Quote
RE: Blij en verdrietig
Senna  schreef op: 22-09-2013 20:03:56
Goed zo Thijs, that's the spirit!
Of het je lukt of niet... Je doet je best en dat is meer waard dan 30 diploma's!
 
Quote
RE: Blij en verdrietig
Jc  schreef op: 22-09-2013 20:41:51
Als alleen de afstand een probleem geeft dan komt dat uiteindelijk vast ook wel goed! Als hij iedere week blijft zwemmen wordt hij steeds sterker en en krijgt hij steeds merr uithoudingsvermogen. Dan gaat hij het vast redden. En zeker nu hij zelf zegt er 3 te willen hebben!
 
Quote
RE: Blij en verdrietig
Blauwtje  schreef op: 23-09-2013 09:46:39
aaah moet ff slikken hoor van je verhaal, wat een emoties komen daar bij kijken voor jou..

Je hebt een geweldig dapper kind, hij komt er wel!!
Dan zal eht wat langer duren maar lieverd, hij is een doorzetter en DAT is dat je nodig hebt

Wat zul je trots zijn op je manneke!


 
Quote
RE: Blij en verdrietig
An  schreef op: 23-09-2013 11:52:49
Herkenbaar hoor. Mijn dochter heeft cerebrale parese (hemiparese) en ik heb soms ook van die momenten. Als ze iets willen wat maar niet lukt en je ziet hoe ze hun best ervoor doen dan kun je soms zo verdrietig worden. Maar op het moment dat het dan wel lukt ben vaak behalve heel blij en trots toch soms ook nog wat verdrietig.

Mijn dochter wilde op een gegeven moment graag zonder zijwileltjes fietsen (het fietsen met zijwieltjes was sowieso al heel knap voor haar). Ze is er heel vaak boos over geweest, want de jongere kinderen op school konden het wel en zij niet. Ze was vaak kwaad, verdrietig etc., maar daardoor is het haar uiteindelijk toch gelukt. Ze heeft zo haar best ervoor gedaan.

Natuurlijk zijn er ook dingen die ze nooit zou kunnen, maar veel dingen weet ze door haar doorzettingsvermogen toch maar mooi te bereiken. Zwemmen is voor haar wel erg moeilijk. Ze zit nu 2 jaar op les (priveles) en het begint nu pas een klein beetje te komen, maar ik weet zeker dat ze haar diploma gaat halen omdat ze het zo graag wil. 

Ik vind het wel raar dat een zwemleraar nu al zegt dat jouw zoon zijn B niet zou kunnen halen. Is die zwemleraar een expert op het gebied van erbse parese? Ik denk het eigenlijk niet. 
Misschien zou je ook eens kunnen kijken naar zwemles voor lichamelijk gehandicapten. Maar zo te horen is jouw zoon een doorzetter en lijkt het mij niet onmogelijk dat hij zijn B diploma gaat halen.



 
Quote
RE: Blij en verdrietig
Diedoes  schreef op: 23-09-2013 15:37:07
Dank dames, jullie zijn lief!

Mijn zoontje is inderdaad een doorzetter. Misschien ontwikkel je dat ook wel met een handicap.
Vandaag vertelde hij vol trots aan een vriendje dat hij mag afzwemmen. Het vriendje heeft zelf al 3 diploma's maar reageerde heel enthousiast

Vandaag valt het gelukkig weer minder zwaar. Ik ben ook gewoon super trots en weet niet of ik het droog kan houden als hij zijn diploma heeft ik had al tranen in mijn ogen en kippenvel toen ik hoorde dat hij mocht proefzwemmen.

Zelf is hij trouwens een echte optimist. Er moesten na het proefzwemmen 3 kindjes blijven zitten, die kregen geen brief. Hij kreeg dus ook geen brief. Toen ik vroeg wat hij daarvan vond zei hij: wel spannend, maar ik dacht misschien gaan al die kindjes niet door en wij wel en stond er in de brief, helaas je mag nog niet afzwemmen. De grapjas


Nu moet hij nog een paar keer komen voor het afzwemmen, zijn reactie: ja dat vind ik wel goed hoor, voor de veiligheid
 
Quote
RE: Blij en verdrietig
Diedoes  schreef op: 23-09-2013 15:39:02
An, jou dochter weet ook goed wat ze wil hè. Wat stoer dat ze heeft leren fietsen! En dat zwemmen komt dan vast ook.
Gek hè hoe dicht bij elkaar de emoties van trots en verdriet liggen
 
Quote
RE: Blij en verdrietig
Brabbel  schreef op: 24-09-2013 12:29:58
Knap dat hij voor zijn A diploma mag. Ik herken het heel goed. Mijn zoontje heeft tijdens mijn zwangerschap een herseninfarctje gehad. Hij heeft er ook een spasme aan overgehouden. We zijn nu al een jaar bezig met zwemles, maar het kan nog wel een jaar duren. Hij haalt helaas zijn A niet. Maar certificaten. Ik vind het ook zo moeilijk om hem zo goed bezig te zienmaar dat het zo moeizaam gaat. .  Maar je wilt gewoon dat je kind net als andere kinderen zijn. hij vind het ook moeilijk als ze hem vragen om zijn zwediploma. 

Volgend jaar gaan we fietsen zonder zij wieltjes. Hij heeft nu nog een aangepaste driewielfiets. Hopen dat dat gaat lukken!
 
Quote
RE: Blij en verdrietig
Jolanda1974  schreef op: 24-09-2013 12:37:32
waarom zou hij zijn A niet kunnen halen Brabbel? Mijn neefje heeft ook eerst certificaten gehaald en heeft daarna A en B gehaald.
 
Quote
RE: Blij en verdrietig
An  schreef op: 24-09-2013 13:26:02

Quote Brabbel:
Knap dat hij voor zijn A diploma mag. Ik herken het heel goed. Mijn zoontje heeft tijdens mijn zwangerschap een herseninfarctje gehad. Hij heeft er ook een spasme aan overgehouden. We zijn nu al een jaar bezig met zwemles, maar het kan nog wel een jaar duren. Hij haalt helaas zijn A niet. Maar certificaten. Ik vind het ook zo moeilijk om hem zo goed bezig te zienmaar dat het zo moeizaam gaat. .  Maar je wilt gewoon dat je kind net als andere kinderen zijn. hij vind het ook moeilijk als ze hem vragen om zijn zwediploma. 

Volgend jaar gaan we fietsen zonder zij wieltjes. Hij heeft nu nog een aangepaste driewielfiets. Hopen dat dat gaat lukken!



Heeft jouw zoon ook hemiparese? En hoe oud is hij?
Onze dochter heeft ook tijdens de zwangerschap een herseninfarct gehad. Zij is nu 2 jaar bezig met zwemles (1 op 1) en het begin nu pas een beetje te komen, maar niemand die zegt dat ze haar diploma niet zou kunnen halen. 
Fietsen zou heel moeilijk worden werd gezegd. Nou, wij zijn nooit begonnnen aan een aangepaste driewieler en ze fiets nu al ongeveer 1 of 2 jaar zonder zijwieltjes. Ze is 7 jaar. 
Maar waarom zou hij zjn A niet kunnen halen? Hij zit nog maar 1 jaar op zwemles.
Vaak kunnen kinderen meer dan je denkt, je moet ze soms ook gewoon een beetje zelf laten aanrommelen en stuntelen. Zo doen wij het, we grijpen niet te snel naar aanpassingen. Ik zeg trouwens niet dat jij dat zou doen.
 
Quote
RE: Blij en verdrietig
An  schreef op: 24-09-2013 16:34:16

Quote diedoes:
An, jou dochter weet ook goed wat ze wil hè. Wat stoer dat ze heeft leren fietsen! En dat zwemmen komt dan vast ook. Gek hè hoe dicht bij elkaar de emoties van trots en verdriet liggen



Ja inderdaad raar met die emoties. Ik dacht dat ik wel gek zou zijn, maar er hebben dus meer mensen last van.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Blij en verdrietig
Naam
Bericht