Menu
 

Topic:

nou zeg,ben ik nou gek,eerste zwemles

Flipstra  schreef op: 21-09-2013 13:35:04
dochter vandaag eerste zwemles,helemaal spannend. ze is niet zo,n waterrat en ook spetteren vindt ze niet bepaald leuk.
op zich ging het best goed. alleen bij een spelletje kreeg ieder kindje een ring,maar mijn dochter stond net even omgedraaid,en de juf  haalt haar schouders op en gaat gewoon verder.dus alle kindjes een ring die ze in het water mochten gooien,begalve mijn dochter. 
tja ben ik nou overdreven of had dat de eerste les best vriendelijker gekund?
en ze moesten gelijk al onder water etc,door hoepels heen,je snapt al,mijn dochter tilde de hoepel op en liep er onder door en met het spetteren ging ze steeds meer van de groep af. vond eigenlijk dat de juf haar wat negeerde.
na de tijd ook  geen tijd om het erover te hebben,want de volgende groep stond alweer klaar.
en ik ben zo trots op haar dat ze rest zoo goed probeerde,want jarenlang heeft ze haast het zwembad niet ingedurfd en nu deed ze alles mee,behalve het echte onder water zijn.
gelukkig vond zij het leuk en daar gaat het om,maar ik hield er wel een rotgevoel aan over....

 
Quote
Navigatie
RE: nou zeg,ben ik nou gek,eerste zwemles
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan En Jim
  schreef op: 21-09-2013 13:37:43
Je betaald een hoop. Het is geen gunst maar een dienst die jij afneemt. Gewoo wat van zeggen.
 
Quote
RE: nou zeg,ben ik nou gek,eerste zwemles
Linnie  schreef op: 21-09-2013 13:38:35
mmmm sorry, maar ik vind je wat overdreven reageren..... kan gebeuren toch, en anders is de juf continue bezig met kindjes erbij roepen en heeft ze minder tijd over om les te geven
 
Quote
RE: nou zeg,ben ik nou gek,eerste zwemles
Flipstra  schreef op: 21-09-2013 13:39:33
dat is ook zo,ik was meer even uit het veld geslagen,had me haar eerste zwemles wel leuker voorgesteld...
 
Quote
RE: nou zeg,ben ik nou gek,eerste zwemles
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan En Jim
  schreef op: 21-09-2013 13:40:15
Zwemmen moet leuk zijn. Kijk het anders nog 1 les aan
 
Quote
RE: nou zeg,ben ik nou gek,eerste zwemles
Flipstra  schreef op: 21-09-2013 13:41:38
dat kan dus niet,de eerst les mochten we kijken en daarna einde van elke maand het laatste kwartiertje....
 
Quote
RE: nou zeg,ben ik nou gek,eerste zwemles
Flipstra  schreef op: 21-09-2013 13:43:18
@linnie: dat snap ik alleen zoals met ringen stond ze allemaal gewoon op een rij,een schoudertikje was genoeg geweest denk ik dan. 
 
Quote
RE: nou zeg,ben ik nou gek,eerste zwemles
Proestie  schreef op: 21-09-2013 13:44:34
Het kan ook zijn dat de juf haar juist geen druk wilde laten voelen en haar maar lekker even liet. Ik werk op een psz en daar zijn ook kindjes die bijv huilen bij het afscheid. De eerste keren pak ik het kindje altijd bij me, maar soms is het gewoon zo dat het veel sneller over is als je geen reactie geeft. Ik zou het nog lekker even aankijken!
 
Quote
RE: nou zeg,ben ik nou gek,eerste zwemles
Linnie  schreef op: 21-09-2013 13:45:08
Anders zet je je verhaaltje even op de mail... heeft zij er tijd voor om een keer rustig naar te kijken en jij ben 'er vanaf' 
idee?
 
Quote
RE: nou zeg,ben ik nou gek,eerste zwemles
Flipstra  schreef op: 21-09-2013 13:52:45
@ proestie, dat zou ook nog kunnen idd,maar ik vond het er best lullig uitzien.iedereen wel zo,n ding en zij niet.maar ja ik wacht toch nog even af en beslis met de volgende kijkles. 
@linnie,dat is ook een idee,maar ik kijk het nog even aan,tenzij mn dochter volgende week met iets komt,maar goed zij vindt het leuk.

 
Quote
RE: nou zeg,ben ik nou gek,eerste zwemles
Flipstra  schreef op: 21-09-2013 14:12:27
tja ik vond het ook stom,mijn dochter had daar totaal geen last vast en vond het heel erg leuk.daarom dacht ik misschien overdrijf ik wel (en dat kan ik best wel) maar in mijn ogen had het allemaal wel wat leuker gekund. nu is mijn dochter geen wegloper ,maar toch ik maal er dan wel over.
het feit dat we ze niet zien zwemmen vind ik al niet leuk,wel begrijpelijk.maar om hasr volgende week zo achter te laten vind ik ook niks...
 
Quote
RE: nou zeg,ben ik nou gek,eerste zwemles
Stefke  schreef op: 21-09-2013 14:14:10
Nou, ik vind het een tikkeltje overdreven...
Ik lees je verhaal eerder als 'de juf wil haar de eerste les tot niks dwingen en haar alle ruimte geven de boel te 'ontdekken' . 
Als de juf haar flink gestimuleerd/gedwongen had mee onder water te gaan en je dochtend was gaan huilen, dan was het weer niet goed geweest.
 
Quote
RE: nou zeg,ben ik nou gek,eerste zwemles
Xsara  schreef op: 21-09-2013 14:14:57
ik zou toch ook even verder kijken, e zijn vast meer zwemscholen, ik ben van mening dat juist die eerste les heel belangrijk is en als er dan al geen contact met je kind wordt gezocht en jij er geen goed gevoel bij hebt het ook niet bij jullie past. zij kan het goed doen en haar redenen hebben maar voor jou voelt het blijkbaar niet goed dus ik zou er 100% wat mee doen. ik zou het bespreekbaar maken of verder zoeken maar na dit me niet verbinden in ieder geval..
 
Quote
RE: nou zeg,ben ik nou gek,eerste zwemles
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 21-09-2013 14:19:13
Ligt ook een beetje aan het kind vind ik.
Mijn oudste zou er ook totaal geen last van hebben, die komt er wel.
De jongste zou dit ook zeker niet leuk vinden en wellicht niet meer willen gaan.
Zij is ruim 4 jaar en zit sinds een half jaar op zwemles. Met haar hoofdje onder water durft ze nog steeds niet, wel met mondje en neusje en heel soms de oogjes. Het gaat gewoon heel langzaam bij haar, maar ze heeft gelukkig een ongelooflijke lieve en geduldige zwemjuf!
Nu had ze wel een aantal keren een andere juf, die minder geduldig was en die gooide haar ongeveer letterlijk zo in het water van zo'n mat af. Ze ging toen kopje onder, totale paniek!! Gelukkig heb ik toestemming om er bij te mogen zijn dus ik zag alles gebeuren. Heb haar meteen bij me gepakt en getroost. Met als gevolg dat ze nooit meer wilde gaan zwemmen!
Week later gesprek aangegaan met de leidinggevende en gelukkig was haar oude vertrouwde zwemjuf er weer en die heeft haar gerustgesteld en haar beloofd dat zij weer les zou gaan geven.
Nu wil ze dus nog maar alleen lessen als deze juf les geeft, een ander vertrouwt ze totaal niet meer, raakt volledig in paniek als iemand anders haar wil helpen in het water. Allemaal dankzij 1 ondoordachte juf!!
Ze moet het vertrouwen weer helemaal terug krijgen, maar ik zie nog steeds de angst in haar ogen als ze het water weer in gaat. Ze gaat niet met tegenzin, anders was ik een tijdje gestopt met haar.
 
Quote
RE: nou zeg,ben ik nou gek,eerste zwemles
Flipstra  schreef op: 21-09-2013 14:22:32
ik kijk het toch nog even aan.best wel een emo week achter de rug en ik denk dat ik er daarom overal wel wat inzie.
maar ik heb ondertussen ook al verder gekeken en er zijn nog een aantal zwemscholen. ik  wil eerst de volgende kijkles afwachten en ik wacht de reactie van mijn dochter af. als het dan nog niet aan staat,schrijf ik haar ergens anders in.
aan de ene kant denk ik ook,ik kan na 1 keer niet gelijk opgeven...
ik ga straks maar even knutselen met de kids,even wat leuks doen!
 
Quote
RE: nou zeg,ben ik nou gek,eerste zwemles
Flipstra  schreef op: 21-09-2013 14:27:16
@nicole,
bah dat is ook niet fijn zeg....dat helpt niet echt mee bij hasr zelfvertrouwen.
deze juf is wel streng,maar was dan niet van het dwingen zoals ik heb gezien. dat zou mijn dochter ook beslist niet fijn vinden als ze haar perse onder water willen hebben. brrr kan de paniek nog voelen van vroeger,toen deden ze dat wel bij mij.dus als het maar een beetje die kant op neigt dan zou ik wel snel klaar mee zijn en mijn dochter ook.
 
Quote
RE: nou zeg,ben ik nou gek,eerste zwemles
Marie8  schreef op: 21-09-2013 15:30:26
Ik zou er niet zo de nadruk op leggen, dan maak je het voor haar groot. Ze had er zelf geen last van toch..
Ik vind een les afkijken ook wat weinig, zoiets moet je over een langere periode bekijken. 
Van dit soort juffen worden kinderen vaak erg zelfstandig. Een (zwem)juf heeft altijd meerdere kinderen en het is niet mogelijk om 100% perfect aan te sluiten op ieder kindje. Dat is ook iets wat kinderen leren accepteren en mee om leren gaan. Dat ze niet dwingt lijkt me een belangrijk pluspunt.
 
Quote
RE: nou zeg,ben ik nou gek,eerste zwemles
Mama Van Drie  schreef op: 21-09-2013 16:26:51
Na 1 zwemles kan je er nog wel erg weinig van zeggen vind ik, kijk het gewoon een maand aan.
Ik zou nu al helemaal niet gelijk aanspreken over het feit dat je dochter geen ring kreeg om te gooien...waar gaat het over......niet doen hoor, vind het nogal zeurderig overkomen dan en je hebt misschien gelijk de toon gezet.

 
Quote
RE: nou zeg,ben ik nou gek,eerste zwemles
An  schreef op: 21-09-2013 16:52:50
Ik heb niet alles gelezen, maar het klinkt als de zwemles waar mijn dochter opzat. Daar wilden de juffen/meester geen moeite doen voor de wat "lastigere" kinderen. Mijn dochter had een hekel aan zwemles en als het even kon deed ze niet mee. Bovendien is ze geen haantje de voorste. Ze was bang voor het diepe, dus werd ze bij een ander groepje in het ondiepe gezet als haar groep naar het diepe ging. Oefenen met duiken deed ze niet mee, ze bleef gewoon aan de kant staan. Heel wat strijd gehad daar (ik had toen geen mogelijkheid om haar ergens anders op zwemles te doen). Mijn kind moest maar getest worden of ze niet een of ander gedragsprobleem/autisme had.
Ik word gewoon al weer kwaad als ik dit lees. Wat is nou de moeite om even te zorgen dat je de aandacht hebt. Inderdaad wat een ander al schreef, even op de schouder tikken en ze had ook een ring gehad.


 
Quote
RE: nou zeg,ben ik nou gek,eerste zwemles
Alice  schreef op: 21-09-2013 17:24:18
Ik ben zelf echt van de zachte aanpak, maar dit vind ik niet echt slecht. Het is niet de manier waarop ik met mijn kinderen zou omgaan.. maar.. je dochter zorgt er wel voor dat ze volgende keer wel oplet. Met even aantikken was dat misschien niet zo geweest. Ze heeft haar geen pijn gedaan, niet gekleineerd.. alleen effe duidelijk de regels laten voelen. Niet op een heel leuke manier, maar ze moet wel een heel aantal kinderen bij de les houden en heeft een grote verantwoordelijkheid. Dusss.. ik snap het wel eigenlijk. 
 
Quote
RE: nou zeg,ben ik nou gek,eerste zwemles
Flipstra  schreef op: 21-09-2013 19:12:56
dat is het suffe eraan,ze heeft het helemaal niet meegekregen en ook niks van geleerd. want toen ze zich omdraaide ,zei de juf duik er masr achter aan en toen pakte ze een ring die een ander kindje gegooid had. dat andere kindje kreeg toen een andere en mijn dochter dacht dat juf dat ding gegooid had. op school luisterd ze juist erg goed,dit was puur enthousiasme. maar ik wil inderdaad niet gelijk de eerste les gaan zeuren,maar het voelde niet fijn.ze is een heel gevoelig meisje,dus hier thuis is de aanpak inderdaad wat zachter.
maar ik vond het ook vooral raar voor een eerste les,een schoudertikje was een kleine moeite. maar goed,ik ben benieuwd naar de volgende kijkles en we gaan er vol enthousiasme heen en dan zien we het wel.
 
Quote
Navigatie


Reageren op nou zeg,ben ik nou gek,eerste zwemles
Naam
Bericht