Menu
 

Topic:

caramel shortcake

Marjolein852  schreef op: 20-09-2013 18:34:19
Vraagje:

De caramel maak je door een blikje in zacht kokend water te zetten voor een hele lange tijd. Kan ik dit ook 2/3 dagen van te voren doen?

We vieren de verjaardag van mijn oudste zondag en daarvoor heb ik niet zoveel tijd. Ze houd een slaapfeestje van zaterdag op zondag
 
Quote
Navigatie
RE: caramel shortcake
Xxx  schreef op: 20-09-2013 18:56:48
Ik snap het denk ik niet.....

je maakt de caramel toch gewwoon door de ingredienten te roeren in een pannetje?
 
Quote
RE: caramel shortcake
Sammy  schreef op: 20-09-2013 18:59:30
Door de caramel voor de shortcake moet je een blikje gecondenseerde melk gebruiken. En dat moet een tijd zachtjes gekookt worden (in het blikje).

Het lijkt me wel dat je het van te voren maken kunt, mits je het maar na het afkoelen goed en luchtdicht bewaard
 
Quote
RE: caramel shortcake
Xxx  schreef op: 20-09-2013 19:04:45
Oke!?

maar staat dat dan op het blikje? Kan het namelijk nergens terug vinden.
 
Quote
RE: caramel shortcake
Ivy  schreef op: 20-09-2013 19:07:54
Ik heb het ook wel eens gedaan.  Werkt perfect!  Ik weet niet of je het 3 dagen kunt bewaren, maar lijkt mij van wel.  Luchtdicht verpakken en in de koelkast kan, volgens mij, niet misgaan.
 
Quote
RE: caramel shortcake
Gewoon Ik  schreef op: 20-09-2013 19:09:51
Ik maak hem als ik hem maak zo en dan verwarm ik dus nooit de geconenseerde melk in het blikje

http://www.smulweb.nl/recepten/1390624/Caramel-shortcake
 
Quote
RE: caramel shortcake
Sammy  schreef op: 20-09-2013 19:10:12

Quote XXX:
Oke!?

maar staat dat dan op het blikje? Kan het namelijk nergens terug vinden.



Het staat in het recept
 
Quote
RE: caramel shortcake
Jomi  schreef op: 20-09-2013 17:10:17
Ik heb t in de pan gekookt, met boter rn stroop, niet in het blikje.
 
Quote
RE: caramel shortcake
Xxx  schreef op: 20-09-2013 19:33:41

Quote Sammy:
[...]

Het staat in het recept



serieus?
heb net veel recepten doorgenomen, maar nergens gelezen 

smulweb
de lekkerste taarten
enz.....
 
Quote
RE: caramel shortcake
Gewoon Ik  schreef op: 20-09-2013 19:34:56
Zie de link die ik plaatste  je hoeft het echt niet te verwarmen in het blikje
 
Quote
RE: caramel shortcake
Sammy  schreef op: 20-09-2013 19:37:26
1. Zet het ongeopende blikje gecondenseerde melk in een pan en voeg zo veel water toe dat het blikje onder staat. Breng aan de kook en laat 3 uur op laag vuur koken met de deksel op de pan. Controleer af en toe of er nog voldoende water in de pan zit. Neem het blikje met de tang uit de pan en laat 30 min. afkoelen.


Stukje uit het allerhande recept
 
Quote
RE: caramel shortcake
Xxx  schreef op: 20-09-2013 19:39:44
Ik zou dan een ander recept gebruiken als het volgens andere recepten niet hoeft 
 
Quote
RE: caramel shortcake
Claudje  schreef op: 20-09-2013 19:58:30

Dit recept maak ik altijd:

Caramel Shortcake

Bodem : 55 gram suiker, 120 gram (room)boter en 180 gram zelfrijzend bakmeel, snufje zout.
Hier maak je een deeg van en dat doe je in een springvorm van 26 cm (voor een ronde vorm). Gaatjes erin prikken en 20 minuten in een oven van 180 graden bakken. Bakpapier op de bodem is handig!

Vulling: 120 gram boter, 120 gram suiker, 1 blikje gecondenseerde melk en 1 lepel suikerstroop.
Alles in een pannetje en al roerend aan de kook brengen. Dan 5 tot 10 minuten AL ROEREND laten koken.

Dit gaat over de bodem en dan laat je het geheel afkoelen in de koelkast.

Topping: 170 gram chocolade naar keuze laten smelten en erover heen doen, weer af laten koelen in de koelkast. Na ongeveer 20 tot maximaal 30 minuten kun je de shortcake al in blokjes snijden (wacht je te lang, dan is de chocolade keihard en is het veel moeilijker)


 

 
Quote
RE: caramel shortcake
Marjolein852  schreef op: 20-09-2013 21:33:37
Heel lief meiden, maar ik maak hem met caramel gemaakt door een blikje in water tot caramel te laten maken (? rare zin, maar jullie snappen het wel).  De vraag is of ik dit een paar dagen van te voren kan doen ?
 
Quote
RE: caramel shortcake
Xxx  schreef op: 20-09-2013 21:36:12
Dus kant en klare caramel in een blikje wat je zacht laat worden in water?
 
Quote
RE: caramel shortcake
Ginger  schreef op: 20-09-2013 22:36:04
Marjolein, je kunt het zeker van te voren maken, je kunt een blikje gekookte gecondenseerde melk, als het dus caramel geworden is, een hele tijd bewaren, dus een paar dagen van te voren is geen probleem.

Lekker, bak/kook ze! 
 
Quote
RE: caramel shortcake
Marjolein852  schreef op: 20-09-2013 23:09:38
ginger en sis, DANK!
 
Quote
RE: caramel shortcake
Stefke  schreef op: 21-09-2013 00:09:55
Ik weet eigenlijk niet of het kan... Ik kan me voorstellen dat het indikt als het dagen afkoelt....
 
Quote
RE: caramel shortcake
Spatje  schreef op: 21-09-2013 08:58:52
ik ga hem toevallig vandaag maken, maar opwarmen in blik nooit van gehoord
 
Quote
RE: caramel shortcake
Moniquemvjent  schreef op: 21-09-2013 09:45:22
Hmm, met andere woorden, het blikje gecondenseerde melk wordt vanzelf caramel als je het 3 uur in water laat koken. Dat zou een makkelijkere manier zijn dan het in een pannetje koken, waar je de hele tijd bij moet blijven staan. 
 
Quote
RE: caramel shortcake
Spatje  schreef op: 21-09-2013 09:47:18
is toch zo gebeurd monique, sneller dan 3 uur
 
Quote
RE: caramel shortcake
Moniquemvjent  schreef op: 21-09-2013 09:50:02
Ja, dat is ook zo, maar in de tussentijd kun je weer andere dingen doen en het is minder bewerkelijk dan het zelf maken......pff jammer dat ik niet meer snoep, heb ik er wel weer eens zin in.....
 
Quote
RE: caramel shortcake
Tess  schreef op: 21-09-2013 10:00:51
Ik maakte hem eerst ook altijd door de ingredienten te roeren in een pan. Maar laatst za ik bij Rudolph van 24kitchen dat hij het idd met een blikje in het water deed en dat lijkt me dus veel makkelijker.
Ik denk zelf niet dat je het bilke al zo ver van te voren kan koken omdat dan de caramel hard wrd....althans dat denk ik.
 
Quote
RE: caramel shortcake
Myself  schreef op: 21-09-2013 11:29:25
Maar voeg dan niets meer toe aan de caramel, alleen dat blikje?

Ik ken het bekende recept van hierboven alleen.
 
Quote
RE: caramel shortcake
Ginger  schreef op: 21-09-2013 21:21:32
Als je het gekookte blikje bewaart, wordt de caramel niet hard. Je kunt het dus echt bewaren heb ik ervaren! Ik had 2 blikjes gekookt, eentje de volgende dag gebruikt en de andere 11 dagen later, geen verschil.
 
Quote
RE: caramel shortcake
Claudje  schreef op: 21-09-2013 22:41:58
ik vind de caramel opgewarmt ui t blikje echt niet lekker.
Vind er veel verschil in zitten qua smaak en textuur.

Ik roer liever 10 mnuutjes in een pannetje hahaha
 
Quote
Navigatie


Reageren op caramel shortcake
Naam
Bericht