Menu
 

Topic:

Maagverkleining 2-jarige...

Nelia  schreef op: 20-09-2013 09:29:06

Hij is een record in de medische wereld. Een jongetje van 2 jaar heeft een maagverkleining ondergaan wegens obesitas.



De epidemie van dikheid die het Midden Oosten heeft getroffen, kent nu wel een heel jong slachtoffer. Een 2-jarig jongetje heeft in het ziekenhuis een operatie voor een maagverkleining ondergaan. Hij woog 33 kilo en had een BMI van 41. Een normale BMI komt niet boven de 25; een BMI van meer dan 40 geldt als zeer ernstige obesitas.


Tot twee keer toe probeerden de doktoren het kind te helpen met een dieet. Maar óf de ouders hielden zich daar niet aan, óf het jongetje wist toch snoep in handen te krijgen, want het werkte niet.


Omdat hij last kreeg van kromme benen door de ophoping van vet en ernstige slaap-apneu ontwikkelde, werd besloten tot de operatie. Daarbij wordt de maag ingebonden tot het de omvang van een banaan heeft. Dat hielp, het jongetje begon gelijk na de operatie af te vallen.


De operatie is bekend geworden omdat de doktoren die hem uitvoerden er over schreven in een medisch vakblad. Ze schrijven dat ze vooral benieuwd zijn hoe de jongen zich zal ontwikkelen.


 
Quote
Navigatie
RE: Maagverkleining 2-jarige...
Boterbloem  schreef op: 21-09-2013 11:56:02

Neem ik het gezin van mijn man als voorbeeld. 4 jongens, mijn man en 2 broers van hem eten ongeveer gelijk (wel wat teveel). 1 broer heeft fors overgewicht (door teveel eten mogelijk) hij en zijn broer zijn ontzettend slank/ mager/ dun.
En hij heeft 1 broer die eet minder en heeft licht overgewicht...

Het zegt lang niet altijd wat, wat je eet. Er zijn mensen die lang niet de 2000 kcal eten en toch aankomen. Dan kunnen ze daar wel op blijven afgeven, maar ben je ermee geholpen.


Nu is hij goed afgevallen, maar als ze de maag verkleinen van een slank iemand denk ik dat die ook afvalt... Meestal zullen mensen afvallen die minder eten. Als zijn ouders toch overvoeren moet hij nu toch ok weer aankomen? Want zo werkt dat principe toch bij een maagverkleining? Gaj e er tegenin dan kom je weer aan...

 
Quote
RE: Maagverkleining 2-jarige...
Angelique  schreef op: 21-09-2013 12:15:45
ja ok duidelijk is het niet maar goed aar was wel mijn reactie op
ik las hij eet of zelf te veel of zijn ouders geven hem te veel dus hoe dan ook eet hij te veel

ik weet als geen ander dat het aanleg of wat dan ook kan zijn
maar ik weet ook dat operatie niet alles is
aangezien zij over een banaan schrijven ga ik even uit van een sleeve
kind is nog maar net geholpen er zit zeker in het begin een rem op dus ondanks dat hij eet zal hij afvallen want op den duur is hij vol en zal bij overeten gaan overgeven
maar als dit structureel blijft gebeuren zal na verloop van tijd de maag rekken en hij dus weer aan komen dat kan binnen het jaar zijn bij overvloedig overeten maar kan ook pas na een jaar of later gebeuren


de operatie is ten alle tijden een hulp middel de ouders en kind zullen ook intensieve begeleiding moeten krijgen
lijkt mij trouwens dat voor ze dit deden wel onder zcht is of het niet een andere oorzaak heeft lijkt me in dit geval echt een allerlaatste redmiddel
als het medische oorzaak zou hebben lijkt me zon maagverkleining erg ver gaan voor zon klein jochie
 
Quote
RE: Maagverkleining 2-jarige...
Blauwtje  schreef op: 21-09-2013 22:26:37
Mijn reactie van mishandeling is puur gebaseerd op het bovenstaande stukje waarin geconcludeerd wordt dat het komt doordat het jongetje snoep kreeg of pakte.
Ik ga er dus vanuit dat er niks medisch aan de hand was.

Ik hoop niet dat sommige doormij gekwetst zijn want ik ben de laatste die mensen voor eht hoofd wil stoten.

Uiteraard is het een hele niet te vergelijken kwestie als het iets medisch zou zijn.

Een kind van 2 jaar dat zoals gezegd wordt teveel snoep heeft binnengekrgen in zijn leventje en daardoor zo dik is;ja dat vind ik kindermishandeling.


 
Quote
RE: Maagverkleining 2-jarige...
Laura  schreef op: 21-09-2013 23:39:46
Tsja het zou best medisch kunnen zijn, maar dan let je er toch juist op dat je kind niet teveel pakt...een kind met glutenallergie, daar let je toch ook op of het geen koek pakt met gluten...
 
Quote
RE: Maagverkleining 2-jarige...
Misbren  schreef op: 23-09-2013 12:51:40
Ik geloof het dus nog steeds niet.
Hij zou dus een sleeve gekregen moeten hebben?
Maar dan kan hij nog steeds overeten (vooral als zijn ouders het niet in de gaten houden of hem juist gewoon eten blijven geven) en het is zelfs gevaarlijker.
 
Quote
RE: Maagverkleining 2-jarige...
Debby1977  schreef op: 23-09-2013 17:09:02
Anna, een maagverkleining krijg je niet alleen omdat je teveel eet hoor! Ik heb hem gekregen omdat ik teveel snoepte. Ik at en eet niet veel, normale porties.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Maagverkleining 2-jarige...
Naam
Bericht