Menu
 

Topic:

Truuske  schreef op: 19-09-2013 23:42:11
De politie in het Belgische Tongeren is een onderzoek gestart naar een vechtpartij tussen twee kleuters, waarbij werd geslagen en gebeten. 


Het onderzoek komt er na een klacht van de ouders van het kindje dat gewond raakte. Volgens het paar heeft de school waar het opstootje plaatsvond niet goed gereageerd, aldus de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws donderdag.

De school haalde de vechtersbaasjes uit elkaar en daarmee was de kous af. De vader en moeder van het slachtoffertje eisten echter de naam van de dader. De school weigerde dit.



De directeur van de kleuterschool is verbijsterd over de gang van de ouders naar de politie. ''Het zijn kleuters! Die pakken mekaars koekjes wel eens af en soms volgt dan een duw of een beet. Dat mag niet en dat zeggen we hen dan ook. Maar vergeet toch niet dat het hier gaat om kinderen van 2,5 en 3 jaar. Dit neemt buitengewone proporties aan.''


 
Quote
Navigatie
RE:
Belske  schreef op: 20-09-2013 00:18:28
Piepklein berichtje waarin voorbij gegaan wordt aan wat belangrijk is: de klacht van de ouders is gericht tegen de directie van de school, niet tegen de kleine bijter.
Dit is een uitgebreider artikel :
http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/regio/limburg/130919_Kleuters_Vechtpartij_Genk
 
Quote
RE:
Truuske  schreef op: 20-09-2013 06:53:27
@ Belske, als ik dat artikel lees dan had de school wel wat meer tijd voor de moeder kunnen nemen. Maar aangifte doen is toch best raar te noemen, ook tegen de schoolleiding?

Ik weet niet hoe het in Belgie is geregeld, maar in NL kan je naar het bestuur stappen als de directeur nalatig is.
 
Quote
RE:
Alice  schreef op: 20-09-2013 08:07:38
Das gewoon zwakzinnig.. dat is een slaatje proberen te slaan over de rug van je kind. 
 
Quote
RE:
Anne  schreef op: 20-09-2013 08:54:09

Quote Alice:
Das gewoon zwakzinnig.. dat is een slaatje proberen te slaan over de rug van je kind. 


   
 


06:43 Binnenland De Genkse school Boxbergheide, die in het nieuws kwam nadat een moeder bij de politie klacht had ingediend omdat haar kind (2,5) werd aangevallen door een andere kleuter (3), zegt dat ze de twee ruziënde kleuters “nauwgezet gaat opvolgen”. “Goed", zegt moeder Nadia Nijs. "Maar ik begrijp niet waarom de directeur nog altijd geen contact met mij heeft gezocht. Mijn kind gaat voorlopig niet terug naar die school."


De directie van basisschool Boxbergheide reageerde gisteren voor het eerst op het incident: “De kleuterjuf en de zorgcoördinator hebben beide kinderen onmiddellijk bij zich geroepen en hen berispt voor hun gedrag. Het gewonde kind werd verzorgd en de ouders werden verwittigd, net als het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB). Dit is de gebruikelijke werkwijze van onze school.”


Nadia Nijs is ontgoocheld dat de school het enkel heeft over de ruzie tussen de twee kleuters en niet over de, volgens haar, manke communicatie van de directie nadien. “Ik weet ook wel dat kinderen soms vechten op de speelplaats. Maar als een kleuter tot drie keer toe wordt gebeten en er bij hem ook nog eens een grote pluk haar wordt uitgetrokken, dat gaat toch veel verder. Helemaal erg vind ik het als een directeur dit soort agressie minimaliseert en het niet eens de moeite vindt om daarover met de ouder een gesprek te voeren. Ik begrijp niet waarom de directeur nog altijd geen contact met mij heeft gezocht."


Belga/KS

 
Quote
Navigatie


Reageren op
Naam
Bericht