Menu
 

Topic:

Ervaring blijf van mijn lijf huis

Even Zo  schreef op: 12-09-2013 11:19:53
Op dit moment zit ik niet zo lekker in mijn vel en ben ik bezig met het verwerken van ervaringen opgedaan in mijn jeugd.

Een van de dingen die mij gemaakt hebben tot wie ik ben is het opgegroeid zijn in een gezin, waar best zeer regelmatig geweld gebruikt werd. Mijn moeder, broer en ik zijn dan ook regelmatig gevlucht. Waaronder een tijd in een blijf van mijn lijf huis, maar ook in een op andere gezinscrises opvang ergens in Nederland. Ik mocht als kind nooit weten waar ik was. Wel weet ik ( ook kinderen zijn slim en horen alles) dat het blijf van mijn lijf huis in Leeuwarden was.

Mijn ervaringen daar zijn (bijna) traumatisch te noemen. Het enige wat ik wilde was weg daar.

Mijn ervaring is dus erg negatief, maar nu ben ik eigenlijk benieuwd naar ervaringen van anderen. Liefst positief, om mijn gedachten wat positiever te maken. Maar eigenlijk gewoon naar ervaringen met crisesopvang ontstaan door geweld thuis.

Misschien dat lezen, ervaringen delen mij iets bij mijn gevoel brengt.

Wazig, ik weet het ;-) Probeer gewoon van alles eens wat op z'n plek te krijgen.

 
Quote
Navigatie
RE: Ervaring blijf van mijn lijf huis
Mentos  schreef op: 12-09-2013 11:29:52
ik heb in een blijf van mijn lijf huis gezeten met de kinderen en wij hebben daar een hele fijne periode gehad.
lieve begeleiders en andere moeders met kinderen.
allerlei nationaliteiten dus van alle culturen wat geleerd.
hier is het inmiddels bijna 9 jaar geleden en de herrinneringen beginnen te vervagen, namen en zo weet ik al niet meer maar wat ik me er nog wel van herrinner was echt wel positief
 
Quote
RE: Ervaring blijf van mijn lijf huis
Even  schreef op: 12-09-2013 11:39:51
Fijn om te horen dat jullie daar een goede tijd hebben gehad.

Ik was zelf nog een kind en het is echt heel erg lang geleden dat wij er geweest zijn.

Ik weet ook geen namen enzo meer hoor. Eigenlijk weet ik helemaal niet zoveel meer van mijn kindertijd. Wat bepaalde dingen lastig maakt,

Maar blij te horen dat jouw ervaringen positief zijn!
 
Quote
RE: Ervaring blijf van mijn lijf huis
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 12-09-2013 12:07:48
Ik heb zelf als kind samen met mijn moeder en zusjes en broers daar gezeten. Denk dat het vroeger heel anders is als nu. Mijn moeder die praat er weleens over niet in positieve zin. Hopelijk kun je het verwerken!.knuf voor jou
 
Quote
RE: Ervaring blijf van mijn lijf huis
Moontje  schreef op: 12-09-2013 12:20:27
Ik was net 16 toen ik met mijn moeder en zusjes in een blijf vna mijn lijf huis terecht kwam. En sorry maar ook ik heb er alleen maar erg nare herinneringen aan. Ik heb nu nog steeds last van die periode in mijn leven. Niet alleen door het huis, maar ook door de scheiding van mijn ouders, het uit je leventje getrokken worden om totaal ergens anders anoniem opnieuw te beginnen.

Nee absoluut geen fijne periode in mijn leven geweest.
 
Quote
RE: Ervaring blijf van mijn lijf huis
Saskia70  schreef op: 12-09-2013 17:06:15
 
Quote
RE: Ervaring blijf van mijn lijf huis
Anske  schreef op: 12-09-2013 21:09:08
ik heb als 5-6 jarig meisje ook in een blijf van mijn lijf huis gezeten en ik vond het verschrikkelijk.
 
Quote
RE: Ervaring blijf van mijn lijf huis
Ma Dalton  schreef op: 12-09-2013 22:16:20
het is voor kinderen denk ik zowieso verschrikkelijk om zo te moeten onderduiken en daarvoor al in een situatie te zijn met een ouder die in zo'n ellendige situatie zat dat een blijf van mijn lijf de enige oplossing lijkt/ is.  alle mensen die daar zitten, zijn er niet omdat ze het thuis zo goed hadden  is er niemand uit jouw verleden waarmee je kunt praten?
 
 
Quote
RE: Ervaring blijf van mijn lijf huis
Liva  schreef op: 12-09-2013 22:42:09
Schrik er wel een beetje van, tegelijkertijd is het iets wat ik wel al 'weet'... Ik heb zelf 7 jaar in een Blijf-huis gewerkt, opvang en begeleiding van de kinderen. Laatst schreef iemand hier dat ze relatieproblemen had en toen werd ook de optie Blijf genoemd. Nu gaf ze zelf aan dat het niet dusdanig was dat ze weg moest en heb toen gereageerd. Aangegeven dat het voor kinderen echt niet makkelijk is... weggerukt worden uit een voor hun vertrouwde wereld (of die goed is of niet...), weg van papa (is toch hun papa...), weg van familie, van vriendjes, van school, van de eigen kamer en spulletjes... Dat je Blijf echt als een laatste optie moet gebruiken eigenlijk...
Gelukkig heb ik ook vrouwen en kinderen gezien die wel opbloeiden en die later met een goed gevoel erop terug konden kijken, maar ik heb de andere kant ook gezien.

Wil jullie allen veel sterkte wensen...
 
Quote
RE: Ervaring blijf van mijn lijf huis
Ann  schreef op: 01-04-2016 17:07:02
Ik ben op dit moment mijn levensverhaal aan het schrijven. Ondertussen 28 adresssen bewandeld. Ik was op zoek naar de naam van dit opvangtehuis in Leeuwarden om mijn lijst aan te vullen. Het enige wat ik mij kan herinneren was een hofje/plein waar de kinderen met een bal speelden. En ik zat op een stoepje te huilen. Op dat moment omhelsde een vreemde vrouw me en zei:" Het komt allemaal goed..." Haar naam was Rosa. Die naam vergeet ik nooit meer. De naam van de opvang weet ik nagenoeg niet meer. 

Het is overigens goed gekomen met mij. Heel veel therapie heeft uiteindelijk geholpen.

 
Quote
RE: Ervaring blijf van mijn lijf huis
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 03-04-2016 00:21:23
Volgens mij wisselen die adressen steeds, toch? Zodat die vrouwen/kinderen niet door ongewenste personen "gevonden" kunnen worden.
 
Quote
RE: Ervaring blijf van mijn lijf huis
Anske  schreef op: 09-04-2016 10:59:59

Mijn ervaring is juist helemaal niet goed.
Ook ik heb vroeger in een blijf van mijn lijf huis gezeten, met mijn moeder en broer.
Mijn broer en ik zijn letterlijk weggerukt bij onze vader.
Wij kwamen in Berkel-Enschot terecht. Ook geen idee of deze er nog is trouwens.
Er was zoveel ellende daar, wat aan de ene kant ook begrijpelijk is, maar voor ons niet.
Wij kwamen namelijk niet uit een gezin waar geslagen werd.
Dat verhaal werd door mijn moeder opgehangen en toneel spelen kan ze heel goed.
Want iedereen geloofde haar. Jammer genoeg.
Wat ik het jammere eraan vind is dat de begeleiders die daar rond liepen ons probeerde aan te praten dat mijn vader slecht was en dat is hij absoluut niet. Hij heeft ons nog nooit met een vinger aangeraakt. Ook mijn moeder niet. Helaas was het verhaal zo dat ze zoveel problemen hier veroorzaakt had en zoveel geldproblemen dat het te heet onder haar voeten werd. Ze heeft het verhaal opgehangen dat we geslagen werden e.d en dat mijn vader een tiran was. Nou geloof me echt, mijn vader slaagt echt nog geen vlieg dood. Echter werd dit door de begeleidig niet gelooft en moesten mijn broer en ik telkens weer op gesprek komen om over papa te praten. Er werd ons echt letterlijk aangepraat dat hij niet deugde.
Wat was ik blij dat we daar weggingen.
Dat vergeet ik echt nooit meer. We werden opgehaald door jawel....papa. Een dag voor mijn verjaardag.  

 
Quote
RE: Ervaring blijf van mijn lijf huis
Sylvana  schreef op: 04-07-2016 15:06:47
Oh jee ik schrik van de negatieve bevindingen. Wat erg om te horen. Zelf heb 15 jaar geleden met mijn twee dochters in Leeuwarden in een blijf van mijn lijf-huis gezeten. Het gebouw was volgens mij vroeger een opvang geweest voor kinderen van ouders die in de scheepvaart zaten. Maar dat weet ik niet zeker. Je had 2 ingangen en het huis had wel een verbinding met elkaar maar was opgesplitst in de gele kant en de oranje kant. En er was een binnenplaats met schommels voor de kinderen. Zelf heb ik over het algemeen hele goede ervaringen gehad. Voor kinderen is het wel heftig ja. Erg triest allemaal, maar ik was wel super blij dat ik ergens ver weg zat en relatief veilig was. Wij, de vrouwen, hebben ook heel veel gelachen met elkaar. En het was prachtig om te zien dat vrouwen hetzelfde zijn waar ze ook vandaan komen. Het was erg leerzaam met zoveel verschillende culturen bijelkaar te zitten. Daar heb ik goede herinneringen aan. Ik heb een vraag. Mijn vriendin (uit het blijf) en ik willen de cursus "Zijn wie je bent" gaan geven. Wij willen iets doen voor vrouwen die deze moedige stap hebben genomen en wel een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zou jij daar behoefte aan hebben gehad? Heb je tips?


 
Quote
RE: Ervaring blijf van mijn lijf huis
Anne Arda  schreef op: 25-12-2018 21:21:53
Ik moet binnenkort naar een blijf van mijn lijf huis samen met mijn zoontje van 1,5 jaar oud wegens geweld en dreigingen van mijn partner.. ik ben zo bang.. bang hoe het daar is.. bang voor wraak.. bang dat ze me niet kunnen helpen.. bang dat ik daar instort 
 
Quote
RE: Ervaring blijf van mijn lijf huis
Bepje  schreef op: 26-12-2018 00:14:12
Bovenstaand is allemaal langer geleden. Tijd en en inzichten zijn veranderd. Sterkte gewenst. 
 
Quote
RE: Ervaring blijf van mijn lijf huis
Mrtj  schreef op: 29-12-2018 14:22:07
Mooi antwoord Bepje
Sterkte Anne Arda!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Ervaring blijf van mijn lijf huis
Naam
Bericht