Debby1977 schreef op: 10-09-2013 16:24:13 |
Wie heeft een recept voor een lekkere macaroni of spaghetti saus? Ik wil eens wat anders dan de
standaard tomatensaus. Geen recepten met champignons of spekjes want die lusten we niet |
Quote |
Onsjanneke schreef op: 10-09-2013 16:30:22 |
Gewoon bechamelsaus of kaassaus..... 50 gram boter, 50 gram bloem en 500 ml melk. boter smelten in de pan, bloem er bij, goed roeren tot het bruin is, en dan de melk er bij. Even laten pruttelen, tot het een mooie dikte heeft. Op smaak brengen met peper en zout en nootmuskaat, of kaas (jong, oud, cheddar of wat je maar in huis hebt). Ik doe er wel vaak champignons in, en reepjes courgette en hamblokjes. Met broccoliroosjes is ook lekker. Of verschillende groente wokken, met salami/chorizo en rode pesto. |
Quote |
Mar80 schreef op: 10-09-2013 16:42:23 |
Of (rode) pesto er doorheen roeren. Ik doe vaak fussili, italiaanse roerbakmix + champignons en beenhamreepjes en dan rode pesto erdoor. Kan ook nog kaas overheen als je dat wilt. Wij noemen dit macaroni. Mijn moeder maak macaroni met elleboogjes, gehakt, groenten en een zakje macaroni kruiden en pindasaus. |
Quote |
Ivy schreef op: 10-09-2013 17:36:53 |
macaroni met ham, kaas, ui en paprika macaroni met spinazie, geitenkaas en pijnboompitten macaroni met rode saus met tonijn |
Quote |
Stefke schreef op: 10-09-2013 17:50:05 |
Kids zijn hier dol op, heel eenvoudig...., spinazie met een (half) pakje boursin erdoor. (En dan
niet die boursin-spinazie want die is niet te vreten hahaha) |
Quote |
Ivy schreef op: 10-09-2013 17:53:16 | ||
Dat klinkt ook lekker! Ga ik hier binnenkort eens proberen | ||
Quote |
Debby1977 schreef op: 10-09-2013 18:31:55 |
Hm er zitten wel lekkere dingen tussen, alleen ham reepjes en chorizo wordt hier niet gegeten. Wie
weet er nog een ander alternatief voor vlees? |
Quote |
Onsjanneke schreef op: 10-09-2013 18:36:29 |
De spinazie kruidenkaas is hier ook een succes, ik doe ervaak gerookte zalmsnippers door. En voor een vega dag een hand vol cashewnoten. |
Quote |
Mb2 schreef op: 10-09-2013 18:38:14 |
Kipfilet in blokjes, zout en peper erop. Even bakken in
een beetje olie. Gehalveerde cherrytomaatjes even meebakken. Flesje kookroom erbij en even laten
pruttelen. Flink wat groene pesto erdoor. Dan over de pasta die je zelf lekker vindt. |
Quote |
Mb2 schreef op: 10-09-2013 18:38:14 |
Kipfilet in blokjes, zout en peper erop. Even bakken in
een beetje olie. Gehalveerde cherrytomaatjes even meebakken. Flesje kookroom erbij en even laten
pruttelen. Flink wat groene pesto erdoor. Dan over de pasta die je zelf lekker vindt. |
Quote |
Debby1977 schreef op: 10-09-2013 18:48:06 |
Kip is idd wel een goed alternatief, en die spinazie klinkt ook wel lekker. Vis is hier ook geen
optie, we zijn lastige eters |
Quote |
Ivy schreef op: 10-09-2013 19:00:58 |
Hier eet de helft van het gezin geen vlees, dan doen we er soms stukjes vegetarische balletjes
o.i.d. door. |
Quote |
Meidenmama schreef op: 10-09-2013 19:08:20 |
Lekker allemaal!! |
Quote |
Satekroket schreef op: 10-09-2013 19:33:54 |
blauwe schimmelkaas of gorgonzola smelten in een
bekertje creme fraiche, eventueel hamreepjes erdoor hoeft niet. Beetje peper en eventueel een
teentje knoflook en dat door de macaroni. Is lekker. Beetje geraspte kaas erover en in de oven is
ook lekker. |
Quote |
Angelique schreef op: 10-09-2013 19:47:03 |
hier ook bladspinazie (gewone geen ala creme ofzo ) en dan boursin cousine wij doen daar gehakt door champinosn en spekjes maar met gehakt of kip en gesnippert uitje is ie ook erg lekker evt wat pijnboompitjes |
Quote |
Spatje schreef op: 10-09-2013 19:48:04 |
zalm bakken, goedkope kruidenkaas erdoor, beetje melk en een bouillonblokje, brocolli roosjes en
klaar, heeeeeeeeeeeeeeerlijk |
Quote |
Mamami schreef op: 10-09-2013 22:50:44 |
Deze is super ! Ingrediënten voor 4 personen* 500 gram rundergehakt BereidingswijzeFruit in een koekenpan met hoge wanden de ui en de knoflook en voeg direct daarbij de wortel en bleekselderij. Voeg na ca. 5 minuten het gehakt erbij en prak dit op hoog vuur rul en gaar. Voeg nu de bouillon en de wijn toe, de tomaten, suiker en peterselie. Ook wat peper en zout uit de molen voor de smaak. Laat alles goed heet worden en laat het daarna minimaal 2 uur pruttelen op laag vuur, terwijl je er af en toe doorheen roert. Als het goed is zie je van al dat vocht nu niet veel meer en is het een mooie saus geworden. Kook de spaghetti in ruim water met wat zout al dente (beetgaar). |
Quote |