Menu
 

Topic:

Ik ben zo boos!

Evenzo  schreef op: 09-09-2013 11:01:10

Evenzo voor de zekerheid.

Ik ben echt zo boos he! De oma van mijn man zit in een aanleuning woning, en de zorg is ZO slecht. Ze is incontinent, en zit continu in de nattegeid, ze heeft luierbroekjes die niet voldoende werken, ze kan niet lopen en sleept zichzelf continu naar de wc waardoor ze haar heup al eens gebroken heeft, ze word niet geholpen, ze stinkt verschrikkelijk, douche doen ze niet aan, haar broek is altijd helemaal door en door nat. Ze schaamt zich er heel erg voor, ze kan bijna niks meer.
En haar kinderen doen helemaal niets! 6 stuks, niks nada noppes. We hebben net 1 van hun gebeld, en die zegt gewoon oma doet het zelf, het is haar eigen schuld. Eigen schuld dat ze incontinent is? Eigenschuld dat ze niet meer kan lopen? Eigen schuld dat ze kanker heeft?
Wij hebben maar weinig contact met oma, we zien een spreken haar maar een aantal keer per jaar. Ze woont ver weg. Het liefste zou ik haar hier heen halen en in huis nemen, maar dat gaat niet, ik kan niet zelf voor haar zorgen, en we hebben er ook eigenlijk geen ruimte voor. Daarbij is ze heel eigenwijs en zou ze het nooit accepteren.
Als het mijn eigen oma was, dan had ik het wel geweten. Wij mogen ons er van haar kinderen niet mee bemoeien, ik het een paar jaar geleden al een thuiszorg indicatie aangevraagt zodat ze hulp zou krijgen, en dat heeft ze toen ook gekregen. Hoogste ruzie gehad, want waar bemoeide ik mij mee?

Echt ik ben zo boos, ik ga in elk geval een hele boze mail naar dat tehuis sturen. Ik kan verder gewoon niets doen, en dat maakt me echt zo boos he. Die familie die spoort niet, het intreseert ze gewoon niet dat hun moeder er zo bij zit, voor mijn man is hun reactie ook normaal, hij weet niet beter, in mijn familie zou dit echt niet gebeuren. Nooit niet! Al moeten we er omstebeurt gaan slapen, of een bed in onze eigen woonkamer zetten, iemand zo laten zitten is bij ons niet normaal, maar bij hun helaas wel.
Mijn man wil niet dat ik ze ga opbellen, omdat ze dan compleet uit hun plaat gaan, maar ik word echt zo boos steeds.

Al zorgen ze maar dat ze een catheter krijgt, dan is ze van dat plas probleem af, hoeft ze niet steeds zichzelf op de wc te hijsen, en gaan mensen weer naast haar zitten omdat ze niet meer zo stinkt. Mijn man heeft dat idee net geopperd, dat ze dat moesten vragen, maar nee hoor, oma moet het zelf maar uitzoeken.

Zo even lekker van me afgeschreven.

 
Quote
Navigatie
RE: Ik ben zo boos!
Pixie  schreef op: 09-09-2013 11:05:31
Tsja het is erg sneu voor oma. Maar ik lees dat er wordt gezegd dat het haar eigen schuld is ? Even vanuit hiergezien zou dat hetzelfde zijn.

mijn oma heeft haar kinderen zo verwaarloosd, gekleineerd en nooit liefde gegeven....zij zou ook in zo een situatie kunnen komen en dan is het inderdaad haar eigen schuld. ook van haar kleinkinderen hoeft ze niets te verwachten . Ik stap over haar heen en loop door als ze dood neer zou vallen .


zo zie je maar dat het soms wel iemands eigen schuld kan zijn dat de familie niets wil doen, maar dat neemt niet weg dat de verpleging wel hun werk moet doen !!!
 
Quote
RE: Ik ben zo boos!
Mrtj  schreef op: 09-09-2013 11:09:47
hoort oma eigenlijk nog wel in een aanleunwoning, of hoort ze in een bejaardentehuis?
 
Quote
RE: Ik ben zo boos!
Evenzo  schreef op: 09-09-2013 11:16:00
Der zoon heeft bij haar gewoont tot zijn 40ste!! Toen zei daar weg moest (door mijn schuld, omdat ik de thuiszorg heb ingeschakeld.) is hij pas uit huis gegaan! Hij heeft nooit een cent hoeven betalen, en elke dag stond zijn prakkie klaar. En voor der andere kinderen net zo, ze zijn nooit wat tekort gekomen! Dus dat is onzin! En DIE zoon, die notabene in dezelfde stad woont, komt nu maar 1x per maand langs bij zijn moeder.

Nee mrtj, ze hoort daar absoluut niet meer, en dat weet ze zelf ook, dus ze vraagt ook geen hulp, want ze wil daar niet weg. Dat is nog wel het grootste probleem, dat ze zelf doet of het kan. Ze spuit haar insuline niet eens meer omdat het haar niet meer lukt. Ze gebruikt oude naalden, nieuwe krijgt ze er niet op.

 
Quote
RE: Ik ben zo boos!
Jen9  schreef op: 09-09-2013 11:16:43
Ja, dat vraag ik me ook af.. een aanleunwoning lijkt me niet de geschikte plek. Volgens mij klopt t dan ook wel dat ze niet zoveel zorg krijgt.. Dan zal ze toch echt naar een andere woonvorm moeten, denk ik... Vraag dat eens na, waar heeft ze recht op?

Eigen schuld, tja, daar kan ik niet over oordelen. Mijn moeder heeft geen contact meer met haar moeder en zal dus ook nooit voor haar zorgen. best wel gevalletje... eigen schuld....   Ik weet niet hoe dat bij haar is.
 
Quote
RE: Ik ben zo boos!
Pixie  schreef op: 09-09-2013 11:17:47
Ok als ze altijd goed is geweest voor haar kinderen is het wel zielig idd.

Moet je niet zo met uitroeptekens werken, ik snap dat je boos bent maar daar kan IK niets aan doen he hahaha
 
Quote
RE: Ik ben zo boos!
Jen9  schreef op: 09-09-2013 11:19:55
Waarom zit ze daar dan nog? Ik denk dat je dit niet van t personeel kan vragen bij een aanleunwoning.. (denk ik hoor, heb er gelukkig geen verstand van, maar aanleunwoningen zijn voor redelijk zelfstandige mensen, en daar is t personeel ook naar ingehuurd)
 
Quote
RE: Ik ben zo boos!
Ans Mv J.k.d  schreef op: 09-09-2013 11:20:03
Tja dan ben ik maar de kwaade maar ik had hulp geregeld ik had inspectie gebeld of zo weet ff niet wie erover gaat om hier op toe te zien. En dan maar ruzzie met de familie. Zulke mensen daar ga ik graag mee in duscussie. Nouja discussie ik maak graag ruzzie me zulke lui.
 
Quote
RE: Ik ben zo boos!
Jen9  schreef op: 09-09-2013 11:20:35
(we postten trouwens tegelijkertijd... ;-)  
 
Quote
RE: Ik ben zo boos!
Evenzo  schreef op: 09-09-2013 11:21:56
Ze moet absoluut naar een verzorgingshuis, maar dit zullen haar kinderen moeten regelen, ik mag niet eens meer bellen.
Snap ik pixie, maar ik kan het gewoon niet hebben dat ze haar zo laten zitten. En ik gebruik altijd uitroeptekens

En ze bedoelen haar eigen schuld dat dit gebeurd. Het is haar eigenschuld dat ze steeds zelf naar de wc probeerd te gaan, ja wat moet ze dan? Hulp krijgt ze gewoon niet. Ze komen smorgens helpen aankleden, en dat is het dan.
En omdat ze eigenwijs is, tja geeft der eens ongelijk. Maar haar zo laten zitten dat kan gewoon echt niet. Ook niet voor haar.
Ze is inmiddels zover dat ze ook echt dood wil, ze heeft al gezegt dat ze heel veel insuline wil gaan spuiten zodat ze dood gaat.
 
Quote
RE: Ik ben zo boos!
Jen9  schreef op: 09-09-2013 11:23:31
Maar ik denk echt dat je t personeel dat niet kwalijk kan nemen, t is geen verzorgingstehuis he? Dan moet ze meer thuishulp regelen en betalen....  En als ze niet wil, kan er niks aan gedaan worden, hoe lullig ook.
 
Quote
RE: Ik ben zo boos!
Ans Mv J.k.d  schreef op: 09-09-2013 11:23:48
112 bellen?? Ik weet het niet misschien als ze door de ambulance wordt meegenomen dat het balletje wel gaat rollen??
 
Quote
RE: Ik ben zo boos!
Evenzo  schreef op: 09-09-2013 11:23:58
Ans ik kan niet eens meer bellen, als ik naar het huis bel dan krijg ik te horen dat ik geen contact persoon ben en dus geen contact over oma mag hebben daar over. En dat de contactpersonen dat moeten doen. Dus ik kan ook vrij weinig doen.
Na de laatste keer dat ik heb gezegt dat het niet meer ging thuis hebben ze er al voor gezorgd dat ik geen dingen meer kan regelen.
 
Quote
RE: Ik ben zo boos!
Evenzo  schreef op: 09-09-2013 11:25:29
Ik neem het het personeel niet kwalijk, ze heeft geen indicatie voor meer zorg, dus hun kunnen ook niks.
Echter vind ik wel dat ze haar beter moeten wassen, en niet de broek die ze zaterdag had ondergeplast op zondag weer aan moeten doen.

112 bellen is ze niet slecht genoeg voor.
Ook zoiets, haar teen is pikzwart en aan het rotten, niemand die wat doen
 
Quote
RE: Ik ben zo boos!
Myself  schreef op: 09-09-2013 11:26:43
Moeilijk is dat hè als je zelf de zorg voor oma anders zou willen dan dat haar kinderen kiezen.
Ik heb dat ook gehad, opa en oma gingen naar een verzorgingshuis wat centraal lag voor de kinderen, maar ik vond het echt niets voor oma.
Oma was een dorpsmens en woonde ineens in de stad.
Vanaf haar eigen dorpje, was er 5 km verderop een huis geweest waar oma en in het begin ook nog opa  het zo naar haar zin zou hebben gehad.
Dan moest de familie voortaan 15 km reizen naar hen, ipv 10 km in hun eigen huis.

Maar nee, er werd gekozen om bijna niet meer te reizen en oma en opa in de woonplaats van de kinderen te laten wonen.

Ik heb dat zelf altijd heel erg gevonden, ik snap hoe je je voelt.
 
Quote
RE: Ik ben zo boos!
Pixie  schreef op: 09-09-2013 11:27:06
Een afstervende teen door de slechte verzorging?? Nou ik belde wel 112 in een wanhoopspoging, dat zullen ze je daar niet kwalijk nemen .
mij opa had ook zwarte tenen, komt door de suiker .....
 
Quote
RE: Ik ben zo boos!
Ans Mv J.k.d  schreef op: 09-09-2013 11:28:24
Maar als ze geen insuline meer spuit dan lijk me dat toch reden genoeg? Je zou misschien kunnen vragen om voogd te worden van haar? Zodat jij die zaken wel kan/mag regelen? Weet het verder ook niet meer
 
Quote
RE: Ik ben zo boos!
Jen9  schreef op: 09-09-2013 11:30:15
Even je huisarts bellen met de vraag wat je kan doen....
 
Quote
RE: Ik ben zo boos!
Mrtj  schreef op: 09-09-2013 11:32:19
maar kan oma zelf niet met de huisarts gaan overleggen dat ze in een verzorgingstehuid geplaatst gaat worden?
Zoals ik het nu lees, is oma bepaald niet blij met de situatie (terecht, lijkt me), maar wil ze ook niet zorgintensiever gaan wonen. Dat is natuurlijk erg ingewikkeld.

En dat de kinderen geen ziet doen... dat is te zot voor woorden (zeker als je zegt dat ze zorgzaam is geweest). Maarja, dan moet je roeien met de riemen die er wel zijn. Kan jij de huisarts niet bellen, en je zorgen uitspreken? Zelfs als je geen contactpersoon bent, mag je toch je zorgen wel uitspreken?
 
Quote
RE: Ik ben zo boos!
S@ssefr@s  schreef op: 09-09-2013 11:43:42
Mijn buurvrouw woont nog thuis en die krijgt de hele dag door hulp. Om de haverklap staat er weer een auto van de thuiszorg voor de deur. Ze heeft ook 2 keer per week hulp in de huishouding. Ze heeft ook een postoel. Zo hoeft ze niet naar de wc te strompelen. Ik denk dat de indicaie uitgebreid moet worden. Dat kan oma zelf ook aanvragen, is ze daar nog goed genoeg voor?
 
Quote
RE: Ik ben zo boos!
Debby1977  schreef op: 09-09-2013 11:51:56
Oke, even een vraag van iemand die in de zorg zit. Je ziet oma maar een paar keer per jaar, hoe weet jij dan dat ze op zondag de broek aan krijgt die ze zaterdag heeft ondergeplast? Heeft oma je dat verteld? Het lijkt me nl stug dat ze zoiets doen hoor.
 
Quote
RE: Ik ben zo boos!
Xxx  schreef op: 09-09-2013 11:54:20
Wat een schrijnend verhaal..... Jammer dat het zo moet/gaat in een familie.

Maar in sommige dingen kan ik wel dingen voorstellen.
Neem even mijn eigen vader.
In mei bijna een maand in het ziekenhuis gelegen, eerst cardiologie, daarna interne en daarna nog 2 weken geriatrie (mijn vader is 88jr).
Daar bleek dat hij meer zorg nodig had dan 2x in de week.
We hebben kunnen regelen met de transferverpleegkundige dat hij 3x per dag! Thuiszorg zou krijgen. Maar eigenlijk is hij te zwak en zou beter voor hem zijn om naar een verzorgingstehuis te gaan, maar dat weigert hij pertinent.
Oke.....3x per dag zorg en hij mag op zijn alarm drukken mocht hij een natte inco of vieze inco hebben. Dan komen ze hem helpen met verschonen.
vlak voor de zomervakantie voelde hij zich "beter". Hij heeft zelfstandig (zonder ons in te lichten) met de thuiszorg afgesproken dat hij nog maar 2x zorg wil. Dat betekent....'s morgens aankleden, wassen, medicijnen, boterham en 's avonds uitkleden en op bed leggen.

Nu heeft hij een paar weken heleden 3x achter elkaar een hartinfarct gehad. Vrijdags opgenomen, zondagochtend een infarct en maandag een infarct. Woensdag gedottert.
In totaal weer 1,5 week in ziekenhuis gelegen. Qua klachten mocht hij al eerder naar huis, maar omdat hij nog zo zwak was pas na jet weekend.
de verpleging vroeg hoe vaak hij zorg had..... Ja 3x dus......(dachten wij). Meer zorg kon er dan ook niet meer gegeven worden.
Mijn vader angstig dat hij veel alleen thuis zit (mijn broer en zus wonen nog thuis, maar werken en gaan nog naar school), dus ik alles proberen te regelen dat wij met 7kinderen allemaal vaker binnen lopen en eten en drinken voor hem verzorgen.

komt hij thuis blijkt hij nog maar 2x zorg te krijgen. Mijn man en ik alles regelen dat dat niet de afspraak was en zo komen we erachter dat hij alles dus zelf geregeld heeft.
nu overschat mijn vader zijn eigen mogelijkheden en is het een joviale man die graag grapjes met de verpleging maakt en daardoor denken ze dat hij nog zo goed is en dat hij het allemaal wel aankan.
uiteindelijk ben ik in gesprek gegaan met de thuiszorg en mijn vader samen.
wij hadden alles dus op poten gezet voor 3x zorg en extra binnenlopen van ons uit, zegt hij uit zichzelf weer dat hij 2x zorg voldoende vindt. Geen gezeur.... Hij wil dat zo! En samen met de thuiszorg was hij jiet te overtuigen.

Toen heb ik ook gezegd, prima dat je 2x wilt, maar dat ik er noets meer van snap zo.
Met mijn broers en zussen gesproken dat we geen schema gaan aanhouden, maar gewoom gaan wanneer we willen en wanneer het uitkomt.
Hij kiest zelf voor minder zorg van proffesionele kant, dan kan hij van ons ook niet meer verwavhten.

Ik hou zielsveel van mijn vader en loop regelmatig binnen. Zorg voor een boterhammetje op dat moment en zorg dat er drinken staat en vraag of hij nog wat nodig heeft, maar verder is het klaar.

Wij zouden hem dus het liefst in een verzorgingstehuis zien (5 van de 7 dan), maar dat gaatbhem niet worden, en als hij zelf zo eigenwijs blijft, tja, dan moet hij het maar "voelen".....
 
Quote
RE: Ik ben zo boos!
Xxx  schreef op: 09-09-2013 11:54:53
Sorry voor het spammen (en de schrijffouten)
 
Quote
RE: Ik ben zo boos!
Evenzo  schreef op: 09-09-2013 11:58:53
Nee oma is niet meer in staat om er zelf nog iets mee te doen. Ze is ook wel een beetje aan het dementeren denken wij. Ze vergeet veel, ze weet vaak niet eens de namen van onze kinderen.
Probleem is vooral dat ze daar niet weg wil, ze heeft daar haar vriendinnen en clubjes, maar er zit ook een verzorgingshuis aan, als ze daar nou heen zou kunnen dan is het toch wel opgelost denk ik zo.
Ik mag me er van mijn man niet mee bemoeien ivm zijn zeik familie, en ik ga het ook niet tegen zijn zin doen. Hij heeft net zelf zijn tante gebeld, en haar zijn verhaal gedaan en zijn mening gegeven, en gezegt dat er nu echt iets moest gebeuren, nou die tante zou dan weer de dochter van oma gaan bellen om te kijken hoe of wat. En ik hoop echt dat ze nu iets gaan doen, en anders ga ik denk ik toch bellen naar het huis en mijn verhaal doen.

Ik denk ook dat meer hulp mogelijk zou moeten zijn, maar dit moet dan dus wel geregeld gaan worden. Ze woont daar al 2 jaar, en is nog nooit gedoucht, omdat dat kwa tijd niet gaat. Ze heeft gewoon een hogere indicatie nodig. Ze is van een verpleeghuis hierheen gegaan (revalidatie verpleeghuis) en zelfs met de thuiszorg thuis had ze veel meer hulp. Dus waarom die indicatie nou lager is geworden, ik weet het niet.

Ze heeft inmiddels een eutanasie aanvraag gedaan, maar daar is ze gewoon te goed voor, dat gaan ze niet doen.
 
Quote
RE: Ik ben zo boos!
Sammy  schreef op: 09-09-2013 12:00:29
Mijn oma is 93 en woonde tot voor kort ook in een aanleunwoning. Met de geschikte hulp moest dat prima kunnen was de redenering van de zorginstelling.

Als ik jou verhaal lees, is het net alsof ik het verhaal van mijn eigen oma lees!
Alleen in haar geval is het wel degelijk eigen schuld, want mijn oma stuurde altijd alle hulp weg. Dat hield in dat ze praktisch nooit gedouched werd en maar een beetje probeerde te poedelen bij de wasbak. Dat was voldoende in de ogen van mijn oma. Ze verschoonde zichzelf nauwelijks en als de thuiszorg kwam om haar daarbij te helpen stuurde ze deze regelmatig weg met de mededeling dat ze te laat naar haar zin waren gekomen en ze het best zelf kan. De zorg instelling redeneert dat de 'patient' zelf kan en mag bepalen wanneer ze wel en wanneer ze geen hulp nodig heeft en lieten zich regelmatig wegsturen. Dat hield in dat mijn oma echt stonk, gewoon naar pies. En als de familie bij de zorginstelling hun klachten neer legde kwam er eigenlijk altijd aan bod dat mijn oma zelf steeds de hulp wegstuurde en het niet lag aan het feit dat ze geen hulp aangeboden kreeg. Terwijl mijn oma vaak genoeg beweerde dat ze helemaal geen hulp kreeg!
Ze zit nu in een verzorgingstehuis, maar ook daar telt als de patient niet wil... doet de zorginstelling niets of weinig!

Ik wil niet zeggen dat het met jou oma hetzelfde is. Maar neem van mij dat oudere mensen soms heel erg eigenwijs kunnen zijn.
Ik vind het lief dat je je zo inzet voor de oma van je man, grote pluim voor jou
 
Quote
RE: Ik ben zo boos!
Debby1977  schreef op: 09-09-2013 12:01:14
Oke nogmaals mijn vraag dan............hoe weet je al die dingen als je er niet vaak komt? Dat ze nooit gedoucht is kan komen omdat de indicatie er niet voor is. Personeel wil vaak wel, maar kunnen niet.
 
Quote
RE: Ik ben zo boos!
Evenzo  schreef op: 09-09-2013 12:01:50

Quote Debby1977:
Oke, even een vraag van iemand die in de zorg zit. Je ziet oma maar een paar keer per jaar, hoe weet jij dan dat ze op zondag de broek aan krijgt die ze zaterdag heeft ondergeplast? Heeft oma je dat verteld? Het lijkt me nl stug dat ze zoiets doen hoor.



Omdat mijn man dit hele weekend bij haar is geweest, omdat ze naar iets toegingen zaterdag en zondag. Zaterdag heeft hij haar terug gebracht en was ze helemaal nat, hij wilde haar omkleden, maar de zuster zou komen. De volgende ochtend haalt hij haar op, en heeft ze diezelfde broek aangekregen en was ze van 20 meter af te ruiken.
Dat kan natuurlijk gebeuren dat ze per ongeluk dezelfde broek weer aankrijgt, zeker als er smorgens een ander komt als die avond daarvoor. Maar het zou helemaal niet nodig zijn als ze een andere oplossing gaan zoeken voor die incontinetie. Want ze plast zichzelf echt meerdere keren per dag helemaal onder, ondanks de inco.
 
Quote
RE: Ik ben zo boos!
Evenzo  schreef op: 09-09-2013 12:04:18
Omdat haar handdoeken kast staat op de plek waar de douche hangt, dus ze zou niet eens kunnen douche als ze zou willen.
Mijn man zijn broer komt er iets vaker als wij, en die ziet dit ook. En oma verteld dat zelf natuurlijk ook.
 
Quote
RE: Ik ben zo boos!
Debby1977  schreef op: 09-09-2013 12:09:51
Als jij zegt dat oma dementerende is dan zou ik haar verklaringen hierover niet altijd voor waar aannemen. Welke incontinentie broekjes heeft ze aan? Lijkt me dat ze beter een flex aan kan, die nemen meer op, ik heb het idee dat oma nu een pants aan heeft. Een pants is meer voor mensen die wel nog unnen aangeven dat ze naar het toilet moeten, maar die wel last hebben van urine verlies. Het zal denk ik toch gespeeld moeten worden via de verpleeghuisarts/huisarts. Wie is haar contactpersoon? En anders toch een melding maken dat oma zit te vervuilen, want dit kan zo natuurlijk niet.

Wie heeft die handdoeken kast daar gezet dan? Lekker slim
 
Quote
RE: Ik ben zo boos!
Evenzo  schreef op: 09-09-2013 12:13:07
Nee deb ze heeft de pants aan, deze zijn niet voldoende, maar dit is het enige wat ze zelf naar beneden kan doen. Die flex kan ze niet zelf naar beneden doen, wat inhoud dat ze helemaal niet meer zelf naar de wc kan, en wat dus weer inhoud dat ze TE hulpbehoevend gaat worden waardoor ze weg moet daar, en dat wil ze niet.

Het is Absoluut ook haar eigen eigenwijsheid. Maar ik weet zeker dat daar iets aan te doen is door andere hulp in te schaken of haar over te plaatsen naar het verzorgingshuis daarnaast.
Ik geloof ook niet dat het aan de zorg zelf ligt, zij doet zich tegenover de zorg veel beter voor dan ze is, maar haar kinderen weten wel hoe het is en hoe erg het is, en die moeten er iets mee doen.
 
Quote
RE: Ik ben zo boos!
Debby1977  schreef op: 09-09-2013 12:17:56
als de flex aan de voorkant is gesloten kan ze hem wel zelf uitdoen, kwestie van ff losmaken, naar achteren doen en als je klaar bent weer vastplakken, maar goed dan moet ze wel nog het vermogen hebben dat te kunnen. Lastig
 
Quote
Navigatie


Reageren op Ik ben zo boos!
Naam
Bericht