Menu
 

Topic:

moedeloos word ik er van

Zucht  schreef op: 06-09-2013 14:07:17
Ben het zo zat dat gepuzzel iedere maand om rond te komen. De afgelopen maanden € 100 opzij weten te zetten voor de verjaardag van de kinderen.
Maar tot mijn grote schrik kom ik geld te kort op de vaste lasten rekening en heb die € 100 eigenlijk nodig om de vaste lasten te betalen.  week. Heb dus totaal € 75 voor de wekelijkse boodschappen en de verjaardag morgen.  (= mijn normale weekbudget)

Er komen 12 volwassenen en 15 kinderen. Man zou salade maken met stokbrood (iedereen blijft eten). Kids wisten al dat er geen kado en kinderfeestje in zit dit jaar (en dat doet pijn kan ik je vertellen !), maar nu heb ik ook eigenlijk geen geld om hun verjaardag zelf te vieren. Maar kan moeilijk een dag van te voren iedereen afbellen, schaam me rot. Dus dat wordt volgende week veel brood en pannenkoeken eten.

Net kwam zoon thuis met de mededeling dat zijn schoenen te klein zijn, maandag afspraak bij de tandarts voor een wkb die ik niet kan betalen en dus ga afbellen. De auto moet gekeurd worden volgende maand (is al een oudje) De kinderbijslag van okober gaat weeeer op aan rekeningen (dus geen geld voor winterkleding en moeten we wachten tot eind november als er financieel lucht is).

Echt ik word er moedeloos van. Maar klagen lucht op !

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: moedeloos word ik er van
Nala  schreef op: 06-09-2013 15:36:13
Lieve zucht en herkenning, weet precies hoe jullie je voelen.

Zelf zitten we ook heel slecht (understatement) en stapje voor stapje komen we er steeds meer voor uit.
Het is moeilijk om er eerlijk voor uit te komen, voelt als falen en de schaamte is groot.

Maar nu we er voorzichtig voor uit komen gaan er ook deuren open, waardoor je adem ruimte en steun krijgt.

Misschien kan ik jullie helpen om verder te kijken wat de mogelijkheden voor jullie zijn,jullie mogen mij pben, mailen als er behoefte naar is, voel je absoluut niet verplicht.

Moet mijn dochter haar kast ook weer uitruimen wie weet kan 1 van jullie er iets van gebruiken?
Krijgen bijna elke week in ons pakket onwijs veel verse groente, die we gerust kunnen delen, iedereen moet eten toch?!
Ben ook al begonnen met simpele zandkoekjes te bakken voor het trakteren op school (smurf is de 15de jarig) die "plakken we op een constructie zodat het een wauw effect geeft ook al is de traktatie zo simpel
Samen kunnen we elkaar misschien wel over en weer helpen?




 
Quote
RE: moedeloos word ik er van
Mamavonn  schreef op: 06-09-2013 15:43:36
Heb je een goed overzicht van je inkomsten en uitgaven?

Ik heb een excelbestandje waar alle inkomsten elke maand instaan. Eronder staan de vaste lasten. Dan zie je onder de streep wat er over blijft.

Dan ben je er nog niet. Heb nl ook een ander bestandje waarin alle periodiek terugkomende dingen staan.

Ik heb op papier budgetten hiervoor gemaakt voor:
kleren
kapper
onderhoud auto
eigen risico
kadootjes (kinderfeestjes enz)
sinterklaas
glazenwasser
clubjes van de kinderen
uitstapjes en vakantie
ANWB
schoonmaken cv ketel
overblijven

Die bedragen tel je bij elkaar op. deel je door 12 maanden en dat geld gaat elke maand naar een aparte rekening. Komt er dan zo'n rekening kun je  hem daarvan betalen. Het bedrag dat je elke maand moet wegzetten vul je dan weer in op je excellijst bij de vaste lasten en je ziet wat je nog kunt sparen.

Zo hou je een goed overzicht. Betaal je een rekening uit de periodieke lijst dan vul je dat in op je excellijst voor periodieke uitgaven.



Een andere tip is je aanmelden bij bv euroclix, gekkengoud en moneymiljonair. Consequent blijven klikken en je hebt in een jaar zo'n 150 euro. Gewoon laten doorlopen en 1 keer per jaar laten uitbetalen.

Verkoop spullen die je niet meer gebruikt op mp of ga een keer op een rommelmarkt staan. Alles is meegenomen. Misschien zoeken ze op school nog overblijmoeders. Bij ons krijg je bv 7,50 per keer. Of zoek toch een schoonmaakadres oid als je verder geen werk hebt.




 
Quote
RE: moedeloos word ik er van
Herkenning  schreef op: 06-09-2013 16:43:04
Ik heb nog wel boodschappen in huis hoor. Geen aardappels maar wel veel pasta nog . En in de vriezer zit ook nog wel wat. Taart heb ik ook ( in de vriezer ) 
Het word alleen de fris en chips bijvoorbeeld voor de verjaardag .

Een kado heb ik via MP voor niks op de kop getikt en met wat verf opgeknapt, Op zolder stond nog een kado van afgelopen sinterklaas wat ik vergeten was dus die geven we ook.

Ik zag net een lijstje voorbij komen en veel daarvan is niet van toepassing


kleren  Krijg ik veel en voor mezelf koop ikniets
kapper daar ga ik nooit heen. Ik knip iedereen hier in huis zelf
onderhoud auto die heb ik niet
eigen risico ik ga nooit naar de dokter 
kadootjes (kinderfeestjes enz) dat is nooit meer dan 5 euro
sinterklaas mp en ruilsites
glazenwasser die heb ik ook niet
clubjes van de kinderen daar zitten ze niet op 
uitstapjes en vakantie uitstapjes moeten we echt ruim van tevoren voor sparen en op vakantie gaan we niet want dat is niet te betalen
schoonmaken cv ketel nu je het zegt..... dat is drie jaar geleden voor het laatst gedaan.
overblijven gebeurd hier ook niet


Dus daar zitten de grote kosten ook niet....
En over die schaamte , ik kan me daar niet overheen zetten.

Echt niet. En hoe lief alle hulp ook bedoeld is ik durf niet te zeggen wie ik ben omdat ik graag mijn masker ophoud
 
Quote
RE: moedeloos word ik er van
Sabje Mv Jm En ??  schreef op: 06-09-2013 16:56:05
Herkening geef je jezelf wel op voor de 5 dec actie?
maak er gebruik van,er zijn er dan 3 die het weten sis,angel(die dat nu ook kunnen zien wie je bent) en de gever
voor de rest kan je dan je masker lekker ophouden
 
Quote
RE: moedeloos word ik er van
Mamavonn  schreef op: 06-09-2013 17:03:58
Maar voor de rest dan. Je schrijft dat er opeens een rekening is gekomen toen je geld weg hebt gezet. Daarom vroeg ik me af of je goed op een rijtje hebt wat er inkomt en er uit gaat.

 
Quote
RE: moedeloos word ik er van
Cindymvdewielindanae  schreef op: 06-09-2013 17:23:24
Hier ook veel herkenning en ik schaam me er al niet eens meer voor,wij zitten nu echt op de wipwap of we ons bedrijf failiet moeten laten verklaren en schuldsanering aanvragen : momenteel moeten we het doen met ook nog zo n 15 euro voor de rest van de maand  met 3 kids en een paar oude huisdieren,mijn oudste is volgende maand jarig en de middelste de maand erop en ook hier net als vorig jaar geen geld voor cadeautjes alleen van visite en oma,ik probeer wat chips op tafel te zetten en maak zelf een pan soep met een paar stokbroodjes kruidenboter a 40 cent van de aldi maar heb geen grote familie gelukkig.......Sinterklaas hebben we vorig jaar niet gevierd en zal dit jaar ook niet gebeuren heb onze dochter van 6 vorig jaar al uitgelegd dat de sint niet echt is en papa en mama er echt geen centjes voor hebben maar pijn doet het wel........Decadent hebben we nooit geleefd,al 4 jaar niet op vakantie en dan bleven we nog altijd in nederland,geen abonnementen,heb de middelste voor de vakantie van zwemles gehaald,ze mag volgend week proefzwemmen in het gemeentebad en dan kunnen we misschien subsidie van de gemeente krijgen evenals voor de peuterspeelzaal waar mijn jongste volgende maand terecht kan echter de bank heeft sinds afgelopen week beslag op onze bankrekening gelegd,zowel zakelijk als prive......IK was het liefst vorig jaar al de sanering ingegaan ook omdat ik me schuldig voel omdat mijn man de afgelopen jaren altijd zo goed voor me gezorgd heeft(ik heb ME/CVS en Fibromyalgie)en daarnaast al die jaren de zaak gedraaid heeft maar het is hem ook gewoon boven het hoofd gegroeid,een paar flinke tegenslagen zowel zakelijk als prive en daar ga je.......Mijn man wil zo graag de zaak behouden,heeft altijd goed gedraaid tot de crisis,momenteel zijn we vooral bezig met vooral eten op tafel te kunnen zetten en gelukkig heb ik altijd alles van de andere meiden bewaard anders had ik het echt niet geweten,hoewel de oudste nu toch ook echt nieuwe kleding nodig heeft.....
Lieve To ik kan je helaas niet verder helpen maar we kunnen wel elkaar er doorheen slepen want ooit zal het toch wel beter worden en er zitten hier zoveel lieve meiden die naar ons luisteren,echt super.......Ik ben zelf nogal een gesloten typ,weinig vertrouwen in mensen door slechte ervaringen en toch zet ik nu mijn verhaal hier neer,op de een of andere manier vertrouw ik de meiden hier gewoon terwijl ik toch vooral een meelezer ben,probeer wel ook vaker te reageren op mensen maar ben vaak ook gewoon te moe....Ik weet niet waarom ik dit allemaal nu schrijf maar de tranen schoten in mijn ogen toen ik jou verhaal en van herkenning las dat ik wel moest reageren,zet hem op meiden aan het eind van de tunnel moet toch de zon schijnen al zie ik hem ook even niet......
Onze grootste prioriteit is nu in ons huurhuis kunnen blijven wonen waarbij we helaas geen recht hebben op toeslag omdat de woning te duur is en alle andere basisbehoeften maar nu met het beslag op onze rekening denk ik dat we weinig keus hebben en wel faillisement aan moeten vragen om de sanering in te kunnen hoewel ik liever gewoon iedereen had betaald
 
Quote
RE: moedeloos word ik er van
Cindymvdewielindanae  schreef op: 06-09-2013 17:26:25
Mag ik vragen wat die 5 december actie is,heb ik denk ik overheen gelezen......?
 
Quote
RE: moedeloos word ik er van
Cindymvdewielindanae  schreef op: 06-09-2013 17:28:22
Ohhh zie nu dat ik herkenbaar ben,ach wat maakt het uit,heb toch niet veel meer te verliezen en bekenden lezen hier niet mee voor zover ik weet.......
 
Quote
RE: moedeloos word ik er van
Mie  schreef op: 06-09-2013 17:38:53

Quote cindymvdewielindanae:
Mag ik vragen wat die 5 december actie is,heb ik denk ik overheen gelezen......?



Geef je jezelf daar ajb voor op! Er zijn genoeg meiden die wat willen doen, dus ondanks dat je kindjes niet meer geloven is Sinterklaas vieren wel heel erg leuk en gezellig ( of zou dat moeten zijn)
 
Quote
RE: moedeloos word ik er van
Cindymvdewielindanae  schreef op: 06-09-2013 17:51:20
Lief van je Mie,heb een berichtje daar achtergelaten en gezellig probeer ik het zowiezo wel te maken......Sinterklaas is nog zo ver weg maar tegelijkertijd ook al weer zo dichtbij,fijn om zoveel lieve meiden hier te treffen,mensen zijn tegenwoordig vaak juist zo hard
 
Quote
RE: moedeloos word ik er van
Toch Even Zo  schreef op: 06-09-2013 18:33:10
ook hier herkenning hoor!voor de buitenwereld doen we alsof, deze maand komen we al 500,- te kort,en dan moeten we nog 2,5 wk en morgen komt er verjaardags visite....
wat doen we dan, geld terugboeken,zodat we nog wat geld hebben. 
en zo doen we dat steeds,stapje voor stapje gaan we vooruit en soms 3 achteruit,maar ja zo gast het nu eenmaal. de kids merken er niks van en gelukkig hoeven ze nog niet op sport. de oudste wel zwemles,tja het is moeilijk,maar ik wil gewoon niet dat iemand ,buiten mijn ouders om het weten. het is te persoonlijk. nu post ik anoniem omdat ik niet altijd in de sippe modus wil zitten,want na zeker 6 jaar eigenhandig uit de schulden proberen te klimmen is niet makkelijk. gelukkig heeft mijn man een baan waarbij hij soms wat extras verdient,maar om normaal rond te komen koopt hij zijn vrije dagen af,die soms wel fijn zouden zijn omdat hij zo vaak weg is. het is niet anders,we slaan ons er door heen.
wilde trouwens geen zeurverhaal neerzetten,maar meer herkenning hoor! en dat we het allemaal niet altijd makkelijk hebben,masr er komt een betere tijd!!
 
Quote
RE: moedeloos word ik er van
Cindymvdewielindanae  schreef op: 06-09-2013 19:03:28
Je hebt gelijk toch even zo,niet klagen maar dragen is ook mijn motto maar soms is het even moeilijk en dan kun je hier lekker even ventileren,toch wel fijn.......We proberen gewoon te roeien met de riemen die je hebt en elkaar tot steun zijn is altijd fijn.......
 
Quote
RE: moedeloos word ik er van
Ook Maar Even Uitgel
ogd
  schreef op: 06-09-2013 19:13:37
Op dit moment verkeren we in enorme onzekerheid over het bedrijf van mijn man. Het kan zo maar elk moment misgaan en dan hebben we te maken met een faillissement, verantwoordelijkheid voor 30 man personeel en een enorme schuld. 
Zelf heb ik een goede baan waarmee we met enige aanpassingen in leefstijl rond zouden moeten kunnen komen, maar niet met die enorme schuld erbij...
Ik probeer maar zo zuinig mogelijk te doen, tegelijkertijd is er nu nog geen sprake van een echt probleem in ons huishoudboekje ...  Die onzekerheid maakt het echt verschrikkelijk. Mocht er een faillissement volgen, dan is dat wel duidelijk voor onze omgeving. Nu wordt er vanuit gegaan dat alles nu gewoon kan zoals de afgelopen jaren..... Inderdaad ... Zucht.......

veel sterkte allemaal 
 
Quote
RE: moedeloos word ik er van
Toch Even Zo  schreef op: 06-09-2013 20:24:54
je hebt gelijk cindy mv ....,even ventileren en anoniem delen is fijn!toch je ei kwijt en je hoeft je niet te schamen.
en elkaar steunen is inderdaad fijn, je gunt het niemand,maar toch is het fijn om je zorgen soms te delen met mensen die er ook in zitten.
voor iedereen in hetzelfde schuitje 
 
Quote
RE: moedeloos word ik er van
Zucht  schreef op: 06-09-2013 20:56:39

@mamavon

Ik weet tot op de cent wat er in en er uit gaat. De onverwachte € 100 waren zorgkosten van mijn man (ER). Totaal geen erg in gehad dat EHBO onder ER valt. Per maand houden we € 400 over voor boodschappen/uitstapjes/cadeautjes/tanken enz) Kleding komt van de kinderbijslag (voor ons allemaal).

kleren: van kinderbijslag
kapper: kids en man doe ik zelf, vriendin is kapster en knipt me tegen klein prijsje
onderhoud auto: alleen een beurt als we iets extra's hebben (13e maand) en anders van de spaar
eigen risico: betaal ik maandelijks
kadootjes (kinderfeestjes enz): ik koop voor € 5 per maand bij Action kleine dingen die ik in een mand doe
sinterklaas: niet
glazenwasser: niet
clubjes van de kinderen: zit in vaste lasten
uitstapjes en vakantie: in mei van vakantiegeld
ANWB: zit in vaste lasten
schoonmaken cv ketel: 1x per jaar van vakantiegeld
overblijven:zit in vaste lasten

Tja en als ik dan lees dat er gekort gaat worden op de kinderbijslag en de toeslagen vrees ik dat het nog erger wordt. Wij hebben een net boven modaal inkomen en vallen dus buiten regelingen als kwijtscheldingen, tegemoetkomingen van de gemeente. Alleen aan zorg betalen we al € 303 per maand. ( ik heb ivm ziekte een heel uitgebreid pakket nodig omdatik zelf de kosten niet kan dragen van fysio en tandarts)

 
Quote
RE: moedeloos word ik er van
Jen9  schreef op: 06-09-2013 23:14:03
Maar meid, door je masker op te houden ontneem je wel je kinderen het een en ander.. Kom op, mensen zijn op de wereld om elkaar te helpen... En moet je zien hoeveel mensen willen helpen. Het is toch geen schande om omhoog te zitten????


Wat zitten er toch een hoop mensen in de ellende..... schrike r elke keer van?

Kom je niet in aanmerking voor de voedselbank? Ook mensen die voor een uitkering teveel verdienen kunnen daarvoor in aanmerking komen...

 
Quote
RE: moedeloos word ik er van
Jen9  schreef op: 06-09-2013 23:14:18
? moet natuurlijk ! zijn.....
 
Quote
RE: moedeloos word ik er van
Mirdepir  schreef op: 07-09-2013 00:19:29
voor iedereen die het nodig heeft.
 
Quote
RE: moedeloos word ik er van
Mirdepir  schreef op: 07-09-2013 00:29:37
En ik begrijp het niet-herkenbaar willen worden wel, niemand wil zijn neus schenden. Maar als ik alleen hier al lees op ML hoeveel mensen  er in financiele geldnood zitten en nu ook via via hoor.  Vele hebben pech gehad, sommige hebben jaren boven hun stand geleefd maar kunnen we gewoon weer gewoon doen allemaal? Bv chips & fris alleen in het weekend, geen extreme kinderfeestjes met allemaal pakjes en weet ik wat nog meer. Ja, ik heb er ook aan meegedaan maar nu weer gewoon grote kan ranja op tafel hoor, niets mis mee. 
We hebben jarenlang de lat zo hoog gelegd t.o.v. andere maar ook ten op zichte van onszelf. Het moest allemaal meer en beter en uitgebreider etc. Wat ik wil zeggen TO en anderen: er is niets mis met een kan ranja op een feestje & klein cadeautje voor de jarige ipv allemaal sapjes (a €1,60 per pak) en tafel vol met exotische hapjes.
 
Quote
RE: moedeloos word ik er van
Herkenning  schreef op: 10-09-2013 14:46:37
Hier niet boven onze stand geleefd. Was het maar waar, dan wisten we waarom het mis gaat.
hier wordt ook alleen ranja gedronken , geen pakjes .

die 11 euro die ik nog had is ondertussen  min 50 geworden . Wij kunnen zelf nietin het rood , maar automatische incasso .... Onverwachtse eigen risico dingetje van de zorgverzekering.

daarbij een brief ontvangen dat er iets misis gegaan met onze oversluiting van provider  dus nu hebben we de komende maand dubbele kosten .

over een paar dagen hebben we een verjaardag en ik heb alleen maar ranja in huis ..... Hahaha .

ik lach wel maar het is toch te triest.....

ik heb al knallende ruzie hier ondertussen , ik weet dat het onterecht is en dat mijn man er ook niets aan kan doen , maar toch veroorzaakt dit echt frictie tussen ons.
 
Quote
RE: moedeloos word ik er van
Jo  schreef op: 10-09-2013 14:53:13

Quote Herkenning:
Hier niet boven onze stand geleefd. Was het maar waar, dan wisten we waarom het mis gaat.
hier wordt ook alleen ranja gedronken , geen pakjes .

die 11 euro die ik nog had is ondertussen  min 50 geworden . Wij kunnen zelf nietin het rood , maar automatische incasso .... Onverwachtse eigen risico dingetje van de zorgverzekering.

daarbij een brief ontvangen dat er iets misis gegaan met onze oversluiting van provider  dus nu hebben we de komende maand dubbele kosten .

over een paar dagen hebben we een verjaardag en ik heb alleen maar ranja in huis ..... Hahaha .

ik lach wel maar het is toch te triest.....

ik heb al knallende ruzie hier ondertussen , ik weet dat het onterecht is en dat mijn man er ook niets aan kan doen , maar toch veroorzaakt dit echt frictie tussen ons.




Wonen er geen dames van ML die willen helpen bij je in de buurt???
 
Quote
RE: moedeloos word ik er van
Herkenning  schreef op: 10-09-2013 17:05:14
Mamavonn je spookt

jo vast wel maar wat moet ik doen ? vragen om spullen ? Dat kan toch niet......
en dan weten ze wie ik ben en DAT wil ik juist voorkomen


@zucht hoe gaat het met jou ?
 
Quote
RE: moedeloos word ik er van
Chantal79  schreef op: 10-09-2013 17:05:41
Kunnen jullie geholpen worden met kleding?
Zet dan even de maten hier neer!
 
Quote
RE: moedeloos word ik er van
Sabje Mv Jm En ??  schreef op: 10-09-2013 17:16:50

Quote Herkenning:
Mamavonn je spookt

jo vast wel maar wat moet ik doen ? vragen om spullen ? Dat kan toch niet......
en dan weten ze wie ik ben en DAT wil ik juist voorkomen


@zucht hoe gaat het met jou ?



JA!! Dat moet je wel doen.
Zet je eigen gevoel maar aan de kant .inbelang voor de kids.
Die 1,2,3 personen die weten wie je bent,is toch niet zo grote ramp
Als je kinderen ermee geholpen zijn.
Als je de kids er gelukkig mee kan maken
Als of je de enige bent ,die in deze tijd in de ellende zit.
 
Quote
RE: moedeloos word ik er van
Stefke  schreef op: 10-09-2013 17:37:45
@herkenning, zou je mij een pb willen sturen? (Ik zal je niet ontmaskeren.....)
 
Quote
RE: moedeloos word ik er van
Nala  schreef op: 10-09-2013 17:44:39
Laat het alsjeblieft niet tussen jou en je man in te komen staan.

Juist nu heb je elkaar hard nodig, samen die schouders eronder, samen op naar een betere toekomst.

Nogmaals jullie mogen mij pben,help jullie graag waar ik kan.

Zal niet verklappen wie jullie zijn

 
Quote
RE: moedeloos word ik er van
Jo  schreef op: 10-09-2013 17:49:54

Quote Nala:
Laat het alsjeblieft niet tussen jou en je man in te komen staan. Juist nu heb je elkaar hard nodig, samen die schouders eronder, samen op naar een betere toekomst. Nogmaals jullie mogen mij pben,help jullie graag waar ik kan. Zal niet verklappen wie jullie zijn



Kijk, dat bedoelde ik dus
 
Quote
RE: moedeloos word ik er van
Mirdepir  schreef op: 11-09-2013 00:34:08
"Zucht" en " herkenning" kunnen jullie aangeven in welke provincie jullie wonen ? 
 
Quote
RE: moedeloos word ik er van
Blossom  schreef op: 11-09-2013 08:47:28

Zo herkenbaar het gevoel van falen en het niet willen vertellen. 


Ook hier helaas een ervaringsdeskundige. jarenlang heb ik onze financiele problemen verzwegen. Ben je gek ! Dat is falen. Het ene gat met het andere dichten. En het word alleen maar erger..

Ik ben stuk gegaan toen we er echt voor uit moesten komen, ik schaamde me zo verschrikkelijk. Achteraf kan ik mezelf wel voor mijn kop slaan.. Had ik maar eerder aan de bel getrokken! De afgelopen jaren veel hulp gehad en dat was niet altijd fijn, je voelt je al snel te min. Maarr... we hebben het gehaald en kunnen nu weer een beetje adem halen.


Niemand zal je aanvallen, niemand ziet het als falen. Trek aan de bel en laat je helpen! 

 
Quote
RE: moedeloos word ik er van
Herkenning  schreef op: 11-09-2013 09:57:36
Ik woon in brabant
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op moedeloos word ik er van
Naam
Bericht