Menu
 

Topic:

Even klagen.

Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 06-09-2013 11:04:06
Bijna 32 weken zwanger van onze tweeling, trots dat ze nog steeds lekker warm zitten en het zo goed doen.
Maar et ook wel even klaar mee. 8 wkn geleden kregen we van de gynaecoloog te horen dat we zelf mochten kiezen hoe we wilden bevallen, natuurlijk of ks. Ivm de bevallingen van jarno en ilse.... Begrijp me niet verkeerd de bevallingen zou ik zo over doen, maar.omdat het vooral bij ilse kantje boord was besloten we nu toch echt voor de ks te gaan.. Vorige wk dit doorgegeven aan gynaecoloog, maar nu wilde ze er niet voor gaan, herstel met 4 kids was te zwaar.....
Moeilijk om nu weer van dat idee af te moeten stappen en ben nu ook wat minder ontspannen wb de bevalling.......
Verder zit mijn buik nu echt VOL, ik voel ze tegen mijn blaas, maar ook tegen mijn ribben, adem halen, zitten en liggen is lastig.....


Het is zwaar en ik heb het even gehad, en dan heb je op het schoolplein mensen die je normaal nooit aanspreken en nu iedere week vragen hoe lang moet je nog ???? Uhm 1 wk korter als vorige week . Vanaf zondag mogen ze in het zh Hier in de buurt geboren worden..... Het blijft vreemd, ik voel ze allebei, maar het besef dat het echt 2 baby s zijn zal pas komen als ze geboren zijn.

 
Quote
Navigatie
RE: Even klagen.
Ivy  schreef op: 06-09-2013 11:06:22
  Bij jou wegen de laatste loodjes dubbel zo zwaar!  Hopelijk komen je kleintjes straks goed ter wereld en zul jij het tot die tijd nog kunnen redden.  Sterkte!
 
Quote
RE: Even klagen.
Lisje  schreef op: 06-09-2013 11:09:22
Het herstel na een keizersnede zal langer duren als met een natuurlijke bevalling, onderschat dat alsjeblieft niet. Er zijn al 2 kinderen die weg gegaan het kan alleen maar makkelijker gaan, ze zijn wellicht ook wat kleiner. Als er echt problemen ontstaan gaan ze echt wel met je naar de operatiekamer hoor. Succes met de laatste loodjes!!
 
Quote
RE: Even klagen.
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 06-09-2013 11:16:38
Ons probleem is dat mijn bekken te smal is, en gekanteld staat. Als de vk ilse sa hand niet had kunnen grijpen was ze 1 minuut later in geboortekanaal gestorven..... Allebei jarno en ilse hadden kleine hoofdjes en brede schouders. .. Op de groeiecho ligt de tweelingng voor op de groei en hebben smalle hoofdjes. Dat icm mijn bekken staat volgens een andere gynaecoloog een natuurlijke bevalling in de weg... Het is ook echt niet zo dat ik een KS lekker makkelijklijk vindt of zo !!!
 
Quote
RE: Even klagen.
Cateye  schreef op: 06-09-2013 11:18:39


sta hier ook ernorm in dubio wat te doen
 
Quote
RE: Even klagen.
Frama  schreef op: 06-09-2013 11:21:49
Ik snap je zorgen vooral als de gyneacologen pnderling iets anders zeggen. Want ik begrijp dat je al meerdere gyneacologen gezien hebt ?
Kun je niet voor een vaste kiezen ? Degene waarbij jij je het meest gesteund voel. En daarmee afspraken erover maken, want als jij je zorgen maakt over de bevalling geeft dat alleen maar stress en verloopt het daardoor waarschijnlijk ook minder soepel.
 
Quote
RE: Even klagen.
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 06-09-2013 11:22:47
Moeilijk he ? Vond het nu vooral knudde day we een moeilijk besluit hadden genomen en die dan ineens van tafel word geveegd.... Veel succes !!!
 
Quote
RE: Even klagen.
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 06-09-2013 11:25:46
2 gynaecologen gezien, 1 op het begin, met de 20 wkn echo en over 3 wkn..... Hebben nog een sprankje hoop dat deze onze angst begrijpt ( dit is de gynaecoloog die ook zei dat een natuurlijke bevalling niet verstandig was ) dus nog even afwachten
 
Quote
RE: Even klagen.
C@th  schreef op: 06-09-2013 11:26:02
met die voor geschiedenis moeten ze toch voor een ks gaan? zorgen voor genoeg hulp zodat je goed kan herstellen? ik zie dan verder geen probleem. meer problemen als je natuurlijk bevalt. (nu moet ik zeggen dat ik ook nog steeds herstellende ben van de ks en die is al bijna 7 mnd geleden  )

als jij bang bent voor een natuurlijke bevalling, dan moet je op een ks staan!

heel veel sterkte met je laatste zware dubbele loodjes
 
Quote
RE: Even klagen.
Eefje  schreef op: 06-09-2013 11:28:30
Wat raar dat je eerst een keus mag maken, en dat hu nu niet meer mag 
Ik zou zo niet ontspannen een bevalling ingaan.
Op je strepen staan, het is al bijna een keer misgegaan. Snap niet dat drisicofactor risico willen nemen, zeker bij een bevalling van een tweeling. Ik snap dat het herstel langer duurt, maar dat weegt absoluut niet op tegen de risico's van een natuurlijke bevalling in jouw geval.
Jouw lijf, jouw kinderen, jouw bevalling!

Succes met de laatste weken! 
 
Quote
RE: Even klagen.
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 06-09-2013 11:32:28
Ben tot nu toe telkens alleen op controle geweest, vanaf nu gaat manlief mee, die kan beter ook mijn strepen staan.....
 
Quote
RE: Even klagen.
Eefje  schreef op: 06-09-2013 11:33:36
Goed zo, kan die zich er in vast bijten! 
 
Quote
RE: Even klagen.
Spatje  schreef op: 06-09-2013 11:35:11
op je strepen blijven staan!! je hebt de keuze gehad, die keus gemaakt, nu mogen ze niet afwijken
 
Quote
RE: Even klagen.
Tal  schreef op: 06-09-2013 12:26:32
ik snap je gevoel heel goed! Je moet je gevoel volgen... en op je strepen gaan staan. Die weken na de KS zullen heavy zijn, maar daar kom je wel overheen. Als je relaxed je bevalling kunt doen kun je de tijd daarna ook beter aan.

Mijn jongste lag in een stuit, ik mocht ook kiezen of natuurlijk of een KS. Ik wilde voor een natuurlijke bevalling gaan, maar hoe dichterbij deze kwam hoe banger ik werd. ik zat er op het laatst zo doorheen dat we toch voor een KS hebben gekozen, en achteraf maar goed ook, want mijn dochter was er nooit natuurlijk uit gekomen, ze lag helemaal verkeerd. En daar was ik juist zo bang voor.. eerst uren proberen  en dan alsnog een KS krijgen....

Succes!
 
Quote
RE: Even klagen.
Angelique  schreef op: 06-09-2013 12:31:00
fijn dat manlief mee gaat duidelijk zijn hoor goed je angst neerleggen enz
met zon voorgeschiednis zou het herstel mij een zorg zijn als mijn kindjes maar gezon ter wereld komen
hulp komt vaak vanzelf wel en zeker met een twins
als de natuurlijke bevalling tegen valt kan dat herstel ook erg zwaar zijn dus tja vind het een argument vanniets
 
Quote
RE: Even klagen.
Bettie  schreef op: 06-09-2013 12:33:48
Als 't er bij eentje al kantjeboord is geweest, zou ik 't bij 2 wel weten hoor... En echt voor een KS gaan. 

Nu heb ik heel makkelijk praten want heb geen ervaring met natuurlijk bevallen en natuurlijk is het herstel van een KS wat langer omdat je een wond hebt. Maar goed.....dat is iets waar je je nu al op kunt voorbereiden én bijv. wat meer hulp kunt inschakelen.

Bij ons was manlief de 1e 4 weken thuis en bij Geerten kon ik me daarna alleen redden zonder al te veel sjouwen etc. Bij Edith ging ik 2 dagen later (nadat man net weer was gaan werken) voor 1,5 week het ziekenhuis in en heb vanaf dat moment 9 maanden lang 5 dagen in de week volledig thuiszorg gehad. Maar dat was een heel andere situatie. Na die 4 weken kon ik me met 2 kinderen best weer redden.
 
Quote
RE: Even klagen.
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 06-09-2013 12:44:37
Manlief zei ook : herstel is onze zorg, hoe wij dat thuis oplossen ook.... Als ik zorgverlof op moet nemen doe ik dat......
Tja na ilse s bevalling was ik vooral trots op mijn lijf, dat ik dit kon zonder pijnstilling..... Het besef dat ilse bijna overleden was kwam bij mij pas een week later !

Bij tweeling komt het hier in het zh vaak voor dat de eerste natuurlijk geboren wordt en de tweede met keizersnede...... Fysio vind dat scenario helemaal niks. En.heeft ook aangedrongeb nog eens goed on de tafel te gaan.
 
Quote
RE: Even klagen.
Cateye  schreef op: 06-09-2013 12:49:28
daar schiet je ook niks mee op 1 gewoon en 1 via ks dan liever meteen allebei via ks
 
Quote
RE: Even klagen.
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 06-09-2013 12:53:24

Quote cateye:
daar schiet je ook niks mee op 1 gewoon en 1 via ks dan liever meteen allebei via ks

datvonden wij dus ook.
 
Quote
RE: Even klagen.
Anne Mv 3  schreef op: 06-09-2013 13:55:50
Volg je gevoel. De gyn zal dat echt wel respecteren als je nog eens duidelijk verteld waarom jij een keizersnede wilt.
Ik ken teveel verhalen/eigen ervaring waarbij de 'proffesionals' zeiden: "we gaan het zo doen, blablabla..."
Maar je vraag is helemaal een gekker vraag, daar moeten ze echt serieus mee omgaan!
 
Quote
RE: Even klagen.
Alice  schreef op: 06-09-2013 14:11:14
Ja daahaag.. 1 natuurlijk en 1 via keizersnede.. da's dubbel zo veel last. Als ze dat enigszins kunnen inschatten van te voren, mogen ze je dat niet aan doen vind ik. 
Ik denk dat je het redelijk kunt aanvoelen en als jij echt denkt dat een ks beter is.. dan vind ik dat ze naar je moeten luisteren. Het is heel zwaar en absoluut niet makkelijker dan natuurlijk, dat weet je zelf ook! 

 
Quote
RE: Even klagen.
Mama_anja  schreef op: 10-09-2013 09:45:08
denk dat je je gevoel meot volgen wil jij een keizersnede omdat de kans toch bestaat er 1 met ks te moeten komen dan kunnen ze net zo goed beide 
heb je met nummer 1 en 2 ook ks gehad of dat niet 
 
Quote
RE: Even klagen.
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 10-09-2013 10:20:05

Quote mama_anja:
denk dat je je gevoel meot volgen wil jij een keizersnede omdat de kans toch bestaat er 1 met ks te moeten komen dan kunnen ze net zo goed beide 
heb je met nummer 1 en 2 ook ks gehad of dat niet 



Nee beide natuurlijk, maar bij beiden ging het maar net goed, we zien wel, overmorgen groei echo kijken of ze nog steeds groot zijn voor een tweeling... En dan over 2de wkn weer naar de gynaecoloog...
 
Quote
RE: Even klagen.
Macife  schreef op: 10-09-2013 10:29:55
lijkt me niks eentje via baringkanaal en eentje via kz... ik weet niet hoelang het herstel van een kz is, maar dit lijkt me echt dubbel op... wond van de kz en wond daar beneden..

hoop dat je snel duidelijk heb.. 
 
Quote
RE: Even klagen.
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 10-09-2013 10:51:44

Quote Macife:
lijkt me niks eentje via baringkanaal en eentje via kz... ik weet niet hoelang het herstel van een kz is, maar dit lijkt me echt dubbel op... wond van de kz en wond daar beneden..

hoop dat je snel duidelijk heb.. 



Keizersnede is ongeveer 6 wkn, maar dat is voor iedereen anders. De 1 is sneller op de been en de ander is na maanden nog niet hersteld... De wond bij natuurlijk maak ik me totaal niet druk om. Bij beide nooit last van gehad. Mijn.zorgen gaan afgezien van de risico s voor de baby s vooral om mijn bekken... Sinds ilse s zwangerschap regelmatig last van. Nu weer extreem ivm de zwangerschap, maar ik maak me echt zorgen om daarna....
 
Quote
RE: Even klagen.
Ellen  schreef op: 10-09-2013 13:19:38
Jee wat belachelijk!!! Aandringen dat het júllie keuze is.

Hier waren de tweeling ook ons 3e en 4e kind..heb een geplanfe k.s gehad met 37 weken *dat is voldragen met twins* onze dochters waren nét 4 pond noesten 2 weken in couveuse blijven...na 1*!!!!!!!* week zat ik zelf achter het stuur onderweg naar het ziekenhuis.

Het was mijn 3e k.s en bij alke 3 was ik na 1-2 weken weer bovenjan...
Tja de 1 heeft weken/maanden nodig, ik had zware b.i en rugklachten maar voelde me gewoon veeeeel beted na de k.s.

En daarbij is zoals je al zei..de kans dat de 2e bovenin gaat liggen of ovdr dwars nadat de eerste is geboren erg groot en is de kans dat de 2e met k.s komt sowieso groot...waarom dat risico lopen?

Succes hoor!
 
Quote
RE: Even klagen.
C@th  schreef op: 10-09-2013 13:53:37
juist eerst gewoon bevallen en daarna ks is veel langer herstellen. Na mijn ks (van maar 1) zeiden ze: let je wel op, je hebt weeen gehad en daarna ks dus je herstel duurt langer dan een geplande ks of gewone bevalling... 

laat staan als jij 1 gewoon en 1 ks bevalt... pffff nog zwaarder. nee dan gewoon de ks!
 
Quote
RE: Even klagen.
Cateye  schreef op: 10-09-2013 19:21:02
hier vandaag te horen gekregen dat het een geplande ks wordt. moet er wel ff aan wennen.
 
Quote
RE: Even klagen.
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 10-09-2013 20:33:11

Quote cateye:
hier vandaag te horen gekregen dat het een geplande ks wordt. moet er wel ff aan wennen.


Oh spannend, geloof wel dat het wennen is..... Wat is de aanleiding voor je ks, als ik zo nieuwsgierig mag zijn...
 
Quote
RE: Even klagen.
Cateye  schreef op: 10-09-2013 20:36:35
eerste heeft klemgezeten met de schouders en had een fractuurtje bijna 8 pond
de 2e gewoon begonnen en uiteindelijk een ks was veels te groot ruim 9 pond en deze schatten ze nu al op 3400 en is dus niet verantwoord ivm vorige ks en ze willen niet mij een hele bevalling doorlaten gaan en uiteindelijk alsnog eens ks omdat het niet zou passen, was op echo vandaag ook goed te zien dat de kleine al een vet laagje had, loopt 2 weken voor in groei
 
Quote
RE: Even klagen.
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 10-09-2013 21:40:32
Oh klinkt.herkenbaar, fijn dat ze je niet aan laten rommelen .... Spannend hoor . .
 
Quote
Navigatie


Reageren op Even klagen.
Naam
Bericht