Menu
 

Topic:

budget sinterklaas

Flipstra  schreef op: 04-09-2013 20:32:18
ja we zijn er weer op tijd bij wat zou nou een redelijk budget zijn,ik heb altijd het idee dat ik teveel wil, zat zelf nu te denken aan 50,- per kind(we hebben 2 dochters)tis niet zo dat we het heel ruim hebben,maar ik spaar het hele jaar voor de feestdagen en koop tussendoor vast wat kleins vd feestdagen.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: budget sinterklaas
Linnie  schreef op: 06-09-2013 10:46:57

Quote Lonneke:
Zit toch wel vaak denk ik op totaal van 300 a 350 euro , heb 3 kids



 Whoeaa... vind ik veel!! Maar goed als je het kunt missen, oke! Wij doen juist wat minder met sinterklaas en wat meer met verjaardag. Sinterklaas ongeveer 25 euro per kind, verjaardag rond de 50 (of minder als ik het voor minder kan kopen, maar bv lego is wel aardig prijzig)
 
Quote
RE: budget sinterklaas
Linnie  schreef op: 06-09-2013 10:49:21

Quote Sabje mv JM en ??:
Oh geen idee,
ik ben begin altijd zo vroeg,met kopen al
maak een lijstje met wat ik ongeveer in gedachten heb,
en bedenk meteen wat ze beide voor hun verjaardag krijgen een maand later.
en net voor 5 dec gooi ik alles neer en kijk wat voor de sint en kerst is.

voor de kleine man moet ik nog 1 duur ding
voor mijn dochter 1 duur ding
en wat kleine dingetjes.







Maar even een vraagje..... waarom nog 1 duur ding? Wil je dat geven om de prijzen die je pp uitgeeft gelijk te houden? Of koop je dan echt iets wat de kindjes (en misschien jij niet eens) leuk vind?
 
Quote
RE: budget sinterklaas
Famke  schreef op: 06-09-2013 10:51:19
Wow wat veel!
Hier een dochter en ik kan denk ik dit jaar ongeveer 20 euro missen voor sinterklaas een paar weken later is ze jarig en daar spaar ik het hele jaar al voor want ze wil graag een mooi buro voor op dr kamer wat ze gezien heeft bij leenbakker.
 
Quote
RE: budget sinterklaas
Janneke01  schreef op: 06-09-2013 11:01:26
ik ben toch ook wel meestal 300 euro kwijt met Sinterklaas.. Maar nou is Daimy 8 en gelooft er niet meer in en de meeste speelgoedzooi is niet meer leuk, dus hopelijk ben ik dit jaar wat goedkoper uit  en dan nog lootjes met familie zit er bij het bedrag in.

maar dit jaar wil ook wel graag een kindje blij maken waarvan de ouder het niet breed heeft, maar het kindje zo ontzettend graag iets zou willen hebben maar net iets te duur. 
 
Quote
RE: budget sinterklaas
Miesje  schreef op: 06-09-2013 18:50:55
geen idee nog
ik probeer nu te sparen ervoor
idem voor 2 verjaardagen van de kids.
krapjes weer
 
Quote
RE: budget sinterklaas
Mie  schreef op: 06-09-2013 21:46:15
Ik weet ook nog niet precies hoe ik het budget ga doen dit jaar.
Ze zijn alweer 10, geloven beide niet meer en doen liever dingen op de Pad of Tab dan dat ze spelen. Dus geld aan speelgoed uitgeven staat bijna gelijk aan geld in een put gooien. Behalve Petshops voor dochterlief dan, waar ze dol op is maar bijna in omkomt!
Denk dat ze in elk geval een decemberkraslot krijgen, want die pikten ze afgelopen jaar steeds van hun papa af om een vakje open te krassen haha.
 
Quote
RE: budget sinterklaas
Vanity  schreef op: 29-09-2013 07:15:31
Ik roep altijd dat wij 20 euro per kind uitgeven maar als ik eerlijk ben is het ong 50 per kind ;-) Met kerst geven wij dan weer 1 wat groter kado. Mijn vader en zn vrouw doen niet aan kerstkadootjes en die doen een wat groter kado per kind in de zak en mijn moeders doen een kadootje van ong 15 euro in de zak. Met hen vieren we ook kerst, en dan doen zij juist een wat groter kado, haha. 

Voor die 50 euro doe ik een kleinigheidje erin ( dit jaar een spiderman lees en doe boek voor Ashton en een prinsessenarmbandje om zelf te maken voor Logan, van de AH met 35% haha ) En voor allebei dan nog 2 dingetjes. Ik doe er altijd voor iedereen die meeviert nog iets in, voor het idee. Vorig jaar voor iedereen iets waar hij of zij gek op was qua lekkernij en het jaar ervoor had mn vriend voor iedereen een decemberlot gekocht. 

Ik vind het heeeeeeeeel moeilijk om dit jaar wat leuks uit te kiezen!! Voor Logan niet echt, maar voor Ash...vreselijk. Iig krijgen ze allebei een boek, maarja...toevallig waren die maar 6 euro dus er moet nog wat bij. Iemand ook nog tips voor een 7 jarige?


 
Quote
RE: budget sinterklaas
Liefje  schreef op: 29-09-2013 07:50:50
Geen budget dit jaar wellicht laatste jaar dat hij gelooft ga er gewoon nog lekker gebruik van maken. Schoen zetten is hier zo goed als iedere dag
 
Quote
RE: budget sinterklaas
Vanity  schreef op: 29-09-2013 07:52:59
Hier is het ook het laatste jaar en dus heb ik een sint en een stapel pieten ingehuurd!! Kan niet wachten
 
Quote
RE: budget sinterklaas
Liefje  schreef op: 29-09-2013 07:58:58
Ja ga ik vandaag ook regelen 
Kerst doen we ook zeker weer wat kadoos onder de boom maar voor dat alles hier eerst de verjaardagen
 
Quote
RE: budget sinterklaas
Vanity  schreef op: 29-09-2013 08:13:48
Ja wij hebben vrijdag de verjaardag van zoonlief en mij! ( 6 oktober en 11 oktober jarig ) maar daar is alles gelukkig al voor geregeld ;-) Ik ben altijd erg blij vanaf oktober, zo een heerlijke feestperiode!
 
Quote
RE: budget sinterklaas
Proestie  schreef op: 29-09-2013 08:38:35
Wij hebben de afgelopen dagen besloten de kinderen 1 cadeau te geven. Onze jongste vraagt al maanden of hij niet de gele trein van lego  aan Sinterklaas kan vragen. Nu was hij eerst 169 euro en dat doe ik dus echt niet. Nu met de 25% korting actie en een goedkopere prijs kon ik hem voor €95,00 kopen. Het wordt dus dit en hooguit nog een chocoladeletter. De middelste wilde een grote doos van lego Chima, dus dat is ook geregeld. Nu de oudste van dan 10 jaar. Een meid die op het moment niks anders doet dan armbanden haken, hahaha. Ik ga met haar nog overleggen wat ze wil. Ik wil haar ook gerust wat kleins geven wat ze echt graag wil en dan geef ik haar als de jongste uit het zicht is nog wel wat geld. 
Opa's en oma's doen hier meestal met kerst wat. De jongste heeft tiptoi en vindt dat erg leuk. Dus ws krijgt hij daar een boek of spel van.  Voor de oudste twee kijken we wel.
 
Quote
RE: budget sinterklaas
Stefke  schreef op: 29-09-2013 09:06:36
Hier krijgen ze altijd vrij veel, maar daar zitten ook altijd dingen bij die ze nodig hebben. Pyjama, scheenbeschermers voor sport, ondergoed en sokken. (Van mama krijgen ze alleen hele saaie, Sinterklaas geeft angry birds, Barcelona etc haha), ski-helm etc. 
Die dingen zou ik anders ook moeten kopen, maar vind het zelf leuker dit er op de grote hoop bij te doen.

ik had in februari de eerste dingen al binnen. Sneeuwbaltangen die voor 2,00 in de outlet lagen. Verder stopte de speelgoedwinkel er hier in de zomer mee, 70% korting. heb snel wat dozen clicks en verkleedkleren gekocht voor een prikkie. 

Hier wordt het gevierd op school, bij 2x opa's en oma's, de buurt en thuis. Ze komen dus niks te kort. 
mijn moeder doet niks met Sint omdat ze al zoveel krijgen, die geeft tussendoor kleine dingetjes.
 
Quote
RE: budget sinterklaas
Xxx  schreef op: 29-09-2013 09:26:06
Wij vinden Sinterklaas HÈT feest en geven daar ook goed aan uit.
Maar...... Wel dingen waar ze mee spelen, vaak geen onzin.
Mijn oudste wil graag alleen playmobil.
Mijn jongste wil graag Cars.
Samen willen ze Disney Infinity voor op de Wii.
Ze krijgen waarschijnlijk ook ieder een kaartje voor de show van Ernst Bobby en de rest.
aanvullen met knutsel en teken spullen en klaar een volle zak

Ik geef er niets om om goedkoop een zak te vullen wat hier in de speelgoedla beland en er niet mee gespeeld wordt.
 
Quote
RE: budget sinterklaas
Monica Mv 2  schreef op: 29-09-2013 11:34:38
Ik ga er al overheen

Heb Guus 2e hands een dj set gekocht voor op de pc en Kirsten een tablet uit de blokker folder, en nu met die lego actie de gele lego trein, de superpack bij intertoys. Mijn man vond dat we dat moesten doen. (wie is hier ook lego fan hahaha)

Maargoed, zijn wel 3 erg gewenste kadootjes

Dan mogen we nog van mijn man zijn ouders voor 25 euro dacht ik wat kopen en daar weet ik ook al wat voor, das dan wel speelgoed of wat ze willen. Kirsten wil graag die horloge set van 7,99 van intertoys. Heeft iemand die al en is het wat?
 
Quote
RE: budget sinterklaas
Famke  schreef op: 29-09-2013 11:38:02
Hier toch maar besloten geen sinterklaas te vieren,dochter wou een nieuw buro voor haar verjaardag maar ze heeft inmiddels mijn oude van vroeger gekregen en daar is ze zo blij mee.
Nu wil ze graag een space scooter voor dr verjaardag 130 euro
Dus dan maar geen sinterklaas,wel een leuke avond met hapjes ed maar geen kados want anders lukt de space scooter me helaas nooit.
 
Quote
RE: budget sinterklaas
Snuitje  schreef op: 29-09-2013 12:00:09
Wij vieren sinterklaas altijd groots. 
Ze mogen hier elke dag hun schoen klaar zetten.
En op 5 december gaan we altijd naar mijn ouders toe, mijn broertje en zijn vriendin, mijn oma en tante zijn er dan ook.
We hebben dan altijd warme chocolade, zelf gebakken pepernoten en een sint of pieten vlaai.
Op de achtergrond sinterklaasmuziek en rond een uur of half 7 komen sint en zijn pieten langs. We zingen dan met zijn allen sinterklaasje kom maar binnen en als sint na 20 minuten weer weg is dan gaan we de cadeautjes 1 voor 1 uitpakken.

Ik probeer me altijd in te houden met cadeaus kopen maar uiteindelijk komen we toch wel snel op de 200 a 250 euro per kind.
We hebben 3 kinderen. Het kan ook wel wat minder zijn, we kijken gewoon naar wat de kinderen leuk vinden en we zorgen dat ze allemaal het zelfde aantal cadeaus krijgen.
 
Quote
RE: budget sinterklaas
Mafkees  schreef op: 29-09-2013 12:17:42
ik vind vooral de gezelligheid belangrijk.

leuke sfeer, bij elkaar zijn, huis versieren, dingen bakken en dan de spanning met die zak.

ik kan wel wat missen, maar ik wil het bij meuk houden: een spelletje, een letter, een pyjama, een speelgoed-iets.
het gaat om het samen zijn en de sfeer, ik wil liever geen verwende mormels

tot nu toe slaag ik erin
 
Quote
RE: budget sinterklaas
Jolanda1974  schreef op: 29-09-2013 12:27:20

Quote MaFKeeS:
ik vind vooral de gezelligheid belangrijk. leuke sfeer, bij elkaar zijn, huis versieren, dingen bakken en dan de spanning met die zak. ik wil het bij meuk houden: een spelletje, een letter, een pyjama, een speelgoed-iets. het gaat om het samen zijn en de sfeer, ik wil liever geen verwende mormels tot nu toe slaag ik erin



Helemaal mee eens.. Gelukkig zijn onze meiden blij met kleine dingen. Weet nu al dat ze helemaal uit hun dak gaan van de ronde vouwblaadjes 
 
Quote
RE: budget sinterklaas
Monica Mv 2  schreef op: 29-09-2013 12:44:11
Ik ben ook voor de gezelligheid.

Heb nu een paar kadootjes waarvan ik weet dat ze er echt wat aan hebben.

Andere jaren was ik aan het kopen om het kopen en dus heb ik afgelopen week een afstandsbestuurnare auto die Guus aantreepte in het intertoys boek uit de speelgoedkast gehaald en die weggelegd. Die auto heeft ie vorig jaar al gehad en dat blijkt ie helemaal vergeten te zijn.

Dit jaar dus duur uit maar volgend jaar kan het gewoon weer voor een paar euro zijn
 
Quote
RE: budget sinterklaas
Snuitje  schreef op: 29-09-2013 12:50:02
Ze krijgen van ons speelgoed maar ook dingen zoals; Turtle dekbedovertrek, skylanderpyama, skylander rugtas.
turtles of skylander broodtrommel. 
 
Quote
RE: budget sinterklaas
Sabje Mv Jm En ??  schreef op: 29-09-2013 13:16:52

Quote Linnie:
[...]




Maar even een vraagje..... waarom nog 1 duur ding? Wil je dat geven om de prijzen die je pp uitgeeft gelijk te houden? Of koop je dan echt iets wat de kindjes (en misschien jij niet eens) leuk vind?



Had jou vraag niet eens gezien,dus nu maar even.

ik kijk niet na het aantal kadootjes en ik kijk ook niet na het bedrag om het gelijk te houden.
er zit 10 jaar leeftijds verschil tussen beide,dus voor een 12 jarige koop je heel anders ,dan voor een 2 jarige.
het is wel zo ,dat mijn zoontje voor meer geld en aantal krijgt met sint en kerst,dan mijn dochter
maar het verjaardagskado van mijn dochter is dan weer 3x zo duur als van haar broertje.
en ja willen ze het op de weegschaal leggen,geld en aantal ,dan krijgen ze niks meer,want daar hou ik niet van.

maar die 1 duur kado van beide ,waren gewoon de duurste dingen die op het lijstje stonden.
en ik kijk altijd wat ze nodig hebben en wat ze leuk vinden.





 
Quote
RE: budget sinterklaas
Anmv3  schreef op: 29-09-2013 13:18:05
Hier heeft onze oudste haar duurste kado van opa en oma al gehad.
Ze wilde erg graag een nieuwe telefoon en die was laatst enorm afgeprijsd.
De andere 2 krijgen bij opa en oma ook iets duurders en wij doen
iets van 50 euro per kind.
Meer dan genoeg !
Ze zijn al druk bezig met verlanglijstjes, zo leuk !
 
Quote
RE: budget sinterklaas
Baby2  schreef op: 29-09-2013 13:29:08
Ik houd ongeveer een budget aan van 150 euro per kind, heb 2 kinderen, hier koop ik schoen kadootjes voor, een set kleding per kind, een pyama, ieder een spel, een drinkbeker met naam en de oudste waarschijnlijk Lego en de jongste duplo. Lijkt misschien veel maar het kost tegenwoordig ook veel. Ik heb zelf hele goede herinneringen aan Sinterklaas en daarom vieren wij Sinterklaas ook altijd uitgebreid. En daar komt bij dat ik om en om met de feestdagen moet werken en daardoor ook niet altijd met kerst thuis ben.
 
Quote
RE: budget sinterklaas
Mamajenti  schreef op: 29-09-2013 14:03:58
Hier wordt het dit jaar wat puzzelen, maar voorgaande jaren zat ik tussen de  100 en 150 per kind. Dat wordt het iig dit jaar niet 

Ik heb voor de oudste al twee sets Kreo en voor de jongste komt er een treinbaan via de post. Ik heb tot nog toe 80,- opzij gelegd wat ik van mijn weekgeld over heb gehouden en dat is daarvoor bedoeld. Ik hoop op 50 per kind uit te komen
 
Quote
RE: budget sinterklaas
Boterbloem  schreef op: 29-09-2013 14:08:24

Quote Vanity:
Ik roep altijd dat wij 20 euro per kind uitgeven maar als ik eerlijk ben is het ong 50 per kind ;-) Met kerst geven wij dan weer 1 wat groter kado. Mijn vader en zn vrouw doen niet aan kerstkadootjes en die doen een wat groter kado per kind in de zak en mijn moeders doen een kadootje van ong 15 euro in de zak. Met hen vieren we ook kerst, en dan doen zij juist een wat groter kado, haha. 

Voor die 50 euro doe ik een kleinigheidje erin ( dit jaar een spiderman lees en doe boek voor Ashton en een prinsessenarmbandje om zelf te maken voor Logan, van de AH met 35% haha ) En voor allebei dan nog 2 dingetjes. Ik doe er altijd voor iedereen die meeviert nog iets in, voor het idee. Vorig jaar voor iedereen iets waar hij of zij gek op was qua lekkernij en het jaar ervoor had mn vriend voor iedereen een decemberlot gekocht. 

Ik vind het heeeeeeeeel moeilijk om dit jaar wat leuks uit te kiezen!! Voor Logan niet echt, maar voor Ash...vreselijk. Iig krijgen ze allebei een boek, maarja...toevallig waren die maar 6 euro dus er moet nog wat bij. Iemand ook nog tips voor een 7 jarige?



bart smit of intertoys heeft de transformers in de aanbieding (of had, vorige week gekeken) misschien een leuk idee? Een transformer van normaal 16 euro was nu 7 euro ofzo
 
Quote
RE: budget sinterklaas
Chantal79  schreef op: 29-09-2013 14:25:54
ik vind een verjaardag belangrijker/grootser als sinterklaas/ kerst. Als ik zie dat sommigen 100-200 euro uitgeven vraag ik me af wat je dan voor een verjaardag geeft! Tenminste, zoals ik al zei, ik vind een verjaardag 'belangrijker'.
Ik denk max 40euro hier per kind. Niet omdat we niet meer te besteden hebben maar meer omdat ze al veel hebben en vooral de oudste toch weinig weet!
 
Quote
RE: budget sinterklaas
Krumelke  schreef op: 29-09-2013 14:55:05
wij gaan eerst speelgoed uitzoeken voor de rommelmarkt voor we iets aan sintkado's kopen. we zitten te denken aan een fiets voor beiden en dat was het (oja nog een dekbedovertrek en pyjama want die liggen er al voor beiden). de kids krijgen van opa's en oma's ook al iets dus denk dat het zo gaat dit jaar.
 
Quote
RE: budget sinterklaas
Famke  schreef op: 29-09-2013 15:05:24
Sis het komt gewoon door alles er om heen,overal waar je straks komt,kom je wel iets van sinterklaas tegen.Kinderen ook dus je kan het bijna niet maken om het niet te doen.
Ik doe het dit jaar denk ik voor het eerst niet meer.Dochter is 8 en een paar weken later is ze jarig.
Zou wou eerst graag een buro maar ze heeft inmiddels mijn oude en die mag niet meer weg,nu wil ze heel graag een space scooter.
Die dingen zijn zo duur ik heb al wat gespaard daar voor maar als ze die krijgt kan sinterklaas echt niet meer en gelukkig snapt ze dat al vind ze het natuurlijk ook wel jammer.
 
Quote
RE: budget sinterklaas
Snuitje  schreef op: 29-09-2013 15:06:34
Iedereen moet zelf weten wat ze uitgeven toch.
Het zou mij een zorg zijn dat de een 10 euro uitgeeft en de ander 1000 euro.

Ik koop wat ze leuk vinden, dat kan iets voor 10 euro zijn maar kan ook 50 euro zijn.

Met verjaardagen krijgen ze ook wat ze leuk vinden. De oudste was vorige week jarig en die hebben we een tablet gegeven.

Iedereen viert een verjaardag, sinterklaas en kerst op zijn eigen manier. 
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op budget sinterklaas
Naam
Bericht