Menu
 

Topic:

Reflux

Anoniem  schreef op: 28-08-2013 19:24:16
Mijn zoontje van ruim 2 weken oud heeft reflux, gebruikt sinds afgelopen maandag losec hiervoor iemand enig idee wanneer je hier verbetering mee moet merken? hij huilt ontzettend veel en slaapt weinig overdag alleen als ik ga wandelen dan valt hij in slaap maar is direct ook weer wakker als ik stil sta. Als hij lig krijst hij echt heel hard en als we hem rechtop houden is hij stil, zodra we hem plat op schoot liggen begint hij ook weer hard te huilen! Bedje staat al omhoog hij ligt op zijn zij zodat hij beter kan spugen en het niet in zijn keel blijf staan. Iemand ervaring met nutriton? hielp dit? nog meer adviezen? hij was eerst alleen overdag erg onrustig en veel huilen nu begint het in de nachten ook het lijkt alsof hij er per dag meer last van krijg.
 
Quote
Navigatie
RE: Reflux
Wanouk  schreef op: 28-08-2013 19:29:35
Mijn zoontje heeft ook (verborgen) reflux gehad. Ik heb johannesbroodpitmeel door zijn voeding gedaan, en idd het bedje omhoog, en niet een beetje, maar best schuin.

 
Quote
RE: Reflux
Anna28  schreef op: 28-08-2013 20:20:54
Tim, nu 2 jaar, heeft vanaf zijn geboorte een ernstige reflux gehad. Verborgen maar ook met spugen erbij. 
Nutrtiton maakte de voeding beter te drinken voor hem, hij verslikte zich er minder snel in. Het hielp echter niks bij het minder terugkomen van de voeding. 

Tim kreeg nexium en motilium. Die combinatie werkte binnen een week en heeft hij lang gebruikt. Na 1.5 jaar motilium eraf en sinds een paar weken de nexium er af. 

Bedje omhoog is nooit bewezen dat het helpt, en bij Tim hielp het nooit. Wel rechtop zitten en half rechtop slapen, in maxi cosi bijvoorbeeld. Ik heb hem altijd ingebakert. Is niet de bedoeling bij reflux kindjes, maar hij deed het er stukken beter bij. Samen met het buro hebben we toen een goede techniek gevonden. Slapen in een zijligkussen, speciaal kussen voor baby's is dat en overdag veel op zijn buik gelegen als ik er bij was. Dat ging veel beter. 

Een draagdoek kan erg fijn zijn voor je kleintje. Dan kan hij tegen jou aan, rechtop, lekker slapen. En jij hebt m bij je. Ik vond dat zo fijn! 

Tim heeft in de wagenbak of maxi cosi nooit lang geslapen. Na 2 minuten doezelen was hij weer wakker. Hij sliep alleen maar in zijn eigen bedje. Hij wilde altijd rechtop zitten en rechtop vervoerd worden. Was na een paar weken al supersterk in zijn nekje en lag altijd op zijn buikje te spelen. 

Veel succes! En als je het idee hebt dat de losec niet goed werkt, dan gewoon aan de bel trekken; losec werkt niet bij alle kindjes evengoed! 
 
Quote
RE: Reflux
Corine  schreef op: 28-08-2013 21:17:53
He meis wat vervelend! Ik heb helaas geen tips voor je, maar sterkte met de kleine man!
 
Quote
RE: Reflux
Monica Mv 2  schreef op: 28-08-2013 22:02:06
Ik denk idd dat wat hierboven gezegd is alles is wat je kunt doen. Kirsten heeft ook van baby af aan nexium, losec, en gaviscon gehad. Kreeg friso comfort voeding en nutriton (johannesbroodpitmeel) er nog door. Nadeel daarvan is dat het poepen ook moeilijker ging.

Het huilen is en spugen is bij haar niet overgegaan

Bij het merendeel van de kindjes gaat het na en jaar over.

Ik dacht ook dat het beter ging toen ze op vaste voeding en gewone melk overging maar ze bleef nachtelijk spugen, maar gelukkig ben jij zo ver (nog en ik hoop nooit) niet

 
Quote
RE: Reflux
Annouck  schreef op: 07-09-2013 20:54:01
Wij hebben toen Friso melk gekocht en het bedje omhoog gezet. Ons dochtertje lag en zat ook altijd en overal met haar hoofdje omhoog in.
Ik geloof dat het toen rond een jaar is overgegaan.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Reflux
Naam
Bericht